- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
no...właśnie to poprostu wczesne śniadanie
Kiedyś wspominałyście o skurczach w łydkach...mnie też łapią dosyć czesto ...i sa bolesne,ale wtedy odrazu przypominam sobie poród ze to milion razy bardziej boli i skurcz odrazu mi mija
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kochana może bedziesz miała to szczęście i nie bedzie tak żle
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Zaraz Was nadrobię, bo w końcu głowa mnie przestała boleć i mogę to zrobić z przyjemnością .
Luska to trzymam kciuki za córeczkę by szybko było okej.
Kasiah jak wy ładnie wyglądacie. No i jest teraz podpórka, na której łatwo trzymać psinkę. Mam nadzieję, że na tych warsztatach dadzą jakieś fajne próbki do wypróbowania . Dzięki za informację :*
Ewelina dziadek będzie w siódmym niebie! A jak poszła dzisiejsza wizyta? Napisz też skąd jesteś.
Stokrotka widocznie na wizycie było tak dobrze, że spokojnie mógł ustalić termin następnej za 4 tygodnie. Chociaż przy bliźniakach chyba wolałabym chociaż tak co 3 tygodnie chodzić. Masz 2 kg dzieci w brzuszku, łał! A z tym chlebem na pewno coś wymyślisz. W końcu to tylko zapychacz
Elu cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze. A wiesz jak duże jest Twoje maleństwo? Skąd ten clotrimazol? Czyżby jakiś grzybek Cię męczył?
Studentka no w końcu jesteś z nami „na stałe” . Anemią i bakteriami się nie zamartwiaj bo to wszystko do przeleczenia. Ja po antybiotyku w końcu mam piękne wyniki siuśków. Wodniczek na pewno się wchłonie i będzie dobrze. No i może Cię pocieszę bo ja mam „młodszą” ciążę a też już mam 8 kg na plusie .
Ulka może teraz na wizycie powie Ci lekarz, że masz zrobić sobie glukozę?Podpytaj się bo w końcu lekarz też człowiek i mógł zapomnieć ? Ja zastanawiam się kiedy powinnam zrobić sobie drugi raz toksoplazmozę. Najchętniej bym nie robiła tego w ogóle bo tyle pieniędzy to kosztuje ale przy zwierzach muszę tego dopilnować.
Mamo muminka ty to masz esencję prawdziwego męskiego dwulatka w domu. Zero spokoju. Będziemy na Ciebie czekać :*
Kelis ja na pewno kupię octanisept ale na początek tą najmniejszą butelkę.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Maju ja w sumie też mam lekko żółtawe te upławy ale póki co nic mnie nie szczypie. Być może coś mi dolega a nie mam objawów. Dobrze, że to szare mydło Ci przynosi ulgę. Chyba na wszelki wypadek się też w nie zaopatrzę.
Martadiana ja jeszcze w nocy nie wstawałam jeść ale 5 godzina to żadna noc.
Hehe co do poczucia humoru to na pewno nie pokochałybyście mojego męża . Ja w domu jestem korboluszkiem .
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i dowiedziałam się kilku fajnych rzeczy. Przede wszystkim, że muszę zaopatrzyć się w siedzisko pufę bo fantastycznie się na tym siedzi No i ważna rzecz dla tych co biorą witaminki z żelazem lub samo żelazo. Koniecznie trzeba brać żelazo na czczo, dwie godziny przed jedzeniem lub przed spaniem, dwie godzinki po ostatnim posiłku. Niestety dużo produktów wpływa na kiepskie wchłanianie żelaza, takich jak produkty mleczne, nabiał, błonnik czy nawet herbata więc branie żelaza przy śniadanku mija się z celem.
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Wizyta super wszystko miło i "przyjemnie" mocz jest OK, krew też tylko prosił żebym dalej piła min 2 litra płynów dziennie żeby zapobiegać nawrotowi bakterii. Mały się wiercił na wizycie i słabo było słychać jego serduszko . USG będę miała dopiero 7 listopada. Glukozy nie muszę powtarzać pomimo tego że zwróciłam ją po 20 min od wypicia, wynik jest daleko od granicy więc OK.
Wcale nie jestem filigranowa przy wzroście 173 waga 66 teraz z Mikołajem ważę 71 kg.
Też mam skurcze w łydkach szczególnie w nocy aż mnie to obudzi.
Ja też poproszę o te materiały na pocztę Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
A jestem z Tczewa, woj. pomorskie.
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dobrze wiedziec z tym żelazem ja zawsze biore w trakcie śniadania razem z witaminami...dzieki teraz bede brala po sniadaniu 2 godzinki
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Anna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ale miałaś zabawny sen my mieliśmy ściany w tym kolorze i potem emek nie mógł tego zamalować
link do meldunku naszego www.zapytajpolozna.pl/forum/przyszłe-mam...zniówki-2015-tabelka
Mamomuminka trzymaj się ja to was kobietki podziwiam macie małe dzieci i jeszcze ciąża ja bym chyba nie dała rady
Kelis ty porodem nie strasz na jakiej stronie kosmetyki zamawiałaś ? no właśnie lekarza w ten dzień nie ma wcale ale chyba jakoś to będzie wklejaj śmiało co masz przecież dotyczy to nas wszystkich
Maja ja muszę lekarza teraz na wizycie przycisnąć niech mi daje skierowanie chociaż to takie niedobre nie czujesz żadnej poprawy ?
Martadiana jest 22;25 i właśnie jestem głodna ale nie wstaję do lodówy bo to w moim przypadku by było totalne przegięcie
Luska mi tez wszystko jedno na pierwszej stronie mnie nie ma ale jest za to Maja która dzielnie jest tu od samego początku to może doda link i będzie łatwiej poszukać ja mam nadzieję ze Agat do nas wróci i ogarnie temat tabelki a ta twoja była fajna ale ja takiej nie zrobię bo zajęło by mi to za dużo czasu bo już zapomniałam jak to było w szkole
Ela
Ewelina super ze wszystko dobrze po wizycie i ze glukozy nie musisz powtarzać to ty idealna babeczka jesteś nawet w ciązy
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ela może dostałas te globułki bo polozną zaniepokoiło cos w twoim sluzie i dała zapobiegawczo
[bMamuśka[/b] podobnież w ciązy wystraczy chwila nieuwagi by nabawić się infekcji. Ja podejrzewam e nabawiłam się jej na basenia na początku ciązy
Anna ja też chciała bym byc juz na porodówce, bo ta ciąza mnie przerasta z tymi wszystkimi dolegliwosciami, a tak naprawde jestem jedna z oststnich która ma termin na styczeń Choc z drugiej strony boje sie panicznie porodu, bo pamiętam poprzedni jeszcze dokładnie
Monika fajnie że napisałas o tym, żelze bo tez nie wiedziałam
EwelinaS super że ciąża przebiega sprawnie a maluszek ma się dobrze
ula mam lekką poprawę{ albo sobie tak wmówiłam} Jednak nie do końca jest ok i ta szczypanie i opuchlizn nadal jest, choć wydaje mi się ze sie powolutku zmniejsza. Smaruje clitimazolumazolum maścią i podmywam sie szarym mydłem. Co mam zrobić z tą tabelką, bo nie za bardzo rozumie??? Cemna jestem w tych sprawach
A mi żeby było ciekawiej wczoraj wieczorem rozchorowało się dziecko i teraz patrze co bedzie dalej, jak nadal goraczka sie utrzyma to chyba bęe zmuszona juto jechać na dorażną.No przecież za mało probemów mam , więc jeden więcej nic nie zaszkodzi
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Co prawda mąż nie mógł mnie odebrać z lotniska, ale w domu na mnie czekały kwiaty w wazonie i obiadek w lodówce
Monika nie wiem skąd ten clotrimazolum, kazał nim smarować zarówno okolice pochwy jak i przy tym ciałku które często krwawi i szczypie, jak i również okolice odbytu. Nie wiem może zauważył jakieś zmiany podczas badania, ale nic nie mówił o jakiś grzybkach i bakteriach. A ja nie odczuwam żadnych swędzeń i pieczenia. Być może ta moja dolegliwość to wcale nie hemoroidy tak jak myślałam. Niestety nie wiem jaki duży jest mój bąbel, bo usg ie miałam.
Ewelina fajnie, że po wizycie ok!!
Maja zdrówka dla synusia i oby wszystkie problemy poszły szybko w czortu !
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No właśnie ja sie zastanawialam kilka razy czy nie iść na basen...ale właśnie balam sie ze coś złapie a teraz już jak słoń wyglądam to już napewno nie idę
Dziś dopiero wróciłam z córką z kina potem pochodzilam z nia po sklepach pare fajnych rzeczy jej kupilam planowanych,ale ta mała jędza w kazdym sklepie cos wola zeby jej kupic przewaznie jej kupuje ale jak bede miala dwie to nie wiem czy dam radę finansowo czasem da sobie przemówić do rozsądku i odkłada rzeczy a czasem to takie sceny urządza nie typu ze płacze czy krzyczy tylko dyskutuje na cały głos ze mną ze wszyscy sie patrzą i sie smieją....takze po dzisiejszym wyjsciu juz nie mam na nic siły
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
ewelina dobrze ze wizyta ok ciesz sie ze twoj maly sie tak kreci to znak ze u niego dobrze.. ja ostatnio mialam kilka dni ze bardo malo czulam swoja corke a teraz od jakis 4-5 dni tak mi daje czadu ze masakra jak by miala wyskoczyc z brzucha hehe wrzuc zdjecie brzusia
ula no ja wczoraj o 20 jadlam kolacje poszlam spac o 23 i spalam dzisiaj do 10 rano a w nocy wstawalam sisusiu i jakos nie bylam glodna wiec nie wiem co mi bylo przedwczoraj hehe moja kolezanka znowu wstawala w nocy i czekolade jadla bo jej sie nic robic nie chcialo i w ciazy przytyla 22 kg to i tak nie duzo jak tyle tego zjadala
maja no ja slyszalam ze dobrze banana zjesc albo szklanke mleka wypic ja naszczescie zjadlam platki i sie zapchalam
dziewczyny ktore juz maja dzieci to prawda ze jak kobieta zaczyna sprzatac to juz czuje ze blisko porod czy cos takiego ?
ja dzisiaj od rana gralam w ps3 w tenisa na movie i tak mnie rece bola i stopy od stania ze masakra hehe ale sie umeczylam jakbym z silki wrocila ide zaraz robic zeberka na obiad a tak mi sie nie chce ze ojezuuuu :/ sprzatac moge a gotowac to mi tak sie nie chce ze tragedia...
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
martadiana cieszę się ale też się boje co będzie później jak on już teraz tak szaleje, chociaż dziś jest spokojny chyba jesienna pogoda mu się udziela. Brzusio najbardziej aktualne jest to co wysyłaliśmy przyszłemu tacie jak był w pracy
maja001 nie próbowałaś tamtum rosy?? jest mega skuteczna nie tylko po porodzie ale żeby utrzymać wszystko w odpowiednim stanie pH i pomaga w pieczeniu bólu i wg. Jak miałam na początku jakieś grzybki to pomagało na ranki i opuchliznę a jak po plażowaniu i kąpieli w morzu coś zaczynało się dziać to od razu tym sie podmywałam i było OK.
Dziewczyny macie już bujaki, leżaczki mi się ten mega podoba ale sie waham bo to w końcu 300 zł a nie mam nikogo kto by miał podobny a wy??
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
martadiana cieszę się ale też się boje co będzie później jak on już teraz tak szaleje, chociaż dziś jest spokojny chyba jesienna pogoda mu się udziela. Brzusio najbardziej aktualne jest to co wysyłaliśmy przyszłemu tacie jak był w pracy
maja001 nie próbowałaś tamtum rosy?? jest mega skuteczna nie tylko po porodzie ale żeby utrzymać wszystko w odpowiednim stanie pH i pomaga w pieczeniu bólu i wg. Jak miałam na początku jakieś grzybki to pomagało na ranki i opuchliznę a jak po plażowaniu i kąpieli w morzu coś zaczynało się dziać to od razu tym sie podmywałam i było OK.
Dziewczyny macie już bujaki, leżaczki mi się ten mega podoba ale sie waham bo to w końcu 300 zł a nie mam nikogo kto by miał podobny a wy??
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa