- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jak macie zamiar sterylizowac butelki,smoczki?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ela dużo zdrówka! Chociaż przy takiej kolekcji naturalnych leków na pewno zaraz będzie dobrze .
Mamuska w tej sukience w ogóle prawie nic nie widać Świetnie wyglądasz.
Ninoczka łał.. to się nazywa dom a nie domek
No i koniec mojego pisania bo muszę posprzątać kuwetę
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
anna no to prawda i jak mowilam padaa snieg haha
luska wyglada na to ze jeden bedzie lobuz a drugi bedzie spokojny hehehe ale widze ze brzusio podrosl ci ladnie od ostatniego zdjecia sliczny
ninoczeka tez masz ladny brzuszek
no ja tez sie zastnawiam gdzie agat i asienka87
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Ja butelek z babydream nie poleciłabym dla noworotka bo zasysa sie smoczek...ale każdy ma swoje zdanie...(moje jest również oparte na sprzedaży tych butelek )
Martadiana
ostatnio w telewizji ogladalam ddtvn i tam był program o islandii i mówili ze to bardzo dobry kraj do wychowywania dzieci;-)pewnie jest dużo wiecej lepszych praw dla matek,chodzi mi o świadczenia np. urlopy macierzyńskie;-)
ela84
ja też tam rodzilam prawie 4 lata temu tam i gdyby nie moj lekarz prowadzacy to raczej nie chciałabym tam rodzić...po moich przeżyciach...na józefowie opieka jest lepsza...i caly czas słycze dobre opinie a tam to różnie sie słyszy...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Zostało mi wszystko tylko poprasowac, popakowac i jutro ruszamy na wesele (nie chciało by mi sie byc świadkiem - dlatego teraz śmieje sie z męża bo brat go wybrał )
Co do butelek to AVENT u nas sie sprawdził i mam zamiar dalej go stosowac
Alicja do dzisiaj codziennie wieczorem przed snem pije "flache" mleka
Fajne te brzuszki już macie
A z tym liczeniem ruchów to "co kraj to obyczaj" bo moja lekarka powiedziala ze wystarczy ze bd czuła 2 razy w ciągu dnia po 10 ruchów dziecka to znaczy ze jest wszystko ok. W pierwszej ciąży nie liczylam.
A mój łobuz znów się obrucił w brzuchu, aż wydaje mi sie większy, jestem ciekawa ile teraz bedzie ważyc?
W poniedziałek (poprawiny) ja mam na 19.20 wizyte u Gin
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Chasiami nie spij się za bardzo, no i waga na pewno podskoczy na wizycie jak jeszcze w ten sam dzień masz poprawiny. Bo zazwyczaj na poprawinach się wszystkiego próbuje, bo w dzień wesela to nie zawsze.Udanego weselicha!!!
Mamuśka powiem ci szczerze, że moja znajoma w tym roku rodziła właśnie na Józefowie i bardzo złą opinię mi przedstawiła zarówno o opiece przed porodowej jak i po, te po porodzie to nic ich nie obchodziło żeby jakoś pomóc dostawić do piersi czy cokolwiek innego o jakąkolwiek pomoc jak się ich prosiło to robiły wielką łaskę. Więc tak na prawdę ile osób tyle opinii, ale myślę że będzie ok i że damy radę!!
Dziewczynki ja nadal chora, znaczy gardło nie boli, ale katar nadal tyle, że mniejszy no i zaczął się kaszel tyle, że mokry i mam nadzieję że z katarem całe przeziębienie pójdzie. I jeszcze te zimne poty
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
ela85 własnie kazdego traktuja inaczej...zależy jaki maja humor i potem jest tyle różnych opini....
wracaj szybko do zdrowia
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
byciemama.pl/test-butelek-avent-mam-i-dr-browns/
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
a u nas wesela sa zawsze w soboty:-)
Taki sie zastanawiam czy ja musze naliczyc 20 ruchow?
Ela lezakuj w cieplym lozku i wygrzewaj sie:-) Miod, czosnek, mleko to rozgrzewa:-)
- soshy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do butelek myślałam tez o Lovi, ale te z avent kuszą
Co myślicie o laktatorach? Jest sens teraz inwestować w coś droższego? Czy może zwykły ręczny na początek? W sumie po porodzie ponoć jest nawał pokarmu ale z 2 strony słyszałam, że po cesarce sa problemy z laktacją. A nikt nie wie jak się skończy. Liczę na sn aczkolwiek cc nie wykluczam Aha i termometry, lepszy bez dotykowy? Ehh tyle tych rzeczy, że już mi łeb pęka a wyprawkę tak naprawdę dopiero zacznę kompletować. Podstawy mam ale ta drobnica jednak najgorsza do wyboru
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Stokrotka właśnie leżakuję, tyle że na kanapie pod kocykiem. Czosnek jem rano, syrop z cebuli 3 razy, co chwilę piję herbatkę z miodem i cytryną lub z sokiem malinowym, Świat oglądam dziś tylko przez okno chociaż jest ze 22stopnie, mąż wczoraj sam zrobił zakupy i dał mi zakaz wychodzenia
Soshy co do butelek to nawet dziś czytałam na jakiejś stronce opinie też o lovi i z tego co czytałam to lovi w porównaniu z innymi nie miało za dużo pozytywnych opinii, ale to najlepiej poczytaj sobie gdzieś i sama zdecyduj co cię przekonuje. Termometr mam bezdotykowy, taki którym też mogę mierzyć temp cieczy i pomieszczenia, dlatego typowego do kąpieli nie będę kupowała, ale nad takim zwykłym to pomyślę, bo np moja bratowa czasem używała jak mały miał problem z kupką. Spokojnie ja też mam wszystkie te podstawowe rzeczy, ale sporo mi jeszcze brakuje, ja przy wyborze będę się też sugerowała opiniami od znajomych i rodziny bo na pewno wiarygodne źródło informacji
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
ja się melduję tylko, że żyję i nie zaginęłam w akcji, ani Was nie opuściłam, ale ostatnio w kiepskiej kondycji coś jestem. poza tym, że praca, więc wiecie jak to jest - czasu już na nic to do tego coś mnie przeziębienie w tym tygodniu brało, wczoraj znów dzień mdłości i wymiotów, dziś nie lepiej, a do tego mega ból głowy....
nadrobię kiedyś, obiecuję, chyba jednak 15go wezmę już zwolnienie to będę mieć więcej czasu...
a tym czasem mam dla Was taka informację o fajnych warsztatach dla przyszłych mam i tych obecnych - oprócz wiedzy z pierwszej pomocy, przewożenia dzieci i żywienia można wygrać fajne nagrody. zobaczcie sobie czy w Waszych miastach nie będzie niedługo tych warsztatów - bezpłatne są:
www.bezpiecznymaluch.com.pl/
buziakuję Was mocno Wszystkie i idę znów leżeć, bo głowa pęka
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ninoczka ja przy synku sterelizowałam butelki pod gotujaca woda, a raz w tygodniu je gotowałam i wszystko było ok. Podobnie ze smoczkami. Teraz tez zamierzam tak robić.
chiasami udanego wesela, baw sie dobrze, ale tez na siebie uważaj.
ela zdrówka życzę niech ta choroba cie w końcu opuści.
Ja przy Oskarku do 9mż używałam butelki LOVI i dla mnie była fajna. Póżniej przeszłam na Avent, gdyz miała lepie przepływowy smoczek
A moje dziecko znów chore zn wstał z katarem i teraz go obserwuje czy cos innego z tego nie wyniknie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Skoro agat zagineła, kto będzie nam prowadził tabelkę???
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Martadiana a jak długo zimno jest u Was? Kurcze, niedługo i u nas śnieżek pewnie się pojawi ale póki co cieszę się słońcem i ładną pogodą
Chasiami baw się dobrze na weselichu A w poniedziałek do gina to chyba w sukience zawitasz
Ela mąż dobrze zrobił wydając Ci takie polecenie Chociaż teraz mamy z Ciebie pociechę i wysyłasz nam rankingi różne
Stokrotko przez Ciebie taką dostałam ochotę na mleko z miodem, że sama najchętniej nigdzie bym się już dzisiaj nie ruszała. Oj wieczór będzie mój
Soshy ja jak zwykle nie pamiętam kto polecał tu na forum ale jeżeli będę miała kupować laktator to będzie to elektryczny medela swing . Jednak zobaczymy jak sprawa się rozwinie po porodzie. Od szpitala do wielkiego sklepu z artykułami dziecięcymi ma mój małżonek 100 metrów więc w razie potrzeby po prostu kupi. Natomiast termometr planuję kupić taki jak ma Ela, tzn. z takimi funkcjami bo nie wiem jakiej firmy ma Ela, ja uparłam się na termometr microlife.
Studentka no w końcu zaczęłaś myśleć o tym zwolnieniu. Ja już od tak długiego czasu namawiam Cię do złego a Ty nic . Odpoczniesz sobie, zrelaksujesz się. A na warsztaty się raczej nie wybiorę bo u nas są dzisiaj z tego co widzę
Maju o rany trzymam kciuki za zdrowie synka i za ten dzisiejszy dzień....
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
Dzieki mamuska za opinie o butelkach baby dream.No moja siocha uzywa rzeczywiscie teraz do 2 latka.A takto niepamietam ale inne chyba.
Poczytam opinie i cos sie wybierze ale pewnie Avnt bo mam od siochy laktator z ta butelka.
Co do termometra mam juz od dawna taki bezdotykowy ale jak bylam w sklepie dla maluszkow nie wytrzymalam i kupilam taki do wody.Czlowiek glupieje od tych pierdolek-ale one sa takie sliczneee.
Pogoda dzis piekna.Ale noce zimne.U mnie 2 stopnie dzis bylo.
A co do tych szpitali to chyba jak bedziemy sluchac opinii to w domu urodzimy.Slysze dobre opinie o jakims szpitalu za chwile jakas mowi ze beznadzieja.I tak w kolko.I u was widze ze tez tak jest.Trza samemu wybrac i tyle.Kazda z nas jest inna i lubi tez co inne.Dla jednej beda zarwane lozka i juz zla opinia-inna powie ze super.Ja juz po prostu zglupialam od tych opinii roznych.A kazda gdzies urodzic musi.
Stronka porownujaca butelki niestety mi nie pomogla.Nadal zielono mi.