BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #932603 przez martadiana
maja przerabane masz z tym badziewiem jeszcze leki ci nie pasuja pff masakra ://

monika biore magnez i wlasnie nie wiem od czego ten skurcz ... :(

ja dzisiaj polazilam troche po sklepach i kupilam se juz koszule do szpitala pora chyba pomalu pakowac torbe lepiej byc przygotowana juz hehe i szukalam kombinezonu dla malej ale nic mi nie wpadlo w oko ciekawe albo za cienkie albo jakies badziewie juz sama nie wiem nic w tych sklepach kupic nie mozna a ceny takie ze masakra !!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #932607 przez Mamuśka 2222
Witam...czytam wszystko ale jakoś nie mialam weny na odpisywanie jakiegoś doła załapałam i tak w nim tkwie od kilku dni :(

Stokrotka przepiekna sesja,ślicznie wygladasz :)

Luśka a mialas kiedys juz wkladke ja chciałabym też ale sie i tak obawiam ciąży a już napewno nie chce mieć dzieci,2-mi wystarczy,a z tym podcięciem to chyba nie taka prosta sprawa bo muszą być do tego wyrażne wskazania np;zagrożenie życia lub zdrowia podczas kolejnej ciąży a pozatym duzo o tym czytałam i to różnie bywa....moze byc ok albo organizm moze wariowac...pisze o tym bo tez chciałabym sie zabezpieczyć 100% przed kolejną ciążą ale nie ma takiego środka nic nie 100% pewności...

ula1983 ułożone jest dupką do dolu :(

10 lata 2 miesiąc temu #932620 przez kelis3
Witam sobotnio;)

Anna ja osobiście jakoś nie wierzę,że branie tabletek utrudnia później zajście w ciążę. JA brałam długo,chyba z pięć lat, moja bratowa chyba 9 i od razu obie po odstawieniu zaszłyśmy bez żadnego problemu. zresztą nawet opuszczenie jednej tabletki w cyklu może skutkować ciążą, bo zabezpieczenie nie jest już na 100%. Z tym ze metody naturalne na pewno są najlepsze. /no i to libido po tabletkach;/ Ale to oczywiście tylko moje zdanie;)

Kasiah moj gin pracuje, ale nawet położna nam ostatnio mówiła w szkole rodzenia,że jeśli się rodzi w dużym mieście, w dużym szpitalu "z przemiałem" to nie ma co liczyć,że gin do ktorego chodziłaś w jakikolwiek sposób się tobą szczególnie zajmie, jesli wogóle będzie cię pamiętał... Chyba że rodzi się w małym szpitalu,wtedy faktycznie ta opieka jest inna, wogóle bardzo polecała poród w małym mieście, nie w takich molochach. No i przede wszytskim to położna zajmuje się rodzącymi, lekarz to tylko sama końcówka.

Ela dzięki za namiary na muzykę,mam zamiar ruszyć wreszcie tyłek i trochę poszukać,żeby i moja dzidzia mogła sobie posłuchać;), a na sernik zapraszam do mnie jak coś;)

Martadiana wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Mam nadzieję,że wieczór był udany;P

Maja trzymam kciuki,żeby wszystko się u Ciebie unormowało, z tymi bakteriami, z pracą no i żeby kaska jak najszybciej wpłynęła.

Luśka super,ze już jesteś!

Stokrotka, a mogłabyś napisać co mowili na temat diety karmiącej? Co gdzies czytam to inne opinie. Niektorzy mo,wią,żeby normalnie,inni że tylko na parze, gotowane i lekkostrawne, zgłupiec można... To niedobrze,ze coś tam nie tak z cukrem, trzymam kciuki zeby to nie była cukrzyca ciążowa

Mamuśka nie dołuj się, głowa do góry!

10 lata 2 miesiąc temu #932621 przez luska
helooo o ja witam się w sobotę

Stokrotka mi powiedzieli , ze to od anemii właśnie , i dostałam żelazo i ogólnie niby ok .
Z ym cukrem dziwne , ze nie powtórzył badania tylko każe mierzyć cukier codziennie , ale spokojnie cukrzyca w dużej mierze to przede wszystkim dieta odpowiednia , bez insuliny idzie się obejść i dziziusiowi nic nie grozi :)

Co do di3ey to chyba też maluch dykuje warunki , ja jakoś nie panikowałam jadłam prawie wwszystko unikałam tych naprawdę ciężkostrawnych i wzdymających typu kapusta jakieś fasole itd czy smażone (ale ja ogólnie tego nie lubie ) a tako wszystko normalnie jadłam

Mamuska ja miałam zakładać wkładkę hormonalną , no ale nie pyklo bo w między czasie zrobiliśmy bliźniaki :P

no i tyle z mego pisania szarańcza wzywa
Podziękowania: kelis3

10 lata 2 miesiąc temu #932645 przez Stokrotka34
Dzień dobry :-)

Kelis jeśli chodzi o dietę to dokładnie to co Luśka napisała czyli można jeść wszystko, a maluch ewentualnie skoryguje:-)
Kelis jak masz FB to jest tam taka fajna grupa KARMIĄCE CYCE - tam bardzo dużo można poczytać o laktacji, zobacz czy możesz do niej przystąpić, ja ją podczytuje od jakiegoś czasu i dużo się dowiedziałam, jest tam dziewczyna, która prowadziła te warsztaty, ona ma sporą wiedzę i jest bardzo sympatyczna.

Właśnie muszę poszukać coś o diecie, trochę się wczoraj zdenerwowałam, ale poranek słoneczny zawsze lepiej :-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Podziękowania: kelis3

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #932685 przez Anna1991
.

10 lata 2 miesiąc temu #932693 przez chasiami
Witam. Lekarz stwierdzil ze dalej mnie zatrzymia w szpitalu najprawdopodobniej do poniedziałku. Bo w nocy znow zaczal mi brzuch twardniec :( jestem po kroplowce tejj 24 godzinnej ale i tak cos sie dzieje. Nie wiadomo z czego bo wyniki mam wszystkie ok i wymaz tez. No nic pozyjemy zobaczymy :)

10 lata 2 miesiąc temu #932709 przez Monika_1985
Hej dziewczyny!

Ulka mówisz, że dopiero teraz dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży? :laugh: Pozazdrościć!!!! :)

Stokrotko to z serniczka naprawdę nici. :unsure: Dbaj o dietkę. To teraz często będziesz miała wizytację u lekarza.

Martadiana a patrzyłaś w h&mie? Tam mają takie a la śpiworki, które można zapiąć zamkami na dole tak, że robi się z tego kombinezon i można dziecko bez problemu włożyć do fotelika. Tylko, że teraz drogie są ale w grudniu ponoć są przeceniane 50 %.

Mamuśka głowa do góry :*

Kelis wydaje mi się, że masz racje jeśli chodzi o te duże szpitale. Ja właśnie w takim będę rodzić. W moim szpitalu pracuje tylu ginekologów, że trafienie na tego do którego chodzę na wizytę to jak wygrana na loterii ;). Jak robili mi laparoskopię to oprócz mojego na wizycie przed operacją było ich w pokoju sześciu w tym ordynator :blink:

Stokrotka, luska dzięki za info o diecie karmiącej bo to pocieszające w sumie co napisałyście :)

Chasiami niech Cię tam pilnują i stawiają powolutku na nogi :*

Ja mam dzisiaj fizycznie nieco gorszy dzień ale odpoczywam już więc jest mi duuużo lepiej. Niestety wczoraj za dużo chciałam zrobić, brzunio się zbuntował i rozbolał na całego.

10 lata 2 miesiąc temu #932711 przez mama89muminka
Melduje sie wreszcie

Ale wy pedzicie, nie doczytam, za duzo tego...

Mnie nie bylo pare dni, bylismy u mojej "kochanej" tesciowej na kilka dni, bez dostepu do internetu. A pozniej mi sie zaczal chaos, Miro do przedszkola, moje ciazowo-dzidziusiowe zakupy, sprzatanie i pranie po powrocie do domu, a dzisiaj Miro przeobrazil sie w istnego diabla...

Odezwe sie pozniej, jak ogarne kolejna porcje prania i Miro bedzie grzeczniejszy.

10 lata 2 miesiąc temu #932715 przez chasiami
Mamamuminka zazdroszcze ci tych zakupow dla dzieciaczka ja wlasnie uswiadomilam sobie ze jeszcze nic nie mam a najgorsze jest to ze nie moge chodzic i nie wwiadomo kiedy cos kupie.
Leze tu z samymi laskami po terminie i jedna wlasnie obok mnie zaczyna rodzic i ma skurcze ale mamy komedie :)

10 lata 2 miesiąc temu #932716 przez mama89muminka
Chasiami ja wlasciwie nic takiego nie kupilam, tylko jedna sukienke w h&m i proszek do prania dzidziusiowy, ale za to sobie zakupilam spodnie i tunike ciazowe i jestem z nich bardzo zadowolona.
Na pewno wypisza cie jak tylko sytuacja sie poprawi, najwazniejsza jest dzidzia, a ubranka pewnie masz po Ali? Mocno trzymam za ciebie kciuki, bo wiem ile to stresu dla ciebie.
A co ta pani bardzo krzyczy czy jak? :D

10 lata 2 miesiąc temu #932719 przez Mamuśka 2222
hej...dziewczyny...
ja tam jeszcze nawet jednej rzeczy nie kupilam dla dziecka nawet nic nie patrzyłam po córce zeeby cos poszykawać...jakos nie mam wyny,jedyne co mam naszykowane to rzeczy dla siebie w torbie w razie szpitala jakbym musiala na obserwacje trafic już mi gin przebąkiwał ze albo szpital albo pilna konsultacja z neurologiem...no to wybralam konsultacje w sprawie tych omdlen...pozatym anemia :( tak kolo 30 tyg. to juz sie biore za przygotowania dzidzi :) :) :)

10 lata 2 miesiąc temu #932720 przez Stokrotka34
Kobiety bez serca ubaw z rodzacej:-D

Jej ale mam koszmarna zgage.....ratunku

Chasiami trzymaj sie niech juz Ci sie unormuje, choc odpoczniesz troche w tym szpitalu

Mnie tez juz dpadla anemia

Ciekawe Mamuska co powiedza na te omdlenia

Monia len sie ile wlezie juz nie wiele czasu nam zostalo, juz niedlugo maluchy beda z nami:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 2 miesiąc temu #932721 przez mama89muminka
Mamuska a bedziesz miala siky po 30tyg? Jak tak to podziwiam!

Ktora pisala ze miala/bedzie miec rocznice slubu? My mamy juz 25 i nie wiem jak sobie poradzic z brzuchem i dwulatkiem jednoczesnie, a myslalam o kinie/masazu dla dwojga... glupio by bylo z dzieckiem isc a masaz wiem ze nie kazdy dobry w ciazy :/

10 lata 2 miesiąc temu #932725 przez Monika_1985
Mamo muminka 25 rocznicę ślubu?! Poważnie?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia