- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Teraz mam zgagę po tym KFC.

Luska dzięki za filmik. Poszukam na youtube i sobie z chęcią pooglądam jak polecasz

Dobranoc dziewczyny, śpijcie dobrze i jak najdłużej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Monika, mi mama mówiła o tym nacisku na przeponę, bo się ostatnio też obudziłam i okropnie mnie tam bolało i ciężko się oddychało. Czasem jak na prawym boku leżę to też mi się tak jakoś robi że mnie uciska. Prawdę mówiąc, to labo do którego ja poszłam to jakieś baardzo stare i tam są takie drewniane ławy na dwie osoby więc udało mi się jedną całą dla siebie zająć, bo tak normalnie to też wszędzie plastiki - więc gdyby nie ławy i kozetka to nie wiem jak bym to przeżyła.
Ninioczka, uważaj lepiej na siebie, nie lataj za dużo. Dobrze że glukozę też przeżyłaś. Ale przede wszystkim leż, bo musisz na siebie uważać podwójnie!
Ela, mi no-spa nic prawie nie daje, więc nie wiem już czy jest jakikolwiek sens brania jej... nawet na skurcze brzucha niewiele pomaga.
Prawdę mówiąc dziewczyny, KFC to jedyny fast-food na jaki sobie pozwalam. Pomijając to że u nich pracowałam i doskonale wiem jak to od kuchni wygląda, jakich mają dostawców i tak dalej (możecie pytać

Luśka, może Arkadiusz?

- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

Co do glukozy to właśnie tak jak pisałam wszędzie gadają co innego

montresor to labo faktycznie brak słów

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
co do glukozy super że masz to za sobą i bardzo dobrze że się położyłaś bo to pomaga bardzo pamiętam z doświadczenia

stokrotka przytulam

monika wiem o czym mówisz też mam ten ucisk

ja normy miałam takie :
na czczo < 92 mg/dl
po1 h 70 do 180
po2 h 70 do 140
ninoczka gratuluję przetrwania glukozy i zazdroszczę trochę, że pozwoliły Ci wyjść u mnie pilnowały żeby labo nie opuszczać i nawet żeby iść się położyć do samochodu musiałam je prosić

luśka dzięki za filmik

- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18
- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68
Montresor jak nospa nie pomaga spróbuj może tą forte, jest mocniejsza lub paracetamol.
Ten pan od filmiku Luski to Paweł Zawitkowski, bardzo ma dużo filmików na yt. Często je oglądam i naprawdę fajnie jest wszystko pokazane i wytłumaczone.
A my wczoraj kupiliśmy używane krzesełko do karmienia chicco i daliśmy za nie 15€. Niby zakup tego mógł poczekać ale jak się trafiło i już będziemy mieć z głowy

Miłego dzionka i bez dolegliwości i smutania

- Mamuśka 2222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 26

- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Dziewczyny a mnie znów zaczyna szczypać w okolicach intymnych, chyba nie pozbędę się tego dziadostwa do końca ciąży, a juz mam go dosyć.
Na reszte odpisze póżniej, bo my w domu tzn ja i synek nadal w pidzamach
- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 58
ami sie wydaje ze Natan ma teraz branie

Annaa moge zapytac jak masz na imie?

Maja przechlapane masz:-(
Ela szybko minie a siedzisko za dobra cene to trzeba brac!
Kasiah Ty juz zaraz 7 miesiac:-) ja jestem za tym aby przy gluozie siedziec jednak w przychodni, bo licho wiejak czlowiek zareaguje.
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Odebrałam sukienkę i sie wkurzyłam! bo babka twierdziła ze sukienke trzeba zwęzic w biodrach a ja twierdziłam ze to bedzie ciasne
No i rzeczywiscie mierze i ciasne w biodrach!

Współczuję wam z tą glukoza i oczywiscie trzymam kciuki i życze samych pozytywnych wyników!!!

maja słyszałam ze takie są uroki kobiet w ciąży, jedne mają w ciąży problemy, a drugie jak w ciąży nie są (ja miałam przed ciążą wieczne infekcje)
My dalej nie mamy imienia dla dziecko, zresztą nic nie mam. Zdziwiłam sie ze nawet koszuli nie mam do szpitala, ale na szczescie mama i babcia mnie poratowały

- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Aniu Ty walcz o swoje kolacje hehe.

Maju przyduś tego swojego lekarza by w końcu zbadał Cię co dokładnie Ci jest (jakie grzyby, bakterie) bo Ty będziesz się do końca ciąży męczyć z paskudztwem.
Chasiami pokaż pokaż

- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Anna, nie ja jestem nerwowa, tylko atmosfera w domu jest nerwowa. Fakt - w ciąży łatwiej mnie wyprowadzić z równowagi niż wcześniej, ale ciężko ignorować jak ktoś chce cię umyślnie wysłać do szpitala... A mój Aleks i tak będzie istnym diabłem, nerwy w ciąży nic nie zmienią

Maja, kurczę, może wina leży w płynie do higieny jakiego używasz? Bo to już stanowczo za często jak coś cię szczypie, może nie jest problem w tym że coś cię złapało, a w tym że coś cię podrażnia? Albo proszek do prania spróbuj zmienić do bielizny swojej? W ciąży sporo się zmienia i może tam zaczął cię uczulać.
Stokrotka - oj tam ranne ptaszki, ja dziś też wyjątkowo siedzę i odpisuję wam przy śniadaniu

Co do imion, prawdę mówiąc lekko mnie zaskoczyłyście z tą oryginalnością

Mnie chyba choróbsko wzięło. Wczoraj strasznie marzłam cały dzień, dziś się obudziłam z zawalonym gardłem, katarem i bólem głowy.
Oczywiście jak to zwykle bywa, kompletnie wyleciały mi z głowy wszystkie rady jakie wam dawałam na przeziębienie

- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

anna sliczne imiiona dla dzieci a moj facet tez chory siedzi w domu i juz mnie wk***ia bo ciagle jest syyf jak on w domu i tylko wez podaj wez zrob jezu niech on idzie juz do tej pracy bo masakra jaks..
chasiami dawaj fotke

a ja sie wczoraj wkurzylam bo ta kolezanka miala wczoraj zabrac te lozko i nie wziela idalej mi ten pokoj zagradza te lozko i nie moge nic tak zrobic juz mam dosc normlanie :// a co do mojej pralki to jest swietna ubrania przynajmniej pachna slicznie

a moj piesek cos rano zwymiotowal i kupki nie mogl zrobic nie wiem co jej jest

- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

ela i bardzo dobrze zrobiliście, jak była okazja to trzeba brać

maja współczuję tych infekcji

stokrotka czasem nie chce mi się wierzyć że to już tak daleko

stokrotka, montresorco do glukozy to ja też uważam że siedzenie w labo jest bezpieczne zwłaszcza biorąc pod uwagę moje przygody

chasiami pokaż sukienkę

monika cieszę się że pomogłam

montresor może spróbuj prenalen,mi syrop pomógł + rutinoscorbin i oczywiście gorąca herbatka z miodem i cytrynką

martadiana pewno teraz to aż prać się chce w nowej pralce

U nas dzisiaj już prawdziwa jesień, zimno, pomchurno

Dziewczyny też tak macie, że jak szybko idziecie to łapie was kolka? Bo mi się tak robi od niedawna

- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Na czczo 88, po godzinie 129, po dwóch ... 181. Czyli cukrzyca ciążowa jak byk, bo normy do 92/140/140.
Jestem lekko załamana, ale to by wyjaśniało moje mdłości które się znacznie zwiększyły po pierwszej godzinie i przecież przed drugim pobieraniem krwi prawie wymiotowałam. No ale pełna mobilizacja, wygrzebałam aparaty do pomiaru cukru mojej mamy (też miała cukrzycę ciążową przy moim bracie), dziś ostatni dzień normalny a od jutra pomiary, to na wizytę 1.10 pójdę już z jakimiś dodatkowymi wynikami cukru i będzie można coś dokładniej stwierdzić. No i dietka mnie czeka od jutra.
Prawdę mówiąc, trochę się spodziewałam, bo mam duże obciążenie genetyczne, dziadkowie mają cukrzycę, mama w ciąży też miała... mimo wszystko trochę szok, ale damy radę. Najważniejsze to trzymać dietę żeby nie dopuścić do przyjmowania insuliny to będzie wszystko dobrze.
Przypomniało mi się, że normy są podane do zwykłego człowieka, nie kobiety w ciąży, więc może jeszcze nie wszystko stracone i kolejna sprawa, że jestem chora i nie jestem pewna czy to też nie ma jakiegoś wpływu na wynik, bo przeglądam internet w tym kierunku i znalazłam parę informacji że w czasie choroby nie powinno się robić tych badań...