BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 1 tydzień temu #44819 przez alutka1011
Oj to miałaś dobrze bo ja miałam wszystko co tylko możliwe będąc w ciąży ale za to miałam przyjemny poród :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 tydzień temu #44821 przez gosia_ann
Renata dobrze, że u ciebie wszystko przebiega jak pomaśle. Nie wszystkie mamy tak dobrze. Nudności, wymioty, zgaga, duszności, rozejście spojenia łonowego, cukrzyca ... jest tego sporo. Trzeba jednak znieść te niewygody. Podejrzewam że maleństwa nam to wszystko wynagrodzą :)

14 lata 1 tydzień temu #44890 przez renata329
juz trzeci dzien po troszku wypada mi czop:-(

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 1 tydzień temu #44899 przez Kasiekk
Renatko czemu sie smucisz ? Dzieciaczek Twój jest już donoszony :) Widocznie zaczyna sie jego czas :D Uważaj na siebie ...

Alutka to ja sobie też tak życzę jak Ty bo ja też miałam prawie wszystko ;)

14 lata 1 tydzień temu #45124 przez miskiewicz88
Witam!:)
Dzisiaj wrocilam ze szpitala:) Wszystko z małą jest ok, miałam dwa razy robione usg i okazało się, że mój Skarb waży 2870g:) Odetchnelam z ulga:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

14 lata 1 tydzień temu #45125 przez sylka
miskiewicz88 super że z Marcelinką wszystko w porządku :)

14 lata 1 tydzień temu #45127 przez aslani
Miskiewicz88 dobrze, że z Małą wszystko dobrze :laugh: Oby tak dalej...

W weekend przyjechała do nas moja siostra z mężem i dwójką dzieciaków. Mój chrześniak ma 2,5 roku, a Klaudia dopiero 2,5 miesiąca. Muszę Wam dziewczyny powiedzieć, że jak na nią patrzyliśmy z Mężem, to stwierdziliśmy, że już byśmy chcieli mieć naszego Jasia na świecie... :lol:

Zauważyłam ostatnio, że jak za dużo chodzę, jak się trochę zmęczę, to jakoś tak mnie boli podbrzusze. Potrafi mnie kilka razy zakłuć, ale nic więcej się nie dzieje. Czy któraś z Was czuła coś podobnego?

14 lata 1 tydzień temu #45229 przez bombel779
aslani napisał:

Zauważyłam ostatnio, że jak za dużo chodzę, jak się trochę zmęczę, to jakoś tak mnie boli podbrzusze. Potrafi mnie kilka razy zakłuć, ale nic więcej się nie dzieje. Czy któraś z Was czuła coś podobnego?

Ja jestem obecnie w 27tc i też tak miewam :dry:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 1 tydzień temu - 14 lata 1 tydzień temu #45232 przez baby_55
Ja też tak mam czasami, a jestem w 24 tc, sadzę, że to maluszek mi naciska, bo jest ułożony główką lekarz mówił, że pewnie mam rację, pomaga mi jak sie na chwilkę połozę na boku, wtedy przestaje kłuć

14 lata 1 tydzień temu #45248 przez sylka
To chyba jedna z typowych niedogodności ciążowych kobiet w ruchu :) mam tak samo po dłuższym chodzeniu.

14 lata 1 tydzień temu #45326 przez Ivy
Aslani, u mnie też tak się dzieje, ale zawsze pomaga, gdy sobie trochę posiedzę, czy położę się na chwilkę, więc wydaje mi się, że to raczej normalne. :)

Miskiewicz :D wspaniałe wieści :D . Oby wszystkie nasze obawy się tak rozwiewały :) .

14 lata 1 tydzień temu #45348 przez Kasiekk
Miskiewicz88 Fajnie że mała jest taka duzia :D Mój malec 1,5 tyg temu ważył podobnie :)

aslani tak to jest obciążony organizm macica a kłucie to wiązadła które utrzymuja ci maluszka w macicy :D no i całą resztę która jest w środku... dużo odpoczywaj na lewym boku wtedy jest lepszy przepływ krwi i dotlenienie Twojego i organizmu maluszka :)

baby_55 żeby ten objaw u Ciebie był taki jak mówisz to musiałabyś mieć strasznie dużego maluszka :D U Ciebie maluch ma jeszcze dużo miejsca i bryka sobie w brzuszku :) u mnie też na USG zawsze pokazywał sie główka w dół :) Teraz jesteś w najlepszym stadium ciąży :D

14 lata 1 tydzień temu #45362 przez agania123
Cześć dziewczyny:)
Ja byłam wczoraj na badaniach w szpitalu i moja maleńka waży ok.2800 g .Wiecie, przygotowałam się na dłuższy pobyt w szpitalu ( ok 2 dni), bo tak mi położna mówiła a byłam chyba 2 godz. Zrobili mi USG, KTG, pobrali krew i puścili do domu:) Jak zadzwoniłam po męża, że ma już po mnie przyjechać to był w szoku, że tak szybko, a ja się cieszyłam, że mogę wrócić do domu i że z małą wszystko ok:) Dzisiaj muszę tylko po wypis wjechać. Mojemu maleństwu chyba nie spieszy się na świat i poczeka do stycznia:) Wcale jej się nie dziwię jak widzę taką pogodę za oknem:)

14 lata 1 tydzień temu #45385 przez makaja
Ja z tym bólem w podbrzuszeu miałam podobnie... zwłaszcza jak jakies torby nosiłam.... :(
Dziewczyny czy Wy macie podobne obawy... bo im blizej tym bardziej się zaczynam negatywnie nakręcać... a pewnie zupełnie niepotrzebnie...tzn. takie mam myśli że z porodem będzie wszystko w porządku ale za chwile zacznie się coś niedobrego z dzidzia dziać.... :((((

14 lata 1 tydzień temu #45390 przez sylka
Makaja każda kobieta tak ma :) ja dopiero będę spokojna (choć trochę) jak zobaczę małego, policzę paluszki i lekarze powiedzą mi że jest zdrowiutki. Bo narazie niby lekarz widząc USG mówi że wszystko ok. ale jakiś niepokój pozostaje.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka