BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #926853 przez ninoczka
dzieki ela za stronke

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926857 przez Mon.tresor
Ninoczka - z butami mam ten sam problem, nie daję rady się schylić. Na jesień kupiłam sznurowane i nie wiem jak je będę nosić, bo ledwie daję radę się zgiąć żeby je założyć na nogę, a o sznurowaniu to nie ma w ogóle mowy :/
Mi tam czas wcale tak szybko nie leci. Ja bym już chciała żeby był styczeń, strasznie się nie mogę doczekać tego mojego malucha :P
Ja pisałam o ziajce. Johnson&Johnson właśnie bardzo też uczula, ja wybrałam Hippa, sprawdzony na siostrze i bardzo nie uczula, ale niania siostry mówiła że właśnie zwykłe bambino najlepsze dla dzieci.

Studentka - super! Lista się przyda na pewno :D :D

Elka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Marta, Ja odkryłam, mnie ciągnie ostatnio do słodyczy... więc kupiłam sobie mały zapas, ale i tak staram się uważać, z jednego powodu - cukrzyca ciążowa, oby mnie nie dopadła! bo pochłaniam na prawdę masę słodkiego.
Wózek bierz, nie przejmuj się, jak dają to brać, jak biją to... ;) Wózek to zawsze duża impreza finansowa, więc jak możesz mieć za darmo czy za groszowe sprawy to warto zawsze.

Majka, biedactwo! Chory facet to gorzej niż chory dzieciak :( Oby się nie rozeszło! Proponuję czosnek, może masełko czosnkowe sobie zrób i kanapki smaruj? Czosnek bardzo dobry jest na przeziębienia i grypy :)

Soshy, witaj! Widzę że mamy tendencję do powiększania, już trzy nowe mamy dołączyły :) :) Gratuluję zakupów i ślicznego wyposażenia pokoiku za małe pieniądze i oczywiście... córeczki gratuluję! Dobrze że u ciebie już wszystko w porządku.

Ja wczoraj zawitałam u dziadków na noc, mama wyprała sobie kanapę ale nie wpadła na to że będzie mokra, więc się zlitowałam i odstąpiłam im moje łóżko... dziadki w porządku, choć oczywiście babcia musiała swoje pogadać. Później odwiedziłam przyjaciółkę w szpitalu (robią jej badania na babskie sprawy i hormony, bo od zawsze miała okropnie nieregularny okres i chcą wiedzieć z czego to wynika. Jej lekarka wymyśliła jej zespół policystycznych jajników, ale jedyny objaw jaki się zgadza to miesiączki, więc ja myślę że to nie to), godzinka u niej minęła mi jak pięć minut, a teraz znów w domu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #926859 przez ninoczka
Poczytalam opinie o Bobini baby i musze przyznac ze sa bardzo dobre.Wiec trza bedzie sprobowac bo cenowo chyba okej i niewiem czy w biedronie ich nie ma-kurcze bo to sklep w ktorym jestem codziennie.
A co do materaca-z racji tego ze musze kupic 2 to raczej wybiore tansza wersje.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #926876 przez martadiana
soshy witaj :) fajnie ze z nami bedziesz :) ja w tamtym roku tez poronilam i mialam lyzeczkowanie wiec duzo dziewczyn to przezywa
tylko takie jak my sie cieszymy z nastepnej ciazy ale tez jestesmy w obawie czy wszystko bedzie ok :) naszczescie u ciebie jest jak i u reszty :D

a ja jak wczoraj pisalam mala sie nie chciala ruszac caly dzien a wieczorem pojechalam do kolezanki i jak u niej zaczyla skakac to masakra u niej zawsze moja mala jest aktywna moze poznaje jej glos :D i jeszcze do tego chyba mi wczoraj pierwszy raz w zebro przywalila bo az brzuch mi stwardnial w tym miejscu i bolalo :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926888 przez Monika_1985
Uff.. dziś byliśmy na grzybo rybach ;). Cały dzień na świeżym powietrzu i jestem wymęczona.

Maju coś Wasz dom choróbsko nie chce opuścić. Mężczyzna chory w domu to z mojego doświadczenia coś strasznego dlatego szczerze współczuje. Obyście wszyscy szybko doszli do siebie.

Cześć soshy :). Ale Ci się udały zakupy! Też bym chciała takie robić a tu dupka, wszystko pojedynczo i nabiegać się trzeba ;)

Ninoczka jak boli Cię w okolicy jajników to na pewno są to więzadła macicy. Ja zresztą jak mam pełen pęcherz też tak mam.

Elu muszę poczytać o tych kosmetykach bobini :). Dzięki za linka.

Montresor chowaj słodkie i będziesz mieć spokój. U teściowej często są dzieci siostry tżta i jak sobie kupimy pizzę to aby móc się spokojnie nią najeść to musimy cichaczem ją wnosić do domu :laugh:

Uwaga: "tż" to skrót z innego forum i to tak z przyzwyczajenia napisałam, niby to skrót od towarzysz życia :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #926918 przez soshy
Mon.tresor Dziękuje, mam nadzieje, że będzie bezproblemowo.

martadiana zostaje nam wyczekiwanie na maleństwa :)

Monika_1985 Zakupy owszem udane. To małżeństwo Rosyjskie spadło Nam z nieba. Pilnie musieli wrócić do kraju, a nie mogli tych rzeczy zabrać ze sobą dlatego odsprzedali. Mają córcię 5 miesięczną, a że dziecko nie lubiło jeździć w wózku to leżało w nim raptem 2 razy. Wszystko jak nówka. Do wózka nie byłam przekonana, bo nie ma zbyt pochlebnych opinii, ale przekonał mnie sam wygląd. Klasyka z dużymi kołami i wielką gondolą :D Za 600 zł nie ma co wybrzydzać :) I mój ulubiony fioletowy kolor <3

10 lata 3 miesiąc temu #926935 przez Mamuśka 2222
Witam nowe koleżanki :)

Ania 1991 mi po porodzie wlosy strasznie wypadaly na chrzciny corki mialam takie zakola ze nie moglam ich zaczesac włosami,a naleze do osób z grubymi wlosami zawsze tez mam dlugie wlosy....ciaza spoko nic sie nie dzieje ale po porodzie masakra u mnie z włosami była,leciały na potęge,ale odrosły :silly:

Monika to ze masz wąskie biodra abusolutnie o tym nie świadczy o tym ze bedziesaz milala ciężki poród,ja mam sasiadke która jest tak strasznie szczupła i ma wąskie biodra a poród miala lekki i mowi ze dla niej to zaden problem rodzic dziecko teraz juz drugie bedzie rodzic...tylko ze ona ma siostre i tez mowi ze zaden problem urodzic dziecko troszke pobolalo,jak mi to mowily to mi oczy na wierzch wychodzily co one gadaja,dla mnie to najgorszy ból jaki moze byc :pinch: a u nich to chyba rodzinne ,,lekkie porody,,

,,bobini płyny,, ja dla noworodków nie polecam,ja przez pierwszev 4-6 miesiecy u pierwszej corki i teraz bede używala oilatum lub balneum dla mnie pierwsza klasa,zreszta pracując w drogerii czesto sie klientek podpytuje o różne rzeczy i maja takie same zdania...jedynym minusem jest dosć spora cena,ale zawsze upatruje promocje.,,,,

ninoczka polecam materace kokos gryka...nie sa bardzo drogie a bardzo dobre...

Ja choć mam 7,5 na plusie to daje rade wszystko robić choć czasem mi ciężko...

10 lata 3 miesiąc temu #926969 przez luska
hej ciężaróweczki

łanie Was wczoraj nadrobiłam , dziś miałam na spokojnie odpisać i co........ wstałam Chora :angry: :angry: :angry:
Gardło mnie okropnie boli , mam lekko podwyższoną temp i jestem połamana , do tego mam zgagę , czuje o co zjadłam w przełyku :angry:
Polecałyście coś dobrego i na ból gardła (ja mam tylko tatum verde w domu na razie ) ii coś na zgagę , bo reni to bym chyba musiała wiecznie mieć w buzi
Witam nową mamusię :)

10 lata 3 miesiąc temu #926980 przez Mamuśka 2222
Luska ja jak mialam jakies przeziebienie to używalam tych leków których wymieniłaś....wiem ze je napewno wolno.Ja w poprzedniej ciąży jak zachorowalam tylko pod koniec to mi sie jakas infekcja wdala i i urodzilam 3 tygodnie wczesniej,w dodatku musialam po porodzie zostac 11 dni w szpitalu bo mi i dziecku antybiotyki musieli podawać.Takze kuruj sie i wracaj do zdrowia :) ...w ciąży trzeba sie pilnowac na kazdym kroku choc czasem siedzi sie w domu a i tok sie cos przyplącze :(

10 lata 3 miesiąc temu #926981 przez Mon.tresor
Ja o Bobini-baby nigdy nie słyszałam ani nie widziałam.

Monika, zazdroszczę ci grzybo-rybów, bo chętnie sama bym się na coś takiego wybrała, ale ja ani się nie schylę do żadnego grzybka (a kocham je wcinać) ani nikt w okolicy ryb nie łowi i dupa. A właśnie, Mamuśka mi przypomniała, z resztą już też o tym pisałam, moja przyjaciółka urodziła w cztery godziny - biodra ma wąziutkie jak diabli, może z 60 cm tylko w nich ma. Boleć bolało, jak mówi, ale u niej skurcze trwały tylko dwie godziny (albo i mniej) więc można wytrzymać ;) Nie wiemy jak będziemy rodziły, może się uda ładnie. Zależy jak geny, tak mi się wydaje. Moja mama rodziła tak samo jak jej mama i babcie - koło 6-7 godzin. Za to moja druga babcia rodziła pierwsze dziecko w półtorej godziny od odejścia wód (ledwo ją dowieźli do szpitala) drugie, bliźniaki w dwie godziny. Chyba rozumiecie, że marzę o tym żeby wdać się w babcię :D :D :D

Soshy, Będzie na pewno wszystko okej. Mi też się bardzo wózeczek podoba, bardzo ładny, choć na zdjęciach wygląda na niebieski, przynajmniej mi. Moja siostra to samo - nienawidziła wózka :D :D

Mamuśka, w Rossmanie była ostatnio promocja na coś Oliatum, ale nie pamiętam już co. I nie wiem jak ty to robisz, że dajesz radę ze wszystkim. Mi brzuch przeszkadza już w podstawowych czynnościach. Ba, nawet ciężko mi na kibelku usiąść, bo brzuszek jakoś mi się wbija wszędzie...

Luśka i ciebie wzięło? Zaczynam się martwić, bo wszędzie choróbska panują. Kuruj się! Na zgagę migdały albo łyżeczka majeranku do zjedzenia, a na ból gardła herbatki z miodem, albo duuużo czosnku wcinać.

Wygadałam się wam na brata i już mi lepiej... Czasem tak mam. Ogółem nie mam nic przeciwko dzieleniu się z nim, tylko czasem mi coś odbije :P

10 lata 3 miesiąc temu #926985 przez Monika_1985
Soshy właśnie się zorientowałam że jesteśmy w tym samym dniu ciąży, widocznie to był bardzo płodny dzień kiedy broiłyśmy :laugh: Tylko, że ja z 1wszego usg mam termin na 25.01(krótkie cykle) i tak się cały czas ta data trzyma do tej pory więc i ja się jej trzymam :).

Przepraszam Was ale więcej napiszę później bo muszę zawieźć w jedno miejsce teściówkę :)

10 lata 3 miesiąc temu #926996 przez maja001
Dziewczyny odpisze pózniej, jak ogarne się z lodówka i małego położe spac to odpisze wam na posty
Dziewczyny chyba udam się do lekraz bo gardło mnie oli od ponad miesiaca a teraz czuje że jest coraz gorzej, Ja puki co stosuje wode z solą i hasco sept, ale nie pomaga. Dzis kupie prenaen na przeziębienie, bo os tak mnie pobiera, zobaczymy czy podziała :(

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927006 przez Mamuśka 2222
Mon.tresor zyczę ci zebyś wdala sie w babcie :cheer: może genetycznie przeszlo Ci :)
Ja wszystko robie,nie mam z tym żadnego problemu choć czasem szybko łapie zadyszkę ,ale czasami mam napady bólu tak jakby reumatycznego i ostatni 2 dni nie mogłam wstac jak usiadłam...musialam bardzo powoli wstawac bo mnie w kosciach tak łamało,w poprzedniej ciąży te ż to mialam ale na koniec ciąży to z np. toalety wstac nie mogłam tak minie krzyż bolał i chyba bedzie powtórka z rozrywki :blush:

A co sądzicie o ciuszkach z ciucholandu,ja z pierwsza córką to wszystko nowe kupywalam...ale teraz to czesto kupuje na ciuchach ciuszki dla dzieci,znajuje tam superowe rzeczy dobrej jakości i niezniszczone tylko takie wybieram,upiore uprasuje i gotowe....non stop ktos mnie pyta gdzie kupiłam npp. ta sukienke czy bluzke córce bo superowa...to mowie ze na ciuchach to sie bardzo dziwia...kiedys nie umialam kupywac w takich sklepach nic ladnego nie moglam znależć a teraz połowe najfajniejszych rzeczy mam z ciuchów...i na dzidziusia jak tylko poznam pleć też zaczne robic zakupy ciuszków....oczywiście nowe też bede kupywac ale nie dużo bo po córce mi zostalo też sporo :)

10 lata 3 miesiąc temu #927016 przez luska
laseczki kuruje się kuruje ......ale mam stan podgorączkowy , a dzieciaki dziś wcześniej kończą szkole.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Maja zdrówka też dla ciebie , ja byłam rano w laboratorium i nie chciało mi się już jechać do apteki......a trzeba było

Ja mam nadal mały brzuszek , ale i tak zaczyna mi przeszkadzać...... z butami daję radę , w sumie to ja jeszcze noszę nieciążowe ciuszki , łącznie z jensami ......ale już ledwo.Na szczęście laska co jej kiedyś oddałam spodnie ciążowe mi je zwróciła .Trochę mi głupio , że się o nie upomniałam , no ale mniej a nie mniej 80zł w kieszeni, a bardzo jej lubiłam
no i ta zgaga jest okropna ...... nic nie działa.Migdałów nie lubię, a już nie wspomnę o tym majeranku :sick: Na razie mam reni , ale nie zbytnio mi to pomaga , a w każdym razie na krótko .....

Mamuska ja mam tak samo z tym kręgosłupem , pod koniec ciąży oczywiście , teraz jak długo leżę na plecach , to jest problem.....duży , ale tylko jak na wznak leżę , a pilnuje się żeby jednaka tak nie leżeć..

10 lata 3 miesiąc temu #927017 przez mama89muminka
Dziewczyny, jestem wykonczona, wiec tylko wam skopiuje co napisalam lipcowka.

I my juz po badaniu. Doktorka widziala dwie nereczki, tylko ze ta prawa jest malutka i za nisko polozona. Podejrzewaja ze to wina chromosomow i zaproponowali mi pobranie plynu owodniowego, zeby wykluczyc ryzyko innych chorob (i w razie chorob aborcje, jezeli chce :angry: ) ale sie nie zgodzilam ze wzgledu na ryzyko wyciekniecia plynu (ta ciaza jest wystarczajaco pechowa, caly czas cos nie tak wiec sie boje). Zawolali nawet pania od genetyki z drugiego konca szpitala, zeby z nami porozmawiala. Tak wiec dziecko po urodzeniu bedzie badane pod katem nerek i innuch chorob, jezeli nerka bedzie niewydolna to ja usuna. Tak wiec modle sie tylko zeby obie nerki pracowaly prawidlowo, bo tak tez moze byc, nic wiecej mi nie zostaje jak nadzieja.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia