BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329879 przez nikita
mankowa Ignaś nic sobie nie zakłada a wręcz przeciwnie wszystko ściąga
o matko nie dziwie sie Ci ze masz strach podawać leki tez bym miała

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #329880 przez megi23
mankowa napisał:

no tak wlasnie przeczytalam ze to chemioterapeutyk, ale silnie dziala jak antybiotyk. Mowisz bral i bylo ok, to mam nadzieje,ze i z moja bedzie ok. Ja mam uczulenie na penciline i skonczylo sie u mnie wstrzasem anafilaktycznym jak mialam 8 lat bylam wtedy dzieki Bogu w szpitalu dlatego pomoc mialam natychmiastowa ale przez to baaardzo boje sie podawac antybiotykow wlasnemu dziecku bo nigdy nie wiesz co moze sie stac ech...teraz jestem przewrazliwiona

oj rozumiem ja jak dostaje lek dzwonie do mamy sie upewnic czy podac p ostatnio jak mial ospe co sie dusil przepisal mu sterydy do wdechu iw czopkach to mama mowila ze w ostatecznosci mam mu je dac .. i lza nie musialam mu ich dawac wlacznie z tuba do wdechow al to jesc nie chce niech lezy :P

12 lata 9 miesiąc temu #329884 przez mankowa
o widzisz nikita, moja lekarka jak Gabi miala 3 dniowke i miala lekko zaczeriwnione gardlo owszem przepisala anybiotyk ale powiedziala,ze jesli pojawi sie katar zolty czy zielonkawy to dopiero wtedy podac antybiotyk, tak wiec recepta zostala wyrzucona bo nie byl potrzebny.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329886 przez nikita
megi jak tam przygotowania do roczku ?
mnie ona trochę wkurzyła tym ze zamiast przepisać cos innego to ona dla świętego spokoju chyba swojego antybiotyk :ohmy: :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329890 przez megi23
hmm ozdoby mam goscie zaproszeni tort sie bedzie robic :silly:
w sobote na ostatnie zakupy pojedziemy z S i przy okazji telefon odbiore bo juz naprawili :blink:
a u Ciebie???
szwagierka mi pomoze piec i salatki robic ..

a co wogole bedziesz miec do jedzenia??

12 lata 9 miesiąc temu #329894 przez mankowa
ok, Gabi zjadla ze smakiem kisielek i juz nie dlugo zaczne podawac jej jogurciki, zobaczymy jak bedzie reagowac ;)czy u ktorej z was dziecko ma alergie na mleko krowie? jakie mleko modyfikowane podaje sie po wyzje roczku, bo tak mysle,ze jak przyjedziemy do PL to wole wiedziec w razie czego ewentualnie udac sie z tym pytaniem do pediatry.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329895 przez megi23
ja daje caly czas Hippa Bio combiotik bo innego nie przyswajal :(

ja jeszcze nie probowalam krowiego tzn danio i je i danonki i nic mu nie jest

12 lata 9 miesiąc temu #329897 przez mankowa
ok zapisalam juz nazwe, dzieki megi, lecimy na drzemke buzka papa

12 lata 9 miesiąc temu #329898 przez megi23
papapa milej drzemki moj wlasnie wstal i bawi sie z kuzynka i kuzynami :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329908 przez nikita
my robimy 31 w sobotę wiec jeszcze czas, zaproszenia rozdane, tort zamówiony kumpela mi robi i cappucino
najpierw ciasto tort cappucino sernik i bananowiec
a na kolacje bigos, kiełbaska na cieplo, palki, schabowe, sałatka gyros, śledzie pod pierzynką i chyba tyle a i wędlinkę ser zółty na zagrychę

Ignaś tez właśnie wstał :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329913 przez nikita
mankowa napisał:

ok, Gabi zjadla ze smakiem kisielek i juz nie dlugo zaczne podawac jej jogurciki, zobaczymy jak bedzie reagowac ;)czy u ktorej z was dziecko ma alergie na mleko krowie? jakie mleko modyfikowane podaje sie po wyzje roczku, bo tak mysle,ze jak przyjedziemy do PL to wole wiedziec w razie czego ewentualnie udac sie z tym pytaniem do pediatry.

mankowa ja kupuje bebiko2 ale zawsze dosypuje 2 miarki kaszki ze śliwką a po roczki bebiko3
a właśnie czy macie jakiś sposób na obcięcie pazurków u nóg :unsure: bo ja nie :( :( :( :( nawet na śpiąco nie da sobie tego zrobic :ohmy:

Ignaś wciągnął 2 drosetki a na koniec przyniósł mi paczkę chrupek żebym otworzyła :)

12 lata 9 miesiąc temu #329971 przez megi23
moj zjadl 2 bulki kajzerki giganty dostal w lapki lazil i gryzl tym zabalekim co mu wylazl hehe nie dal nikomu jak ktos podchodzil wolal krzy krzy a jak chcial tak jakby dmuchal zjadl danio mega i dopil sokiem i sprzedalam go tesciowej na dol lep mi peka normalnie caly wypilam 2 kawe masakra :(
yy to u nas moj S chce flaki ja kuraka upieczonego 3 rodzaje surowek, salatka z chipsami, salatka jarzynowa , jajka w majonezie, wedlina, owoce , cukierki dla maluchow :silly: izydor wafle 3 lub 4 z masa krowkowa i zwykla no jakis pomidor wedlina i chyba tyle
u mnie tort robi chrzestego malego zonka tzn jej mamcia robila nam na chrzest i pycha byl ma zrobic taki by maly mogl zjesc..
hmmm ja malego uczylam od malenkosci z nozkami tez mam problem raczki daje nozke przytrzymuje daje mu zabawke odwracam jego uwage i ciach za chwile to samo odczekuje chwilke i jakos mi to idzie.. :)

12 lata 9 miesiąc temu #329983 przez justyna84
nikita napisał:

mankowa napisał:

mankowa ja kupuje bebiko2 ale zawsze dosypuje 2 miarki kaszki ze śliwką a po roczki bebiko3
a właśnie czy macie jakiś sposób na obcięcie pazurków u nóg :unsure: bo ja nie :( :( :( :( nawet na śpiąco nie da sobie tego zrobic :ohmy:

Ignaś wciągnął 2 drosetki a na koniec przyniósł mi paczkę chrupek żebym otworzyła :)

Ja sadzam Oskara na kolanach zabawiam go ,spiewam ,dam mu cos do raczki wtedy wykorzystuje momet kiedy nie rusza nogą i ciach ;) :) . Powiem ci ze za latwe to nie jest bo Oskar ma wszedzie gilgotki

12 lata 9 miesiąc temu #329989 przez agi-p
ifka napisał:

agi, moja Lenka na grzywce tez nie ma bujnej fryzury :silly: ,ale spineczki sa maleńkie i super się trzymają :) .
.[/quote]

Dzięki za odpowiedź :) W takim razie też zamawiam :)
Trzymam kciuki za zębolki Lenki . U Nas też masakra...gorączka i marudzenie . Ach niech te zęby już wyjdą . Jak pomyślę , że to dopiero początek wychodzenia ząbków to mi słabo . Zanim wszystkie jej wyjdą to ja chyba osiwieje :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330008 przez ifka
u nas ogolnie jakoś mniej bolesnie wychodzą te górne 4 niż dolne, ale za to towarzyszący im katar juz mnie tak wnerwia :angry: :S

a tu ze spineczką

razem :)

i dzis na spacerku :blink:

Ignaś też super szalał na spacerku :laugh: :kiss: .Maly śmieszek :lol: .

Megi butki bardzo fajne :) :) .My mamy takie do kostki,ale nie przywiązywałam wagi do ich "wysokości".Zawitkowski mówił,że najwazniejsze śródstopie a staw skokowy najlepiej luźno. Ale każdy mówi co innego :) .

[/url]
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka