BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #934099 przez EwelinaS
Witam wszystkie styczniówki:) postanowiłam do was dołączyć ponieważ od jakiegoś czasu czytuje to forum jako nieaktywny gość. Dużo można sie dowiedzieć tym bardziej że jestem w pierwszej ciąży troszkę przerażona tym co mnie czeka ( czyt. poród) no i trochę zniecierpliwiona....
Jestem w 26 tyg ciąży, po glukozie bleee, +4 kg do wagi wyjściowej. A w brzuchu mieszka Mikołaj .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #934106 przez martadiana
ela mmmm golabki chyyba wpadam do ciebie na obiad !!

kelis u nas jest normalnie tak jak wczesniej w tych sprawach ja i moj partner zadnych obaw nie mamy
az mnie przeraza ze po porodzie nie bedzie mozna z 6 tygodni :/

monika super imie wybraliscie zawsze mi sie podobalo dla chlopaka :D

stokrtotka wkoncu juz myslalam ze urodzilas hehe to daj znac co lekarz powie o tym cukrze

luska u mnie znowu moj facet mowi ze z dnia na dzien mam wiekszy brzuch hehe

ewelina witaj to mamy drugiego mikolaja :D :D

a ja wczoraj caly dzien spedzilam z kolezanka strzelilo mi jak z bata i spotkalam dwie znajme co im sie chlopaki
porodzily jeden ma juz 8 miesiecy a drugi 2 miesiace normalnie slodziaki a dziewczyny w formie jak przed ciaza
mowily ze mam bardzo maly brzuch ze one wiekszy mialy hehe :D

10 lata 2 miesiąc temu #934116 przez kasiah06
Dziewuszki buziaki ślę wszystkim które smutają :kiss: :kiss: :kiss:

stokrotka moje kciuki już zaciśnięte za twoją wizytę :) my za tydzień jedziemy na warsztaty mamo to ja mam nadzieję że będą równie fajne co twoje :)
luska ciekawa ta tabelka , podoba mi się :)
ela gołąbki pyszotka :cheer: czekamy na dobre wieści :)
maja mam nadzieję, że twój gorszy czas minie i wszystko zacznie się układać po twojej myśli :kiss:
ewelina witamy ciebie i Mikołaja ;)

Ja dzisiaj trochę latam bo mój mężuś ma urodziny jutro i niby nic nie robimy ale zawsze ktoś się zjawi na kawkę :) Upiekłam już babeczki i piernik (bo mój m go uwielbia) a jeszcze czeka mnie jabłecznik ale to już po obiadku :) a wiecie jak upiekłam ten piernik to taki zapach świąteczny na cały dom się rozszedł :) ciekawe jakie będą dla nas tegoroczne święta ? Ja mam tylko nadzieję że jeszcze z Bartusiem w brzuszku :cheer:

10 lata 2 miesiąc temu #934118 przez Monika_1985
Hej,

Myślałam, że ominą mnie "przyjemne" historie w sklepach ale jednak nie. Dzisiaj przy kasie od jakiejś starej pijaczki usłyszałam, że mam się pospieszyć z pakowaniem zakupów. Robiłam zakupy prawie za 200 zł więc trochę tego do pakowania było, na dodatek byłam sama ale nie ślimaczyłam się jakoś. No tak mnie wnerwiło babsko tym tekstem! Oczywiście jej się spieszyło piwko otworzyć więc najlepiej by było abym ją przepuściła :laugh: Jeny skąd się biorą Ci ludzie..

Kasiah ja nawet nie wiem co mam zabrać do tej torby szpitalnej bo u nas za wiele brać nie trzeba. Fajnie, że dzieciątko będzie miało swój śliczny pokój. U nas chcąc nie chcąc będzie z nami w sypialni. Z drugiej strony odpadło nam chociaż malowanie, które mój mąż "kocha nad życie" :silly: . Daj znać jak było na warsztatach bo ja też zapisałam się na nie w Poznaniu na bodajże 26.10.

Stokrotko daj znać co na te Twoje wyniki lekarz. Trzymam kciuki!

Luska bo mi chyba umknęło uwadze, co jest z córą? Bardzo fajna jest ta tabelka z lutówek. A wiesz jak coś takiego zrobić?

Elu jestem ciekawa co na te twardnienia powie Twój lekarz. W sumie to mogłabyś rzucić jednym gołąbkiem w moją stronę ;).

Maju :( Chciałabym Cię jakoś pocieszyć ale już sama nie wiem jak. Po prostu nie poddawaj się. Zawsze w końcu musi wyjść słońce.

Ewelina witamy! Dobrze, że napisałam wcześniej od Ciebie, że mój synuś będzie miał na imię Mikołaj bo by było, że zgapiłam :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #934127 przez luska
Ela jak masz taką tabelę to wystarczy linka do niej wrzucić. A spoko jak chcecie to ja mogę zrobić a już same będziemy uzupełniać , mogę poprosić też dziewczyny z lutowek żeby dodaly te bajery z dniami pozostałymi do porodu i ilością chłopców i dziewczynek bo aż tak dobrze informatyki nie ogarniam mozna też zrobić dodatkową rubryke do nastepnej wizyty:-)

Maja Chasami wy macie na prawdę pod górę , więc i tak że zagladacie i co nieco chociaż skrobniecie , ja ogarniam przy dwójce ale ledwo i dwa od rana mam ich w szkole może bez szału bo od 8 do 13 ale i z tego się cieszę .

Witam nowa mamę na forum:-)
Martaduana bo rzeczywiście nie masz tego brzuszka jakiegoś dużego , mi się wydaje że taki akurat zgrabniutki

Monia no co ty , co za babsztyl. ......
Co do torby ostatnio pakowałam i poszło dobrze i na razie na zapas dla siebie nie pakuje a dla maluchów nawet nie myślę mamy czas

Moja mała ma problem z pecherzem dluga historia no ale mam nadzieje że w końcu się z tym uporamy

A wiec ja już nie mogę się doczekać świąt moje pierwsze z brzuszkiem bo zawsze już bylam po z noworodkiem albo w trakcję tylko muszę nogi w razie co zaciska żeby chłopaki nie mieli czasem głupich pomysłów na bycie wczesniakami

Dobra bo teraz moja kolej do pediatry. Nawet szybko poszło

10 lata 2 miesiąc temu #934135 przez ulka1983
hej :) u mnie słoneczko właśnie wychodzi będzie lepszy humor :silly: ja dzisiaj z córeczką idę na warsztaty jesienne do przedszkola zobaczymy co za zwierza z warzyw utworzymy B)

Kasia to mój mężulo taki jak i twój nie raz da sie przekonać ale nie raz to uparty jak osioł ;) mnie też póki co wymioty omijają szerokim łukiem i niech tak zostanie ;) ale kusisz tym jabłecznikiem :whistle:

Kelis wypluj te słowa lepiej niech moje dziecko się uspokoi :whistle:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Chasiami najważniejsze że córeczka wraca do zdrowia no i już masz dwójkę dzieci i o to drugie musisz też dbać i to bardzo a z Alicją możesz pobawić się też na leżąco może zabawa lalkami albo czytanie książeczek :) no i oczywiście że cię rozumiemy :kiss:

Ela czekamy na wieści po wizycie :) podziel sie gołąbkami :whistle: dobrze że spisałaś sobie wszystko na karteczce bo potem sie o połowie zapomina :)

Monia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ładne imię :) tez o nim myśleliśmy ale oczywiście u nas w rodzinie już jest :laugh: ja bym babsko wprost zapytała czy tak mocno ją suszy że wytrzymać nie może :P

Stokrotka fajnie ze jesteś :) no z tą dietą nie jest łatwo ale może nie będzie tak źle zawsze początki są najtrudniejsze :unsure: daj znać co u was po wizycie :)

Luska :P mój brzuch ponoć mniejszy wczoraj ciocia mi to powiedziała ale ona starsza to chyba nie wie co mówi :laugh: i jeszcze do mnie z tekstem żebym czasem się pasem nie ściągała :woohoo: taki pomysł w ciąży to mi nawet przez myśl nie przeszedł :blink: niech córcia wraca do zdrowia :)

Maj to nie wesoło ale mam nadzieję że w końcu dobre chwile nadejdą i już zostaną na zawsze :) kiedy masz wizytę u gina ? a dlaczego zabrali ci rodzinne ?

Ewelina witaj :) tylko 4 kg przytyłaś też bym tak chciała B) nie martw sie na zapas porodem bo niektóre kobiety straszą że ciezko jest ale to nie znaczy że wszystkie tak to przechodzą ja sobie chwale nie było tak źle a drugi to już w ogóle był super :)

Martadiana nie ma jak to dzień w babskim gronie spędzić :)

co do tabelki jak chcecie to róbcie inną tylko żebyśmy nie miały z 10 bo nie nadążymy zmian wpisywać :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #934148 przez kelis3
Chasiami dobrze,ze z małą trochę lepiej, nie dziwię Ci się wcale że w takim natłoku spraw chciałabyś już ta ciażę "przyspieszyć" W przeciwieństwie do mnie, bo ja na razie chętnie zostałabym własnie w tym teraz czasie, nie mam za dużo obowiązków, robię co chcę, no ale nic nie może trwać wiecznie...

Ela super,ze glukoza poszła gładko i bez atrakcji, ja tez poprosze gołąbka;) Koniecznie daj znać co Ci lekarz powiedział na te twardnienia, mnie tez się czasem zdarzają, zwłaszcza jak się "nachodzę" ale to myślę,że to chyba te skurcze przepowiadające już...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mamuśka

Monika my właśnie też nie mamy miejsca na takie zbieranie, no ale przecież wszytsko się przyda... Super,że sernik się udał, no i imię świetne, bardzo mi się podoba. A ta kobieta w kolejce, szkoda słów...

Kasiah ja też właśnie o torbie do szpitala zaczęłam myśleć, obiecałam sobie że do końca października się ogarnę i zamówię wszytsko w gemini, żeby było już w domu "jakby co", bo jak sobie pomyślę,że mam później tłumaczyć mężowi że ma podkłady kupić, wkładki itp., i wyobrażam sobie ile trwałoby wytłumaczenie mu tego to już mnie głowa boli...

Stokrotka daj znać, co lekarz powiedział, ja nie dotarłam jednak na warsztaty, wczoraj ewidentnie nie był "mój dzień" i nie mogłam się zebrać;(

Luśka fajna ta tabelka, pokaż brzuszek! To Ty taka dziś Perfekcyjna Pani Domu;), tylko nie przeforsuj się czasem! No i wszytskiego naj dla Małżona!

Maja trzymam kciuki,żeby się wreszcie u Ciebie wreszcie coś ruszyło ku lepszemu, bo faktycznie, ciągle pod górkę masz;(

EwelinaS witamy serdecznie! MAm nadzieję,że szybko się zaklimatyzujesz u nas;)

Martadiana

Monika, Luska
Podziękowania: Mamuśka 2222

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #934149 przez kasiah06
a ja tylko na chwileczkę :) chciałam Wam wrzucić zdjęcia z naszego wczorajszego spacerku :cheer: i uciekam do roboty :lol:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #934154 przez kelis3
Ulka, już się wycofuję, niech dzidzia grzeczna będzie i nie kopie mamusi za mocno;)
Podziękowania: ulka1983

10 lata 2 miesiąc temu #934155 przez kelis3
Kasiah super wyglądasz! A pisnka cudna;) już niedługo z dzidzią będziecie spacerować;)
Podziękowania: kasiah06

10 lata 2 miesiąc temu #934165 przez EwelinaS
Dziękuję za miłe przyjęcie! :kiss:
Kelis3 też mam taką nadzieję tym bardziej, że w grupie zawsze raźniej :P
ulka1983 tylko +4 kg ale do 5 miesiąca zwracałam i apetyt mi nie dopisywał teraz jest lepiej trochę, wiec waga będzie rosnąć już pewnie jest więcej jutro mam wizytę to się dowiem dokładnie ile bo w naszym mieszkaniu nie dorobiliśmy się jeszcze wagi :laugh: :laugh:
Monia_1985 Mikołaj to wybór mojego taty. Sama mam dwie siostry, tata ma jedną wnuczkę ( wiec same baby) zawsze chciał mieć syna Mikołaja no i ma wnuka :silly: Ja chciałam Norbert ale przyszły tatuś- NIE, wiec przyjęła się prośba i marzenie dziadka.

10 lata 2 miesiąc temu #934206 przez Stokrotka34
Dziewczyny wizyta oki:-) cukier w miare spoko musze tylko cos zamiennego poszukac dla chleba bo z tym jest problem, max jedna kromke moge na sniadanie i na kolacje. Dziewczynki rosna maja okolo 900g.
Zastanawia mnie tylko czy troche moj gin nie olewa wizyt, nastepna dopiero 13.11? Wiadomo ze jak cos mnie martwi to moge zawsze leciec....moze czepiam sie.
A tydzien temu na wadze 78 dzisiaj 76,4 - dieta cukierkowa

Wiecie co upila bym sie na rozluznienie:-D

Kelis szkoda ze sie nie udalo Ci przyjsc bylo sympatycznie i wesolo:-) A Ty wymyslilas gdzie rodzisz?

Kasih dwie gwiazdy:-) kurcze Twoja ma ladna fryzure a moj mop rozczochrany, musze zadzwonic do fryca:-)

Ewelina witaj:-D u nas jest super!

Chasiami, Maja obrywa wam sie w tej ciazy, ale zobaczycie ulozy sie!!

Tez mysle o Ninoczce i Montresor

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #934213 przez ela85
Hej dziewczynki dotarłam do domku.
Gołąbki oczywiście przesyłam wirtualnie ;)
Maja trzymaj się jakoś, trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało.
Ewelina witaj!!
Stokrotka dobrze,że wizyta ok a z cukrem sobie dasz na pewno radę!
Kasiah super wyglądasz i psinka fajna!
A teraz co po wizycie: Badania wszystkie ok. Po badaniu podwozia powiedział,że tragedii nie ma i że jest ok. Co do twardnień to mam dużo odpoczywać, bo tak do 5 dziennie to taka norma a po wyżej to już trzeba uważać, bo ciąża jest duża i lepiej dmuchać na zimne. No i mam podwyższone ciśnienie i mam mierzyć sama, żeby sprawdzić czy to tylko przed wizytą czy syndrom białego fartucha ;)czy rzeczywiście jest podwyższone. Oczywiście magnez do 6 dziennie, no - spa i luteina. No i dostałam globulki dopochwowe na hemoroida i dodatkowo krem klotrimazolum. I to tyle co po wizycie. Ale cieszę się że z szyjka ok i jest ogólnie nie tak źle :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #934217 przez studentkaae
hej Dziewczynki :)

ja dzis szybki meldunek z wczorajszej wizyty, a jutro zabieram się za nadrabianie zaległości, bo.... jestem na l4 - hahahaha :)

ale troszke mnie zmartwiła wczoraj wizyta bo tak:
- morfologia poszła u mnie mega w dół, mam anemię - mam brać biofer 3 razy dziennie :(
- w moczu mam bardzo liczne bakterie, dzis powtórzyłam badanie i wyszło to samo czyli to nie pomyłka - gin mi dzis przepisał antybiotyk - duomox :(
- jutro zrobie posiew moczu co to za badziewie mam :(
- u Malutkiego gin wczoraj wyczaił wodniaczka na jąderku :( mówił, żeby sie nie martwić, że sie może wchłonie, ale... martwie się :(

no to mi sie zaczęło to l4 nie? buuuuuuu :( doła załapałam, że tak dobrze było cały czas a tu proszę - antybiotyk nawet i się martwie czy nie zaszkodzi, choć wiem, że jest on ponoć bezpieczny :(
jedyna dobra wiadomość - nie mam cukrzycy ciążowej - glukoza w porządku i Mały waży już 1021 g :) choć ja na plusie mam już 8 kg :ohmy: :unsure:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #934220 przez maja001
dzieki dziewczyny za miłe slowa a przede wszystkim za zrozumienie
ela, stokrotkadobrze ze po wizytach wszystk w porządku
studentka myśle ze na mocz dostaniesz furaginę i bedzie ok a anemia sie nie martw na zapas prawie kazda kobieta ja m w ciązy, ja w poprzedniej i tej też mam. Oby synusiowi się ten wodniaczek na jądrze.Ja też brałam antybiotyk, miejy nadzieje ze nie zaszkodzą nazym dzidzią one.
kasiah śliczne zdjęcie i śliczna psinka
ula wizytę u gina mam na 29 10 dopiero, wcześniej mam zrobić morfologie, mocz i glukozę
luska[/b życzę aby aurelce szybko przeszły problemy z pęcherzem
EwelinaS WITAMY Ciebie i Mikołajka, mam nadzieje ze będzie ci z nami dobrze.A na kiedy masz termin?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia