- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- agatka_laa
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania92
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
I ja wracam po bardzo długiej przerwie.
Tak sie zlozylo, ze nie mogłam pisać, bo nie mialam internetu ze wzgledu na przeprowadzke. A jak mialam chwilowy dostep to tylko Was podczytywalam.
Teraz mysle, ze wszystko dojdzie do ładu i składu, bo tyle pracy jest przy takiej przeprowadzce, ze szook. Do teraz jeszcze polowa rzeczy zostalo w moim rodzinnym domu, takze to jeszcze nie koniec, ale wazne, ze juz mam gdzie łozeczko postawic.
Ja jeszcze oznak nadchodzacego porodu nie mam, oprocz czestych skurczy przepowiadajacych nic mi nie dolega. Co prawda noce nie do konca przesypiam, ale narzekac nie moge.
Zdjecie brzuszka tez Wam dodam, choc bedzie problem zeby je zrobic, bo teraz nie mam lustra na takiej wysokosci zeby tez uchwycilo moj brzuch.
Teraz ten czas tak sie ciagnie w nieskonczonosc. Juz nie moge sie doczekac.
Aaa i zapomnialam, ta wstretna zgaga. Nie daje spokoju!
Pozdrawiam
- Ania92
- Wylogowany
- gaworzenie
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Cieszę się ze uWas wszystko dobrze po wizytach. Napisze i ja bo po ostatniej rozmowie z Ivet (no wlasnie ciekawe czy byla na konsultacji) na FB o tych wydzielinach wodnistych trochę się przestraszylam. Co prawda miałam wizytę na 6 lutego ale polecialam dziś. Malo tego wczoraj wieczorem i w nocy dały mi popalić skurcze a rano zauwazylam na papierze kolejny raz gęstego żółtawego gluta. Mialam ktg. Wyszedl jeden skurcz w ciągu 10 minut. Po USG jest wszystko o.k. Mały wazy 3000. Po badaniu ginekologicznym okazało się ze ta wydzielina to poprostu uplawy bo cos mi sie przyplątalo chociaz nie mam zadnych tego objawów, tzn. swędziawek czy pieczenia. Dostalam gyno pevaryl kolejny raz. Ale okazalo sie ze szyjka juz nieco skrócona ale bez rozwarcia. W razie czego gdyby skurcze były częstsze czy pojawiła się wydzielina krwista to dostalam skierowanie na oddział i mam się zgłosić. Poza tym póki co gin powiedziała ze jest super. Ale kazała zgłaszać się na ktg 2 razy w tygodniu, wiec znów idę w piątek.
Wiec pocieszona pojechała z męzulem na zakupy, potem do mamuśki mojej na obiado- kolacje. No i byłoby wszystko super gdybym nie poszła się załatwić a po wszystkim na papierze nie znalazła podkrwawionego gluta. W sumie to był rózowawy no ale... Płakać mi się normalnie zachciało i się wahalam czy jechać na tą izbę czy nie. Ale posiedzialam, poobserwowalam i nic się nie działo. No i teraz po 7 godzinach od wizyty tez cisza. Wydzielina normalna. Nie zabarwiona. I tak myślę ze to może mi poszła żyłka po badaniu ginekologicznym. Albo czopek odpadł. Ale skoro brak rozwarcia to raczej czopek nie wyleci, chyba. Ehh. No i nocke pewnie mam z głowy. Chciałam się pocieszyć ta wizyta a wyszło odwrotnie bo leże i myślę....
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ejka84 nie martw się będzie dobrze. odpoczywaj. jak się nic dziać nie będzie to rzeczywiści musiało być podrażnienie po badaniu. mały ma już super wagę to tydzień ciąży w którym możesz już rodzić
- Ania92
- Wylogowany
- gaworzenie
bedzie chlopczyk, tabelka przeze mnie niestety nieuzupelniona, bo przez telefon nie umiem tego wpisac
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ejka84 no właśnie to fajne że już bezpieczny tydzień się zaczął dla nas. ja bym chętnie się zamieniła z tymi które wiedza kiedy urodzą
- agatka_laa
- Wylogowany
- gaworzenie
Moja znajoma po 3 tygodniach zrobiła juz chrzciny swojej córce, ale to jest przegięcie juz na moje .
Ale tak jak mówię, to moje zdanie, każdy ma swoje metody wychowawcze.
Podsumowując. Moim zdaniem, chronmy ale nie sterylizujmy .
- malpeciara
- Wylogowany
- gaworzenie
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzisiaj mialam konrtole w szpitalu zalapalam sie na ktg i usg,blizna po cc jest gruba wiec moge rodzic naruralnie.Zdziwilam sie bo lekarz do mnie ze mam prawo do 2 cc i moge sobie wybrac jak chce rodzic,moja gin nie brala nawet takiej opcji po uwage bo skoro wszystko jest dobrze to po co sie kroic.Ja nawet nie bede sie zastanawiala na cc chce sprobowac naturalnie skoro mam taka mozliwosc a jesli w trakcie wyjdzie inaczej no to trudno zdrowie dziecka najwazniejsze:)
- Ania92
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziekuje Ci bardzo
Nad imieniem jeszcze sie zastanawiamy, ale chyba zostaniemy przy imieniu Mateusz. Mieszkam w śląskim, miasto Racibórz.
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
A może to jednak ten czopek . No ale rozwarcia wczoraj nie było najmniejszego nawet. No nic, trzymajcie kciuki