BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #930316 przez Stokrotka34
Ja akurat uwazam ze sypana jest lepsza niz rozpuszczalna:-) w sensie zdrowsza:-) ostatnio kupilam taka bez kofeiny:-)
ale mnie nie przekonala:-) wiec nie pije:-)
Ninoczka no wlasnie w tej grupie na fb dziewczyny sobie go chwalily, moze zapisz sie do tej grupy i podpytaj duzo tam mam blizniat i trojaczkow:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #930317 przez Mamuśka 2222
Ja rano robię sobie taką naprawe lurę z jednej łyżeczki ale ja uwielbiam :silly: sypanej to nawet nie lubię...i tak miałam wyrzuty sumienia :S
ale jak mówicie ze to nie grzech to choć rano sie podelektuje :) bo normalnie to ze 3 bym wypiła....

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #930318 przez ela85
Stokrotka ja biorę luteinę 2*2 na początku leciało normalnie tylko to co się z niej nie wchłonęło wylatywało i było bardziej suche.Teraz natomiast chyba zwiększyła się ilość śluzu , więc automatycznie leci więcej i tak np w nocy muszę wstawać i zmieniać wkładkę a na początku na noc starczała jedna większa.
Myślę , że kawa to żadna zbrodnia jeśli pijesz nie duże ilości i z mlekiem. MI od samego początku kawa nie smakuje, ale ja przed ciążą kawoszką nie byłam.
Ninoczka czarną linię mam i to od spojenia do samego mostka, tyle że nie jest taka typowa czarna ale jest widoczna, a i przy pępku taki meszek mi urósł.
A mnie tak boli gardło, że nawet ślinę jak połykam to nie mogę wytrzymać :(
Mama muminka super, że Miro już lepiej :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #930321 przez mama89muminka
Ale macie tempo, ledwo co lipcowka odpisalam ivjuz 4 posty :laugh:

Co do kawy ja uwielbiam sypana, ale nie tak jak to w pl moja rodzina ma w zwyczaju robic, ze sypia kawe do filizanki i zalewaja woda - fuuuj! Ja pije wylacznie z ekspresu, Finska kultura mnie nauczyla robic super kawe i pic ja nalogowo :p a Finowie sa rekordzistami w piciu kawy, wiec i tak daleko mi do nich

10 lata 3 miesiąc temu #930325 przez Stokrotka34
Ja tez uwielbiam sypana, ja robie z kafetierki:-) ja moge do finow:-) :-) :-) !

Ela to ja mam tak samo na poczatku lecialo mi malo tzn sama tabletka a teraz leci mi duzo wiecej.

Ja ostatnio mialam chore gardlo mi pomogl syrop z cebuli, robilam tez miod cytryne i imbir z woda, no i kupilam tabletki do ssania prenalen

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #930334 przez ela85
Stokrotka a jak robiłaś ten syrop z cebuli? A tą wodę z miodem, cytryną i imbirem to tak mieszałaś to wszystko na raz i w jakich proporcjach?? Niestety nie wiem czy tu w Nl kupię te tabletki do ssania. Mam chlorochinalgin ale ich nie zaleca się w ciąży.
Dziewczynki a propo gardła, gdyby was bolało kiedyś jak już nie będziecie w ciąży ,to laryngolog mojej mamie zaleciła ssać jedną tabletkę dziennie witamine A+E bo olejek z niej nawilża śluzówkę a wszystkie tabletki na gardło wysuszają ją.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #930337 przez Anna1991
.

10 lata 3 miesiąc temu #930340 przez maja001
soshi dzieki za info w sprawie połoznych , bo nie wiedziałam
mamuskaja kiedys tez udawałam tardą nawet bardzo a po katach płakałam, ale od jakiegos czasu to sie zmieniło. Ja równiez pije czasm kawe, ograniczam sie w prawdzie, ale mi ciężko. I pije sypana z duża ilością mleka
kelis przepraszam, jesli napisałam posta tak że odniosłas go do siebie, ja wiem ze piszesz to co ói położna ;) Chałam tylko powiedziec że ja uzywałam kosmetyków z HiPaa i dla mnie były rewelacyjne, a mleczko do ciała i twarzy jest sto razy lepsze od maleczka np z nivea baby moim zdaniem
kasiah kurcze ale przeżycie, tylko jak piszesz to było w 2012r a przecez zakazany jest teraz poród kleszczowy, wówwczas robi się cc. ja bym pozwala tych lekarzy do sądu.
mamomuminka dobrze ze Miro ma sie juz lepiej
ela85 a czy u siebie dostaniesz tatum werde w areozolu dobry jest na gardło. Ja ostatnio dostałam Argentin T w areozolu i powiem ci że mi po nim przeszło gardełko, a pisze w nim że można stosować w ciąży

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #930343 przez Anna1991
.

10 lata 3 miesiąc temu #930346 przez mama89muminka
Anna wedlug mnie to sprawa indywidulana. Mam znajoma ktora specjalnie sprowadzila swojego bylego meza a ojca dziecka specjalnie po tto zeby kamerowal porod, poza tym to podobno dobra edukacja dla dziecka jak juz starsze, ale ja bym sie nie pozwolila skamrowac tak latwo. Za to zdjecia z porodu mam ;) i to jest super pamiatka! Ale nie kazdemu je pokazuje, wiadomo, bez gaci, z brzuchem jak flak, golym dzieckiem itd... co dovpersonelu to nie pomoge, bo nie wiem jak w pl jest

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #930351 przez Anna1991
.

10 lata 3 miesiąc temu #930364 przez Mamuśka 2222
Anna1991
Ja chciałabym zobaczyć nagraną siebie podczas pierwszego porodu bo połowy rzeczy nie pamietam co tam wyprawiałam :whistle:
napewno wylączyłabym dzwięki :pinch: tak tylko mówię i sama się z tego śmieje :) a tak poważnie to znam pary które mają takie nagrania porodów tylko dla siebie,to ich sprawa jak komuś to potrzebne to czemu nie?ja osobiście nie chcę...z resztą nie miałby kto kamerować bo mój mąż nie chce być przy porodzie :angry:

10 lata 3 miesiąc temu #930365 przez mama89muminka
To tez zalezy czy maz wytrzyma taki 'cud narodzin' :laugh: jak zemdleje to tylko do smiechu warte :P

10 lata 3 miesiąc temu #930367 przez Mamuśka 2222
No mój to na 99% by zemdlał :silly:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #930373 przez Stokrotka34
Ela dokladnie tak jak ktos pisal posiekana cebule, ja dalam trzy zasypalam cukrem, tez dalam trzy lyzki i zmknelam w sloiczku bo pachnie mocno :-). po paru godzinach byl juz sok:-)

A drugie to imbir posiekalam zalalam miodem i cala cytryna, wymieszalam to w takim malym sloiczku po koncentracie z pudliszek:-) po dwoch godzinach pilam to zalane woda ciepla:-) ale mozna tez samo:-)

wczesniej nie doprecyzowalam, zalewalam trzy lyzeczki z tego sloiczka a nie calosc:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Podziękowania: ela85

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia