BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #930807 przez kasiah06
martadiana o kurcze śnieg :) no nieźle :)
chasiami raz jeszcze dobrej zabawy :) w poniedziałek razem mamy wizytę, tylko, że ja do południa to Ty będziesz jeszcze balować ;)
ela słuchaj męża- dobrze gada ;)
soshy ja chyba na razie wstrzymam się z kupnem laktatora, zobaczymy co będzie ;)
studentka fajnie że jesteś choć na chwilę :) wiesz ja też długo zastanawiałam się nad zwolnieniem i wzięłam dopiero od września, i powiem Ci, że żałuję- pieniążki za siedzenie w domu lepsze niż jakbym pracowała, samopoczucie też lepsze no i mogę naprawdę cieszyć się ciążą, więc nie zastanawiaj się dłużej tylko bierz :)
maju zdrówka dla synusia :)

Co do butelek to ja zaopatrzę się w Avent:)
A teraz co do kosmetyków to wczoraj dziewczyny farmaceutki powiedziały mi że do 4-6 ms najlepiej kapać w emoilentach i obie poleciły emolium :) Natomiast co do pielęgnacji to też zgodnie stwierdziły żeby dla odmiany nie używać emoilentów, żeby skórka nie przyzwyczaiła się do takiego mega łagodnego traktowania bo potem mogą być problemy. Z firmami już się różniły jedna że nivea i że jonhson uczula najbardziej ze wszystkich,a druga, że hipp albo jonhson :S Trochę więc zgłupiałam...ale dziś na spokojnie przeanalizowałam wasze rady i ich i stworzyłam sobie taką listę kosmetyków na początek:

Nivea, Baby Nutri Sensitive, mleczko pielęgnacyjne dla dzieci lub aksamitne mleczko nawilżające, hipoalergiczne,
Nivea, Baby, krem ochronny dla dzieci na każdą pogodę,
Nivea, Baby, kojący krem przeciw odparzeniom,
Nivea, Baby, Pure&Sensitive, krem SOS (ponoć rewelacyjny jak zauważymy jakieś przesuszone lub zaczerwienione miejsca u maluszka )
Emolium do kąpieli

może komuś się przyda :)

a dziewczyny jak jest z pudrem bo całkiem o nim zapomniałam czy trzeba go używać jak będę stosowała ten krem przeciw odparzeniom?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #930808 przez kasiah06
kurcze sory nie wiem dlaczego tak mi wytłuściło poprzednią wiadomość :blink:

a zapomniałam wam jeszcze napisać że gdyby któraś zdecydowała się kupić emolium to warto przejść po aptekach i popytać o ceny. Ja dziś byłam w 3 i wiecie co 400 ml waha się cenowo od 34 zł do 48 :blink: szok , że w takim małym mieście są takie różnice w cenach...

10 lata 3 miesiąc temu #930811 przez Monika_1985
No i mleczko z miodem zaliczone. Jest mi tak dobrze! :)

Kasiah tak dużo tych kosmetyków jest dla dziecka, że ja nie wiem czy to ogarnę także na pewno przydadzą się Twoje podpowiedzi.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #930814 przez ninoczka
A co z butelkami LOVI?I czy planujecie kupic ta 125ml czy od razu 250ml?
Ach uparlam sie na te butelki.CZas o czyms innym pogadac.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #930823 przez Monika_1985
Ninoczka chciałabym Ci pomóc ale w ogóle się nie znam. Dostałam od znajomych butelkę dla niemowlaka firmy Pura kiki ze smoczkiem (szeroka, 150ml), jest śliczna więc czuję się zaspokojona w tym temacie. Natomiast rozumiem Twoje dylematy, miałam tak samo z materacykiem i wózkiem, ostatecznie mąż zadecydował i mogę odetchnąć ;).

10 lata 3 miesiąc temu #930826 przez Stokrotka34
Ninoczka ja mam taki plan ze kupie po jednej malej butelce na poczatek, jak sie uda karmic piersia to na pewno mi wystarczy a jak nie to dokupie, zastanawiam sie nad tymi antykolkowymi:-)

Studentka zmykaj juz na zwolnienie, najwyzszy czas dla Ciebie i malucha:-) !

Dziewczyny pojechalam dzisiaj do hurtowni dzieiecej i do Ikea zeszlo mi jakies 5 godzin i jestem nieprzytomna masakra....gdzie moja energia:-)

Kaiah a to wszystko trzeba na raz stosowac nie wytarczy emolium i ten krem ochronny no i vos na odparzenia?
Ja tego tez nie ogarniam :blink:

Ten bezpieczny maluch to ciekawa rzecz, mojej kolezanki syn ma tak ze jak zaczyna mocno plakac to zapomina oddychac i trzeba mu dmuchnac w twarz nie wiedzialamo tym wczesniej

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 3 miesiąc temu #930828 przez ela85
Ninoczka jeśli chodzi o butelki, to jeszcze się konkretnie nie zdecydowałam na jakąś firmę, ala raczej zakupię antykolkową i chyba nie te najmniejsze, bo nawet jak ich nie użyję od początku to będą na później.
Maju trzymam kciuki za ciebie i twoje nerwy ,bo na pewno będą ci dziś towarzyszyć.

10 lata 3 miesiąc temu #930835 przez luska
heloo z wieczora przyjemnego , bo dzieci wywieźliśmy do babci pierwszy raz od kiedy się synek urodził , bo zawsze albo razem jeździliśmy do moich rodziców i nawet jak było wyjście , to wracaliśmy do moich rodziców , albo mama była u nas .Ale nigdy w takim wydaniu .A cisza w domu :woohoo:

Ninoczka no ty już masz naprawdę brzuszek duży:) kurcze mój to jakiś taki mały .......nie wiem gdzie e maluchy mi się schowały
Co do Chicco nie wiem , bo nie używałam nigdy
Co do Zjajki to ja ją lubie ,miałam i kilka kosmetyków dla siebie i dla maluchów i cenowo są fajne
Ninoczka ale z aventu masz rożne różniste i kolorowe i całkiem przezroczyste i taki żółtawe :) my pewnie przy nich zostaniemy , no chyba , że okaże się , że maluchy wolą coś innego , bo to różnie bywa
Mam sterylizator i będę pewnie używała go

Monika no właśnie mówią , że niby jak dziewczynka o brzuch jest taki rozlazły na boczki , a mi wystaje taka piła tylko ,,,,,,,,

Chasiami udanej zabawy , chociaż teraz o już pewnie tańcujecie w najlepsze

Ela zdrówka dla ciebie , mi pediatra mówił , ze jak przychodzi kaszel mokry to znaczy, że infekcja przeszła w kolejną fazę czyli bliżej końca już jest:)

Właśnie jak to jest wtedy jak w brzuszku więcej lokatorów ......

soshy hmmm z laktatorem chyba bym poczekała , w każdej aptece w razie co możesz kupić , nawet te bardzo dobre (i drogie przeważnie).Co do termometru ja mam babyono (chyba dobrze napisałam ) i on jest do ucha i na czoło , jest ok aczkolwiek troszeczkę zawyża , ale służy nam już 5 rok

Studentka koniecznie weź to zwolnienie , napracujesz sie jeszcze w życiu , a póki masz możliwość to korzystaj

Maja zdrówka dla małego
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Co do tabeli to fajne są te z google każda może sama tam wpisać co i jak , na lutówkach mamy :)

Ninoczka w sumie z ym szpitalem nie ma takiego który miał by tylko i wyłącznie pozytywne opinie.A właśnie coś trzeba wybrać , a y w końcu się zdecydowałaś .I miałam cie pytać skąd dokładnie jestes , że znasz moje okolice ??bo może będziemy miały okazje na jakieś zakupy razem skoczyć jak robisz czasem we

Kasiah ja pudru nie używałam nigdy.Zbędny mi się wydaję i bałagani :P A jak już używasz Emolium do kąpieli , to wydaje mi się , ze mleczko nawilżające już nie jest potrzebne i warto popatrzeć w aptekach online.z tego co pamiętam , to w tych dbam o zdrowie z karta były fajne ceny

ninioczka kup zestaw startowy sobie z avetu i już :P Mi te małe średnio się przydały jak mam byc szczera , ale moje były karmione cycuchem tylko nie dopajałam , a jak już to bardzo malutko

Sokrotka czyli ten woje znajomej maluch się "zanosi" dużo dzieci to ma , i jest ponoć strasznie uciążliwe

o l3e3ce dzwonić bo mój już za przeproszeniem s*a ogniem jak jego dzieci :P

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #930846 przez ninoczka
No wlasnie sie zastanawiam czy te male przydatne.bo w sumie niewiem na ile 125ml starcza?ws klepie mowia zeby te kupic.no ale wiadomo ze te kupisz male a potem przyjdziesz po duze.
luska
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A wlasnie ostatnio czytalam o diecie matki karmiacej.Jak to jest.Inaczej bedzie trzeba sie odzywiac niz teraz.Tzn teraz jem na co mam ochote.A potem nie wolno wzdymajacych slodyczy i roznych jakichs ale niewiem jakich.
A jeszcze luska mialam zapytac bo ty tez dwoch chlopcow bdziesz miala.Tylko ty mozesz nie miec identycznych jak ja.Ale chcialam zapytac o ich rozpoznawanie.Czy mialabys jakis sposob.Boje sie ze bede miala z tym problem.

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #930848 przez kasiah06
monika ja też tych kosmetyków do końca nie ogarniam ;)
stokrotka no właśnie na opakowaniu od emolium (emulsji do kąpieli) pisze, że "po kąpieli warto posmarować odpowiednim emoilentem" ,ale te moje kumpele mówiły że wystarczy zwykłym mleczkiem...a ja sama już nie wiem...może nasze doświadczone mamcie które używały jakiegoś emoilentu do kąpieli nam pomogą...bo mnie przeraża ta dżungla kosmetykowo- butelkowa ;) no a tak poza tym to właśnie ten krem na odparzenia + ochronny bo ten SOS to tak jak pisałam tylko w razie jakiś wypadków z przesuszonymi miejscami na ciałku :)
luśka dzięki za info o pudrze i aptekach:) a z tym smarowaniem po Emolium to tak jak pisałam wyżej stokrotce...więc ja znów nie ogarniam a wydawało mi się że już wszystko zakumałam po wczorajszym wieczorze ;) ale macie fajny wieczór z mężem, choć pewno trochę wam pusto bez dzieciaczków :) i ten zestaw startowy z aventu to fajna opcja- chyba właśnie tak zrobię :)

10 lata 3 miesiąc temu #930850 przez maja001
kasiah, Monika, luśka dziękuje w imieniu Oskarka
kasiah ja uwazam ze puder jst zbędny i nigdy nie uzywała, Zamiast pudru, może sz kupic mąke ziemniaczaną jak będziesz chciała
ninoczka ja kupuje małą butelke 125, u mnie przy Oskarku mialm 2 i długo z nich korzystałam
ela przydadza sie a nailbliższe dni :dry:
Tak wiec jeszze raz ja napisze liste kosmetyków, które moim zdaniem wydają się najfajniejsze i u mnie wczesniej sie sprawdziły{ a przerobiłąm wiele} i mam zamiar uzywac u małej
emolium do kąpieli przez 1 miesiąć póżniej płyn i szampon w 1 z nivea baby
mleczko do ciała i twarzy z mleczkem migdałowym z HiPa
niwea baby krem przeciw odparzenia, a w razie mega odparzeń bebanthen
krem na każdą pogode z nivea baby{ na dwór}
sól fiziologiczna do przemywania oczu
wode morską w razie katarku, albo gdy będzie sucho w domu do noska
oscenisept do pępka
mąke ziemniaczana do pupy, na zmianę z kremem
balsam na ciemieniuche{ gdy taka sie pojawi} z ZIAJKI{ bądz otręby pszenne- u mnie świetnie sie sprawdziły}
I to chyba na tyle

10 lata 3 miesiąc temu #930869 przez martadiana
mamuska tak to prawdy z tym macierzynskim itp ale tez jak tu sie jest samotna matka to kobieta ma tak dobrze z kasa ze na nic nie brakuje hehe wiec jest bardzo dobrze

monika u nas zima to z pol roku jak juz sie zaczela to sie skonczy w kwietniu pewnie haha

ja dopiero znalazlam czas zeby sie odezwac do was moj juz spi wkoncu bo juz go sluchac nie moge mielismy caly dzien jego syna i jakos moj facet wogule mnie nie zauwazal rzucal sie do mnie o byle gowno a jak maly poszed to caly czas o nim gadal i juz mi sie nie chcialo go sluchac przykro mi troche ze mi zawsze tak malo uwagi poswieca jak bierze syna ale poprostu ja chyba jestem za bardzo przewrazliwiona w ciazy nie wiem sama... lece cos poczytac jeszcze i spac dobranoc...

10 lata 3 miesiąc temu #930874 przez luska

Apwoeidz mi y masz jedno kosmówkową dwuowodniową tak?? Czy jedno całkowicie??bo ja mogę miec jedno albo dwujajowe okaże się jak się urodzą czy będą podobne czy nie .to jest zależne od tego czy miałam podwójne jajeczkowanie czy jedno jajeczko , które się wcześnie podzieliło.Ale ja myślałam o tym czy na poczatku toalnie ich nie będę myliła , i dlatego nie mam zamiaru ich tak samo ubierać , więc mi się nie pomylą.Ale myślę , że jako mamy szybciutko nauczymy się w razie czego ich rozróżniać

Kasiah kurcze to ja tez już zgłupiałam , bo Emolium ogólnie jest super i dobrze nawilża .Z tego co pamiętam to właśnie nie ma też co przesadzasz z kosmetykami ,czym mniej tym lepiej.Tak myślę , że skoro maluszek ma oki skórę to nie potrzeba przesadzać , co innego jak się coś dziej jest AZS gdzie wtedy właśnie mamy stosują i do kąpieli i po kąpieli Emolium czy podobne kosmeyki. No już każda zrobi pewnie jak uważa , w zalezności jaka maluszek będzie miał kordycie skóry.Pamiętam , ze mojej małej bardzo schodziła skóra na początku i mocno ją balsamowałam.Na razie w planach mam tylko do kąpieli wlewać płyn , a jak w praktyce będzie to się okaże

Martadiana nie dziw mu się w końcu to twojego syn , jest za nim też stęskniony , nie ma go jednak na co dzień .a ci pewnie też hormony buzują i bardziej to zauważasz i cie wkurza .Ale jak cię to meczy to ja bym pogadała z facetem , bo jak się urodzi wasze wspólne maleństwo , to lepiej żeby zgrzytów nie było o synka

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #930884 przez kasiah06
maja dzięki za wszystkie informacje :) widzę, że ty też nivea i masz sprawdzoną więc powinna być OK :)
martadiana wiem, że Ci ciężko jak twój tak się zachowuje...ale to jego syn...ja bym doradziła tak jak luśka zresztą rozmowę z nim, ale tak jak już będzie na spokojnie i emocje opadną...
luśka więc ja spróbuję emolium bez mleczka, ale na wszelki wypadek zakupię to aksamitne z nivea, jak nie będzie trzeba to nie będę smarowała póki będzie emolium, a jak zmienię na płyn do kąpieli z nivea (bo emolium chcę używać góra 3 miesiące) to wtedy się przyda :) to tyle z teorii zobaczymy co przyniesie praktyka ;)

miłej niedzieli dziewczyny :) mam nadzieję że u was taka piękna pogoda jak u mnie :)

10 lata 3 miesiąc temu #930886 przez Stokrotka34
Martadiana wybralas sobie skomplikowana sytuacje rodzinna, ale uwazam ze dobrze ze Twoj facet interesuje sie swoim synem i zajmuje to dobrze o nim swiadczy!!
A Ty jako dorosla osoba nie powinnas byc zazdrosna o dziecko;-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia