- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
monika biore magnez i wlasnie nie wiem od czego ten skurcz ...
ja dzisiaj polazilam troche po sklepach i kupilam se juz koszule do szpitala pora chyba pomalu pakowac torbe lepiej byc przygotowana juz hehe i szukalam kombinezonu dla malej ale nic mi nie wpadlo w oko ciekawe albo za cienkie albo jakies badziewie juz sama nie wiem nic w tych sklepach kupic nie mozna a ceny takie ze masakra !!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Stokrotka przepiekna sesja,ślicznie wygladasz
Luśka a mialas kiedys juz wkladke ja chciałabym też ale sie i tak obawiam ciąży a już napewno nie chce mieć dzieci,2-mi wystarczy,a z tym podcięciem to chyba nie taka prosta sprawa bo muszą być do tego wyrażne wskazania np;zagrożenie życia lub zdrowia podczas kolejnej ciąży a pozatym duzo o tym czytałam i to różnie bywa....moze byc ok albo organizm moze wariowac...pisze o tym bo tez chciałabym sie zabezpieczyć 100% przed kolejną ciążą ale nie ma takiego środka nic nie 100% pewności...
ula1983 ułożone jest dupką do dolu
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Anna ja osobiście jakoś nie wierzę,że branie tabletek utrudnia później zajście w ciążę. JA brałam długo,chyba z pięć lat, moja bratowa chyba 9 i od razu obie po odstawieniu zaszłyśmy bez żadnego problemu. zresztą nawet opuszczenie jednej tabletki w cyklu może skutkować ciążą, bo zabezpieczenie nie jest już na 100%. Z tym ze metody naturalne na pewno są najlepsze. /no i to libido po tabletkach;/ Ale to oczywiście tylko moje zdanie;)
Kasiah moj gin pracuje, ale nawet położna nam ostatnio mówiła w szkole rodzenia,że jeśli się rodzi w dużym mieście, w dużym szpitalu "z przemiałem" to nie ma co liczyć,że gin do ktorego chodziłaś w jakikolwiek sposób się tobą szczególnie zajmie, jesli wogóle będzie cię pamiętał... Chyba że rodzi się w małym szpitalu,wtedy faktycznie ta opieka jest inna, wogóle bardzo polecała poród w małym mieście, nie w takich molochach. No i przede wszytskim to położna zajmuje się rodzącymi, lekarz to tylko sama końcówka.
Ela dzięki za namiary na muzykę,mam zamiar ruszyć wreszcie tyłek i trochę poszukać,żeby i moja dzidzia mogła sobie posłuchać, a na sernik zapraszam do mnie jak coś
Martadiana wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Mam nadzieję,że wieczór był udany;P
Maja trzymam kciuki,żeby wszystko się u Ciebie unormowało, z tymi bakteriami, z pracą no i żeby kaska jak najszybciej wpłynęła.
Luśka super,ze już jesteś!
Stokrotka, a mogłabyś napisać co mowili na temat diety karmiącej? Co gdzies czytam to inne opinie. Niektorzy mo,wią,żeby normalnie,inni że tylko na parze, gotowane i lekkostrawne, zgłupiec można... To niedobrze,ze coś tam nie tak z cukrem, trzymam kciuki zeby to nie była cukrzyca ciążowa
Mamuśka nie dołuj się, głowa do góry!
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Stokrotka mi powiedzieli , ze to od anemii właśnie , i dostałam żelazo i ogólnie niby ok .
Z ym cukrem dziwne , ze nie powtórzył badania tylko każe mierzyć cukier codziennie , ale spokojnie cukrzyca w dużej mierze to przede wszystkim dieta odpowiednia , bez insuliny idzie się obejść i dziziusiowi nic nie grozi
Co do di3ey to chyba też maluch dykuje warunki , ja jakoś nie panikowałam jadłam prawie wwszystko unikałam tych naprawdę ciężkostrawnych i wzdymających typu kapusta jakieś fasole itd czy smażone (ale ja ogólnie tego nie lubie ) a tako wszystko normalnie jadłam
Mamuska ja miałam zakładać wkładkę hormonalną , no ale nie pyklo bo w między czasie zrobiliśmy bliźniaki
no i tyle z mego pisania szarańcza wzywa
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Kelis jeśli chodzi o dietę to dokładnie to co Luśka napisała czyli można jeść wszystko, a maluch ewentualnie skoryguje:-)
Kelis jak masz FB to jest tam taka fajna grupa KARMIĄCE CYCE - tam bardzo dużo można poczytać o laktacji, zobacz czy możesz do niej przystąpić, ja ją podczytuje od jakiegoś czasu i dużo się dowiedziałam, jest tam dziewczyna, która prowadziła te warsztaty, ona ma sporą wiedzę i jest bardzo sympatyczna.
Właśnie muszę poszukać coś o diecie, trochę się wczoraj zdenerwowałam, ale poranek słoneczny zawsze lepiej
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ulka mówisz, że dopiero teraz dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży? Pozazdrościć!!!!
Stokrotko to z serniczka naprawdę nici. Dbaj o dietkę. To teraz często będziesz miała wizytację u lekarza.
Martadiana a patrzyłaś w h&mie? Tam mają takie a la śpiworki, które można zapiąć zamkami na dole tak, że robi się z tego kombinezon i można dziecko bez problemu włożyć do fotelika. Tylko, że teraz drogie są ale w grudniu ponoć są przeceniane 50 %.
Mamuśka głowa do góry :*
Kelis wydaje mi się, że masz racje jeśli chodzi o te duże szpitale. Ja właśnie w takim będę rodzić. W moim szpitalu pracuje tylu ginekologów, że trafienie na tego do którego chodzę na wizytę to jak wygrana na loterii . Jak robili mi laparoskopię to oprócz mojego na wizycie przed operacją było ich w pokoju sześciu w tym ordynator
Stokrotka, luska dzięki za info o diecie karmiącej bo to pocieszające w sumie co napisałyście
Chasiami niech Cię tam pilnują i stawiają powolutku na nogi :*
Ja mam dzisiaj fizycznie nieco gorszy dzień ale odpoczywam już więc jest mi duuużo lepiej. Niestety wczoraj za dużo chciałam zrobić, brzunio się zbuntował i rozbolał na całego.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale wy pedzicie, nie doczytam, za duzo tego...
Mnie nie bylo pare dni, bylismy u mojej "kochanej" tesciowej na kilka dni, bez dostepu do internetu. A pozniej mi sie zaczal chaos, Miro do przedszkola, moje ciazowo-dzidziusiowe zakupy, sprzatanie i pranie po powrocie do domu, a dzisiaj Miro przeobrazil sie w istnego diabla...
Odezwe sie pozniej, jak ogarne kolejna porcje prania i Miro bedzie grzeczniejszy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Leze tu z samymi laskami po terminie i jedna wlasnie obok mnie zaczyna rodzic i ma skurcze ale mamy komedie
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na pewno wypisza cie jak tylko sytuacja sie poprawi, najwazniejsza jest dzidzia, a ubranka pewnie masz po Ali? Mocno trzymam za ciebie kciuki, bo wiem ile to stresu dla ciebie.
A co ta pani bardzo krzyczy czy jak?
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
ja tam jeszcze nawet jednej rzeczy nie kupilam dla dziecka nawet nic nie patrzyłam po córce zeeby cos poszykawać...jakos nie mam wyny,jedyne co mam naszykowane to rzeczy dla siebie w torbie w razie szpitala jakbym musiala na obserwacje trafic już mi gin przebąkiwał ze albo szpital albo pilna konsultacja z neurologiem...no to wybralam konsultacje w sprawie tych omdlen...pozatym anemia tak kolo 30 tyg. to juz sie biore za przygotowania dzidzi
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Jej ale mam koszmarna zgage.....ratunku
Chasiami trzymaj sie niech juz Ci sie unormuje, choc odpoczniesz troche w tym szpitalu
Mnie tez juz dpadla anemia
Ciekawe Mamuska co powiedza na te omdlenia
Monia len sie ile wlezie juz nie wiele czasu nam zostalo, juz niedlugo maluchy beda z nami:-)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ktora pisala ze miala/bedzie miec rocznice slubu? My mamy juz 25 i nie wiem jak sobie poradzic z brzuchem i dwulatkiem jednoczesnie, a myslalam o kinie/masazu dla dwojga... glupio by bylo z dzieckiem isc a masaz wiem ze nie kazdy dobry w ciazy :/
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91