BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #930700 przez ninoczka
no wiec bedzie problem z butelka.myslalam zawsze ze aventu.mojemu sie nie podoba bo jest zamglona-hihi.siocha do starszego chyba uzywa baby dream z rossmana ale nie widzialam 0+.a mowila ze okej bo szeroka i latwo wsypac mleko-oczywiscie niewiem jak bede karmic.
A jak macie zamiar sterylizowac butelki,smoczki?

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #930706 przez Monika_1985
Luska pozazdrościć fotek chłopaków. :) Fantastyczne! A brzunio okrąglutki, taki ponoć typowo chłopięcy :)

Ela dużo zdrówka! Chociaż przy takiej kolekcji naturalnych leków na pewno zaraz będzie dobrze :).

Mamuska w tej sukience w ogóle prawie nic nie widać :) Świetnie wyglądasz.

Ninoczka łał.. to się nazywa dom a nie domek :)

No i koniec mojego pisania bo muszę posprzątać kuwetę :laugh:
Podziękowania: ela85

10 lata 3 miesiąc temu #930711 przez martadiana
mamuska ja juz tutaj 10 lat jestem do szkoly tu chodzilam :) rodzic bede tutaj w islandii w stolicy :) slicznie wygladasz i brzuszek masz extra :):)
anna no to prawda i jak mowilam padaa snieg haha :D
luska wyglada na to ze jeden bedzie lobuz a drugi bedzie spokojny hehehe ale widze ze brzusio podrosl ci ladnie od ostatniego zdjecia :D sliczny
ninoczeka tez masz ladny brzuszek ;)

no ja tez sie zastnawiam gdzie agat i asienka87

10 lata 3 miesiąc temu #930721 przez Mamuśka 2222
Nioczka
Ja butelek z babydream nie poleciłabym dla noworotka bo zasysa sie smoczek...ale każdy ma swoje zdanie...(moje jest również oparte na sprzedaży tych butelek ;-))
Martadiana
ostatnio w telewizji ogladalam ddtvn i tam był program o islandii i mówili ze to bardzo dobry kraj do wychowywania dzieci;-)pewnie jest dużo wiecej lepszych praw dla matek,chodzi mi o świadczenia np. urlopy macierzyńskie;-)
ela84
ja też tam rodzilam prawie 4 lata temu tam i gdyby nie moj lekarz prowadzacy to raczej nie chciałabym tam rodzić...po moich przeżyciach...na józefowie opieka jest lepsza...i caly czas słycze dobre opinie a tam to różnie sie słyszy...

10 lata 3 miesiąc temu #930735 przez chasiami
My już wielkie przygotowania przed weselem :) Moja córcia chodzi i płacze ze juz chce ubrac sukienke i robic tanu tanu :)
Zostało mi wszystko tylko poprasowac, popakowac i jutro ruszamy na wesele (nie chciało by mi sie byc świadkiem - dlatego teraz śmieje sie z męża bo brat go wybrał :P )
Co do butelek to AVENT u nas sie sprawdził i mam zamiar dalej go stosowac :)
Alicja do dzisiaj codziennie wieczorem przed snem pije "flache" mleka :)

Fajne te brzuszki już macie :)
A z tym liczeniem ruchów to "co kraj to obyczaj" bo moja lekarka powiedziala ze wystarczy ze bd czuła 2 razy w ciągu dnia po 10 ruchów dziecka to znaczy ze jest wszystko ok. W pierwszej ciąży nie liczylam.

A mój łobuz znów się obrucił w brzuchu, aż wydaje mi sie większy, jestem ciekawa ile teraz bedzie ważyc?
W poniedziałek (poprawiny) ja mam na 19.20 wizyte u Gin :)

10 lata 3 miesiąc temu #930741 przez ela85
Witam w piękną sobotę, aczkolwiek oglądaną za okna :(
Chasiami nie spij się za bardzo, no i waga na pewno podskoczy na wizycie jak jeszcze w ten sam dzień masz poprawiny. Bo zazwyczaj na poprawinach się wszystkiego próbuje, bo w dzień wesela to nie zawsze.Udanego weselicha!!!
Mamuśka powiem ci szczerze, że moja znajoma w tym roku rodziła właśnie na Józefowie i bardzo złą opinię mi przedstawiła zarówno o opiece przed porodowej jak i po, te po porodzie to nic ich nie obchodziło żeby jakoś pomóc dostawić do piersi czy cokolwiek innego o jakąkolwiek pomoc jak się ich prosiło to robiły wielką łaskę. Więc tak na prawdę ile osób tyle opinii, ale myślę że będzie ok i że damy radę!!
Dziewczynki ja nadal chora, znaczy gardło nie boli, ale katar nadal tyle, że mniejszy no i zaczął się kaszel tyle, że mokry i mam nadzieję że z katarem całe przeziębienie pójdzie. I jeszcze te zimne poty :(

10 lata 3 miesiąc temu #930747 przez Mamuśka 2222
Chasami udanej imprewzy :)
ela85 własnie kazdego traktuja inaczej...zależy jaki maja humor i potem jest tyle różnych opini....
wracaj szybko do zdrowia ;)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #930773 przez ela85
Dziewczyynki wrzucam linka do stronki o butelkach, może którejś pomoże w wyborze
byciemama.pl/test-butelek-avent-mam-i-dr-browns/
Podziękowania: Monika_1985

10 lata 3 miesiąc temu #930774 przez Stokrotka34
Chasiami baw sie dobrze :-) !
a u nas wesela sa zawsze w soboty:-)

Taki sie zastanawiam czy ja musze naliczyc 20 ruchow?

Ela lezakuj w cieplym lozku i wygrzewaj sie:-) Miod, czosnek, mleko to rozgrzewa:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #930775 przez soshy
Witam mamusie ;) Ostatnio coś Was podpatrywałam i apropo kawy, nie wypije ani sypanej ani rozpuszczalnej. Dla mnie kawa może nie istnieć :D

Co do butelek myślałam tez o Lovi, ale te z avent kuszą :)

Co myślicie o laktatorach? Jest sens teraz inwestować w coś droższego? Czy może zwykły ręczny na początek? W sumie po porodzie ponoć jest nawał pokarmu ale z 2 strony słyszałam, że po cesarce sa problemy z laktacją. A nikt nie wie jak się skończy. Liczę na sn aczkolwiek cc nie wykluczam ;) Aha i termometry, lepszy bez dotykowy? Ehh tyle tych rzeczy, że już mi łeb pęka a wyprawkę tak naprawdę dopiero zacznę kompletować. Podstawy mam ale ta drobnica jednak najgorsza do wyboru :D

10 lata 3 miesiąc temu #930786 przez ela85
Ninoczka pytałaś o sterylizację butelek, ja zamierzam w garnku normalnie bez żadnego specjalnego sprzętu.
Stokrotka właśnie leżakuję, tyle że na kanapie pod kocykiem. Czosnek jem rano, syrop z cebuli 3 razy, co chwilę piję herbatkę z miodem i cytryną lub z sokiem malinowym, Świat oglądam dziś tylko przez okno chociaż jest ze 22stopnie, mąż wczoraj sam zrobił zakupy i dał mi zakaz wychodzenia ;)
Soshy co do butelek to nawet dziś czytałam na jakiejś stronce opinie też o lovi i z tego co czytałam to lovi w porównaniu z innymi nie miało za dużo pozytywnych opinii, ale to najlepiej poczytaj sobie gdzieś i sama zdecyduj co cię przekonuje. Termometr mam bezdotykowy, taki którym też mogę mierzyć temp cieczy i pomieszczenia, dlatego typowego do kąpieli nie będę kupowała, ale nad takim zwykłym to pomyślę, bo np moja bratowa czasem używała jak mały miał problem z kupką. Spokojnie ja też mam wszystkie te podstawowe rzeczy, ale sporo mi jeszcze brakuje, ja przy wyborze będę się też sugerowała opiniami od znajomych i rodziny bo na pewno wiarygodne źródło informacji :)

10 lata 3 miesiąc temu #930787 przez studentkaae
Cześć Dziewczynki :)

ja się melduję tylko, że żyję i nie zaginęłam w akcji, ani Was nie opuściłam, ale ostatnio w kiepskiej kondycji coś jestem. poza tym, że praca, więc wiecie jak to jest - czasu już na nic to do tego coś mnie przeziębienie w tym tygodniu brało, wczoraj znów dzień mdłości i wymiotów, dziś nie lepiej, a do tego mega ból głowy....

nadrobię kiedyś, obiecuję, chyba jednak 15go wezmę już zwolnienie to będę mieć więcej czasu...

a tym czasem mam dla Was taka informację o fajnych warsztatach dla przyszłych mam i tych obecnych - oprócz wiedzy z pierwszej pomocy, przewożenia dzieci i żywienia można wygrać fajne nagrody. zobaczcie sobie czy w Waszych miastach nie będzie niedługo tych warsztatów - bezpłatne są:
www.bezpiecznymaluch.com.pl/

buziakuję Was mocno Wszystkie i idę znów leżeć, bo głowa pęka :dry:

10 lata 3 miesiąc temu #930792 przez maja001
Hej
ninoczka ja przy synku sterelizowałam butelki pod gotujaca woda, a raz w tygodniu je gotowałam i wszystko było ok. Podobnie ze smoczkami. Teraz tez zamierzam tak robić.
chiasami udanego wesela, baw sie dobrze, ale tez na siebie uważaj.
ela zdrówka życzę niech ta choroba cie w końcu opuści.
Ja przy Oskarku do 9mż używałam butelki LOVI i dla mnie była fajna. Póżniej przeszłam na Avent, gdyz miała lepie przepływowy smoczek
A moje dziecko znów chore zn wstał z katarem i teraz go obserwuje czy cos innego z tego nie wyniknie :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Skoro agat zagineła, kto będzie nam prowadził tabelkę??? :(

10 lata 3 miesiąc temu #930798 przez Monika_1985
Ninoczka ja myślę że też będę wyparzać w garnku albo zakupię te woreczki do mikrofali co polecała Montresor :)

Martadiana a jak długo zimno jest u Was? :) Kurcze, niedługo i u nas śnieżek pewnie się pojawi ale póki co cieszę się słońcem i ładną pogodą :)

Chasiami baw się dobrze na weselichu :) A w poniedziałek do gina to chyba w sukience zawitasz :laugh:

Ela mąż dobrze zrobił wydając Ci takie polecenie :silly: Chociaż teraz mamy z Ciebie pociechę i wysyłasz nam rankingi różne ;)

Stokrotko przez Ciebie taką dostałam ochotę na mleko z miodem, że sama najchętniej nigdzie bym się już dzisiaj nie ruszała. Oj wieczór będzie mój ;)

Soshy ja jak zwykle nie pamiętam kto polecał tu na forum ale jeżeli będę miała kupować laktator to będzie to elektryczny medela swing :). Jednak zobaczymy jak sprawa się rozwinie po porodzie. Od szpitala do wielkiego sklepu z artykułami dziecięcymi ma mój małżonek 100 metrów więc w razie potrzeby po prostu kupi. Natomiast termometr planuję kupić taki jak ma Ela, tzn. z takimi funkcjami bo nie wiem jakiej firmy ma Ela, ja uparłam się na termometr microlife.

Studentka no w końcu zaczęłaś myśleć o tym zwolnieniu. :) Ja już od tak długiego czasu namawiam Cię do złego a Ty nic ;). Odpoczniesz sobie, zrelaksujesz się. A na warsztaty się raczej nie wybiorę bo u nas są dzisiaj z tego co widzę :silly:

Maju o rany trzymam kciuki za zdrowie synka i za ten dzisiejszy dzień....

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #930806 przez ninoczka
hejka.Wrocilam ze wsi od babci.I juz sie polozylam i to bede robic do wieczorka.Cos mnie dzis dol brzucha boli,ale tak inaczej-jakby gilgotanie w jajnikach.Nigdzie sie czlowiek kurcze ruszyc nie moze.Podziwiam te pracujace.Ale chyba kazda inaczej przechodzi i sa takie ktore po prostu maja luz blues w ciazy.
Dzieki mamuska za opinie o butelkach baby dream.No moja siocha uzywa rzeczywiscie teraz do 2 latka.A takto niepamietam ale inne chyba.
Poczytam opinie i cos sie wybierze ale pewnie Avnt bo mam od siochy laktator z ta butelka.
Co do termometra mam juz od dawna taki bezdotykowy ale jak bylam w sklepie dla maluszkow nie wytrzymalam i kupilam taki do wody.Czlowiek glupieje od tych pierdolek-ale one sa takie sliczneee.
Pogoda dzis piekna.Ale noce zimne.U mnie 2 stopnie dzis bylo.
A co do tych szpitali to chyba jak bedziemy sluchac opinii to w domu urodzimy.Slysze dobre opinie o jakims szpitalu za chwile jakas mowi ze beznadzieja.I tak w kolko.I u was widze ze tez tak jest.Trza samemu wybrac i tyle.Kazda z nas jest inna i lubi tez co inne.Dla jednej beda zarwane lozka i juz zla opinia-inna powie ze super.Ja juz po prostu zglupialam od tych opinii roznych.A kazda gdzies urodzic musi.
Stronka porownujaca butelki niestety mi nie pomogla.Nadal zielono mi. :laugh:

[/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia