BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #931234 przez ela85
Witam się i ja.
Właśnie włączyłam kompa i co czytam, że Przybylska zmarła i normalnie się spłakałam :( Dzisiaj o 20.30 na tvn 24 będzie specjalny program poświęcony Annie.
Luska no to teraz już masz pewność,że u maluchów wszystko ok. I odpocznij trochę tam , oczywiście tyle ile się da między badaniami ;)
Kasiah, Chiasami, Martadina trzymam kciuki za wizyty i oczywiście czekamy na dobre wieści.
Chisami super, że się wybawiłaś i wesele udane :)
Maja i bardzo dobrze, że się z domu wypuściłaś,jeszcze lepiej byś zrobiła jakbyś tatusiowi synka pod opieką zostawiła, ciekawe jakby się zachował ;)
Mama muminka spóźnione wszystkiego najlepszego!!!
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi co z tym uczuciem mokrości. Dziś gadałam z siostrą i ona twierdzi, że być może jest to nie trzymanie moczu tyle, że trudno to rozpoznać np po zapachu czy kolorze bo przecież nie leci tyle tego jak podczas normalnego siusiania. Dziś np już tego nie mam, tylko luteina więc chyba tak naprawdę nie mam się czym martwić, bo nic więcej się nie dzieje :)
Podziękowania: kasiah06

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #931235 przez mama89muminka
Ninoczka jak tobie brzuch twardnieje to czujesz taki lekki bol czy nie?
Ja sie zaczynam znowu martwic bo mnie zaczyna troche pobolewac...

Ela dziekuje za zyczenia. Co do tej mokrosci to pamietam ze tez tak mialan w pierwszej ciazy ale juz pod koniec. A teraz mi sie zaczelo nieco wczesniej i tez mialam stresa.

10 lata 3 miesiąc temu #931236 przez Stokrotka34
Mamomuminka najlepsze zyczenia urodzinowe spelnienia marzen:-) !!

Jesnak mam kochana mamusie wpadla i mi pol mieszkania ogarnela:-) mi by to zajelo pol dnia w moim tempie:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #931238 przez ela85
Ninoczka mi też bardzo często brzuch twardnieje i się napina ale do póki nic więcej się nie dzieje, nie boli nie panikuję staram się zawsze zmienić pozycję w której jestem w danym momencie.

10 lata 3 miesiąc temu #931245 przez ninoczka
No jak mi twardnieje to tak troche boli,sciska.Nie przyjemne takie.I zawsze wlasnie jak pochodze.Albo i w su mie po jezdzie samochodem bo wiadomo jakie drogi izawsze ktos wyjedzie.Takze za duzo poza domem nie przebywam niestety.Ciekawe jak to bedzie w swieto zmarlych bo jednak troche trzeba postac.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #931250 przez Monika_1985
Mamomuminka wszystkiego najlepszego! Twój małżonek sam upiekł tort? Jak tak to jestem w szoku, ekstra :)

Luska super, że wszystko jest w porządku! W sumie to fajnie mieć taki "generalny przegląd" ;)

Martadiana kciuki za wizytę.

Maju pogaduchy z koleżanką zawsze pomagają i nastroją człowieka pozytywnie.

Ninoczka odpoczywaj. Ja teraz strasznie nie lubię jeździć autem także tylko do sklepu i do domu, a na dłuższe wyprawy z kierowcą. A powiedzcie mi jak sobie odpoczywacie, w jakich pozycjach? Bo ja nie mogę nic wygodnego znaleźć aby plecy mnie nie bolały albo brzuch. Jeszcze to spanie tylko na lewym boku mnie dobija :unsure:

10 lata 3 miesiąc temu #931256 przez ela85
Monika ja staram się odpoczywać właśnie na lewym boku, pod brzuch lub pod plecy możesz podłożyć poduszki. A jeśli chodzi o spanie to przeczytałam gdzieś, że jak trochę się śpi np na prawym boku to nic się nie stanie maleństwu, oczywiście nie za długo czy całą noc, próbowałam zasypiać na lewym , ale stwierdziłam, że nic na siłę jak mam tłuc się godzinami więc teraz zasypiam na prawym a podczas snu już automatycznie przekręcam się na lewy bok czasem na wznak. Ale przy spaniu na wznak zauważyłam bo czuję przez sen lub jak się akurat budzę, że trochę wtedy brzuch w dole twardnieje.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #931257 przez ninoczka
no moje odpoczywanie to przewalanie sie na lozku-bo nogi mnie znowu rwa.A najwiecej leze i spie na lewym boku ale to dobija-ile mozna.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #931306 przez Stokrotka34
Ja zasypiam roznie raz na lewym raz na prawym, a pozniej sie obracam, ale mam tak jak Ela ze na wznak nie moge lezec bo zaraz mi sie brzuchol napina.

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #931320 przez Monika_1985
Mi na wznak brzuch się nie napina ale plecy mnie bolą. Natomiast na prawym boku jak leżę to czasami się zdarza, że nie mogę swobodnie oddychać :blink: Czasami więc leżę tak pół na pół ;)

Ciekawe co z dziewczynami, które miały dziś wizyty. Nikt się nie odzywa...

10 lata 3 miesiąc temu #931323 przez ulka1983
Hej jestem z powrotem :) super było a pogoda piękna wypoczęliśmy na maxa a dziewczyny z basenów i jacuzzi trzeba było siłą wyciągać :laugh: dzięki że mnie namówiłyście na ten wyjazd :kiss: tylko raz brzuch mnie bolał w nocy a tak to było wszystko ok i żal było wracać do domu :whistle: bylam dzis na wizycie u gina i moja szyjka bez zmian ale ciąża wyższa więc można powiedzieć że jest dobrze :) doczytam jutro co u was mam nadzieję że mi sie uda ;)

10 lata 3 miesiąc temu #931331 przez Stokrotka34
Ulka super ze wypoczelas i ze wszystko oki:-)

Mam nadzieje ze swietuja:-) !

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #931337 przez kasiah06
Hej dziewczyny :)
Dzięki za wszystkie kciukasy :kiss:
Już melduję co u nas:
Szyjka 5cm tak jak była od początku więc OK Mały waży już 1050 :) ułożony nadal pupą do wyjścia ;) wszystko po raz kolejny pomierzone i książkowo więc jestem baaardzo szczęśliwa :) a synuś w czasie usg bawił się nóżką a potem dostał czkawki :laugh: na anemię dostałam tabletki i całą wielką reklamówkę gadżetów z okazji wejścia w III trymestr :)

Moja pani doktor powiedziała mi że w Bydgoszczy 24 października są warsztaty mamo to ja i już się zapisałam z mężulem. Wejdźcie sobie na stonę www.warsztaty.mamotoja.pl i zobaczcie bo są w różnych miastach w całej Polsce. Są za darmo, trwają ok 4 godzin a tematyka to żywienie,pielęgnacja, bezpieczeństwo,zdrowie i rozwój oraz każdy dostanie upominek więc myślę że warto :)

stokrotka o to cena wkładek faktycznie trochę odstrasza
chasiami super że się wybawiłaś :)
luśka wypoczywaj, dobrze że trafiłaś na takiego konkretnego gina :)
maja dobra decyzja :) pogaduchy na pewno poprawią humor :cheer:
mamomuminka to fajne urodzinki były :) i ode mnie życzenia najlepszości i spełnienia marzeń :)
monika ja to w sumie różnie odpoczywam czasem na lewym,czasem na prawym boku,a czasem w takiej pozycji półleżącej, jedynie co to siedzieć nie lubię bo potem strasznie kręgosłup i całe plecy mnie bolą ;) a spać staram się na lewym boku, ale czasem jak długo nie mogę zasnąć to zasypiam na lewym, a potem się przekręcam
ulka no i super że wyjazd się udał :) cieszę się, że na wizycie OK :)

A co do Ani Przybylskiej to ja wczoraj wieczorem na pasku na tvn przeczytałam...tak się przejęłam że zasnąć nie mogłam...wielka szkoda, taka młoda, energiczna,biedne dzieci,współczuję im i Bieniukowi został sam z dzieciaczkami a tworzyli taką fajną parę i to od tylu lat... :(

10 lata 3 miesiąc temu #931353 przez chasiami
Hej własnie pakuje sie do szpitala, wczoraj na kontroli wyszło ze znów mam skurcze i ze szyjka jest miekka i sie skraca, nie bede miałam dostepu do netu, jak wróce to dam znac :(

10 lata 3 miesiąc temu #931400 przez kelis3
Hej dziewczyny;)
Jakoś nastrój mi ostatnio siada, wyspać sie nie mogę, brzuszek, mimo że niewielki strasznie mi przeszkadza, a poza tym nocne sikanie mnie dobija;/ najgorsze jest to,że ostatnio jak wstanę koło 3 na siku, to już do rana nie moge zasnąć, wcześniej mimo,że wstawałam kilka razy, to od razu zasypiałam, a teraz po prostu masakra... to sobie ponarzekałąm;)

Mamuska ślicznie wygladasz, ja imię wytatuowałabym od spodem, nie na drugim nadgarstku.

Ela mam nadzieję,że choróbsko odpuściło i wracasz do świata żywych;) dzięki za linka do testu butelkowego,zaraz zabieram się do czytania. Jeśli chodzi o smarowanie maluszka po kąpieli to u mnie w szkole rodzenia położna mówiła,że jesli do kąpieli używa się emolientów, to już niczym nie smarujemy. A oliwek wcale nie kazała uzywać, bo to podobno niedobre dla skóry dziecka

Luśka fajny brzusio;) Super,że jesteś zadowolona z pobytu w szpitalu, dobrze że Cię tak gruntownie przebadali i przynajmniej jestes spokojna;)

/nioczka ale duży, fajny brzucholek;) Ja tak jak większość dziewczyn pisała mam zamiar sterylizować butelki w garnku, w wodzie.

Soshy ja zamierzam kupić laktator ręczny, wszystkie moje znajome mają ręczny i sobie chwalą, ale nie kupuję przed porodem, pokażę mężowi jaki konkretny ma być w razie czegi i jak bedzie potrzebny, to szybko mi kupi, za to mam zamiar kupić sobie od razu nakładki na sutki, bo strasznie się boję,że będzie bolało przy karmieniu i sie tym zniechęcę.

Studentkae dzięki za info o warsztatach, ja już się zapisałam;), koniecznie musisz wreszcie wypocząć, widać po tym co piszesz,że przemęczona jesteś, zobaczysz jak odpoczniesz na zwolnieniu;)

kasiah dzięki za informacje o kosmetykach, fajnie że z dzidzią wszystko ok, tak dobrze się rozwija i duża urosła;)

Maja Tobie też dziękuję za info o kosmetykach dla dzidzi, na pewno skorzystam;)

Monika u mnie położna mówiła,że z tym spaniem to jest tylko zalecenie i zeby nie dać się zwariować i jak komuś jest wygodnie w innej pozycji to nie przejmować się zaleceniami, tylko spać jak wygodnie.

Ulka ciesze się,ze wypoczęłaś, jodu powdychaliście, ależ Ci zazdroszczę;)

Mamamuminka wszytskiego najlepszego z okazji urodzin, przede wszytskim tego,zeby dzidzia urodziła się zdrowa i śliczna! Też miałam urodzinki niedawno, tyle że ja 28 :woohoo:

Chasiami ale mnie zmartwilaś tym szpitalem;( ale jak lekarz mówi,ze trzeba, to tzreba trzymam kciuki żeby wszytsko szybko się unormowało!
Podziękowania: kasiah06

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia