- Otrzymane podziękowania: 130
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maja mam nadzieję że wszystko będzie ok może spisz sobie pytania do gina na kartce zebyś o wszystko zapytała bo potem to o połowie się zapomina
moje dziecko sie rozkreca i coraz bardziej kopie jak tak dalej pójdzie to wnętrzności do wymiany będę miała
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
chasiami napewno wszystko bedzie dobrze trzymaj sie !
maju kochana spokojnie moze ginekolog ci cos poradzi na to i oby wszystko dobrze u ciebie sie skonczylo
mamamuminka napewno zrzucisz dasz rade mloda jestes u mnie tez juz 9 kilo masakra hehe.. a co to za babsztyl byl w jego aucie ja bym jego i ja zajebala !!!a co do baby sower to mi sie nie chce tego jakos robic :/
u mnie po wizycie ok wkoncu potwierdzili mi plec na 100 % i dziewczynka .. sie rozkraczyla wkoncu widzialam malej psiutke hehe ale nie powiedzieli mi ile wazy niestety :/
ja dzisiaj kupilam juz butelke avent
dziewczyny wam tez sie lamia paznokcie ? ja zachoduje dlugie i mi sie lama ale nie wiem czy od dlugosci czy witamin za malo
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
A co do faceta nie zniechecaj sie poobserwuj moze:-)
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ulka super, że wyjazd się udał i nie zaszkodził dzidziusiowi
Kasiah synuś grzeczny i nie chce mamę niepokoić więc grzecznie rośnie . Wrzuciłam sobie do schowka link do tych warsztatów, może skorzystam. W ten weekend chciałam wybrać się na "targi dziecięce" organizowane przez taki duży sklep dziecięcy, zobaczymy co tam będzie ciekawego. Jak nic to z chęcią się przejdę.
Chasiami trzymam kciuki by wszystko było okej! W szpitalu na pewno się dobrze Wami zaopiekują i będzie dobrze :*
Kelis to fakt, jak człowiek się nie wyśpi to zawsze nastrój spada. Ja też tak mam ale masz rację co do tych pozycji spania, nie ma co wariować.
Maju wymęcz jutro tego lekarza by Ci wszystko wyjaśnił. Ja miałam e.coli w moczu i wystarczył antybiotyk doustnie. Także tą bakterią i grzybicą bym się nie martwiła bo obydwa świństwa myślę, że można się pozbyć. Nie wiem tylko co z tym gronkowcem ale na pewno na prywatnej wizycie lekarz Ci szerzej wszystko wyjaśni niż ten na nfz. Trzymam kciuki!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Stokrotko ale masz świetne zdjęcia dziubków
Elu dobrze że to przeziębienie Ci w końcu schodzi. Obyś mogła jak najszybciej o nim w ogóle zapomnieć.
Martadiana to już 100 % gratuluję córeczki Ja mam mocne paznokcie więc nie pomogę..
Ja też dziś po wizycie. Młody ma już 720 gram i wszystko u niego w porządku . Uffff...
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
fajnie ze te wasze pociechy rosną duże i silne,Martadiana to fajnie ze już pewne ze to dziewczynka bedzie,ja niestety nie wiem Monika1985 to spora ta dzidzia twoja nie?....ja tam nic nie wiem ten mój lekarz to citapa jakaś nic mi nie mówi...ja zawsze przed wizytą mysle o co mam sie zapytac a potem jak wejde to gin mnie zagada z czyms innym i sama nie wiem co co mialam sie potem zapytac...dziś byłam w biedronce i zaslablam ciemno przed oczami zaczełam sie trząść i na nogach nie ustałam.... kasjerka poleciala po krzeslo i wody mi przyniosla....po chwili mi przeszło...u mnie sytuacje sie powtarza troszke z poprzedniej ciąży ze mdlałam,ale tym razem obawiam sie ze moge miec problemy z cukrem
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Maja czekamy na was
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Maja dzięki za życzenia, kurczę mam nadzieję,że z tymi wynikami to tylko tak strasznie brzmi, mojej znajomej tez jakieś bakterie nieciekawe wyszły ,musiała po rozpoczęciu akcji porodowej dostać dawkę antybiotyku i wszysko sie dobrze skończyło, więc głowa do góry! Koniecznie daj znać co ci gin powiedział dziś. No proszę jaka zmiana u Pana Męża, oby tak zostało, a nie tylko chwilowy zryw...
Mamomuminka ja na Twoim miejscu olałabym zazdrość, postarałabym się zacisnąć zęby i wtedy dopiero zobaczysz jak się zdziwi,kiedy nie zareagujesz, skoro złośliwiec to robi specjalnie! Może mi łatwo mówić, bo ja,podobnie jak Stokrotka raczej z tych niezazdrosnych. Czasem mąż mi mówi,że ktoś mu powiedział,że fajny chłopak z niego,ale śmiejemy się z tego tylko, chciałby nawet zebym była trochę bardziej zazdrosna. Baby shower chętnie bym przeżyła, ale niestety, tak jak chyba Mamuśka pisała- u nas na wsi się nie przyjęło;P
Stokrotka dzięki za życzenia, ależ masz cudne zdjęcia dziewczynek, nie mogę się napatrzeć!
Ela super,że już się lepiej czujesz, dbaj o siebie,żeby się wykurować do końca!
Martadiana- gratuluję dziewczynki- super,że się wreszcie pokazała! Ja za to paznokcie mam mega mocne i rosną jak szalone, zawsze miałam dość mocne, ale teraz to naprawdę, nic im nie straszne;)
Monika cieszę się,że z dzidzią wszystko dobrez, faktycznie rośnie książkowo, też Ci zyczę, żeby było bliżej 3 kg docelowo;) Gdzie tym naszym dzidziom będzie tak dobrze, jak w brzuszku u mamusi;)
Mamuśka to spisz sobie pytania na kartce, jak któras z dziewczyn wspominała, mnie też męcza omdlenia od czasu do czasu. Ostatnio zdarzyło się w poniedziałek, też w sklepie. Mnie to łapie jak stoję w kolejce bez ruchu dłuższą chwilę, staram się zawsze przykucnąć, głowa w dół i po chwili jest trochę lepiej. Ja cukier już robiłam i bardzo dobrze mi wyszły wyniki. Mnie lekarz wysłał na EKG w zwiążku z tymi omdleniami, ale wszytsko ok, poza tym wspomniał,że profilaktycznie można solić odrobinę więcej w takim przypadku,żeby woda się trochę zatrzymywała, pić oczywiście jak najwięcej i kawę sobie strzelić na pobudzenie(jeśli ma się niskie ciśnienie)
Ulka ja wybierając imię kieruję sięt ym,żeby mi się podobało, żeby się sprawdzało i dla małej dzidzi(żeby były zdrobnienia)ale i dla dorosłej osoby. Zawsze sobie myślę,czy to imię nie będzie przeszkadzało w przyszłej karierze, bo np nie wyobrazam sobie np. Pani dyrektor Dżesiki( mam nadzieję,ze nikogo nie uraziłam) poza tym dla mnie ważne jest też żeby się dobrze komponowało z nazwiskiem, a znaczenie całkowicie olewam;)
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
maja doktor na pewno wszytko ci wytłumaczy i zrobi tak żeby było najlepiej dla waszej 2...koniecznie daj znać po wizycie co dalej no i oczywiście kciuki zaciśnięte
mamomuminka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
baby shower mi osobiście się podoba, ale sama o sobie mówiąc szczerze nie pomyślałam...a tak w ogóle to właśnie sobie uświadomiłam,że nigdy nie byłam na takiej imprezce
stokrotka ale ślicznoty w brzuszku nosisz
ninoczka
soshy gdybym miała siostry to bym je naciągnęła żeby mi zrobiły baby shower, a co tam
martadiana super że po wizycie OK a ja przed ciążą miałam słabe paznokcie, ale odkąd jestem w ciąży to właśnie mi si polepszyły i są dość mocne
monika cieszę się z udanej wizyty,no i maluszek ładnych rozmiarów
mamuśka a u was w biedronie nie przepuszczają ciężarnych bez kolejki? bo u nas jest tak, że panie same jak cię wypatrzą z brzucholkiem to wołają cię na przód i jak się kiedyś jednej zapytałam to powiedziała mi że u nich są takie odgórne przepisy tak więc uwielbiam robić zakupy w biedronce, a miny ludzi w kolejce (szczególnie tych którzy wyprzedzili mnie na ostatniej prostej żeby tylko być przede mną) bezcenne a płcią się nie przejmuj na pewno już nie długo dowiesz się kogo nosisz pod serduszkiem
ulka nam imię po prostu się spodobało i było pierwszym,na które zgodziliśmy się oboje (bo co do dziewczynki byliśmy zgodni,ale z chłopcem typy były rozbieżne )
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasiah u mnie w biedronce nie zdarzyło się aby Panie przy kasach mnie wołały więc teraz mnie zaskoczyłaś.
Ulka ja niby patrzyłam na znaczenie imion, które nam się podobają ale bardziej z ciekawości i jednak nie ma to znaczenia przy wyborze. Póki co mamy problem i nie możemy wybrać między dwoma. Mąż stwierdził, że będziemy na końcu rzucać monetą
Ale mam dziś odpał na gotowanie, robi się gulasz na obiad, sałatka owocowa gotowa i zaraz zabieram się za muffinki z malinami .
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Martadina to gratulację dziewczynki i tego że ok. JeŚli chodzi o paznokcie , to na początku rosły mi szybko i twarde, a teraz rosną trochę wolniej , twarde ale się rozdwajają( tyle,że zawsze je piłowałam a ostatnio obcinałam) więc efekt rozdwajania może być po obcinaniu.
Monika super, że u dzidziusia wszystko ok i jaki już spory.
Mamuśka no to nie fajne takie omdlenia, dobrze, że był ktoś w pobliżu. Mi nogi drżą i robią się jak z waty jak tylko trochę przeciągnę odstępy między posiłkami, tak jakby spadek cukru czy coś takiego. Ostatnio jak byłam na wizycie to razem z kartą ciąży wyjęłam karteczkę z pytaniami, które zadawałam po badaniu, teraz też już muszę pospisywać o czym mam powiedzieć i o co zapytać.
Ulka my ostatnio zawęziliśmy krąg imion jakie będziemy brać pod uwagę, pospisywaliśmy ja swoje propozycje i mąż swoje na karteczkach i wrzuciliśmy do wazonu i później losowaliśmy, i zostawiliśmy tylko kilka tych które powtarzały się na moich i męża karteczkach. A oczywiście braliśmy pod uwagę jakie nam się podobają i jakie ładnie pasują do nazwiska
Dziewczynki ja wczoraj i dziś trochę świrowałam, otóż od 2 dni bardzo słabo czułam bąbla i na dodatek tylko parę kopniaków w ciągu dnia a wieczorem czy jak odpoczywałam i w nocy wcale. Na dodatek twardniał brzuch co chwilę i podbrzusze tak lekko zakuwało aż się wczoraj spłakałam i mąż uchem nasłuchiwać musiał. Dzisiaj czuję już więcej więc się trochę uspokoiłam, ale też takie słabsze te ruchy, pewnie się przekręcił i jest dupcią do brzucha. Mama mi tłumaczyła , że to normalne że raz czuje się mocniej raz słabiej i ja też to doskonale wiem a mimo to się schozowałam. Bałam się,że coś się dzieje a ja tego nie zauważę lub że moje ciało nie da mi sygnału, że coś nie tak. Bo w pierwszej ciąży 4 tyg nosiłam martwy płód i nic mi nie dało znaku że coś nie tak i stąd pewnie moje strachy. Jednak dla kobiet, które straciły maleństwa zawsze coś spowoduje, że strach powraca i złe myśli same nachodzą. No i się wygadałam ale już się nie boję bo dzisiaj bąbel cały czas aktywny, powiedziałam mu że teraz to on mamusi może dokuczaś a po porodzie ma być grzeczny i podziałało
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ela ciesze sie ze maluch juz rozrabia:-D ja przez moje dziewczyny tez mam nieraz nerwa
Monika to ja moge wpasc na obiad z deserem:-) ?
Super ze maluszek zdrowo rosnie:-) !
Ja akurat pije sporo wody jakies 1.5-2l. i do tego inne napoje, straszny pijak ze mnie:-)
Dzisiaj bylam na warsztatach z laktacji, ciekawe byly a do tego jeszcze bardziej przekonaly mnie do karmienia piersia:-) mam nadzieje ze ogarne dwojke:-)
Mleko juz mamy od 16tc teraz tylko czekamy na porod i maluchy:-)