- Otrzymane podziękowania: 26
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
sukienka retuszuje brzuszek:-)...no i naprawde nie widać zebyś tyle ważyła ,myśle że mam taki sam brzuch:)
kasiah06
słodki ten twoj psiaczek...ciekawe jak na dziecko bedzie reagował jak się urodzi?
Montresor
masz racje ze wyjechałaś jak cię ktoś irytuje nie ma sie co nie potrzebnie denerwować...i sobie odpoczywasz...korzystaj ile sie da w ciąży nam sie należy odpoczynku trochę bo wstyczniu sie skończy
ela
nie przejmuj sie waga ja też juz mam dosyć non stop zerkania na tą wagę do tego mąż dobija mnie...,,znowu bedziesz jadla,,, albo,,ty to wszystko zjesz,,czasami to mi sie plakać chce ale...co ma być to bedzie...mam zamiar po ciąży zrzucić wszystki niepotrzebne kg
nioczka
jeśli krew z nosa by bardzo czesto ci leciala to bym sie zaczela martwić,a jezeli to sporadyczna sytuacja...to mysle jak dziewczyny ze to nic grożnego...ale jak masz wątpliwości zapytaj gina za wizycie...ale napewno wszystko ok
dziewczyny a propo siusiania w nocy to ja mam takie przechlapane,ze musze wstawać 3,4 czasami nawet 5 razy...nie znam nikogo takiego kto by tyle w ciąży siusiu robil w nocy to moje najwieksze utrapienie nie moge sie wyspać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Aż tęsknie bo trenowałam siatkówkę ponad 6 lat i halową i plażową, jeszcze na początku pierwszej ciąży chodzilam grac, ale siatkówka to nie jest sport wskazany w ciąży i musiałam zakonczyc
Dziewczynki, mója kruszynka chyba ma za mało miejsca w tym moim brzuchu (czyli macica jest jeszcze mała, a dzidzius duży) bo boli mnie jak próbuje się przemieścic, napręży się aż tak ze ja zwijam sie z bólu, nie jest to czesto i niby ustępuje już troche, ale tak 3 dni temu to byla jakas masakra.
Dzisiaj cała moja rodzinka na weselu sąsiada, na szczęscie nas nie zaprosili, nie wytrzymałabym 2 wesel w ciągu tygodnia, za tydzien w niedziele wesele Brata, a ja ze wskazaniami ze mam odpoczywac, to jest nie fer a wogóle to że wyglądam jak ciężarówka Jakos w pierwszej ciąży cieszyłam sie z brzuszka itp a teraz to jakies utrapienie dla mnie ani sie chylic, tym bardziej ze mnie boli te krocze.
Nie potrafie ubrac skarpetki, bo stanąc na jednej nodze to jakis wyczyn - tak mnie boli
Ja tu cały czas narzekam daremny forumowicz ze mnie
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Chasiami no naprawdę różnica spora w sukience i bez niej. A właśnie gdzie ty masz te 70 kg? A i brzuszek naprawdę ładny .
Montresor odpoczywaj, korzystaj z pobytu u dziadków.
Mamuśka ja wagą się nie przejmuję, przytyję ile przytyję jak na razie nie jest źle . Mój mąż to wręcz przeciwnie pyta często czy coś jadłam , na co mam ochotę i czemu tak mało sobie nałożyłam, jeszcze nigdy nie usłyszałam od niego że za dużo jem czy coś w tym stylu .
A co do siusiania to ja wstaję jakieś 2-3 razy w nocy, na początku ciąży to wstawałam nawet i 5. Teraz staram się trochę mniej pić przed spaniem i nic co jest moczopędne.
Dziś znowu 2.5 godziny wycięte ze snu, jak zwykle o tej samej porze, najfajniejsze jest to, że zaczynam zawsze gadać do męża o wszystkim co mi się przypomni i dziś nie wytrzymał i mi oznajmił,że skoro ja nie śpię to nie znaczy że on też nie chce spać .No i musiałam przeleżeć w ciszy .
Dziewczynki mam pytanie: czy twardnieją wam brzuszki i się napinają? Mi ostatnio to nawet kila razy dziennie i to przy zwykłych czynnościach domowych, nie boli to ani nic innego się nie dzieje, nawet w nocy jak się budzę i dotknę brzucha to nie kiedy wydaje mi się napięty i twardy.
Chasiami spokojnie po to jest to forum, żebyśmy mogły sobie ponarzekać i popisać z kimś kto nas zrozumie, bo kto lepiej zrozumie ciężarówkę jak nie druga ciężarówka
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
ela mi sie brzuch robi twardy w zalezonsci od tego jak mala sie ulozy a tak to nie mam takich objawow..
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ela, to są te skurcze ... Braxona? Czy jak mu tam było. Te że macica zaczyna się przygotowywać do porodu. Normalne, póki bezbolesne nie ma co się martwić
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
chasiami od tego właśnie jesteśmy żeby się wygadać i wyżalić kiedy jest potrzeba
ela mi brzuszek na razie nie twardnieje czasem tylko czuję małego jak się wypnie
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Stwierdziłam że mam piękne wyniki z cukrzycy, a że dziadek imieniny wyprawia to postanowiłam poszaleć i zjadłam schabowego (zabroniony), buraczki (gotowane-zabronione) a na deser jeszcze wcisnęłam w siebie ciasto metrowca (nie muszę wspominać że zakazany?) i popijałam wszystko sokiem pomarańczowym (Też zakazany!). Po godzince podreptałam na pomiar krwi, sądząc że na sto procent tym razem przekroczyłam normę, bo chyba każdy by miał podwyższony wynik... I co? I 119. Mój dziadek twierdzi że limit to 120, ja wyczytałam że 140 - tak czy tak, zmieściłam się przed podniesionym cukrem. Chyba na wizycie zasugeruję powtórzenie badania z krzywej cukrowej, bo inaczej tego powoli nie widzę... bez sensu :/
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Montresor wychodzi ze ta Twoja cukrzyca to sciema:-)
Kasiah a ja planuje mojej kupic jakis domek aby mogla sie schowac, boje sie ze bedzie sie bala ona nie jest przezwyczajona do halasu i bardzo boi sie jak ktos podnosi glos.
Mi dzisiaj jedna mala jak sie wypiela to az sie wystraszylam:-) pierwszy raz a brzuch tez mi sie napina ale niezbyt czesto.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
montreasor ciesze sie ze wyjechalas-odpoczniesz psychicznie
chasiami no jest mi zle jak czytam ze tak cie brzusio boli.Oby sie rozroslo wszystko szybko i zrobilo dzidzi miejsce.A ten bol krocza kurcze mamy razem.Tez sie mecze.Mam tego dosc.
ela no mi czasem brzuch twardnieje ale nie znam powodu.zawsze mysle ze za dlugo cos robie i ze to zle.
stokrotka pieknie zaszalalas z zakupkami.dzidzie juz cos beda mialy.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
stokrotka fajny pomysł ten domek mój też się boi ale nie tyle hałasu,tylko jak ktoś krzyczy np jak ja krzyczę to zaraz biegnie do męża i się w niego wtula, a ostatnio jak mój kibicował naszym siatkarzom i krzyczał to piesek z kolan mi nie schodził i cały nerwowy był a z hałasu to chyba tylko odkurzacza się boi,bo tak to nic go nie rusza nawet fajerwerki w sylwestra nie robią na nim wrażenia,więc sama nie wiem jak to z nim będzie...ehhh naprawdę z tymi psiakami to jak z dziećmi super że zaszalałaś na zakupkach, z taką promocją warto było a mój mały też się potrafi tak wypinać,że ja czasem aż się wyprostuję bo w pierwszej chwili nie wiem o co chodzi
ninoczka współczuję tego bólu w kroczu nic przyjemnego
u mnie dziś piękna pogoda,prawdziwa złota polska jesień pomyśleć że za rok będziemy już spacerowały z naszymi całkiem już sporymi maleństwami a póki co to zaraz zabieram mojego potworka i idziemy do moich rodziców...mąż na studiach do wieczora, a ja mam już dość siedzenia samej
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ninoczka mi brodawki tez ściemniały a piersi sie powiększyły
ela mi brzuszek tez czasem twardnieje. Oby cie nie dopadła grzybica, bo ciężko się ego pozbyć. ja tez dzis miałam pobudke o 3 i do 6 nie spałam
Anna z tymi zusami tak bywa, zawsze sie o cos bezpodstawnie doczepią
montresor fajnie, ze wyjechałas do dziadka z tego domu wariatów, tam chociaz odpoczniesz. I super ze imprezka sie udała
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Maja trzymam kciuki, żeby jednak się wszystko poukładało. Żebyście znaleźli nić porozumienia.
Dzisiaj wyspana, z 1 wstawaniem na siku. Mój bąbel miał wczoraj wieczorem czkawkę i nawet mąż wreszcie poczuł te podskoki
Wczoraj umyłam się wodą z dodatkiem rumianku i jak na razie swędzenie odpuściło więc jest ok
Miłej niedzieli dziewuszki, ja zmykam na jakieś zakupy może coś upoluję dla bąbla( jak na razie nadal nie mamy zawężonego kręgu imion, które byśmy brali pod uwagę).
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
wiecie co w piątek napisałam takiego długiego posta na tablecie i co wszystko sobie skasowałam już byłam taka zła że szok i poszłam spać człowiek znajdzie trochę czasu poświęca godzinę i wszystko na marne szkoda gadać
idę poczytać i odpisać ale na lapku
Maja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas zycie na.najwyzszych obrotach, nic tylko zalatwiam sprawy w urzedach, chodze po lekarzach z soba, albo z synem, biegam do przedszkola, do tego Miro zrobil sie taki nieznosny, ze mam ochote go udusic ale to chyba wina zebow, albo bunt dwulatka w pelni.
Coreczka ma sie chyba dobrze, skoro rozpycha sie mocno. Ostatnio tylko sie wystraszylam, bo w nocy zawsze nie dawala mi spac, tak.kopala, a tu raptem przespalam druga noc! Myslalam ze cos nie tak skoro nie kopie i mnie nie budzi, ale w ciagu dnia nadrabia zaleglosci, wiec moze zmienila sobie rytm dnia.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Montresor