- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Maju problemy tak mają, że lubią pojawiać się lawinowo . Oby Twój synuś szybko się wykurował.
Elu oddawaj męża Najważniejsze, że czujesz się dobrze.
Martadiana a ja myślałam, że tylko ja dużo śpię. Czuję się pocieszona ))).
A my dziś kupiliśmy wanienkę. Pędzę z tymi zakupami jak szalona. Ale martwię się, że niedługo nie będę miała na nie siły..
Zapomniałam jeszcze napisać, że w szkole dowiedziałam się, że twardnienie macicy może być spowodowane zbyt długim przebywaniem w jednej pozycji, szybką zmianą pozycji, oczywiście przeciążeniem organizmu ale też i masowaniem brzuszka o czym nie miałam pojęcia
- soshy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
maja001 Ogólnie pokazała nam wykres jak przyrasta maleństwo. Jest na minimalnej granicy, na pewno nie wbije sie juz w średnia ale mam nadzieje, że spadać nie będzie. Wód płodowych mam tak w sam raz. Minimum to 5 maks to 10 ja mam coś ponad 7.
kelis3 Jeśli chodzi o wizytę to bardzo sympatyczna położna. Musiałam podpisać setki dokumentów xD Zmierzyła mi ciśnienie, pogadałyśmy, posłuchałyśmy tętna malutkiej i widzimy sie za tydzien. Ogólnie odpowiadała na wszystkie pytania. Dla mnie bardzo na plus Taka wygadana babka. Jeśli ktos jest z okolic Krakowa to moge podać namiary. Umawia sie bez problemu i przyjeżdża do domu. Dostałam od niej jakies poradniki, próbki jakiś kremów i inne pierdołki A co do folgowania, wydaje mi się, że po każdym kęsie mam pełny żołądek. A na siłę jesc nie umiem -.-
studentkaae sama czaje się na te śpiworki, ogólnie byłam w pepco i są piekne kombinezony :O Ahh kiedy ta kasa z Zusu przybędzie ?!
Anna1991 przytula, taka mała słodzinka. Wczoraj na ekranie słodko ziewała i strasznie się prężyła. Co się rozciągała to czułam kopniaka. A później wy zwijała się jak precelek i miała nóżki nad główką :O
ela85 Ja zaliczam glukozę w poniedziałek albo we wtorek. Chce mieć juz za sobą
luska staram się nie myslec i nie stresować, bo i tak wpływu na pomiary nie mam. Zacznę sie denerwować jak lekarka stwierdzi, że sa jakies nieprawidłowości. Ogólnie prawdopodobnie za 3 tyg bd musiała isc na kolejne i ostatnie genetyczne usg. I 260 zł nie moje. No cóz zdrowie dziecka najważniejsze.
EwelinaS witaj, mnie glukoza dopiero czeka. Tyle negatywnych rzeczy sie naczytałam. A wszyscy tylko powtarzają tylko nie nastawiaj sie zle. Chyba za poźno Najbardziej boje się tego, że tyle co wypije to zaraz zwymiotuje, albo zaslabne... Paranoja -.-
kasiah06 nie mogę się doczekać świąt, uwielbiam ten klimat. Mimo, że lekarka powiedziała, że jeszcze został mi miesiąc swobodnego poruszania. Tym bardziej, że mam problem tego typu iż córunia moja słodka, tzn głównie macica uciska mi jakieś nerwy i łapią mnie bolesne skurcze pośladka lewego i całej nogi tak, że ani nie moge na niej stanąć, ani siedzieć, ani leżeć. Zazwyczaj wiszę ciężarem ciała na mężu, który mnie dźwiga i ryczę mu w koszulę z bólu. Nic nie pomaga, żaden magnez i witaminy. Położna powiedziała, że tak będzie niestety do końca bo żadnego lekarstwa na tę przypadłość nie ma;/ Tak samo co jakiś czas uciska mi po prawej stronie między żebrami jakby pęk igieł wbity w jedno miejsce. Masaż pomaga, po chwili nasila ból i tak się męczę aż przejdzie. Czasami potrafi pół dnia trzymać... Najgorzej jest jak pochodzę dłużej na zakupach czy jak gdzieś z mężem jedziemy... Wieczorem zwijam się z bólu
Monika_1985 ja czekam na listę ze szpitala bo moja ginekolog ma mi ją dostarczyć i wtedy zacznę powoli wszystko kompletować
Mamuśka 2222 moja teściowa pracuje na basenie i mówi, żebym chodziła ale boje sie jakiejś infekcji. Powiedziała, że najlepiej przyjść przed 7 rano bo woda po nocy jest przefiltrowana. Taaak lece o 7 na basen... toż to środek nocy :O
Ogólnie byliśmy w sklepie 4kids. Jak na wejściu zobaczyłam wózek za 6 tys doszłam do wniosku, że nic w tym sklepie nie znajdę. Nie myliłam się... ceny jak z kosmosu. Wanienka, która wyglądała jak pojemnik na dokumenty z OBI kosztowała 159 zł :O Masakra... ogólnie rozglądam się za fotelikiem samochodowym, zapewne skusze się na jakis model z maxi cosi.
Tak prezentują sie ostatnie zakupy dla mojej księżniczki. Jak wspomniałam kiedyś... wyprawkę mam poniekąd z głowy. Sama kupiłam może 4 rzeczy, resztę sprezentowały babcie, siostry i nawet przyszły szwagier kupił kaftanik
A i wrzucam zdjęcie kombinezonów z Pepco za 30-40 zł
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
EwelinaS bujaczka nie miałam i teraz tez nie zamierzam kupować.Przydawała mi sie za to karuzela nad łózeczkiem, aył jak miał ok 3 miesięcy się nią interesował a ja miałam chwole dla siebie. Ślicznie wygladasz
soshy świetne zakupy
A u mnie zła passa część dalsza, padł mi laptop który kupiłam miesiąc temu. Męża wysłałam do serwisu, na szczeście cos z oprogramoaniem-ale nerw było co niemiara. To juz 2 komp w tym tygodni, poprzedni mam w naprawie. zasem myśe że chyba ktos mnie zauroczył, bo za duzo tego wszystkiego na raz sie dzieje
montresor a gdzie ty nam sie podziałaś???
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Monika my z mężem postanowiliśmy zrobić zakupy, a raczej wszystko to czego nam brakuje w połowie listopada jak mąż będzie w Pl, to podjedziemy i kupimy wszystko na raz. A przed wczoraj przyszedł nam rożek
A propo dziewczyny ostatnio siostra mi mówiła że różków to przydałoby się ze 2, bo jak dziecku się uleje czy czymś się ubrudzi to żeby mieć na zmianę zanim ten uprany wyschnie.
Soshy nie bój się glukozy, weź cytrynkę i nie taki diabeł straszny A pomiary pewnie się jeszcze wyrównają i nie masz się co martwić na zapas, bo to i tak nic nie da a tylko stres nie potrzebny. A zakupy fajniusie!!!
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
przed chwila zauwazylam ze agat jest dostepna dziwne z sie nie odzywa bo na kwietniowkach 2013 normalnie sie odzywa a nas olala :/
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ewelina super wydladasz:-) !
Ja na pewno chce miec te bujaki:-) dziecko masz na widoku i mozna cos zrobic:-)
Maja glowa do gory i nie mysl ze masz pecha, kazdy ma swoje g...., musimy myslec pozytywnie:-) Ja ostatnio tez mam lekko jak lekoman 3 razy dziennie luteina, 2 razy zelazo, raz zastrzyk z clexane i do tego cztery mierzania cukru no i dieta, pitoli mi sie wszystko w glowie.
Sos
hy ja slyszalam nawet opinie ze glukoza jest smaczna:-D wazne aby wyniki byly oki:-)
Fajne te kombinezony:-) !
Kelis ja wybralam kliniki, mam o nich dobre zdanie pod katem lekarzy i poloznych, ale syf tam troche maja przez to ze to wszystko pamieta chyba strasznie dawne czasy.....ale wg mnie Kamienskiego tez spoko:-) ja tylko mam jakis uraz do borowskiej, choc kolezanki tam rodzily.
Ja w piatek odebralam moje kocyki z minky (a raczej kolderki) fajne sa:-)
A dzisiaj zaszalalam i w tk maxx kupilam dwa piekne reczniczki:-)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
kelis jak dla mnie to możesz materiały wstawić tutaj myślę,że każda z chęcią skorzysta,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
monika próbki mają być,też je uwielbiam,mój mąż się ze mnie śmieje jak zawsze wychodzę z bananem na pyszczku od mojej gin bo ona daje mnóstwo gadżetów fajnie że napisałaś o tym żelazie,bo nie wiedziałam i często jadłam do śniadanka z jogurtem na przykład
ewelina zgrabniutki brzusio a ja dostałam od koleżanki taką bujaczkę jak w załączniku i ona sobie ją bardzo chwaliła,mówi że dawała jej chwile relaksu więc myślę że ten bujaczek się jak najbardziej sprawdzi
maja biedulo ty zdrówka dla synusia
soshy ja też kocham klimat świąt i zawsze przystarajam cały dom,ale teraz to już chyba przed Mikołajkami zrobię bo kto wie kiedy mój bąbel zapragnie pojawić się na świecie głowa do góry pomiary na pewno się wyrównają a boleści współczuję mój póki co jest ułożony pośladkowo, a że już spory z niego kawaler to czasem tak mi w pęcherz kopie że ała zakupki super, a te kombinezony też mi się podobają ale odziedziczyłam 3 więc nie będę już kupować chociaż kuszą
stokrotka cudne kołderki, zakochałam się bo uwielbiam te sówki
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Monika_1985 to jest ten bujak allegro.pl/tiny-love-lezaczek-bujaczek-l...ory-i4673045649.html . Mi chyba brzuch nie twardnieje albo ja tego wg nie zauważam, to jest coś nie tak?? Czy to u każdej przychodzi jakoś indywidualnie?
soshy glukoza jeżeli chodzi o samo wypicie zła nie była, mega słodkie ale do wypicia i chyba lepiej pić małymi ale częstymi łykami bo ja chlapnęłam chyba na 3 łyki i to chyba za dużo w tak krótkim czasie. Skoro na wypicie jest 5 min to chyba lepiej małymi łykami. Po 20 min zaczęło mi się robić ciężko na żołądku ciepłe poty, zawroty głowy i wg. Strasznie mi brakowało wtedy zimnego okładu na czoło chociaż butelkę zimnej wody. Nie przejmuj się i na pewno lepiej siadaj gdzieś koło okna, drzwi żeby mieć świeże chłodne powietrze.
Śliczne te kombinezony z PEPCO ale ja mam na oku już od września te z h&m i czekam na przecenę. A w razie czego mam jeszcze jeden z paczki od koleżanki ale w h&m fajny patent jest z tym dolnym zapinaniem.
Maja001 patrz na pozytywy a nie martw się komputerem nie obejrzysz się a wszystko będzie szło tak jak chcesz tylko głowa do góry! Karuzele też mam ale przy takim bujaczku wydaje mi się że wiecej da sie zorganizować a dzidzie mieć na oku. Mieszkam sama z chłopakiem i jak on pojedzie na weekend do pracy to mam zamiar jeździć do rodziców na wieś i już mam łóżeczko w pakiecie
martadianaStokrotka34kasiah06 to już sie zdecydowałam kupuje go (pierwszy wybór zawsze najlepszy) ale patrzyłam też na olx są tańsze z tym że używane i zastanowię się czy może sobie od kogoś sie odkupić.
Stokrotka34 zakupy śliczne też strasznie mi sie teraz podoba ten motyw ze sówkami. Jak patrze na wasze zdobycze to tak myślę że też muszę sie za to wziąć bo jakoś cały czas myślę że mam czas na wanienki, przewijaki it. Muszę to nadrobić.
kasiah06 też sie cieszę ze świąt. Chciałam w tym roku zrobić wigilie dla rodziców i teściów na naszym nowym mieszkaniu ale dzidzia wybrała taki czas że nie wiem czy dam radę na przełomie 8-9 miesiąca przygotować taką kolację, wiec chyba po-kolędujemy.
Dziewczyny smarujecie brzuchy aby uniknąć rozstępów???
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Znalazłam dziś chwilę czasu, by siąść na dłużej przy kompie, stwierdziłam, że zobaczę co u was i akurat zostałam wywołana przez Martadiana
Przyznaję się bez bicia, ze nie mam czasu ;( Na moich "starych" kwietniówkach jest nas tylko kilka, nie piszemy dużo, spokojnie da się to ogarnąć w parę minut, więc tam jestem na bieżąco. Wy tutaj szalejecie (i bardzo dobrze! ) i nie nadążam. Raz, drugi, trzeci, zrobiły mi się zaległości, nie dałam rady nadrobić, nie byłam znowu w stanie odpowiedzieć wszystkim i poddałam się Zaglądam do Was raz na jakiś czas, czytam kilka ostatnich postów i tyle... Więcej nie daję rady ogarnąć. Zresztą pisałam to Stokrotce na priv jakiś czas temu.
U mnie wszystko ok, ciąża przebiega bezproblemowo, dopiero od jakiegoś tygodnia zaczynam "czuć" ciążę, tzn zadyszka mnie łapie, ciągnie tu i ówdzie, brzuch zaczyna przeszkadzać. No i wzruszam się byle czym Ale ogólnie nie narzekam Wyprawka nadal nie ruszona, udało mi się jedynie upolować na allegro kołyskę w super cenie I to chyba tyle.
Pozdrawiam Was serdecznie!
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Agat fajnie, że się odezwałaś i że u was ok. Zaglądaj do nas czasem jak znajdziesz czas.
Ewelina ja wcześniej smarowałam się ziajką przeciw rozstępom, a teraz tu w NL nie bardzo wiem co mogę kupić typowego dla ciąży więc używam z garniera ten intensywne nawilżanie w białej butelce, jest dość tłusty i jak dla mnie ok nawilża. Co prawda smaruję tylko raz dziennie, ale jak na razie nie zauważyłam nowych rozstępów, bo trochę ich miałam już przed. Mój bąbel od rana nawet aktywny, fajnie tak mnie masuje od środeczka
Stokrotka kołderki śliczne!!
Miłej niedzieli dziewczynki!!!
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
agat dobrze ze sie odezwalas... nie musisz nam odpisywac czy nas nadrabiac ale czasami mozesz napisac co u ciebie ! wkoncu bylas z nami od poczatku i tak dziwnie ze cie nie ma :/
ewelina ja sie smaruje oliwka wczesniej raz dziennie a od jakiegos 1.5 miesiaca juz 2 razy dziennie
maju na drugi raz skopiuj to co napisalas to nie bedzie niespodzianek