BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu #340989 przez sylka
Kuba nie chciał dziś zasnąć, wzięłam go by się pobawił i bawił się ok 40 min i mu jeszcze mało było 0 checi snu mimo że oczy tarł i ziewał. W ostateczności zastosowałam metode super niani, siedzenie przy łóżeczku i nie patrzenia na dziecko. Pomogło ;) Kuba najpierw marudził i chciał wychodzić zaczepieł mnie właczał karuzelę a po 5 min mu się znudziło i się położył. Poprzewracał kilka razy i zasnął :D. Mogłam zastosowac to godz. wcześniej. Polecam metodę.
Zawsze ładnie zasypia a dziś mu się odmieniło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #341004 przez sylka
.

12 lata 9 miesiąc temu #341006 przez nikita
Ignacy ma cos podejrzanie czerwone policzki albo sie choróbsko rozwija albo idą zęby :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu #341040 przez Natka
dzien dobry dziewczyny :)

mam dzis jakos do doopy dzien i jakos smutno mi :( :( ehhh :( czasami juz nie mam sil :(

a co do niekapkow to Piotrek w zlobku pije z niekapka a w domu nie chce i pije z butelki :(

Nikita Piotrek od jakiegos czasu tez ma czerwone policzki ale nie wiem z czego :)

u nas hitem teraz jest: Piotrek pokazuje na cos palcem i mowi TAM lub DAJ :P :P

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #341051 przez bombel779
sylka napisał:

W ostateczności zastosowałam metode super niani, siedzenie przy łóżeczku i nie patrzenia na dziecko. Pomogło ;) Kuba najpierw marudził i chciał wychodzić zaczepieł mnie właczał karuzelę a po 5 min mu się znudziło i się położył. Poprzewracał kilka razy i zasnął :D. Mogłam zastosowac to godz. wcześniej. Polecam metodę.

Ja też często stosuję tą metodę ale Jasiek jest chyba bardziej wytrwały w buntowaniu się i zaczepianiu od Kuby bo u nas nigdy nie trwa to 5 min :ohmy: :silly: Zazwyczaj siedzę przy łóżeczku ok 30min czasem przeciągnie się nawet do 1h :ohmy: :S :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 9 miesiąc temu #341057 przez sylwira1721
jeszcze raz dziekujemy za zyczonka :) :) :)

12 lata 9 miesiąc temu #341059 przez ifka
Witam się zrana i ja :) :kiss:

Nasze wieczorne zasypianie wygląda tak,że najpierw Lusia 5 min. u mnie na rączkach wtula się, następnie kładę ją do łóżeczka i siadam obok(od czasu do czasu głaszcząc) i zasypia w ciągu 10-15 min.

A w nawiązaniu do spania to nasz nocka jakaś średnia była, budziła się z płaczem.Bozssss pewnie kolejne zęby :S :huh: .

Byłyśmy wczoraj u ortopedy,wszystko gra i buczy.Powiedział,żeby w naszym klimacie dawać wit.D do 18 m-ca życia. A i w domku skarpetkach najlepiej,żeby jak to powiedział "nie pętać niczym stópek".Ja bardzo chętnie,tylko moja Lenka zdejmuje skarpety albo ściąga rajstopy w 5 min. :dry: :P :angry: .Więc u nas coś na stópce musi być :P .

[/url]

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #341061 przez sylka
Super że stópki Lusi zdrowe i chodzi też dobrze :)]

Kuba zawsze zasypia sam w łózeczku po mleku albo w nim się bawi i też zasypia a wczoraj buntował się wychodził, bawił się w pokoju mimo że już potykał się o własne nogi :P

A i mamy kolejne 2 zabki- górne 3 :lol: :lol: dziś udało mi się wreszcie bezpiecznie włożyć palec bo buzi :P

U nas nocki spokojne w dzień trochę marudny był ale jakoś wytrzymaliśmy :)

12 lata 9 miesiąc temu #341133 przez ifka
Sylka, to super :woohoo: gratki nowych zębolków :) :kiss:

[/url]

12 lata 9 miesiąc temu #341137 przez sylka
Jeszcze kilka ząbków I Lusia z Kubusiem będą mieli komplecik

12 lata 9 miesiąc temu #341171 przez megi23
hej u nas nocka tez super co prawda maly zaspal o 21 i obudzil sie o 22 ale S wzial go do lozka pozniej zaspal i prznieoslam go gdzies kolo 1 w nocy zaczal sobie spiewac hehehe i polazl spac ja wstaje okolo 6 do wc moj maly w poprzek lozeczka rozkryty ale go nie przyktywam bo sie rozkopie przed 7 wzielam go do lozka i spalismy do 8 niedawno skonczylam myc okna i wieszc firanke jeszcze zaslony i ide na spacer :)

12 lata 9 miesiąc temu #341172 przez megi23
a moj ma pol zeba i tyle heh ale jakos powoli wylazi ciekawe za ile bedzie caly hehe :S :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #341226 przez nikita
dzień doberek :lol:
wczoraj pisałam ze Ignacy ma czerwone policzki a dzisiaj cieknie mu leciutko z noska i zauważyłam ząbka trzonowego :ohmy: :ohmy: wiec może to na ząbki ale byłam w szoku bo nawet nie marudził :) :) wyszedł bezobjawowo :lol:

a i wczoraj urodziła moja koleżanka chłopca :lol: :lol: ale niestety w 35 tc :( wiec leży w inkubatorze wazy 2400

12 lata 9 miesiąc temu #341254 przez pulpecja
hej dziewuszki :kiss:
ale mam dzisiaj leniowy dzień, boli mnie głowa i w ogóle jakoś tak niefajnie :( zresztą po raz kolejny już :( na szczęście jutro ostatni dzień pracy i tydzień wolnego z Kasią :lol:

nikita malutki chłopczyk, na pewno wszystko będzie dobrze i będzie taki fajnym "wcześniakiem" jak nasz Kubulek Sylkowy czy Lenusia Ifkowa :)

sylka nie gratulowałam Ci jeszcze zostania chrzestną Majusi :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

dziewczynki mam mały problem...Kasia zaczęła mnie bardzo mocno bić ;) :( jak leżymy, jak ją usypiam to wtedy dosłownie wali mnie otwartą rączką po oku, uchu, głowie i policzkach :( nic nie działa, ani mój udawany płacz, ani mówienie "NIE", "TO BOLI" czy "NIE WOLNO".Jak ją klepię w tym samym miejscu tylko lekko to też nie rozumie. Wczoraj jak M. z nią leżał to też oberwał :S :( a boli naprawdę :( :( Robią tak Wasze dzieciaczki, macie jakieś pomysły ??

12 lata 9 miesiąc temu #341283 przez nikita
pulpecja tez jej tak powiedziałam ze będzie wszystko ok z dzidziusiem :)

a co do bicia to Ignacy kiedyś parę razy mnie tez walnął po buzi ale mu oddalam oczywiscie lekko, zdziwił sie i przestał no i popłakał sie
teraz bije mnie czasami ale tak dla zabawy po klatce piersiowej

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka