- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam wolne, bo mały śpi, a obiad wczorajszy pozatym męża jak wiecie nie ma o ile moge go nazwc mężem wiec i cisza i spokuj psychuczny a mi sę nich nie chce, nawet herbaty nie chciało mi się robic a miałam posprzątac łazienke
luska fajnie że miałas prenatalne. Jak czytałam od razu mi sie przypomniało moje badanie Ja znów miałam poczucie że lekarka zbadała dosłownie wszystko, u nas było jeszcze echo serduszka i chyba badał je z 20 min, przepływów chyba z 30. Maluszki maja po 300g, mysle że jak nabliżniaki to całkiem w normie. Mój maluszek miał nie całe 500gr a jest sam przecież. Miałam ci jeszcze napisac, że bardzo mi sie podoba imię twojej córeczki, Aurelia. Gdyby nie wymarzone prze ze mnie ime Laura, do którego mam sentyment to była by Aurelka. Może na drugie tak dam
chiasami ja tez tak miałam z oskarkiem , pamiętam że od połowy ciązy był juz ułożony główka w dół aż do porodu a był tak spokojny, że aż sie martwiąłm czy nie jest chory. A córcia ma ułożenie poprzeczne na razie i ciągle sie wierci zwłaszca w nocy, Az się boje co to bedzie po porodzie. Z drugiej strony jak człowiek przezywa ciągły stres to co się dziwic dziecku
mamomuminka moja tesciowa, raczej wiedzma to tez by się cieszyła jak by dziecko sie nie urodziło. Kiedys powiedziała do mojej mamy, po co mi drugie dziecko, zeby w razie czego jej synek płacił większe alimenty. Na całe jej szczęście to byłao kilka tygodni temu, bo teraz moje mama tez by jej chyba cos powiedział, bo tez ma jej dosyc
I zauważcie dziewczyny co wynika z kontekstu jej wypowiedzi, że to ja sobie zrobiłam drugie dziecko, jej syn w ogóle nie ma z tym nic wspólnego. Że tacy wariaci chodza po ziemi
Anna ja w ogóle uwielbiam góry, i tylko ze względu na synka jezdze ostatnio nad morze. Czyli mówisz, że te wygrane biedronkowe to wcale nie taka lipa.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
ela sorki pomylilam cie z maja.tzn wiedzialam ze chce napisac do maji a napisalam twoje imie-juz poprawilam.
luska dobrze ze wszystko oki po badaniach.moje mialy wtedy okolo 320 gram wiec podobnie.
Boze jak mnie to spojenie boli-no chodzic nie moge-chodze jak kaczka czasami.Oby jakos to przeszlo
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Wychodzilam ze sklepu z córką i jakichś 4 Panów(ze tak powiem grzecznie bo raczej to dno faceta!!!)paliło papierosy przy wejściu do sklepu...papierosy trzymali wszyscy na wysokości głowy mojej córki wiec też balam sie ze ja poparzą..oczywiscie ja wstrzymam oddech przez chwilke i bym przeszla ale moje dziecko nie i musi ten szajs wdychać wiec im zwróciłam uwagę ,,proszę tu nie palić bo to m-c publiczne,, a oni,, to gdzie mamy palić w domu,, mowie ze mnie to nie interesuje i ze jak nie wiedza ile to kosztuje to sie dowiedzą....a oni co za skurwy---n normalnie rece opadaja na to bydło nie umiejące sie zachować jak dlugo takie buraki bedą mieć więcej praw niż zwykły normalny człowiek
Kelis i Anna1991 mają najmniejsze brzuszki....zazdroszcze bo ja już powoli zaczynam mieć problem z niektórymi czynnościami...niby robie wszystko ale coraz wolniej....i wolniej i szybciej sie męczę reszta moim zdaniem ma podobne brzuszki i ja zaliczam sie myśle do tej reszty jutro pokażę
a co do facetów to tacy sa i nic sie nie da zmienic jak nie trafisz na ta swoja drugą połowe która powinna pasowac do ciebie idealnie....to zycie raczej proste nie bedzie musi zależeć obojgu tak samo na sobie....ja jestem juz ze swoim prawie 9 lat...5 po ślubie i nie jestesmy 2 połówkami jabłka dlatego nie zawsze jest dobrze ale jakoś sobie żyjemy....tak poprostu raz dobrze raz cudownie araz gorzej i nie wiem co bedzie niczego nie można być pewnym
a teściowe....to w kosmos wystrzelić jak pępowiny nie potrafią odciąć
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeszcze zdążycie narobić dużo sesji
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
BOZE JAKA JA MAM ZGAGE!!!!!!!TAK MNIE PIECZE W PRZELYKU ZE CHYBA SPLONE!!!!!
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Pytanko do dziewczyn, które czują spojenie że boli: skąd wiecie że boli spojenie że to nie coś innego? jak odczuwacie ten ból? Pytam bo mnie już drugi dzień tak jakby boli ściska właśnie w dole brzucha nawet jak chodzę lub przy wchodzeniu na schody, niby nospa pomaga ale na chwilę.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Mamo muminka może Miron chce już spróbować bez pieluchy Co do maludy to na pewno będzie dobrze!
Aniu im będziesz starsza tym mniej będziesz przykładać wagi do swojej figury. Nie potrzebnie się tym zamartwiasz. .Zwłaszcza, że mąż w ogóle nie narzeka. U nas jakbym nie jadła mięsa to na pewno bym musiała dwa obiady gotować . Aaaa.. i gratuluję wygranej. Ja coś szczęścia nie mam do takich zabaw ale próbuję . A brzuszek to Ci gdzieś uciekł ale na pewno się znajdzie Z czkawką nie pomogę bo mi brzuch się nie trzęsie i nie wiem czy w ogóle synuś ma ją.
Kelis po tej reklamie to aż człowiek żałuje że nie jesteś wolnym mężczyzną
Elu piękny brzunio A pierożków zazdroszczę bo uwielbiam!
Maju mój małżonek to już planuje zostawić rodzicom w przyszłym roku dziecko by jechać w Tatry. Jeszcze dziecka na świecie nie ma a już chce je podrzucać Kochany tatuś Ale tak poważnie to chyba wybierzemy się nad morze
Mamuśka ja nie wierzę w połówki i idealną miłość. Jakbym miała tak na to patrzeć to my z mężem na pewno dwoma połówkami tego samego jabłka nie jesteśmy hehe.
Ninoczka łączę się w bólu. Najgorsze jest to, że jestem głodna ale boję się zjeść/wypić cokolwiek by tego nie pogorszyć. Elu przypomniałaś mi o tych migdałach, idę poszukać w kuchni.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Ula kurcz3 mi tu gdzieś migło w postach , że dziewczynka ...... no ale ja zakręcona jestem więc wybacz , czekam dalej razem z tobą na pewne info
Co do ułożenia maluchów moi nadal nóżkami do dołu , i dają mi po pęcherzu .Z tym to u mnie raczej się by nie sprawdziło , bo dziewczynki dawały w górę ,a chlupcy dają w dół i zawsze na pęcherz.
A mniej więcej do którego tygodnia dzieciaczki powinny sie obrócić , bo ja już nie pamiętam ale chyba około 28 tygodnia o juz taka granica co ??bynajmniej tak mi się wydaje
Ninoczka , Sokrotka a u Was jak jest z ułożeniem dzieciaczków??
Pep3ek mi masakrycznie wywaliło......noi 4+ ale 2kg przytyłam w ciągu ostatnich dwóch tygodni , no i brzucho już też spory
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
U mnie w domu znowu za gorąco ale juz palimy w piecu z tym , ze ja na dole muszę wyłączyć ogrzewanie ....ale wole mieć za ciepło niż zimno
Kelis ale zauważ ile ci lżej jest dzięki mniejszemu brzuszkowi .........Mi strzelił w ostatnim czasie i już sie wkurzam , że schylić się nie mogę , że w tym przeszkadza a to w tym .A co będzie dalej to nie wiem.Chociaż ja na 21 tc i bliźniaki wydaje mi sie , że nie jest znowu jakiś mega duży
Ania i jak ten ekspres z biedry ,mu z Oleśkiem tez wygraliśmy i czekamy
ela super brzuszek:) Wielkościowo mam chyba coś jak ty
Maja mi a Aurelka to się tak wzięło nie wiadomo skąd , bo miała być Kornelia.Ale szatan nie dziewczyna ........także zostań przy Laurze , też bardzo ładnie , tylko mi niestety zawsze kojarzyło się z nieciekawą koleżanka i jak myślałam o tym imieniu to ją widziałam ....
Mi też się wydaje , że na dwójkę maluchów p0 300 to i tak nieżle , w końcu jak by liczyć jedno oo nosiła bym juz takie ponad 0,5 kg.......
Boshe te esciowe wasze są jakieś jeb***** , bo ja już nie wiem jak to określać .Zamiast się cieszyć z wnuków to takie teksty walą , no chore.dobrze , że ja jako tako nie mam teściowej
Ania do czkawki to chyba jeszcze trochę zanim będziemy ją czuć , w każmy razie to takie rytmiczne "uderzenia" delikatne od środka , bynajmni3e ja tak to czułam i myślałam , ze to czkawka
Ninoczka z tym spojeniem się nacierpisz.mnie już to nie tyczy , mam nadziej , bo mi dokuczało w pierwszej ciąży i dużo później po 30 tc , ale wtedy miałam pojedyncza , a tu jednak dwa , i z doświadczenia czuję po sobie , ze i organizm bardziej o odczuwa
Mamuśka ja pierdzile to za banda buraków......
Mi sie wydaje , ze nie ma małżeństw idealnych....... nawet u najbardziej dobranych par zawsze zdarzy się jakis mniejszy większy zgrzyt.My tez ze sobą 10 la i 6 po ślubie i naprawdę bywało rożnie z rozwodami w tle itd.A teraz jest super chyba jak do tej pory lepiej nie bylo
I w 100% się zgodzę nie sztuka jest mieć dzieci a je wychować .Ja jestem z deka przerażona jak znajdę czas la 4.....Z dwójką już jest ciężko żeby indywidualnie usiąść pogadać ,pobawić się itd .ale daje na razie rade , mam nadzieje , że i potem jakoś pójdzie to ogarnąć .Z kasą myślę , że wydołamy ,Standard na pewno trochę spadnie, ale mam nadziej , ze nie na tyle że nie będzie co do garnka włożyć , zresztą u nas to nie możliwe nawet bo dużo rzeczy mamy swoich
Ninoczka ja mam to samo ze zgaga , ale ja zaopatrzyłam się w opakowanie 48 tabletek reni , lekarz pozwolił
ela spojenie to raczej nie wdole brzucha tylko własnie pod
A dzięki za odpowiedzi apropo tego szpitala , ale idę w poniedziałek .Głowa dokucza ciągle ale już nie tak mocno i często ,mimo wszytko pójdę a co mi tam chociaż będę miała pewność , że jest ok
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
anna fajnie że masz znajomą która rodziła w wybranym przez ciebie szpitalu i masz informacje z pierwszej ręki gratuluję biedronkowej wygranej co do czkawki to właśnie takie szybkie,rytmiczne ruchy, jak twoje maleństwo będzie miało to na pewno będziesz wiedziała , że to własnie to a co do trzęsienia z zimna to nie wiem bo mój tak nie miał jeszcze...a brzusio zgrabniutki
ela piękny brzucholek jak czytałam co napisałaś to tak jakbym czytała o sobie dziś, też miałam ból podbrzusza i takie napinanie, wzięłam nospe poleżałam i przeszło na szczęście...no i ze słodyczami też mam identycznie od początku ciąży prawie ich nie jadłam a ostatnimi dniami mam straszne ciągoty
ninoczka współczuję bólu i zgagi też
mamuśka dobrze że zareagowałaś na tych buraków z papierochami przed sklepem w końcu są jakieś granice przykro mi z powodu siostry wiem jak to jest stracić kogoś bliskiego i tulę cię mocno
Luśka dla ciebie też gratulacje biedronkowej wygranej nie dziwię się że masz obawy co do czwórki dzieciaczków ale jestem pewna, że sobie poradzisz, fajne odstępy masz wiekowe pomiędzy nimi a ty jesteś silna babka i dasz radę i słuszną decyzję podjęłaś co do szpitala
mój pępek też jeszcze siedzi w środku, ale ja miałam bardzo głęboki no ale zobaczymy jak to długo jeszcze potrwa bo powiem wam, że mój brzuszek długo był malutki a przez ostanie dwa tygodnie tak wystrzelił, że ho ho
a ja dziś odebrałam wyniki i zaczęła mi się anemia,co prawda taka delikatna ale zawsze dobrze że w poniedziałek wizyta to dowiem się co i jak
dziewczyny wiem, że ten temat już był ale urwał się tak jakoś sam a ja dalej wiem, że nic nie wiem chodzi mi jakich kosmetyków będziecie używać dla waszych maleństw? ? ? ja zastanawiam się nad niveą albo jonhsonem, słyszałam też że Hipp są dobre i bardzo wydajne...wiem, że któraś pisała o bobini ale u mnie w całym miasteczku ich nie ma tzn są tylko te dla starszych dzieci...
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Ela śliczny brzuszek i podobny bardzo do mojego i te objawy i zachcianki normalnie jak u mnie
Luska co mam w brzuszku to moje i już cała rodzinka nie może się doczekac wiec nie ważne co byle tylko zdrowe a cykora mam ze jeszcze wytworzę przeciwciala
Maja bądź dzielna buziak na poprawę nastroju