- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- makaja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
To już nie bąbelki, tylko BĄBLE
No Monix widzę że tez kawałek kluski ta Twoja małafajne te nasze bąbelki

Od jakiś 2 tygodni nie mam żadnych skurczy przepowiadających, wcześniej było ich sporo, teraz kompletnie nic ... Nie wiem czy to dobrze czy źle ???
Wyjątkowo czuję sie ostatnio wyśmienicie, jedyna dolegliwość to drętwienie rąk w nocy, czasami takie, że aż boli
- miskiewicz88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Jak bylam w szpitalu, lezala na sali ze mna kobieta, ktora przyjechala do szpitala z wysokim cisnieniem,a po badaniach okazalo sie ,ze ma bialko w moczu i lekarz zadecydowal, ze trzeba przyspieszyc porod (byla w 38tc).
Co do wagi to wczoraj sie wazylam i tez nic nie przybralam (mam 10 na +), ale czytalam, ze to normalne, ze w ostatnim miesiacu mozna juz nie przybierac na wadze...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- miskiewicz88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
dziewczyny muszę się poskarżyć, dziś ok 4 nad ranem tak mnie zaczął brzuch boleć( ból taki kłujący najpierw po lewej stronie potem troszke po prawej ) i tak około półtorej h trwał ale stwierdziłam , że będę twarda i nie wezmę no-spa i za cholerę nie wiem czy to może już jakieś skurcze były....do tej pory takiego bólu nie miewałam... lekarza mam dopiero we wtorek, więc zdam się na Wasze doświadczenia... błagam napiszcie co to może być ... czy mogły to być skurcze przepowiadające... jeszcze nadmienię, że wieczorem było mi niedobrze, a w żołądku jakoś dziwnie mnie kręciło.... ale na razie jest spokój ...
makaja wg tego co opisujesz to mogą byc wiązadła na których trzyma sie macica... one teraz bardziej się rozciagaja bo dziecko wieksze poza tym brzuch sie obniża a dziecko naciska na kanał rodny żeby sie ułożyć... tak mi to tłumaczył lekarz jak mialam podobne dolegliwości...
- zlotoweczkavip
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mój atak paniki zażegnany:) Jak się Wiki rozszalała wieczorem tak do teraz dokazuje:D Widocznie po prostu wczoraj miała lenia a ja się już martwiłam.
Dzisiaj idę na usg to zobaczę jaka duża- mam nadzieję, że już chociaż 2kg waży. Generalnie przy waszych wielkoludach to Wiki jest maleńka- no ale tez jest prawie 3 tygodnie młodsza wiec nie ma się co dziwić.
Ja dzisiaj w nocy zaliczyłam 2 niesamowite skurcze łydek- tak bolało że aż zaczęłam jęczeć;/ a to wszytko dlatego że mi się magnez skończył i nie chciało mi się iść do apteki- ale dzisiaj to obowiązkowo.
Monix apropos tych skurczy i rozpierającej Cię energii- może to cisza przed burzą??
Co do białka w moczu i ciśnienia- to dobrze że taki lekarz się znalazł- moja przyjaciółka miała ewidentne zatrucie ciążowe- właśnie wysokie ciśnienie, białkomocz i była cała spuchnięta i tak ją lekarze 2 tygodnie trzymali. I dzidziuś się urodził się z sepsą

To było w szpitalu u moich rodziców i stwierdziłam, że jak ze mną się coś zacznie dziać w święta to na pewno tam nie pojadę tylko będziemy 70km gnać do Krakowa.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
No właśnie tego się obawiam, że to może być TO o czym piszesz ...Monix apropos tych skurczy i rozpierającej Cię energii- może to cisza przed burzą??
- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Złotoweczkavip czy dobrze zrozumiałam, że jesteś z Krakowa? Chciałabym zapytać w jakim szpitalu planujesz rodzić? Ja jestem z Krakowa i w zasadzie nastawiłam sie juz na szputal żeromskiego ale mimo wszystko dopytuję o opinie o innych szpitalach.
Ja mieszkałam w Krakowie i powiem szczerze że koleżanki najbardziej własnie chwaliły Żeromskiego - bardzo prorodzinnie podchodzą do sprawy

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

- petronella
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jak już toczy się temat szpitala to czy któraś z was jest może z Bydgoszczy??
Pozdrawiam
- zlotoweczkavip
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ale się dopytałam i na Ujastku też będą potrafili się mną zająć. A już sam wygląd porodówki i sal poporodowych mnie przekonał

No i mój lekarz prowadzący- który jest z kliniki stwierdził, że 3 stopień referencyjności ma tylko Kopernika i Ujastek-więc jakby się coś działo z dzidzią to będą się potrafili tam nią zająć a nie wieźć gdzieś indziej.
A po wizycie dzisiejszej muszę stwierdzić, że Wiki szaleje jak "pijany zając w kapuście"

- miskiewicz88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula