BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #934232 przez martadiana
kasiah wszystkiego najlepszego dla mezusia mamy pazdziernikowych facetow hehe :) ja tez mam nadzieje ze jeszcze z brzusiem na swieta bedziemy to przynajmniej zjesc bedzie mozna dobrze :D a zdjecie super slodziutkie :D

stokrtoka dobrze ze wizyta ok to juz prawie dwa kilko nosisz dzieci :D

ela dobrze ze u ciebie wizyta tez wporzodku :D

studentkae uu to maly juz tez kilogram wazy :) to troche tam ci wykryli ale bedzie dobrze niedlugo koniec ciazy i wkoncu odpoczniemy od tego ;)

Monika takich to olewac alkocholikow ! ja tez nie wiem co wziasc w torbe szpitalna bo u nas tylko dobe sie lezy to duzo nie trzeba :D u mnie mala tez bedzie ze mna w sypialni na poczatku w nocy lepiej bedzie a pozniej juz sama bedzie w pokoju wole tak nauczyc ;)
Podziękowania: kasiah06

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #934238 przez ela85
Studentkae anemią się nie martw, bakterie w moczu na pewno pokonasz możesz pić żurawinę lub jeść pomaga spłukiwać bakterie. Miejmy nadzieję,że wodniaczek się wchłonie,A antybiotyk brałam na samym początku ciąży i jak to powiedział mój gin czasem trzeba wybrać to" mniejsze zło", a gin na pewno antybiotyku by nie dał gdyby wiedział że może zaszkodzić maleństwu więc głowa do góry.
Luska a co do tabelki to ja zrobiłam w exelu, ale mi pasuje też wersja ulki.
Podziękowania: ulka1983

10 lata 2 miesiąc temu #934246 przez EwelinaS
maja001 termin porodu mam na 26 styczeń :huh:
Studentaae też miałam złe wyniki moczu w posiewie wyszło że mam bakterie e-coli i to dość pokaźna ilość dostałam antybiotyk FORCID1000 i jestem po kuracji antybiotykowej i po badaniu moczu teraz z kolei są jakieś pałeczki śluzu i szczawiany wapnia, zobaczymy co jutro powie lekarz :dry: ... ela85 ma racje, dużo żurawiny najlepiej w herbaciarni kupić herbatę tam jest najwięcej tych % żurawiny niż w innych herbatach dostępnych na sklepowych pułkach.

10 lata 2 miesiąc temu #934273 przez ulka1983
Kelis dzięki :laugh:

Kasia ślicznie wyglądasz :) piesek jaki fajny :lol:

Ewelina ja nie wymiotowałam w tej ciąży ani razu :silly: ja nie lubię wagi domowej bo mi kg dodaje :P Mikołaj ładne imię :)

Stokrotka świetnie ze dziewczynki rosną :) na pewno znajdziesz coś innego do jedzenia zamiast chleba ;) ja ostatnio mam wizyty co 2 tyg B) przez tą szyjkę i w ogóle :S tez poproszę o dietę cud :blush: podobno po piciu cukier spada ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Też myślę o wszystkich dziewczynach co się nie udzielają ale mam nadzieję że wpadną z wieściami że po prostu brak czasu im nie pozwalał na zaglądanie na forum :)

Ela super że wszystko u was w porządku pewnie odetchnęłaś z ulgą :) globulki dopochwowe na hemorida ? nie jarzę :blush:

Studentka spokojnie na pewno będzie ok :) a wodniaczek u innej koleżanki synka wchłonął sie i nie ma po nim śladu chociaż jeszcze nie urodziła więc się nie martw :kiss: czyli są tez plusy po wizycie :) ja już 2 tyg temu miałam 8 na plusie tylko cicho nikomu nie mów ;)

Maja to ja mam 27 wizytę :)

dziewczynki ja tylko jeszcze zapytam czy jest tu jakaś szczęśliwa co nie ma żadnych problemów w ciąży???????

10 lata 2 miesiąc temu #934274 przez kasiah06
monika co za babsko :angry: po warsztatach jasne że dam znać a póki co wrzucam ci plan bo dziś dostałam na maila
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
tak więc zapowiada się ciekawie ale zobaczymy co będzie w praktyce :)
kelis co do bycia w ciąży podzielam twoje zdanie...niech trwa... ;) a mój na pewno nie ogarnąłby podkładów, wkładek itp.to byłaby niezła komedia ;)
stokrotka cieszę się że wizyta ok :cheer: moja gin umawia mnie na wizyty zawsze co 4 tygodnie ale to chyba każdy lekarz ma swój standard, jeszcze trochę tak nam zagęszczą te wizyty że będziemy miały dość ;) mój był u fryzjera 3 tygodnie temu więc jeszcze się jakoś trzyma ale z niego to prawdziwy mopek- tak się wabi :laugh:
ela moja gin już obczaiła z ciśnieniem i zawsze mierzy mi pod koniec wizyty bo na początku przed badaniem zawsze mam za wysokie...cieszę się że poza tym jest u ciebie i dzidzi ok :)
studentka głowa do góry, anemią się nie martw ma ją chyba większość z nas, a antybiotyk doktor na pewno dobrał tak że nie zaszkodzi maluszkowi...no i oczywiście mocno trzymam kciuki żeby wodniaczek się wchłonął :)
martadiana oj tak to świąteczne żarełko :silly:

widzę że z torbą nie tylko ja mam problem, ale wspólnymi siłami damy radę :)

10 lata 2 miesiąc temu #934280 przez martadiana
ulka ja nie mialam glukozy tu na islandi wogule zadnych badan mi nie robia jedynie krew i mocz i koniec.. ja jestem
szczesliwa i nie mam zadnych problemow jedno co to kregoslup mnie boli oczywiscie nie krakajac jest ok

10 lata 2 miesiąc temu #934285 przez ulka1983
Martadiana cieszę się ze chociaż jedna z nas nie ma problemów ciążowych mam nadzieję ze zostanie już tak do końca :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #934301 przez Anna1991
.

10 lata 2 miesiąc temu #934309 przez mama89muminka
Melduje sie!

Z gory przepraszam, ale nie odpisze, ja w ciaglym biegu ostatnio. I do tego same problemy. Miro jak nie skreci nogi to teraz mu jakas infekcja w oko sie dostala, cale spuchniete, ze nie mogl otworzyc. Dostaje kropelki i juz mu przechodzi na szczescie. Do tego zabkuje - wszystkie 5 mu chyba jednoczesnie wychodza. A dzisiejsza noc to istny koszmar, nawet mi sie opowiadac nie chce.
Poza tym babcia meza w szpitalu i jezdzimy do niej prawie codziennie. No i dzisiaj przyjezdza jego kuzynka z Helsinek,wiec zaraz biore sie za sprzatanie.
Mam nadzieje ze w najblizszym czasie (tzn. Za jakies 2 tygodnie, bo grafik mam napiety) was doczytam i bede juz na bierzaco.

10 lata 2 miesiąc temu #934323 przez kelis3
Witam w pochmurny piątek! Ale mi czas leci, tydzień za tygodniem śmiga, mam wrażenie,że dopiero co był weekend... Jak tak będzie lecieć, to nawet się nie obejrzymy,a tu już do porodu trzeba będzie jechać..

Mamomuminka faktycznie strasznie dużo spraw Ci się zwaliło na głowę;(, Trzymam kciuki,żeby Miro jak najszybciej wrócił do pelnego zdrówka, no i zeby ząbki jak najszybciej wyszły. I dużo zdrówka dla babci! A Ty pamiętaj,że w ferworze spraw nie możesz zapominac o sobie i swoim zdrowiu!

Anna mój mąż też często tuli się do brzuszka, ale ja nie odbieram tego,że mu na mnie nie zależy, węcz przeciwnie, strasznie mnie to rozczula,że taki przejęty jest , codzień pyta ostatnio jak się czuję, czy mnie nic nie boli, brzuszek gładzi, dla mnie to są wszystko oznaki miłości. Ja to tak odbieram,że cieszy się ,ze będziemy mieć NASZE dziecko, właśnie z tą osobą z którą się chciało to dziecko mieć, u Ciebie też na pewno tak jest;) Też niedawno pozbywaliśmy się czerwonych ścian w sypialni, na szczęście wyręczył nas Pan,który się na tym zna, bo my to takie sierotki w tym względzie :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasiah jak wczoraj sobie wyobraziłam mojego w tym amoku zakupowym podkładów, maści dla dziecka, itp. to aż wczoraj zamówiłam. Więc jeśli o kosmetyki i akcesoria to już prawie wszytsko mam, chociaż pewnie na jeszcze jedno zamówienie się załapię, już pod końcówkę;)

A propo zakupów, mam pytanko do dziewczyn, które są już mamusiami, do pielęgnacji kikuta stosowałyście octenisept? Bo ja wczoraj nie zamówiłam jednak,nie wiedziałam jaka pojemność się przyda i czy wogóle, a jest dość drogi, więc pomyślałam że zapytam czy warto.

Ulka z tego co się orientuję, to lekarz zwolnienie może wypisać trzy dni do przodu i do tyłu, więc u Ciebie to może być prolem. Najlepiej dopytaj na wizycie jak to jest, on chyba najlepiej będzie wiedział. Może zapytaj czy nie mógłby Ci wystawić 27, bez wizyty, a tylko podejdziesz do recepcji odebrać

Martadiana myślałam,ze tylko ja już myślę o tych wszytskich świątecznych pysznościach, trzeba koniecznie dotrzymać do stycznia w dwupaku :laugh:

Studentkae no wreszcie L4!;) Nie martw się Kochana na zapas tymi wynikami, żelazo i bakterie to niestety zmora większości w ciąży. Grunt ,ze cukier ok. No i dzidzia jak pięknie rośnie! Trzymam kciuki ,żeby ten wodniaczek się wchłonął, nie wiem szczerze mówiąc na czym to polega, ale mam nadzieję,że to nic poważnego.

Ela super,że po wizycie w porządku i szyjka ok;), dzięki za info o twardnieniach, mnie też się ostatnio coraz częściej zdarza. Wczoraj miałam straszny dzień twardnieniowy,a nic takiego nie robiłam, najgorsze,że jak wstawałam jak to ostatnio co dwie godz w nocy na siku to za każdym razem też brzuszek był twardy, aż się dziś zestresowałam i wogóle noc nieprzespana;(

EwelinaS pochwal się jak po wizycie! To masz pryzrost podobny do mnie, ja też prawie do 4 już dobijam;)

Stokrotka, no też mi żal że nie byłam na tych warsztatach,ale naprawdę nie byłam wtedy na siłach;/ Jeśli chodzi o poród to cały czas myślę o Kamieńskiego. U mnie jest jeszcze ta sprawa ,że ja miałam kiedyś dużą wadę wzroku i miałam robioną korekcję laserową i wszyscy okuliści mi mówili,ze muszę mieć cesarkę, na początku ciąży byłam już u okulisty i powiedział mi,że jak dla niego na 80% wskazanie, ale kazał jeszcze przyjść w III tymestrze na potwierdzenie i dodatkowe badania. No i w poniedziałek idę i zobaczymy co zadecyduje, wtedy jak już będę wiedziała na czym stoję to też już konkretniej zadeklaruję się co do szpitala. Ty pewnie ze względu na bliźniaki cesarka?

Dziewczyny, wczoraj jak kompletowałam zamówienie, to przypomniało mi się,że dostałam od znajomej materiały ze szkoły rodzenia, mogę się podzielić z Wami, tylko nie wiem czy tu wklejać, czy na maila zainteresowanym?

10 lata 2 miesiąc temu #934369 przez maja001
Hej
EwelinaS więc mamy podobne terminy bo ja na 27 01 :) O mocz się nie martw, bo z tego co piszesz to wygada mi ze jest ok szczawiany mogą być to nic złego
ula moja ciąża akurat nie nalezy do tych bezproblemowych :( :( Ja też nie robiłam jeszcze glukozy
mamomuminka współczuje zwłaszcza chorego dziecka i zabkującego a dodatek, Ja az se boje jak zaczną małemu wychodzic 5, ale myśle ze to dopiero jak skończy z 2 lata
kelis ja na pępuszek używałam oscenisept i teraz też zamierzam, Poza tym uzywałam na szwy po szyciu jest REWELACYJNY

Dziewczyny a ja podmywam sie szarym mydłem i chyba najbardziej mi odpowiada, ze wszystkih środków do podmywania i na górnych wargach sromowych wyzułam spuchnięcie oraz ranki,chyba od tych pigułek tak mam że mi się rany porobiły i z ad min szczypie mnie na zewnątrz, a swoja drigą w środku bakterie i tak siedza bo sluz mam niby konsystencji białka kurzego, ale lekko zółtawy :(

10 lata 2 miesiąc temu #934397 przez martadiana
Anna ja jak ty wpadlam w jakis wir sprzatania ciagle chcem zeby byl porzadek.. ale jakos jeszcze znajduje czas zeby tu zajrzec hehe

mamamuminka fajnie ze dajesz znac ze nie dajesz rady z nami byc .. tylko WROC do nas !!

DZiewczyny mam pytanie wstajecie w nocy jesc ? ja dzisiaj wstalam bo bylam normalnie glodna i do tego mala mnie kopala tak mocno przez godzine ze tragedia musialam wstac i zjesc jak zjadlam to mala troche mniej juz mnie kopala jak lezalam ale wczesniej to chyba domagala sie o jedzenie haha ... kurde nie moze tak byc ze jeszcze w nocy sie je ! masakra jakas ..

10 lata 2 miesiąc temu #934431 przez luska
Hej

Ula hahaha no to ciocia miała pomysł z tym pasem :laugh:
z ta tabelką to jak chcecie , mi rybka , no ale właśnie co za dużo to nie zdrowo :) Fajna jest :P Można ją dać w pierwszym poście Uli tego wątku tabelkowego

Kelis no dziękuje za życzenia dla męża ale urodziny nie ma , więc nie wiem z jakiej to okazji ?? :P

hahaha nie , nie tylko wy tacy nadpobudliwi :lol: :P

Kasiah super fotka , ale brzusio chyba nie duży albo tak wyszło ;)

Stokrotka wow no juz te twoje księżniczki pokazne są !!!! Super
A co do wizy o ja już sama nie wiem wydaje mi sie , że po tym 25 tc powinny być częściej.W końcu ciąża bliźniacza jest wysokiego ryzyka nawet jak przebiega prawidłowo .Ciekawa jestem jak mnie teraz umówi położna (bo ona ustala termin) będę się kłóciła o częstsze.A powiedz mi u ciebie jest dwukosmówkowa dwuowodniowa ?? Teraz przy tej diecie , to nie masz co się martwic o zbędne kilogramy , chociaż to jaieś pocieszenie ......ale byle by było oki i dieta wystarczyła
też się zastanawiam co u nich , napisałam na fb do ninioczki

Ela no o najważniejsze , że z szyjką nic się nie dzieje i jak lekarz kazał to odpoczywaj , wypoczywaj puki czas i okazja :cheer:

Studentka z ta anemią to się nie przejmuj już chyba większość z nas na nią cierpi ......
A co do bakterii w moczy u mnie też są liczne i nic z tym nie robią .......
Wodniaczki u chłopców , to norma także głowa do góry , wiem , że i tak się będziesz zamartwiać , bo to zawsze wyniki odbiegające od normy , ale nie stresuj się za mocno ,bo naprawdę to wszystko to częste przypadłości .
Wow wagi waszych dzieciaczków , to jest juz super , ciekawe ile moi będą mieli , ale pewnie jeszcze kruszynki
la ja nie mialam , no ale ja mam jeszcze czas na glukozę

co do zwolnienia o nie pomogę , ale myślę, że może wcześniej wystawić

Ula u mnie w sumie jakieś dużych i rzeczywistych problemów nie ma , raczej zmartwienia , ale nie problem ;)

Ania bo tak jest niby siedzi się w domu , ale zawsze coś jest do zrobienia , ja czekam jak mi mój w końcu złoży szafki , mam tylko nadzieje , że zdąży zanim młodzież postanowi opuścić dotychczasowe lokum .......taki pracuś w domu z mego męża .no i mam nadzieje na to malowanie nieszczęsne , że wyrobimy się do polowy listopada ......ale w praktyce jak się okaże zobaczymy

z tym tuleniem o brzuszka u nas tez tak jest , że mąż nawet w przelocie pogłaszcze i się spyta czy wszytko ok , mnie tez to rozczula .ale dziś lepszy tekst usłyszałam hahaha czy już jako ciężarówka przy wstecznym piszczę , hahaha uśmiałam się bo to kuzyn męża , jego zona też w ciąży na ostatku i ona z nim to ma przegwizdane , bo ma ta specyficzne poczuci humoru

mamamuminka ja cię no ciągle coś , oby szybko ten twój grafik zrobił się puściutki jedynie z napisem "teraz czas dla mnie ".Zdrowka dla babci i młodego :)

Kelis na pewno warto kupić ten octenisept i nawet jak będą w szpitalu mówić żeby nie stosować na kikut , to stosuj , bo ja sie posłuchałam i miałam tylko potem problem ....... i myślę , że ogólnie przy dzieciach się przydaje
ja tymi materiałami była bym zainteresowana , zawsze to coś dodatkowego do poczytania
Maja kurcze rany ci sie tam porobiły , ty masz przejścia

Martadiana nie ja nie wstaje na jedzenie w nocy , nawet jak by mi się chciało jeść , to za leniwa jestem , żeby po nocy buszować w lodówce , a później to odreagowywać w dzień jak o 6 trzeba wstać

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #934432 przez ela85
Hej dziewczynki!
Ulka glukozę podobno powinno się zrobić do 28 tc. Co do moich globulek na hemoroida to mie często szczypie i krwawi mi to ciałko między pochwą a odbytem no i tak pomyślałam, że to hemoroid, a gobulki, które dostałam są na min, na bakteryjne zapalenie pochwy, trochę mnie to zdziwiło bo nic nie mówił żabym coś tam miała.
Kelis ja też często budzę się z twardym brzuszkiem, ale jak zmienię pozycjê snu to puszcza. Więc musimy to jakoś wytrzymać.
Maja szare mydło na pewno lepsze od tych wszystkich płynów. A spuc hnięcie i ranki to na bank od globulek bo pewnie trochę wysuszają, też kiedyś miałam tak od jakiś tabletek.
Mamomuminka trzymam kciuki żeby miron szybko wyzdrowiał i ząbki wyszły szybko i bezoleśnie.
Martadina jeśli chodzi o wstawanie jeść w nocy, to ja ma tak że jak zjem wieczorem, to o jakiejś 5-6 często budzę się głodna i wtedy wstaję zjem owoc lub serek i mogę spać dalej. Więc widzisz to chyba normalne , bo nasze dzieci teraz więcej potrzebują bo szybciej rosną.
Dzisiaj coś nie mogłam spać, już od 4 miałam oczy jak 5 zł i tak przeleżałam do 8.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #934434 przez Mamuśka 2222
Anna1991
dziekuje...jestem bogu już wdzieczna za tą 2...teraz chciałabym wychowac córki na porządne kobiety :kiss:

martadiana
ja w nocy ciesze sie kazdą chwila która mogę spokojnie przespać...bo wstaje 3-4 raz siku a poza tym jeszcze do córki jjak mnie woła...bo spi w swoim pokoju,wiec nie chciałoby mi sie jeszcze pałaszowac w lodówce bo lubie sobie dobrze pospać...i w dzien na łapie tyle kalorii ze chyba wystarczy...

Dziewczyny które zmagaja sie z infekcjami....skąd to badziewie sie bierze masakra...dbamy o siebie i wogole a tu jakieś bakterie sie czepiają....

Ewelina S witaj....chciałabym tyle przytyć co ty u mnie już +11 :(

Maja 001
mi też sie wydaje ze szare mydlo bedzie dobre,ja uzywam płynu biały jeleń do hig intymnej i jest sumer nie szczypie i nie podrażnia hipoalergiczne,nawet moją córke tym podmywam i nie szczypie ja ani nic sie nie dzieje...a dużo środków wypróbowałam jezeli chodzi o corke oczywiscie dla dzieci wszystko ja podrazniało i mowila ze szczypie a bialy jelen do hig intymnej okazal sie obry i dla niej...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia