BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #928258 przez kasiah06
stokrotka ja za mojego płacę 50, ale bez kąpieli a gruczoły osobno 10zł...mój tak samo jak tylko wyjdzie od fryzjera to tarza się gdzie popadnie :cheer: a ja też mam takie ciągnięcie o jakim mówisz
ulka fajnie że jesteś :) mam nadzieję że z szyjką będzie juz Ok, a co do czasu to masz rację on pędzi jak szalony ;)
martadiana to dobrze że psinka ma się już lepiej :) a ona bierze udział w pokazach? to jakaś ślicznotka pewno jest :)
Podziękowania: ulka1983

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #928282 przez martadiana
kasiah tak to jest taka rasa pokazowa wrzuce jej zdjecie na dole :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #928295 przez Monika_1985
Martadiana to tylko gorszy dzień. Ja takie staram się przesypiać bo niepotrzebnie do głowy przychodzą różne głupie myśli, które na drugi dzień łatwiej od siebie odpędzić. A co to za rasa psinki? :)

Maju tylko pamiętaj, że w ciąży nie można robić sobie irygacji. No i niestety tylko bawełniane majteczki, absolutnie żadnych stringów i koronek. Ja na to pieczenie na zewnątrz dostałam pimafucort (krem) od lekarza ale mam go stosować tylko jak mocno piecze a nie codziennie. Staram się to używać tylko w mega awaryjnych sytuacjach.

Ja o nospie forte niczego złego nie słyszałam. Nawet lekarz raz powiedział, że mam ją wziąć lub 2 normalne. ;)

Stokrotka ja właśnie świetnie się czuję jak chodzę. Problem pojawia się jak usiądę .. :(

Ninoczka leż sobie i odpoczywaj, może w końcu przejdzie!

A ja się zaczęłam szykować do wyjazdu. W końcu jedziemy do tej Szklarskiej. Wyprałam chyba wszystko co było do wyprania w domu ;). Jutro zawozimy psiaka do rodziców, a do kociucha będzie przychodzić siostra. Jeszcze nigdy go nie zostawiałam samego na 3 dni i aż mnie serce boli na samą myśl ale siostra nie może go zabrać do siebie bo ma małe kociaki. Jestem ciekawa czy coś oprócz restauracji tam zwiedzę :laugh: Postaram się być grzeczna i za bardzo nie fikać ;)

10 lata 3 miesiąc temu #928324 przez ninoczka
martadiana sa takie dni kiedy ma sie juz dosc ale mysle wtedy o tych szkrabach i jakos mi sie buzia usmiecha.idz cos jutro kup dla siebie lub dziecka to na pewno ci sie polepszy.psinka piekna.
monika udanego wyjazdu.tylko uwazaj na siebie

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928326 przez ulka1983
Martadiana do szpitala lepsza koszula bo do badań tylko zadzierasz i juz :laugh:

Montresor eh cały czas nie wiesz na czym stoisz :S
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Stokrotka gratuluję córeczki druga dzidzia to niespodzianka :laugh: o jednak druga dziewczynka super gratuluję :)

Mamomuminka urodzisz zdrową dzidzie :kiss:

Luska wózek kupiony to lepiej chyba śpisz ;) ja też mam dobrze ze swoją mamą ostatnio kupiła mi torebkę :)

Anna witaj :)

a co do golenia to podpytałam moją położną która jest oddziałową w szpitalu i powiedziała że jedne kobiety sie golą inne nie i przy porodzie to nie ma znaczenia jesli potrzebne jest nacięcie krocza to wtedy tylko ten kawałeczek golą i ta za zgodą pacjentki :) trochę mi ulżyło bo brzuch mnie boli przy goleniu jak próbuję coś zobaczyć a co będzie później :blush:

reszta jutro ;)
Podziękowania: Stokrotka34

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #928333 przez Anna1991
.

10 lata 3 miesiąc temu #928334 przez martadiana

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928353 przez kasiah06
martadiana ale ona śliczna :) nie dziwię się, że pokazowa :) no i lepszego humorku życzę,głowa do góry myślę,że każda z nas ma czasem takie gorsze chwile

monika udanego wyjazdu :) kotkiem siostra na pewno dobrze się zajmie a przez ten czas kiedy będzie sam wypocznie i odeśpi sobie wszystkie czasy ;) a uspokoiłaś mnie trochę z tą nospą...
anna ja tam powiem Ci że podziwiam wszystkich fryzjerów bo jestem totalne antytalencie jeżeli chodzi o tą sferę życia,moją panią od pieska uwielbiam za jej podejście do zwierzaków, zjednuje je sobie w moment i robi na bóstwo ;) a Tobie zazdroszczę fachu w rękach bo szczytem moich możliwości jest wyprostowanie sobie włosów prostownicą ;)z glukozą i tym brakiem informacji masz racje- choćby nasza biedna montresor,która musiała przez to robić drugie podejście :( fajna historia Miriany :)

Zmykam spać :) Kolorowych snów dziewuszki :)

10 lata 3 miesiąc temu #928364 przez maja001
chyba znów pierwsza zaczynam dzień, le znów spac nie mogę. Juz sama nie wiem, czy tak chormony działają czy to szczypanie nie da mi zasnać
Dziś po południu wybieram się do gina a NFZ i będe go przyciskać zeby zrobił mi posiew bo 4 globułek pod rząd w ciemno nie mam ochoty stosować. Kefir do podmywania stosowałam, wode z cytryna i tantum rosa tez jeszcze rumianek mi tylko został. A do podmywania mam płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży{ nie pamietam nazwy}, ale ostatnio nawet jego nie używam tylko przegotowanej wody. Zobaczymy co gin powie, ale na badanie bede naciskać mimo wszystko, bo chce wiezieć co za dziadostwo się u mnie zadomowiło :(
stokrotka ja tez czasem czuje jak mnie tak ciągnie w pachwinach
ula oby szyjka wytrwała az do czasu terminu porodu.
monika udanego wyjazdu i odpoczynku, tylko uwazaj na siebie
Ja równiez niczego złego nie słyszałam o nospie forte
martadiana mnie wczoraj facet tez wkurzył. już czasem sama nie wiem, czy on tak na mnie działa czy ja jestem teraz bardziej przewrażliwiona na kazdym punkcje
Podziękowania: ulka1983, martadiana

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #928371 przez Anna1991
.

10 lata 3 miesiąc temu #928378 przez Mamuśka 2222
Witam :)

martadiana

ciało sie zmienia po ciąży,ja swoje rozstępy zauważyłam po ciąży jak ich bylo duzo jak juz schudłam!!!o matko tez bylam zalamana!!!na kremy w pierwszej ciąży wydałam ok 1000 zł kupywałam krem firmy mustella,moim zdaniem dobry bo choc całe naprawde cał uda,pupe i na boczkach trochę mam rozstępy to brzuch mi jakimś cudem ocalał i na brzuchu nie mam rozstępów...czyli gdybym zadbało o odpowienia dietę dla kobiet w ciąży pewnie nie mialabym rozstępów...teraz tylko myślę o tym zeby nie bylo ich wiecej teraz :( ale dzidziuś wszystko ci wydagrodzi...jak tylko sie uśmiechnie do ciebie caly świat dla ciebie nie bedzie sie liczył tylko to maleństwo :) a o siebie zadbaj teraz na tyle ile sie da kremy na rozstepy i odpowiednie odżywianie nic wiecej już sie nie da zrobić...ja tak sie mądrze ale jeśli chodzi o moją diete to...O BOŻE!!!jem jak świnka :( ii też bedę sama płakać nad sobą :( ale bardzo ciesze sie z ciąży po mimo ciężkich początków i napewno ciężkiego porodu :blink:
takze głowa do góry :)

anna1991

super imie!!! pierwszy raz takie słyszę :) dle dzieci też mój gust bardzo mi sie podoba :) a mężem sie nie przejmuj...oni nigdy nas nie zrozumieją...a szczególnie w ciąży kiedy jeszcze bardziej ich potrzebujemy...powinni dac z siebie 100% wiecej bo to jest naprawde cieżki okres dla kobiety...ale zeby kogoś zrozumieć trzeba czasem samemuu cos przeżyć...a oni w ciążyczy bólu porodowego nie doświadczą...

maja001

masz racje jesli masz jakieś wątpliwości do stanu swojego zdrowia i chcesz miec jakieś badanie to naciskaj lekarza masz do tego swiete prawo bo czasen na nfz to ci lekarze zakowują sie skandalicznie!trzymam kciuki za pomyślność wizyty :)

10 lata 3 miesiąc temu #928391 przez ulka1983
Hej dziewczyny :) u mnie szaro buro i ponuro :S

.

Rozstępów mam mnóstwo ale co zrobię smaruję i tyle już taka moja uroda i nie przejmuję się nimi :P

10 lata 3 miesiąc temu #928424 przez studentkaae
Dziewczynki ja standardowo 10 stron za Wami dlatego tylko melduję, że w środę byłam u gina - z Małym ok, waży 629 g :)
na kolejną wizytę mam też zrobić glukozę... bleeee :dry:

10 lata 3 miesiąc temu #928443 przez maja001
studentka fajnei ze dzidziuś ślicznie sie rozwija. Ja zapewne zis też dostane skierowanie na glukozę, ale dla mnie to badanie nie jest takie straszne, wiec się nie przejmuje
ula jesli tylko dobrze się czujesz, a mąż zaoferuje pomoc przy dzieciach to czemu masz nie jechać. Oczywiśćie musisz sie oszczędzac tam :)
agat gdzie sie podziewasz, że taka cisza z twojej strony, umknęła mi jakaś wiadomośc ze cię nie bedzie jakis czas???

10 lata 3 miesiąc temu #928450 przez Mamuśka 2222
Ulka1983

no...właśnie szaro buro i ponuro....wiec jeśli z dzidzi w brzuchu i starszymi wszystko ok to jedz troche sie oderwiesz od codzienności :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia