- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
kasiah no ty chyba jestes najwyzej w tygodniach u nas znaczy sie najstarsza ciaza u ciebie hehe a co do tej kolki to ja tez tak mam jak np. ide sama z psem na spacer to pomalu ide a jak ze swoim gdzies chodze to on jest odemnie wyzszy o 25 cm i ma dlzusze nogi niestety i ja musze prawie ze biec za nim to wtedy mnie kolka lapie hehe
a wkurzyl mnie moj bo do pracy nie chodzi niby taki chory a kurde teraz do kumpla pojechal bo mu sie w domu nie chce siedziec i tak mnie wkurzyl przed wyjsciem ze az siedze i rycze teraz czasami to nie moge wytrzymac nerwowo juz z tym wszystkim
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Montresor d
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Oby jednak choroba się ne rozwineła, możesz jednak paracetamol zazyć w razie czego, albo apap. Mysle że troszke podwyższonma masz tę glukozę, ale najlepiej jak bys jak najszybciej skonsultowała te wyniki z lekarzem. Dziewczyna z innego forum na którym jestem tez ma w tej ciązy cukrzyce ciążowa i musi miec odpowiednią dięte, I pamiętaj ze w cukrzycy cążowej czesto przyczepiaja sie infekcje ukłądu moczowego, więc musi uważąc na siebie równiez pod tym kontem.
ninoczka dobrze, że ty juz jestes po glukozie i wszystko w porządku
Monika ja w tej ciązy ciągle mam ochotę na KFC, nawet wczoraj sobie zafundowałam . A z glukoza bedzie dobrze, tylko odpowiednio sie astaw psychicznie do badania, to bardzo ważne.
Stokrotka jeśli ciąża przebiega normalnie to nie ma co sie za bardzo zamartwiać
luska przeciez oskarek to ładne imię, zobaczysz jak szybko se do niego przyzwyczaisz Tez się ciesze,że to nie jakas większa wada, ale wiadomo najlepiej by było, żeby maluszek nie miał zadnej wady. Jednak jestem dobrzej myślei ze ona sie bedzie sama zmniejszać
chiasami ja znów odwrotnie, przed ciążą żadnych infekcji, a teraz od samego początku ciąży coś mnie łapie, albo nie chce puścic.
martadiana a ja myślałam, że tylko mój taki bałaganiarz.Mam więcej pracy w domu od kąd on jest na zwolnieniu, niz jak byąłm sama z oskarkiem. A mój juz prawie 2 miesiące na zwolnieniu w domu siedzi i tez bym chiała zeby zasm poszedł do pracy
kasiah ja na razie kolki u siebie nie zauważyłam
mamomuminka co u ciebie jak maluszek?
Dziewczyny kupiłam sobie jeszcze dzis 2 saszetki Tantum Rosa, i zobacze czy pomoże, bo mi się wydaje , ze bardziej mnie szczypie na wierzchu a nie w środku. Jeśli i to nie zda rezultatu to na kolejnej wizycie poprosze lekarza o posiew z pochwy.
A ja chyab znów bee miaął w domu szpital, mały znów niewyrazny, przed spaniem zmierzyąłm mu temperature a tam 37C. Najpierw oskar był chory, póżniej mój mąż, a teraz znów Oskara cos podłapuje i koło się nie zamyka, Zresztą mój stan tez do konca nie jest od dłuższego czasu wyrażny, ale jakos bardzo chora sie nie czuje.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Maja a czym sie podmywasz bo ja slyszlam juz kilka razy ze najlepiej szarym mydlem.
Mnie tez lapie kolka jak za szybko ide:-)
Musze mojego bialasa tez umowic do fryzjera bo juz straszy:-\ ale czekam na kaske, ona ma lepiej z frycem niz ja:-D
Moj pies kiedys tak sie zatrul pedigri przyssmakiem za pol domu mi zabrudzila:-(
Martadiana glowa do gory, tak to z tymi facetami ja dzisiaj tez caly dzien sama bo moj musi do kolegow:-)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
a juz jest ok ale mnie wkurza juz bo w domu siedzi i jakos mi chyba wszystko puscilo dzisiaj jeszcze do tego te hormony ehh
ja dzisiaj na obiad schabowe smaze bo juz mi sie tak chce ze ohoho i do tego sobie zrobie salatke z buraczkow mniam mniam juz sie robie glodna wiec zaraz ide robic
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Maja jeśli mówisz, że bardziej szczypie powierzchownie spróbuj z jogurtem naturalnym lub rumiankiem, mnie ostatnio szczypało "po" i też tak bardziej powierzchownie i rumianek pomógł. Nawet ostatnio "po " nic mi nie było. Jak to nie da rady to wtedy poproś gina o posiew. przed ciążą często zdarzały mi się infekcje i gin( nie ten mój obecny) przez prawie rok przepisywał mi globulki różne, tak testował na mnie a po roku dopiero wpadł na pomysł dać mi na posiew i co okazało się, że nie miałam żadnych grzybic tylko zwykłe bakterie. I wtedy zmieniłam gina na obecnego, a później to co jakiś czas robiłam sobie tak dla pewności irygacje jogurtowe i problemy przestały wracać.
Montresor no trochę masz podwyższone te wyniki, chociaż dla ciężarnych chyba są jakieś inne normy. Na pewno dostaniesz skierowanie do diabetologa i on ci ustali dietę. Ale nie martw się dużo kobiet ma w po ciąży już problemu nie ma z cukrem. A na przeziębienie , mi pomógł czosnek i woda z sokiem z cytryny. A dzięki za wiadomość o nospie forte bo nie wiedziałam że nie można.
Kurcze i już zapomniałam co komu miałam napisać
Chiasami czekamy na focię w sukience.
Martadina nie płacz, szkoda twoich nerw. Faceci czasem są jak dzieci.
Luska u mojej koleżanki ostatnio urodził się syn i właśnie dostał imię Oskar, bo kiedyś w ciąży jej to imię się przyśniło i stwierdzili, że to będzie ich "Oskar" jako największa nagroda!!!
A propo imion to mój mąż zaproponował żeby nasz synuś miał imię takie jak on, ale ja stwierdziłam że nie bo niby jak będę ich wołać senior i junior:-). A i jeszcze padła propozycja Grześ, tak miał na imię braciszek męża, który żył tylko parę miesięcy, ale mi Grześ kojarzy się ze szkolnym kolegą, który całe liceum był brany za takiego " niemotę". Mi podobają się: Mateusz, Dawid, Aleksander( odpada bo siostra męża ma mieć Aleksandrę), Gabryś.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
luska a jak u ciebie byo z tym spojeniem?do konca ciazy bolalo?i coraz gorzej?czy jakos to bylo?
montresor szybkiego powrotu do zdrowia.chociaz kurvcze teraz to glupi katar trzyma 2 tyg.
martadiana pewnie piesek zjadl jakis plastik albo drzewne cos i ciezko mu strawic.
A ja bym lezala dzis caly dzien pod koldra.Ta pogoda taka kiepska.Spojenie boli nadal wiec narazie bez zmian.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny ale o stycznia ta pogoda to jeszcze nie raz bedzie do du... trzeba znalezc sobie cos na dlugoe wieczory:-)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
martadiana taki już nasz żywot z tymi chłopami ale narobiłaś mi smaka tym schabowym i buraczkami...już wiem co będę miała jutro na obiad
stokrotka ja też słyszałam że szare mydło jest dobre...a mój już po fryzjerze teraz jest taki miękki i pachnący że nic tylko się do niego tulkać swoją drogą to też ma lepiej z fryzjerem niż ja no i płacę za niego więcej niż mój mąż za siebie
montresor na pewno będziesz musiała skonsultować wyniki, ale głowa do góry pewno dostaniesz dietkę, która może jest trochę upierdliwa ale ma też swoje plusy np moja koleżanka mówi ze odkąd wykryli jej cukrzycę ciążową to jedyne co jej rośnie to brzuszek a ona nie tyje no i mówi że czuje się lepiej na takiej diecie
no to widzę że nie tylko ja mam kolkowy problem
I też dziekuje za info o nospie forte bo tak jak ela nie wiedziałam że nie można i nawet wzięłam dwa razy będąc już w ciąży
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasiah ja z kapiela, pazurkami i oczyszczaniem gruczolow prz pupie place 80 zl, a ta moja biala malpa idzie na lake i sie tarza:-)
Dziewczyny a macie tak ze podczas chodzenia ciagnie was w pachwinach tak od pochwy? (nie umiem lepiej tlumaczyc)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Stokrotka ja też mam takie bóle od jajników do samej pochwy ale ogólnie to moja szyjka ostatnio nie podobała sie lekarzowi i wizytę mam za 2 tygodnie przez to a jak pojawią się bóle te co poprzednio takie jak na okres to mam do niego dzwonić bo to nie dobrze
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania