BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #927606 przez ninoczka
Niestraszcie mnie dziewczyny.Kurcze jutro ide na glukoze to jak nie bedzie pacjentek to wejde do swojego lekarza zapytac czemu tak boli.Oby to nic.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927611 przez Monika_1985
Elu to dobrze, że już z kimś rozmawiałaś na ten temat. Mnie też od czasu do czasu tak boli ale póki co nie codziennie dlatego nie spodziewałam się, że może być gorzej..

Maju ufffff!!!! :) Gratuluję córeczki, a Laura to śliczne imię!

Ninoczka my się po prostu martwimy :) Jak będziesz miała szansę jutro to się zapytaj co to może być.

Dziewczyny a czy którąś z Was też boli w tym miejscu pod piersiami gdzie się zaczyna brzunio uwypuklać,? Bo jak dłużej siedzę to strasznie mnie tam jakby ciśnie.

10 lata 3 miesiąc temu #927624 przez Stokrotka34
Monika ja tak mam, ale zupelnie nie wiem czy ja siedze czasami mnie boli:-\

Ninoczka przy Twojej szyjce lepiej dmuchac na zimne:-)

Maja SUPER!!!

Oby tak dalej nasze dzieciaczki rosly zdrowo:-) !

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #927631 przez ela85
Maja ale nas przetrzymałaś. Gratuluję dziewuszki, i tego że wszystko w normie, nie ma się co zamartwiać, bo pewnie wszystko się dobrze zakończy.No i imię też bardzo ładne.
Ninoczka nie straszymy ale nie zaszkodzi sprawdzić i upewnić się, że nic się złego nie dzieję.Pewnie, że wejdz jutro i zapytaj.
Monika mnie nie ciśnie, ale to pewnie od tego, że jak rośnie macica nasze organy mają mniej miejsca a dodatkowo jak siedzimy to je bardziej uciskamy a i tak maja ciasno i pewnie to to.
Dziś zaczęłam się uodparniać , codziennie ząbek czosnkuu i szklanka wody z sokiem z cytryny. Co mogę na katar? bo chyba dzisiejszy jednak nie alergiczny.
Dobranoc dziewczynki!!!

10 lata 3 miesiąc temu #927652 przez martadiana
mon.tresor zeby mi ktos tak powiedzial to bym odpowiedziala tym samym ! co za chamstwo w tej polsce ..
mamuska2222 to tez patrze mialas przeboje pff nie rozumiem takich ludzi nie wiem co ich zbawi troche poczekac...
maja jejku jak fajnie ze w sumie nic groznego napewno bedzie dobrze!! i gratuluje ze to mala psiutka :D:D jak super i imie sliczne laurcia :) a twoja mala wazy tyle co i moja wiec mamy we dwie malusie laseczki :D

dzisiaj odebralam wozek musze tylko poprac wszystko nie jest to brudne ale wole odswiezyc dla swojej niuni :D i pralke mam wkoncu nowa taka sliczna z wyswietlaczem mmm :D jutro zaczynam prac bo zapomnialam kupic plynu do plukania skleroza nie boli w ciazy haha

no i jutro rano musze jechac na kurs z islandzkiego z kuronia mnie wysylaja teraz jak bede miala wizyte 1 paz to poprosze juz o zwolnienie lekarskie i niech mi zwiazki placa a nie beda mnie ciagac po testach jakis czy kursach :/

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927673 przez maja001
Witajcie Mnie znowu bezsenność dopadła, ale jakoś wylezałam do 6 .
chiasami więc moje maleństwo a to samo co twoja córcia. Mam wiec pytanie czy po porodzie córeczka miała robione jakies badania kardiologiczne, obejrzał ja kardiolog, bądz zrobili echo serca. I czy chodzisz z nią do kardiologa? Mam nadzieje ze mogę czasem o cos podpytac w tej sprawie skoro jestes doświadczona mamą w tym temacie???
Montresor co za mało konpetentna baba w tej przechodni. Powinna ie poinformowac, że potrzebujesz glukozę, bo z kąd niby masz to wiedzieć. A propo glukozy chyba dzis sobie zakupie w aptee, bo na dniach prawdopodobnie czeka mnie to samo badanie. We wtorek idę do gina na NFZ i zapewne dostane skierowanie, Powodzenia na badaniu
ninoczka myśle ze wiązadła się rozciągają i z tąd ten ból, ale jak bedziez w przechodni to może lepiej sprawdzić. Równiez powodzenia na badaniu
Monika ja czasem czuje taki scisk, ale jak pisze ELA myśle że to macica podnosi sie ku górze i wszstkie inne narzady wewnętrzne musza sie gdzieś przesunąć i stad takie uczucie, Ja to nawet mam juz zgagę i czasem cofanie pokarmu do przełyku.Ale że dobrze pamiętam ten stan z poprzedniej ciązy, więc dla mnie to normalne.
ela nie wiem co mozna na katar, bo nie miałam w ciązy, ale myśle że inhalacje z amolu to chyba mozna
martadiana ja akurat w Pl w poprzedniej ciązy brałam zwolnienie z UP i miałam spokój, nie ciągali mnie po kursach. Jeśli ty tez możesz takie wziaść u siebie to bierz, i odpoczywaj w domu, teraz masz ważniejsze sprawy na głowie niz kursy i nauke jezyka, na to przyjdzie jeszcze czas,

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #927674 przez Anna1991
.

10 lata 3 miesiąc temu #927720 przez luska
Ela nie ma za co ja opisałam jak to jest u mnie , ale może każda kobieta czuje to inaczej ?? U mnie przy każdej ciązy się tak działo , aczkolwiek mam jeszcze czami wrażenie ucisku ale bez twardnienia(nie zarzało mi się to wcześniej ) ........ nie wiem takie lekkie?? jak to u Was dziewczyny jest ??

A własnie ja tez bym chciała jakieś info o tej szyjce.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ula koniecznie załącz oszczędzający ryb życia odpoczywaj odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj :)twarda jeste ja bym chyba nie wyrzymała i porosiła o sprawdzenie tej wielkiej niewiadomej między nogam , ale maluzek Was rzyma w tej niepewności :)

wsoshy top czekamy na foty zakupów :)

Maja na pewno waysko będzie dobrze !!!!
I tu bym napwsiałam to samo to chasiami , bo mój Olo miała to samo , wąłsnie musimy się w tym roku wybrać na kontrol i jeszcze coś tam miał ale nie pamiętam .W każdym razie i pediara i kardiolog kazali nam się nie stresowac , bo dzieci już tak mają i wyrastają z tego

Mon.tersor no ja ,bo tak troszke zrozumiałam ,a jeżeli chodzi o to, to w sumie fajna postawa , ale trzeba też miec na uwadze , że kaska teraz ci się przyda , a na l4 nie może cię wysłac , nie wiem na jakiej zasadzi pracujesz, jak jesteś zatrudniona, ale w sumie i tak sie na tym nie znam , bo ja należe pod krus:P

Dziewczyny mówie Wam , że to nie prawda z tym rzucaniem palenia ,im szybciej tym lepiej , nie ma zanczenia jak .3 raz rzucałam i wiem ,bo za każdym razem konsultowałam to z lekarzami i uprzedzałam , że paliłam przed zajściem.

Mon.tresor kurcze co za babsko ,az mi sie podniosło ciśnienie , ja bym jej dała kuzwa ciżarna krowe ......brak słów , ale w nosie olać .a z ta glukoza to generalnie wszędzie gdzie się nie spokałam musisz mieć swoją.u nas na szczęci przeważnie przy każdej przychodni jest aptek , więc jak ja też nie wiedziałam to pędem do apteki i nie musialam leciec dwa razy :)

Z tymi pojemniczkami w sumie pomysł , żeby nie brać duzych , które i tak nie są porzebne , chociaz ja jak czytam o tych bliżniaczych ciązach i "przygodach " w nich , to istna loterja , normalnie mam taki metlik , że nie wiem ani kiedy trafię do szpitala , ani na ile,...... ale pewnie zaopatrze się poprosu w te mini kosmetyki i będzie najwygodniej

HahahaMonia dorbre z ta kupą :laugh: :laugh:

Mamuśka dokładnie tak jest , najwięcej krzyczą te co maja najwięcej siły.......mi na razie rzadko sie zdarzają takie cuda raz chyba tylko w cerfurze przy tej kasie dla ciężarnych jakaś para mi się wepchnęła , no komentowałam na cały sklep (hipermarket) jak tak można , że okulista by się przydał bo co niektóry kużwa ślepi chodzą itd i łaskawie mnie przepuścili , a co .......

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Maja no super, że jednak nic groźniejszego z tym serduszkiem i na pewno do tego 32 c będzie już wszytko tak jak powinno być i gratki , kolejna dziewczynka :D

Ela możesz wode morska używać do udrażniania i nasvin( nie wiem czy dobrze napisałam).
Annia a co o za nastrój taki i czemu zle si3e czujesz?? Choroba??

Ja wczoraj z młodym wybrałam się do lekarza .....ogólnie miał podejrzenie zkarlayny , a że już po chorobie to ciężko stwierdzić , ale mam siku kontrolować dostał mać na paluszki (skóra mu schodziła ) a ja zapalenie gardła .....ostałam antybiotyk , ale nie biorę.Dziś już jest znaczna poprawa i zostaje na tantum verde i prenalen gardło:)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927768 przez Mamuśka 2222
luska

Moim zdaniem też im szybciej tym lepiej rzucić palenie,ja tak uważam.Luska a czy twój dzidziuś w brzuszku też bedzie miał imie na litere A jak rodzeństwo?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
zresztą wiesz jesteś doświadczoną mamusią :)

Monika 1985
mnie brzuch w tym miejscu w pierwszej ciąży bardzo boleł,i wogóle rozciąganie macicy...to ciągłe uczucie ciągniecia w dół okropna :( ale teraz w drugiej ciąży żadnego rozciągania nie czuje,czasem cos mnie zaboli ale to nic w porównaniu z pierwszą ciążą,godzej teraz mam z kręgosłupem :blink:

dziewczyny a jak z ruchami dziecka bo ja to mam jakiegoś małego wariacika w tym brzuchu :silly: szczególnie rano i wieczorem bobruje mi w brzuchu,ale czasami w dzien też potrafi dać czadu :silly:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927772 przez Monika_1985
Przeżyłam i ja badanie z glukozą w roli głównej. Faktycznie wypicie tego ustrojstwa nie należy do największych przyjemności ale dałam radę bez cytryny bo oczywiście zapomniałam. Jak to rano szybko szybko i jeszcze z mężem jechałam na badania bo go namówiłam by też dał się pokłóć. :) On prowadzi własną działalność i ostatni raz badania miał hoho.

Tak też myślałam, że ten ucisk przy siedzeniu to mogą być te wszystkie biedne ściśnięte narządy. Dzięki jednak za odpowiedzi bo to jednak jest uspokajające, że ktoś inny też tak ma :).

Martadiana pochwal się wózkiem :). Jaki wybrałaś?

Luska
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A bliźniaki nie mają tak, że się wymieniają miejscami i krążą w brzuszku? Czy raczej każde ma swój "teren"? :)

Aniu mam nadzieję, że to był chwilowy spadek nastroju i już jest lepiej?

Mamuśka u mnie ostatnio młody też świruje. Już czasami nawet mówię do niego, że ma iść spać bo nie mogę się skupić na niczym ;).

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #927790 przez Anna1991
.

10 lata 3 miesiąc temu #927797 przez maja001
Luśka dzieki . widze że jednak będe miała kogo podpytać jak maluch sie urodzi, w razie jakis watpliwości oczywiście jeśli chodzi o serduszko.

Monika super, że po glukozie wszystko dobrze i posżło w miare szybko
anna ja jeszcze nie robiąłm glukozy w tej ciązy ale w poprzedniej tez nie miałam z nia problemó, podobnie jak ty teraz

Chciałabym wstawić wam fotke mojego maluszka, ale dopiero się za to zabiore jak mały pójdzie spać , bo musze sobie przypomniec jak u się wstawiało fotki

10 lata 3 miesiąc temu #927806 przez kelis3
Hej dziewczyny, ja wczoraj byłam na warsztatach z ubierania noworodka w szkole rodzenia- z lalką wydaje się to być banalnie proste, ale to tylko z lalką, pomyślałam sobie,że zanim dojdę do wprawy z dzieckiem, to sporo czasu spędzę z przewijakiem;D - Stokrotka byłaś?

Ulka, dobrze,że Ci sprawdził szyjkę, wiesz przynajmniej że musisz uważać, może następnym razem wreszcie na 100% ustalicie płeć, najważniejsze że dzidzia rośnie zdrowa.

Maja- gratuluję coreczki! Przepiękne imię, gdybym ja miała córę, t też chyba byłaby LAura. Cieszę się,że z serduszkiem to nic bardzo poważnego.

Montresor fajnie,że z pracą ok, a z tą ciężarną krową to już przegięcie,ale masz rację- z chamstwem prostactwem tym samym walczyć się nie da. Kurczę jak mnie denerwuje taka niekompetencja ludzi- przecież pytałaś czy masz coś zabrać. Ja u siebie nieby pytałam czy mam ta glukozę zabrać, powiedzieli mi,że jest na miejscu,ale już się teraz zastanawiam czy na wzelki wypadek i tak nie kupić;/

Elka kuruj się, moja mama jest alergiczką, więc współczuję ciągłego kapania z nosa., a w brzuchu też mnie tak ciągnie często i kłuje, ta jak dziewczyny pisały, to chyba macica i więzadła się rozciągają- coż uroki ciąży.

Luśka

10 lata 3 miesiąc temu #927839 przez maja001
Sa tu 2 fotki mojej córci-przepraszam, ze naświetlone, ale nie mogłam ustawic aparatu, oraz ubranko jakie jej zakupiłam do szpitala
Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #927850 przez chasiami
Witam!
Ja dalej odpoczywam, ale strasznie boli mnie spojenie łonowe, brzuch nie robi się już twardy.
A to spojenie łonowe niby może bolec bo biodra troche się rozchodzą, a druga rzecz ze przy pierwszym porodzie rodziłam dziecko 4 kg i teraz niby odbija sie to na mnie, tak mi lekarz powiedział w szpitalu.

maja a co niedomykalności zastawki trójdzielnej, to w 90% się to zamyka jeszcze przed porodem, u nas się to zmniejszyło ale zostało, lekarka słuchała Ale zaraz po porodzie i dlatego słychac szmery - ale powiedziała mi ze 30% ludzkosci ma takie szmery i ze nie ma sie czym przejmowac (rzeczywiscie mój brat ma też takie szmery, a dowiedział sie dopiero o tym na WKU :) )
A i śliczne te rzeczy co kupiłaś :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia