BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu #340633 przez Natka
sylwira przepraszam :( :( calkiem zapomnialam bo nie przytomna nadal jestem :(

wszystkiego najlepszego Tobiaszku duzo zdrowka i spelnienia wszystkich marzen :* :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #340634 przez sylwira1721
Natka napisał:

sylwira przepraszam :( :( calkiem zapomnialam bo nie przytomna nadal jestem :(

wszystkiego najlepszego Tobiaszku duzo zdrowka i spelnienia wszystkich marzen :* :*

nic nie szkodzi :kiss: i dziekujemy :side:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340642 przez ifka
Tobi , Ty wiesz nie??? :silly: No dobra i tak powiem: kochany Tobiaszku rosnij duży, zdrowy, urwisowaty i zawsze bądź usmiechnięty :lol: .To mówiłam ja e-ciocia :laugh: w imieniu Lusi też oczywiście :laugh: :kiss: :kiss: :kiss: .

Jesli chodzi o picie,to my nadal na herbatkach bobovita albo hipp lub woda przegotowana a jak mam pod reka akurat to mineralna.A kubek lovi też nam przecieka :P :silly:.

Tak własciwie,to się zastanawiałam czy dawać go Lusi,żeby z niego piła jak pije już ładnie ze zwykłego (co prawda ja jej trzymać muszę,ale radzi sobie).Wcześniej nie chciała pić z niekapków.Myslicie,że dobrze gdybym jej teraz go spróbowała podac czy bez sensu,skoro już pije ze zwykłego :unsure: .Bo zachodzę w głowę :cheer: :unsure: :silly:

[/url]

12 lata 9 miesiąc temu #340648 przez sylwira1721
Ifka :lol: dziekujemy :P

12 lata 9 miesiąc temu #340660 przez Natka
Ifka ja bym juz jej nie dawala :) Jak mowisze ze juz ladnie pije ze zwyklego to tym bardziej :) :)

12 lata 9 miesiąc temu #340701 przez mankowa
Tobi wszystkiego naj naj najlepszego, zdrowka :*,
moja po urodzinach wogole nie przachorowala, wiec tort i inne smakolyki dobrze toleruje, zaczelam dawac kanapeczki na maselku i wszystko jest ok poki co, teraz zaczne wprowadzac mleko kartonowe. czy wasze dzieciaki cos mowia ze zrozumieniem? Moja to dadadadada, akkkk...albo ajajajajaja ale tata i mama nie, choc jak cos chce a ja nie chce jej tego dac to wtedy wykrztusi z siebie mama :) Ktoras z was pytala ile mnie w PL nie bylo? ponad 2 lata, nie dlugo ale przy dziecku czas szybko mija , same wiecie o tym najlpeiej :)

12 lata 9 miesiąc temu #340705 przez mankowa
A wczoraj zostalysmy zaczepione w centrum handlowych i wzieto od nas dane gdyby potrzebowali Gabrysie do reklamy :) heheheh akurat wyjezdzamy nie dlugo ale co tam zobaczymy czy wogole zadzwonia :)

12 lata 9 miesiąc temu #340720 przez bombel779
mankowa napisał:

czy wasze dzieciaki cos mowia ze zrozumieniem? Moja to dadadadada, akkkk...albo ajajajajaja ale tata i mama nie, choc jak cos chce a ja nie chce jej tego dac to wtedy wykrztusi z siebie mama :)

Jasierk po swojemu mówi dużo, buzia mu się nie zamyka :) jednak ze zrozumiałych słów jeszcze nic nie mówi, jedynie takie krótkie zwroty (jeśli można tak to nazwać :) ) typu -am jak jest głodny, albo -be jak coś jest złe/niedobre, albo -titi jak grozi mi palcem :P i ostatnio jak przykłada tel do ucha to mówi coś na styl - ajo :)
Mama tata jako tako nie mówi, czasem mu się wymknie mama ale to czasem :)
Ale muszę przyznać że dużo PRÓBUJE mówić, obraca tym swoim jęzorem, wydaje dziwne dźwięki i próbuje.. :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 9 miesiąc temu #340726 przez mankowa
acha to ok, moja am(gdy glodna i na smoczek albo gdy ktos je) i hau na pieska i no no tez juz conajmniej 5 m-cy te slowka jej sie utrzymuja a z nowosci jak pisalam wiec na zrozumiale zwroty ma jeszcze czas :)dobrze ze moge to z wami skonsultowac bo wiem,ze wten sposob nieczego nie przeocze ;)

12 lata 9 miesiąc temu #340732 przez Monix
Idzie misio... Idzie słonik...
Idzie lalka... No i konik...
Wszyscy razem z balonami...
Z najlepszymi życzonkami...
Bo to dzień radosny wielce...
Masz już jeden roczek więcej...
Tobi 100 latek :*

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340739 przez sylka
bombel779 napisał:

mankowa napisał:

czy wasze dzieciaki cos mowia ze zrozumieniem? Moja to dadadadada, akkkk...albo ajajajajaja ale tata i mama nie, choc jak cos chce a ja nie chce jej tego dac to wtedy wykrztusi z siebie mama :)

Jasierk po swojemu mówi dużo, buzia mu się nie zamyka :) jednak ze zrozumiałych słów jeszcze nic nie mówi, jedynie takie krótkie zwroty (jeśli można tak to nazwać :) ) typu -am jak jest głodny, albo -be jak coś jest złe/niedobre, albo -titi jak grozi mi palcem :P i ostatnio jak przykłada tel do ucha to mówi coś na styl - ajo :)
Mama tata jako tako nie mówi, czasem mu się wymknie mama ale to czasem :)
Ale muszę przyznać że dużo PRÓBUJE mówić, obraca tym swoim jęzorem, wydaje dziwne dźwięki i próbuje.. :)

U nas identycznie jakiś czas temu mówił dada, baba, mama. A teraz jak zafascynowało go chodzenie to głownie po swojemu coś opowiada w książeczce czy jak coś zobaczy. BUzia mu sie nie zamyka rozgadany cały czas nawet na spacerze w wózku a szczególnie jak dzieci widzi.
MAma- mówi najczęsciej jak czegoś chce,
am-jeść,
wrr/grry- jak mówię nie wolno to macha raczka i tak mówi
ajo + nawijka po swojemu- jak weźmie telefon czy zabawkę do ucha to
bryy czy brum- jak bawi się samochodem.
ał czy hał- na psa
łał- jak mu się coś podoba najczęsciej reklama TP i Danio
Tata jeszcze nigdy ni powiedział mówi papa.
To chyba tyle zrozumianego repertuaru słownego reszta nadawana szyfrem :)

12 lata 9 miesiąc temu #340757 przez justysiak83
Witam. Ja juz po pracy, mały śpi a ja mam chwilkę dla siebie.
Tobi skarbeczku wszystkiego najlepszego z okazji roczku.
[/b]

A co do gadania to Domis podobnie, gada jak nakręcony ale po swojemu. A tez mamy ten kubek lovi ale Dominik nie chce pić z niczego oprócz butelki, próbowałam już niekapka, bidonu ze słomką i nic.
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #340763 przez sylka
justysiak u nas też był taki okres, podawałam zwykłym kubeczkiem od niekapka bez ustnika. Poźniej kUba zaczał pic z niekapka a teraz pije z lovi. Na poczatku nie łpał że trzeba zassać kubek by leciało :P i dlatego nie chciał bo ze zwykłego samo leciało jak otworzył buzię a mam trzymała :)

12 lata 9 miesiąc temu #340765 przez justysiak83
NO własnie u nas jest to samo i nie wiem jak go nauczyć żeby zassał.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340772 przez sylka
Sam załapie tak mi się wydaje jak zacznie mu przeszkadzać lecący po brodzie napój. Kuba najpierw oswoił 1 niekapek i tylko z niego pił od razu a z innych mu nie szło a po nim lovi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka