- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- zlotoweczkavip
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Do tego bardzo bolą mnie plecy, szczególnie jak zbyt długo siedzę
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agania123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do świąt to też nie mam do nich głowy. Nie potrafię się teraz na niczym skupić. Dzisiaj byłam chwilę na zakupach i po powrocie tak mi się brzuch napiął, że odechciewa mi się czegokolwiek :/ Chyba chciałabym już być po porodzie, bo miałabym wymówkę żeby nic nie robić No i stres związany z porodem miałabym już za sobą
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
W Internecie piszą że wynik 8 to bardzo dobry a skala jest do 10.
To jest test który robi sie ultrasonografem i sprawdza sprawność dzidzi w łonie mamy...
A to to co znalazłam:
Test Manninga (inaczej profil biofizyczny płodu) jest to sposób oceny stanu dziecka w łonie matki w ostatnich miesiącach ciąży. Za pomocą USG i KTG ocenia się ilość płynu owodniowego, ruchy dziecka i czynność jego serca. 10 punktów to najwyższy możliwy i bardzo dobry wynik, świadczący o tym, że dziecko świetnie się czuje i nic mu w danej chwili nie zagraża.
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
będzie dobrze , zobaczysz!!!!lekarze zazwyczaj nie wiedzą co się dzieje z pacjentami... ze mną też bylo podobnie.... teraz uważaj na siebie , odpoczywaj i najważniejsze myśl pozytywnie... z poza tym Twój maluszek wazy mało ale jaki plus łatwiej wyjdzie ja bym chciała żeby mój synek w dniu porodu tyle ważył :DDD
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
hej w niedziele dostałam krwotoku ,na poczatku myslałam ze mi wody odchodza ,gdy poszłam do toalety zauwazyłam czerwona plame i troche mi pociekło po nogach a i czop mi odszedł był bardzo duzy i cały czerwony,pojechałam od razu do szpitala tam mi zrobili usg i okazało sie ze wielkosć dziecka odpowiada 35 tyg,ginekolog zapyteł sie mnie czy pewna jestem ostaniej miesiaczki a ja ze tak na 100proc.. ,strasznie sie zdenerwowałam ,na usg wszystko było ok z łozyskiem itp, nastepnego dnia zrobił mi usg drugi lekarz aby sprawdzic wage dziecka ,mały wazy 2800 w sam raZ na swoj wiek tylko czemu jest taki malutki...a co do krwawienia to rzaden lekarz nie wie z skad to krwawienie,ale ja chyba wiem to moja wina za duzo myslałam ze moge i wyszło mi,dopiero dzisiaj puscili mnie do domu,myslałam ze oszaleje w tym szpitalu
A mówiłysmy uważaj ale tak to jest jak syndrom wicia gniazda i chce sie wszystko zrobić
miskiewicz88 napisał:
Hej! Bylam dzis u okulisty ze wzgledu na swoja krotkowzrocznosc...I okulista napisal, ze wskazane jest skrocenie II fazy porodu lub rozwazenie ciecia cesarskiego...Mam pokazac to zaswiadczenie swojej gin...Troche jestem przerazona, bo jesli nie cc to czytalam, ze moga to byc kleszcze, a nie wiem czy na nie sie zdecyzuje...;(
Nic się nie martw na pewno zrobia tak by było jak najlepiej dla CIebie i dzidziusia
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Co do wagi dziecka, a porodu, to nie zawsze jest tak, że jak jest małe dziecko to jest łatwiej Mam dwie koleżanki, które niedawno rodziły, jedna miała maluszka o wadze 4600 g i urodziła w 3 godzinki z lekkim nacięciem krocza, a druga miała dziecko o wadze 2900 g i urodziła przez cc, bo główka dziecka nie chciała przejść przez jej kanał rodny. Obie były pierworódkami.
Miskiewicz88 jaką masz wadę wzroku, ja też jestem krótkowidzem i noszę okulary i może też muszę się wybrać do okulisty??? Chociaż gdzieś słyszałam, że to nie od dioptrii,tylko stanu siatkówki zależy czy bedzie cc czy nie... mie jestem pewna
Pozdrawiam i lecę na wizytę do gina
Aaaa... zapomniałam napisać, że przytayłam już 26 kg
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- zlotoweczkavip
- Wylogowany
- gaworzenie
Wybadała mi bardzo dokładnie siatkówkę lekarka i stwierdziła, że nie widzi przeciwwskazań do sn, tylko kazała krócej chodzić w soczewkach.
Jak Ty Miśkiewicz masz wskazania lekarskie, to lepiej że wiesz wcześniej i lekarze będą mogli działać, niż żeby miało Ci się coś stać ze wzrokiem w trakcie porodu. W końcu oczy mamy jedne i musimy o nie dbać.
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
zlotoweczkavip ja w 5 miesiacu musialam zrezygnowac z soczewek,bo moje oczy przestaly je tolerowac...
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013