BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #927864 przez kasiah06
Hej Dziewuszki :)
Nie pisałam bo rozłożyło mnie przeziębienie, ale już je pokonałam.Podczytywałam Was ale odpisywać nie miałam siły, więc wybaczcie ale odniosę się tylko do ostatnich postów bo wszystkich nie dam rady opisać ;)
maja cieszę się że wszystko Ok i trzymam mocno kciuki żeby zastawka się zamknęła jeszcze przed porodem no i oczywiście gratuluję Laury :) córcia śliczna i ubranko też :)
chasiami odpoczywaj
kelis ja podobnie jak ty uważam że ten okres ciąży jest najfajniejszy, czuję się super (pomijając przeziębienie i lenia giganta który mnie czasem dopada ;) ) , wypoczywam w domku (a tak się tego bałam że umrę z bezczynności a jednak mi służy ta zawodowa beztroska) i ogólnie mam czas i siłę żeby cieszyć się swoim stanem :)
luśka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

montresor normalnie zmroziło mnie to twoje opowiadanie co za chamstwo :angry: ja nigdy jeszcze nie spotkałam się z takim traktowaniem ale też nigdy nikt nie ustąpił mi miejsca ani nie ustąpił kolejki, tylko raz pani w biedronce otworzyła specjalnie kasę i mnie zawołała bo powiedziała że pani w ciąży nie będzie stać w kolejce i utarła nosa tym wszystkim wredolcom a mi zrobiło się baaardzo miło :) a jak byłam na glukozie to miałam szczęście bo po prostu mówiłam że ja w ciąży i na krzywą i bez problemu mnie przepuszczali ;)
anna z tą glukozą to chyba wszędzie inaczej gadają bo mi powiedziały żeby nie jeść 12 godzin przed pobraniem, ale przez cały dzień jeść tak jak się je normalnie tzn normalne posiłki i słodycze też jak zawsze bo inaczej wynik może być niemiarodajny...i weź tu człowieku ogarnij jak każdy co innego nam mówi :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927894 przez ela85
Hej dziewczynki!!!!
Maja córcia śliczna i ubranko też super.
Monika gratulacje wypicia ulepku, bez cytryny!!!
Kelis masz racje, ja nawet mimo tych moich dolegliwości ciążowych uważam, że jak do dej pory to w sumie na prwedę fajny czas w moim życiu :laugh:
Dziewczynki ja już dzisiaj lepiej, jeszcze trochę mam katar ale już bez cieknięcia.Wczoraj wypiłam szklankę wody z sokiem z cytryny, zjadłam ząbek czosnku i na noc stopy natarłam amolem i na to ciepłe skarpetki. A znajoma doktorka powiedziała mi, że dobrze jest przekroić cebulę i postawić np koło łóżka.
Kasiah dobrze, że przeziębienie pokonane!!!

10 lata 3 miesiąc temu #927899 przez Mamuśka 2222
Maja 001

śliczna córunia.... :) sweet :cheer:

10 lata 3 miesiąc temu #927940 przez Mon.tresor
Elka, mówisz że mniej boli też od magnezu? Ja nie wiem co ze sobą zrobić, świruję już... brzuch mnie tak w środku boli, że wariuję. Zależnie od tego po jakiej stronie się młody ułoży, to tam boli, skóra też okropnie boli... mam wrażenie że mu się za mało miejsca zrobiło i brzuch mi nie może nadążyć z rozciąganiem się bo to takie uczucie jakby rozrywania... Smaruję się olejkami, może przejdzie, jak nie przejdzie to 1 powiem na wizycie... ale nie wiem czy do 1 wytrzymam... więc może ten magnez pomoże...

Majka, mówiłam ci że wszystko się jeszcze ładnie ułoży! Cieszę się że też patrzysz już optymistyczniej na to wszystko. Dzidzia może i mała na razie, ale może taki jej urok. Małe dziewczynki są słodkie i mają łatwiej w życiu ;) (przynajmniej dopóki nie są w ciąży...) Maja, mało kompetentna to mało powiedziane. Zaraz niżej też opiszę dzisiejsze cuda z krzywą cukrową... W każdym razie więcej tam nie będę szła.

Monika, ból pod piersiami, mniej więcej pomiędzy to prawdopodobnie nacisk na przeponę... uroki 3 trymestru kochana. Może się od tego też ciężej oddychać.

Marta, a mnie się kłócić nie chce... Nie dość że najpierw krwi se napsułam przez akcje z M na początku ciąży, teraz Darek (dziś znów odwalił, niżej się wam wyżalę bo po prostu przegiął sam siebie)... Po cholerę mi jeszcze z obcymi się męczyć. Gratulacje z nowej pralki! Ja też jak mieszkaliśmy z M. to marzyłam o nowej... Zabawne, pralka a jednak tyle zmienia w życiu kobiety :D :D :D

Ania, ja sobie słodkości nie odmówiłam, jadłam normalnie, nie powiedzieli mi że mam cokolwiek robić, tyle że mam być na czczo. No, ale jutro będę miała wynik, to będzie wiadomo czy wszystko ok.
Hahahahaha, masz rację, krowy mają piękne oczy i długie rzęsy! :D :D Ja w każdym razie za wiele nie wychodzę ostanio.

Luska,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mi nic nie mówili o glukozie własnej, właśnie wszyscy dookoła twierdzili że w przychodni mają swoją... no ale trudno. Myślę że dobrze robisz nie biorąc antybiotyku, też bym nie wzięła.

Kelis, lepiej kup... Lepiej kupić i mieć w domu bo przy maluchu się może przydać niż nie mieć niczego i później latać.

Kasiah, 12 godzin? Ja tam tylko byłam na czczo, wieczorem normalnie jadłam xD Zobaczymy co mi wyjdzie.

Moja krzywa cukrowa to krzywa wypadkowa chyba. Pojechałam wczoraj do kuzynki żeby mieć blisko do tej nieszczęsnej przychodni. Dziś rano idę, a tam... no zgadnijcie.
LABORATORIUM NIECZYNNE!
A wczoraj jeszcze babka mi mówiła żebym dziś przyszła. Załamałam się lekko, na szczęście mama do pracy akurat jechała to mnie podrzuciła do innej przychodni. Tam już spokojnie pani pobrała mi krew, wypiłam glukozę... I myślałam w pierwszej chwili że nic mi nie będzie. Po 15 minutach mnie zemdliło tak okropnie, że mając w dupie wszystko położyłam się na korytarzu na ławeczce. Nikt nic nie powiedział. Po 35 minutach doszedł paskudny ból głowy. Jak mi pani pobierała krew po godzinie to się pyta czy wszystko ok, bo wyglądam nie bardzo, to powiedziałam że mnie mdli okropnie to mi się pozwoliła położyć na kozetce u siebie w gabinecie i drugą godzinę przeleżałam tam. Najgorzej było 20 minut przed końcem, bo zaczęło mi wszystko do gardła podchodzić... ale dałam radę. Jutro wynik, zobaczymy co tam mi wykażą.

10 lata 3 miesiąc temu #927944 przez Stokrotka34
Hej Dziewczyny:-) cos ostatnio mam jakis dolowy okres:-\

Maja super ujecia:-) !!

Ja tez walcze jeszcze z kaszlem, zrobilam sobie syrop z cebuli moze zadziala:-)

Kelis bylam, w ogole wydaje mi sie ze znowu sporo osob doszlo. Z lalka bylo oki:-) ale dziecko juz nie jest tak elastyczne:-)
A za tydzien normalnie? Bo nie czekalam do konca, tylko poszlam po swoich cwiczeniach.

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #927954 przez maja001
Dzięki dziewczyny za wsparcie :)
montresor przepraszam że to napisze, ale zaczełam się smiać. Tak już mam że najpierw się mega wkurzam na cos, a pózniej zaczynam buchać smiechem jak cos jest kompletnie do dup... A do dup... jest to twoje laboratorium do którego chodzisz, mogli ci wczoraj łasakawie powiedziec że laboratorium będzie nieczynne. Podsumowaniem powinni je w ogóle zamknąć i problem z głowy.

stokrotka głowa do góry, jutro będzie lepszy dzien :)
kasiah dobrze ze juz po przeziębieniu
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 3 miesiąc temu #927957 przez Mamuśka 2222
mon.tresor
kurcze faceci to zamiast mózgu to mają siano...i nawet szkoda komentować takiego zachowania wobec ciężarnej kobiety...przykro naprawde :( nie denerwuj sie i ignoruj człowieka pokaż mu swoją wyższość ;)

stokrotka
ja tez czasami mam doła ze bym siedziała nic nie robiła i płakała....ale przechodzi po jakimś czasie...bedzie dobrze ,,głowa do góry,, :)
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 3 miesiąc temu #927969 przez Mon.tresor

10 lata 3 miesiąc temu #927983 przez ela85
Montresor jak bardzo boli to możesz też nospę i magnez też, ja ostatnio nosope wzięłam i przeszło.A co do faceta twojej mamy to powiem tyle: co za dupek. Pamiętaj nie denerwuj się myśl o dziecku! No i gratuluję wypicia glukozy teraz pozostaje trzymać kciuki za wyniki.
Storotka co to za doły? Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

10 lata 3 miesiąc temu #927988 przez ninoczka
no hejka wieczorkiem.
monika ja mam taki ucisk juz jakis czas.to na bank nacisk na narzady a tu pewnie na zoladek.
ela ja na katar kupilam spray na katar prenalen
luska ja od poczatku ciazy nie mialam problemu z uplawami ale teraz mam od jakiegos tygodnia.sosc spore biale-byc moze ze i inny kolor ale niewiem.
maja sliczna dzidziulka i fajoskie ciuszki
montresor

No wiec bylam na glukozie.Wypilam na dwa razy.Potem normalnie pojezdzilam po sklepach i spowrotem-wyniki okej.Do lekarza udalo mi sie wejsc.boli mnie spojenie.Za duzy nacisk.Ale mowie ze chodzic nie moge ale na to nic nie ma,trzeba sie przemeczyc tylko oby z dnia na dzien nie bylo coraz gorzej bo to przeciez jeszcze min 2 miechy.
Dzieki dziewczyny za troske.Jestescie super

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928003 przez Monika_1985
Byłam po odbiór rożka bo kupiłam na allegro używany za 20 zł i dopiero wróciłam bo oczywiście mąż mnie namówił na kfc :P. Po powrocie musiałam się pobawić z psem oraz kotem i dopiero pozwolono mi usiąść. Chociaż psiak co chwilę wyciąga coś ze swojego koszyka zabawek i mnie trąca. Na pierwszy rzut oka rożek firmy bon dodo bardzo fajny, bawełna organiczna, taki grubszy i cieplutki :).

Kelis dzięki Tobie nie mogę się doczekać zajęć w szkole rodzenia :). A z tym złotem to jest prawda. Czytałam, że ono pomaga głównie dlatego, ze jęczmień należy rozgrzewać a pocieranie złota powoduje, że ono bardzo szybko się rozgrzewa i przewodzi ciepło :).

Maju masz świetną córeczkę. Na tym jednym zdjęciu wygląda jakby kimała słodko :))).

Chasiami bardzo dobrze, że odpoczywasz. :)

Kasiah fajnie, że już doszłaś do siebie i jesteś z nami. Ja nie wiedziałam, że nie należy jeść przy glukozie 12 h, o tych słodyczach też nic nie słyszałam. Ogólnie tak naprawdę nie wiem jak to jest. Jestem ciekawa co lekarz na moje wyniki bo są jakieś takie trochę niskie. Nigdzie nie mogę w necie znaleźć norm.

Montresor ja codziennie wieczorem biorę magnez (ponoć przed snem ułatwia też zasypianie) i odpukać jest lepiej. A o tej przeponie to nie wiedziałam, a właśnie boli mnie tak na środku pod piersiami. Fajnie, że udało Ci się przetrwać tę glukozę. Ja się właśnie obawiałam tego, że zwymiotuję i będę musiała mieć powtórkę z rozrywki. No i my w laboratorium mamy tylko takie plastikowe krzesła i martwiłam się, że nigdzie się nie położę w razie. Najważniejsze, że nam się udało :)

Stokrotka nie daj się depresyjnemu nastrojowi! :*

Ninoczka Ty twardzielu! :) Najważniejsze, że pogadałaś z lekarzem i o tyle jest to pocieszające, że z bąblami jest wszystko okej. Natomiast żal mi Ciebie :(

10 lata 3 miesiąc temu #928004 przez Mamuśka 2222
Mon.tresor

pozdrawiam i życzęTobie i wszystkim spokojnej nocy :)

10 lata 3 miesiąc temu #928014 przez Stokrotka34
Ninoczka dzielna jestes z ta glukoza:-) :-) dobrze ze poszlas do lekarza i wyjasnil co i jak :-)

Martwie sie na zapas o moje dziewczynki:-\ ale to uraz po poprzedniej nieudanej ciazy:-( obiecuje sie poprawic i ogarnac, teraz juz musi byc dobrze! Dziekuje dziewczyny!

Montresor a moze pocwicz ignorowanie pacanow:-) oni wtedy sie beda wkurzac a nie Ty:-)

Monika a jakie wyniki robilas?
KFC mniam pycha:-) !

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #928015 przez ela85
Ninoczka tobie też gratki za wypicie glukozy. Chyba będziesz musiała jakoś przetrzymać ten ból skoro nic na to nie pomaga.

10 lata 3 miesiąc temu #928022 przez luska
hej z wieczorka

Mamuśia a to ty pytałaś o o imię ,no cóz jeden na pewno bo będzie pewniak Alan , a drugi jak na razie Oskar chcą...... mi średnio , zresztą mi wszystko jakoś tak średnio podchodzi

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
A niby doświadczona , ale w takiej ciąży też jestem pierwszy raz.Dla mnie to też mega nowość

monika nie wiem jak to jest.......ale chyba w moim przypadku , to każdy ma swój teren , bo każdy ma swoje łożysko swoja owodnie czyli mają swój teren

Ania mi to się strasznie ciśnienie podnosi jak słyszę taki historie , ale czasem włanie nie odezwać się , a tym bardziej jak nie ciekawa dzielnica,,,,,,,,

Maja aż taki ekspertem nie jestem , ale wiem , że sporo maluszków z tym się boryka......Ale w rzeczywistości nie jest to jakaś poważna wada

Kelis nawet sobie nie wyobrażasz jak szybko ci pójdzie z tym dojsciem do wprawy przy maluszku .
a i polecam filmy ego pana , ja miałam od męża pełnometrażowy (może jeszcze gdzieś znajdę )

bardzo fajnie się słuchało i uwierzcie , że mi dużo dało ja po 24 h od cc przebrałam małego całego mając go na kolanach na półleżąc , właśnie dzięki poradą w tym filmie .Podejrzewam , ze na necie znajdziecie całość , ale mi się już szukać nie chciało

Kelis mi tylko czas leci , ale ogólnie mi leci w tej ciąży , a spodziewałam się , że drugi trymestr będzie lepszy , ale nie jest żle,,,,,,,chociaz za dużo chyba panikuję czasami :dry: ;)

Maja fotki są przesłodkie , a ta buziuchna :kiss: :kiss: :kiss:

Kasiah to szybko wracaj do formy po tym przeziębieniu

Mon.tresor ty to zawsze masz jakieś przygody.kurcze ale też gdzie lekarze i ci ludzie , że nie zauważyli , że ciężarna leży na ławeczkach...........Dobrze , ze później już na kozetce leżałaś , ciut wygodniej .
I oby ta krzywa wyszła jednak w normie

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Stokrotka zdrówka dla ciebie też i głowa do góry masz aż dwa szczęścia w brzuszku i dla nich musisz mysleć pozytywnie :kiss:

Ninioczka najważniejsze , że sprawdziłaś , a z tym spojeniem łonowym (kością jak u mnie mówią ) to niestety tak jest.Miałam tak w pierwszej ciąży teraz to już mam tak wszytko tam rozluźnione , ze mnie chyba nie ruszy nic:lol:

Dziewczyny a ja rzymam kciuki za wyniki tej glukozy :)
Idę w końcu spać , bo jutro o 6 pobudka i sikanie do kubeczków :blink: już mi się nie chce

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia