- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mamusie a wam tez tak powoli zaczely rosnac wlosy na nogach? Ja golilam sie tydzien temu w niedziele i.normalnie bym juz nastepnego dnia miala czarne nogi, a tu juz tydzien i dopiero mi zaczely odrastac, jestem w szoku
Tak w ogole to przepraszam, ze was nie doczytalam, ale jakos weny nie mam. Obiecuje ze sie poprawie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
mamuska ja czasem kupuje ubranka w ciucholandzie, i nie widze nic przeciwko, jeśli śa ładne i nowe, Ostatnio kupłam bluzeczke małemu z metka-a nawet jej w sklepie nie zauwazyłam. A często kupuje w pepco, maja fajne ubrana, niedrogie i często promocje
mamomuminka Dobrze ze nereczka ednak sie odnalazła, maluszek się jescze rozwija, więc możliwe że wszystko sie jeszcze wyrówna ładnie i bedzie dobrze, choc wiem jak się martwisz. Ja w pierwszej ciązy na połówkowym dowiedziałam się ze synek ma pępowine 2 naczyniowa do końca chodziąłm jak struta i ciągle sie martwiłam i puki go nie zobaczyłam zdrowego i całego po porodzie to do końca chodziło za mna przekonane ze na pewno bedze cos nie tak, Terz przeżyam to samo i jutrzejszej wizyty boje się ja chole.... tez mam obawy czy czasem dzidzi ma coś z powodu nieprawidłowych chromosonów{ bo taka opcja tez jest brana pod uwagę} Dopiero jak mi powidzą że maluch rozwija się dobrze, a objaw chorobowy jest izolowany to bede skakac ze szczęścia Dziwi mnie tylko czemu lekarze juz mówia o usunieciu ciąży, skoro jeszcze nawet dokładnie nie wiedzą co maluszkowi jest, a może mu faktycznie nic takiego nie jest.Denerwuje mnie takie podejście.
martadiana udanego zakupu pralki życzę. pralka przy małym dziecku to rzecz niezbędna. Moja chodzi co 2 dzeń a przy dwójce edzie chyba chodzic 2 razy dziennie.
Anna1991,kelis. chiasami ciesze sie zrazem z am ze z waszymi maluchami wszystko dobrze, oby tak do końca.
ela ja z nogami nie miałąm nigdy problemu tzn obciązałych nóg, bólu czy żylaków. za to kręgosłup i u góry i na dole już daje mi niezle znać, a wiem ze bedzie jeszcze gorzej.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
anna1991 to w sumie dobrze ze ci przesuneli termin tez bym chciala a dzidzius duzy tez malo brakuje do kilograma ciekawe ile moja mala wazy
kelis no uwinelam sie zrobilam liste i fiu po wszystkim w sumie musze jeszcze dokupic jeden recznik, kocyk cieply i kombinezon cieplutki no i troche kosmetykow ale tak to bodziaki itp juz mam wszystkie :D a twoj synus jaki duzy dobrze z wszystko ok
chasiami dobrze ze juz wrocilam i u ciebie wszystko ok :**
ela ja czasami mam tak ze jak po schodach wchodze to mnie nogi bola iczuje jak by 2 razy wiecej wazyly ale zaraz bol mija a tak to nic mi nie dolega wiecej np puchniecie nog czy cos takiego a nie w sumie to jeszcze jak np. cos gotuje i dllugo stoje to stopy mnie bola strasznie i krzyz :/
mamamuminka ja chyba nie widze twojego wczsniejszego postu :// a ja teraz to raz w tygodniu sie gole bo tez mi wlosy tak pomalusku rosna ze ohoho ostatnio golilam sie w sobote i jeszcze jestem gladka heh
dziewczyny jak oni u was sprawdzja wage dziecka w brzuszku ?
do mnie wkoncu przyjedzie koleznka po lozko bo nie miala mieszkania i te lozko mi caly pokoik zawalo bo to malzenskie i wkoncu bede robic pomalutku pokoik dla malej musze pomyc sciany kupic jakas firanke i rolete i cos na sciany jakies obrazki czy nakleiki jejku juz mnie nosi zeby to zrobic hehe
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Martadiana przynajmniej przy dziecku mozna siebpobawic w dekoratora wnetrz :)nie wie czemu mojegonposta nie widac. A co do golenia to ja.nie narzekam, nie przepadam za czestym goleniem bo moja skora juz jest bardzo podrazniona od tego.
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Martadina to z nogami to u mnie dokładnie tak samo, chwilowe uczucie ciężkości i po chwili mija. A wagi dzidziusiów lekarze określają na podstawie pomiarów dzieci, tak miałam ja, jak pomierzył główkę i te wszystkie inne organy, kość udową to komputer na podstawie tych pomiarów wylicza wagę, tyle,że to taka +/-. A le tak miałam na połówkowym, a w późniejszych tyg to nie wiem jak to jest na jakiej podstawie, bo przecież nie na każdej wizycie robią usg.
Dziś już 2 razy dopadły mnie w podbrzuszu takie mocne kłucia, całym dołem i szło do prawej strony, nawet przekręcić się nie mogłam, trwało to po kilka minut chyba jakieś skurcze bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Mamuśka super , że teraz podchodzisz tak do tego i tym razem nie dasz się żle traktować........I tym razem na pewno będziesz zupełnie innaczej poród wspominać
Monia z tymi włosami rożnie bywa w tej kwestii ja nie narzekam
Ania wow no już duży ten twój maluszek , szkoda że nie udało ci się poznać płci , ale to pewnie oznaka tego , że dziewczynka
Nie wiem dziewczyny , ale ja już w tych późniejszych usg nie przywiązuje wagi do zmiany dtay porodu , w końcu każde dziecko rozwija się inaczej.Jedne są większe drugie mniejsze , do tego 12 tcx jednak jakoś to równo idzie , a później to już chyba sprawa indywidualna
Kelis ja na razie też pokarmu nie mam , jeszcze chyba czas , nie pali mi się , ale cycki mnie bolą strasznie
o dzięki za radę z tym apapem , bo już nie daje radę , na gardło kupił mi mąż te dla kobiet w ciąży i lekką ulgę przynoszą , jutro zadzwonię do rodzinnego i się umówię , oby był nasz pediatra
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Chasiami dobrze , że masz taka przewrażliwiona ginke , chociaż sprawdzili i wiesz , ze wszystko jest oki Odrazu człowiek jest spokojniejszy Oj zazdroszczę ci tego słuchania maluszka , własnie sobie uświadomiłam , że ja tylko raz słyszałam na początku , bardzo cichutko.a ciekawe jak to jest przy większych dwóch maluchach
Mamuska ja też leżałam z takimi ....... brak słów, Fakt ja nie wiem czy donosiły , jedna na pewno bo ja spotkałam na kontroli u mojej gin.
a tak na tabane ja też paliłam ale ja planowaliśmy czy już byłam (bo była wpadka) to z dnia na dzień było rzucanie , w domu nie paliłam nigdy i nie łubie smrodu tego hahah
Ania i bzdura z tym , że z dnia na dzień nie może , mi lekarz zawsze mówił , że bardzo dobrze.......i u nie ma znaczenia jak a ważne , że sie nie pali , fakt ja jakimś nałogowce m nie byłam , bo ja paczkę miałam na około 4-6 dni
Elu ja też staram sie ją lekceważyć , ale już wczoraj myślałam , ze zwymiotuje , tak mi dawała czadu.nie mam już czasem siły , mi jak na razie orbitki pomagają najbardziej chyba ale muszą być te lemonkowe.A teraz właśni mam takie wrażenie , ze coś mam przy nogach ciężkiego , a siedzę
Mamomuminka ty musisz sie ograniczyć koniecznie z nerwami (wiem wiem łatwo się mi pisze )ale ja za twoja malutka będę się modlić do mojego aniołka , i będę mocna 3 mała kciuki żeby pod żaden nóz nie poszła i na pewno będzie ok .A co do golenia ja mam tak normalnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Martadiana ja zazdroszczę urządzania pokoiku , nam by się przydała , no ale wszystko zajete , więc została nasza sypialnia,,,,,,
Ela skurcze to bolesne twardnienie macicy i ja ją wtedy wyraźnie czuje pod skóra(bynajmniej ja tak mam i maiałam w poprzednich ciążach) , więc chyba nie skurcze , może jakieś rozciągania
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anna duza dzidzia ale to dobrze.Palic przestac z dnia na dzien nie mozna ale trzeba ograniczyc do minimum.
kelis twoja dzidzia tez ladna ma wage.A wozek widocznie to nie ten akurat byl ci pisany.Trafi sie lepszy.
Chasiami ale twoja dzidziucha to juz na prawde ladniutko wazy.Masz rcje lez i odpoczywaj.
Duze dziecioczki sie porodza widac.
mamuska ja tez jak lezalam w szpitalu to byla klientka ktora non stop na fajce siedziala chyba ponad paczke dziennie wypalila,ciagfle ja szukaly na ktg i inne rzeczy.i mowili ze jak nie przestanie latac to tez sie krzywda dzidzi stanie-a final byl taki ze wypisala sie na wlasne rzadanie bo nic jej nie jest i wroci jak bedzie rodzic.Ja tez sporo kupilam ciuszkow w ciucholandach.
Na prawde nie rozumiem niektorych i tego ze taka to spoko urodzi-chociaz wierze ze kiedys sie odwroci na dziecku cos-a inne chuchaja dmuchaja i cos nie tak.
Ela ja kiedys pisalam ze mam takie nogi.bralam magnez ale nie do konca pomaga.men jak mi pomasoweal to troche przeszlo ale okropne to jest strasznie.
Ja dzis troche na miescie a teraz pomagalam tapete polozyc-ale nie duzo.Teraz juz czas odpoczac.Jutro na miasto ide tzn do galerii bo musze jakies spodnie kupic bo zimno sie robi.A w srode pojde glukoze zrobic.Na moim suwaczku jest ze nasze dzidzie ponad 500gr waza a tu juz niektore 800 i to we wczesniejszych tyg.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
ja po wizycie luteina dowcipnie 3 x dziennie bo szyjka nie bardzo po badaniu ginekologicznym zrobił mi tylko jeszcze usg szyjki i mam 2,3 cm a jak sie bóle powtórzą z zeszłego tygodnia to mam dzwonić do niego sam się nawet o to upominał wyniki usg prenatalnego super i mam skierowanie na morfo i mocz trochę jestem zmieszana przez tą szyjkę ale jakoś to będzie następna wizyta za 2 tyg a najlepsze że pyta czy znam płeć a ja mu że raz miał być chłopiec a raz dziewczynka i po badaniu usg szyjki mówi do mnie taki zmieszany ze nie sprawdził płci to ja mu że to nie problem i jeszcze będzie nie jedna okazja i zaczęłam sie śmiać to mu ulżyło
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Mamomuminka przytulam mocno nie martw sie na zapas wiesz że ja też mam nerwową sytuację ale staram sie o tym nie myśleć powiedz mi jedno to oni nie maja zamiaru do końca ciąży już tego kontrolować że mówią co będą robić po porodzie
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ulka super, że prenatale dobre. Bierz lutke i dużo odpoczywaj i będzie ok.Gdzie twój suwaczek ciązowy? A jakie bóle ci dokuczały, bo chyba przegapiłam?
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ulka super, że prenatale dobre. Bierz lutke i dużo odpoczywaj i będzie ok.Gdzie twój suwaczek ciązowy? A jakie bóle ci dokuczały, bo chyba przegapiłam?
Maja trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę!
- soshy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Dobranoc mamusie!
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odpisze wybiorczo bo dopiero wstalam, a noc mialam ciezka, bo Mironkowi goraczka nie spadla.
Ulka no wlasnie beda kontrolowac do konca ciazy jak dziecko rosnie itd, czyli usg bede miec wiecej niz w poprzednej ciazy a i przylaczam sie do pytania Ninoczki..
To ty znowu masz sie pewnie oszczedzac skoro masz luteine? Als sie wyczekasz, az sie dowiesz co masz w brzuszku, moze nastepnym razem juz bedziesz wiedziec. I ja za ciebie tez trzymam kciuki, za zdrowko wasze i za chlopca tez
Ninoczka ty tez powinnas sie oszczedzac -a ty za tapete sie wzielas..
Co do wagi bovasow to moja wazyla wczoraj 480g, nie dobporownania z mala chasiami
I musze zmykac, mlody chyba sie lepiej czuje bo upomina sie o sniadanie. A ja ledwo na oczy widze
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ula fajnie, że z dzidzią wszystko dobrze, a jesli chodzi o szyjke to po protu musisz bardziej się oszczędzacz, mniej chodzic i dźwigać to mozliwe ze szyjka nie będzie sie skracać. Wiem, że to nie tak prosto ale jak mus to mus i nie ma wyjscia. Dwie moje sasiadki miały skracająca szyjke jedna od końca 7 mc, a druga od początku i obie dzidzie urodziły w terminie
soshy super że zakupy sie udały
mamomuminka niech Mironka szybko choroba puszcza.A ty musisz czekac na dalszy ozwój sytuacji z maluzkiem, nic innego jak dbać o siebie nie mozesz zrobić. Mówi ci to mama która sama nie wie w jakim stanie jest jej nie narodzone dziecko
Dziewczyny a ja czym bliżej dzisiejszych badań, tym bardziej mam stresa, Usg mam na 15.30 i chiała bym byc juz po i wiedziec co jest mojemu dziecku, czy ta plamka na serduszku to cos powaznego, jakas choroba genetyczna, czy wada serca. Od wczoraj mam rozwolnienie, na niczym nie moge sie skopić, a po drodze do Łodzi chyba stres mnie zje.Nie wspomnę o stresie jak sie położę na leżance. Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki za moje dzidzi. Jak będzie wszystko dobrze w miarę, to planuje jeszcze zakupy dla maluszka, ale jak będzie cos nie tak to wracam do domu, bo raczej nie będe miała juz do tego głowy.