- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
A nie macie komu podrzucić Mirona na te parę godzinek? Masażysta na pewno by Ci dobrał odpowiedni masaż. U mnie w szkole rodzenia są masaże dla ciężarnych więc na pewno nie trzeba ich jakoś unikać .
Ha i ja mam brać biofer a to jakaś sproszkowana hemoglobina z żelazem więc dołączam się do tych z kiepską krwią
Stokrotka miałam siedzieć i dupa, nosi mnie i oczywiście musiałam posprzątać szafę
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co masz z ta krwia? Wyniki jakoes kiepskie czy jak? mi kazali brac zelazo w poprzedniej ciazy bo okropnie mi krew z nosa ciekla, ale przestalam po kilku tygodniach brania bo nie moglam sie wyproznic.. teraz tez mi leci jak z kranu i sobie daruje to zelazo.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Mamomuminka popros w razie czego odmowia, a moze uda wam sie spedzic mily wieczor:-)
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Nie za bardzo chciało mi się dzisiaj pisać, posprzątałam i leżałam przez pozostałá część dnia. Mam pytanko do tych, którym twardnieją brzuszki. Jak często wam zdarzają się te twardnienia w ciągu dnia i jak długo się utrzymują? Wiem , że te skurcze to przygotowanie do porodu, ale mnie martwi to, że mam je bardzo często i trwają kilka sekund i jeszcze prawie cały czas oprócz tych skurczy mam jakby twarde, podbrzusze. Na dodatek bolą wiązadła czasem aż takie kłucia, już chciałabym, żeby był czwartek i wizyta.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ela ja wlasnie dzisiaj wpadlam w pabike bomialam twardy brzuch krotko bo po 10sekund ale tak sie ciagnelo przez jakies 2 godziny, pozniej przeszlo. Te wiezadla tez mnie ciagnely. Daj znac co ci lekarz powiedzial.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
wczoraj jak mnie tez skurcz za lydke to tak mnie lydka boli ze ledwo chodze i nie wiem co zrobic bo masakra :/
wrzucam fotke brzusia przed chwilka robilam
Załącznik nie został znaleziony
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
dziewczyy bylam wczoraj z wami nabierzaco, ale ze mialam znow dzień sprzatania a dziecko normalnie nieznosne wiec nie zdarzyłam wam odpisac.
ela na razie zastosowalam sie do twojej wypowiedzi i nie przerwalam tego leku, jesytem juz po 3 tab, choc rano piecze i szczypie az mi sie chce plakać, ale ja chce na sile wyleczyc tego grzyba a w necie pisze ze jest na niego swietny, poza tym czytalam opinie i wiele kobiet ma po nim uczulenie nawet te w ciazy a jednak kontynuwaly lek i pozbyly sie grzybicy.Moze dam rade do czwartku, chyba ze zacznie sie plamienie to odstawie juz na bank.Mam tylko nadzieje ze nie zaszkodze maluszkowi
chiasami to masz atrakcje, ale czsem lepiej w szpitalu ni zmartwic sie w domu o dzidzie
Przepraszam ze nie odpisuje na wiecej ale nie pamietam co pisalysciem pozniej jeszcze raz poczytam, A i pisze z lapka i nie najlepiej mi to idzie, brak przyzwyczajenia
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Monika dbaj o siebie, a nie się tak przemęczasz, męża zagoń, niech coś zrobi;) Mój wczoraj za łazienkę się wziął, wyszorował całą, w szafie tez coś tam poukładał,a ja leżałam z książką, a niech też czasem cos zrobi;P chociaż on akurat jak tylko za coś się zabierze, to ma 100 pytań do, więc spokoju i tak nie mam. Fajnie wiedzieć,że w H&M są takie fajne śpiworki, muszę wskoczyć pooglądać
Chasiami fajnie ,ze się odezwałaś, szkoda że jeszcze musisz zostać,ale dzień nie robi wielkiej różnicy, a dzidzia najważniejsza przecież, zdążysz jeszcze zrobić zakupy, zresztą po Ali na pewno masz sporo.
Mamomuminka cieszę się ,że zakupy udane, gratuluję rocznicy! Też słyszałam,ze żelazo straszne zaparcia powoduje, ja na razie na szczęście nie muszę jeszcze brać,poza tym ja jestem uzależniona od jablek, teraz w ciąży jem dosłownie po pięć, sześć dziennie, więc zaparcia mi na razie niestraszne;P
Mamuska twarda sztuka z Ciebie,ze możesz się oprzeć tym ciuszkom słodkim wokół, ja ciągle coś kupuję niestety. A kiedy masz tą konsultację o neurologa? Daj znać koniecznie co Ci powiedział.
Stokrotka, współczuję zgagi, mnie na szczęście trochę , odpukać odpuściła, pewnie nie na dlugo, ale i tak mnie to cieszy.
Ela u mnie z tymi skurczami, to tak ja k Stokrotka pisała, zależy od tego ile się nachodzę w trakcie dnia. Wczoraj np. byliśmy z mężem na spacerze w Rynku, trochę po sklepach pochodziliśmy i kilka razy mi się zdarzyło,że twardniał, ale to nie trwa długo, chwilę jest twardy i puszcza. I nawet wczoraj już po takim pochodzeniu tak mnie ciągnęło w dół w brzuszku,że masakra, więc chyba to znaczy że trzeba się oszczędzać. Jak mam taki leniwcowy dzień,to zwykle mi nie twardnieje wogóle.
MArtadiana super brzusio;)
A ja wczoraj nie mogłam sobie odmówić zakupów. Kupiłam boski kombinezon na zimę, taki misiowy cały, super ciepły i bluzę polarkową dla małego. Poza tym byłam w Superpharmie i mają taką promocję 1+1 za 1 grosz(czyli 2 w cenie jednego) i kupiłam Oillan baby do kąpieli za 37 zł dwie sztuki 400 ml. więc jakby któraś potrzebowała, to do Superpharma;), bo wydaje mi sie,że cena fajna
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Dzięki dziewczynki za wasze odpowiedzi o twardnieniach. Mi te twardnienia to w sumie szybko puszczają, ale prawie cały czas oprócz tego mam napięte podbrzusze. Nawet w nocy jak się budzę mam twarde czy jak leżę w dzień i odpoczywam, no nic zobaczymy co w czwartek powie gin na to wszystko. Mam tylko nadzieję, że nic tam się nie dzieje.
Martadina brzusio super taki zgrabniutki!!
Udanej niedzieli dziewczynki!!!
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Stokrotka to nieźle z tym cukrem u ciebie
Martadiana jutro chyba w lidlu mają być kombinezony
Mamuśka u mnie tez dzidzia ułożona dupką do dołu i nóżki ściśnięte że nie ma szans na podgląd bo kolanka zasłaniają a jak będziesz rodziła bo ja 2 dziecko właśnie w ten sposób rodziłam bo się nie odwróciło i to sn ale szybko poszło
Anna znalazłam taki artykuł ale kiedy to ma wejść to dokładnie nie piszą chyba z nowym rokiem
Rząd szykuje nowe zasady nadawania imion dzieciom. Rodzice zastanawiający się nad imieniem dla dziecka będą mieli duże pole do popisu. Nadawanie imion: co nowego? Imiona dla dzieci będą mogły mieć formy zdrobniałe i nieokreślające płci. To oznacza koniec ograniczeń i dużą swobodę w wyborze imion. Czy to faktycznie dobre rozwiązanie?
Do tej pory podstawowy i najbardziej ogólny przepis dotyczący kwestii wyboru imienia dla dziecka mówił o zakazie nadawania imion - form nieprzyzwoitych, ośmieszających, zdrobniałych oraz takich, które niepozwalaną odróżnić płci dziecka. Stosowane aktualne prawo nadawania imion nakazywało również, aby imię miało postać przyswojoną przez język polski. Zmiany proponowane przez rząd w kwestii nadawania imion są bardzo odważne i znacznie złagodzą aktualne dzieciom po nowemu - co się zmieni
Rozluźnienie w zasadach nadawania imion sprawi między innymi, że rodzice będą mogli nadać swojemu dziecku imię, które nie wskazuje jednoznacznie na jego płeć. Uzasadniane jest to zwiększającą się liczbą małżeństw z cudzoziemcami, a co za tym idzie pojawieniem się imion dla dzieci niespolszczonych, które nie dają pełnego przekonania, co do płci dziecka. Druga istotną zmianą w nadawaniu imion jest możliwość używania zdrobnień jako oficjalnej formy w dokumentach itd. np. Jaś, Majka.
Imię dla dziecka - warto dobrze zastanowić się nad wyborem
Wybór imienia dla dziecka to decyzja na całe życie. Imię to jeden z ważniejszych elementów tożsamości dziecka, a potem dorosłego człowieka. Obecnie panuje moda na oryginalne, niekonwencjonalnych i rzadko spotykane imiona. Rodzice są przekonani, że niepowtarzalne imię gwarantuje sukces w życiu ich pociech. W ciągu ostatnich lat najpopularniejsze imiona dla dziewczynek to: Julia, Wiktoria, Zuzanna, Maja, zaś wśród imion dla chłopców: Jakub, Kacper, Mateusz, Szymon. Obecnie widoczne są dwie tendencje w wyborze imion: jedni rodzice doceniają tradycję i sięgają po staropolskie imiona, typu: Jan, Maria, Franciszek, Zofia. Inni zainspirowanymi bohaterami filmowymi czy literackimi, usilnie podążają za modą i decydują się na bardzo nietypowe imiona, takie jak: Diana, Anastazja, Oskar, Izaura, Luna, Xawier.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Monia no tak właśnie u mnie jest 1 ciąża nic zero bóli i dolegliwości poza kilkoma pawikami, druga mdłości i pawik może 1 czy 2 a potem pessar ale wszystko bez boleśnie , a teraz co chwilę coś od samego początku już mi bokami wychodzi ale dotrwam do końca niech sobie maluch nie myśli że tak mnie zniechęci
Mamuśka ja tylko ściągnęłam z góry ciuszki po dziewczynkach i mało co sie nadaje na wyjścia więc trochę rzeczy sie przyda tylko bym chciała konkretnie płeć wiedzieć bo nie chcę znów uni seksów kupować jak w drugiej ciąży
Ela u mnie to jest tak że jak wizyta to wszystko jest ok a już po zaczynają sie różne dolegliwości i to nie raz już tak miałam
Martadiana śliczny brzuszek zgrabniaro
Maja dzielna jesteś mam nadzieję że wybijesz to dziadostwo bez uszczerbku na zdrowi swoim i dziecka
Kelis fajna promocja ale sklepu niestety nie mam w pobliżu
macie moje brzuszysko