BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #446859 przez Agusiak
Sylka przyszły tablice :)
wyglądają całkiem fajnie ale nie będę ich niestety wypróbowywać bo wszystkie idą na prezent a jeszcze ukrywam je przed Pauliniurkiem bo ona też na Gwiazdkę ją dostanie :P :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446868 przez sylka
Moje już wysłane i jutro chyba będą w Paczkomacie :)

Jak Kuba dostanie dam znać czy mu się podoba zabawka :)

12 lata 2 miesiąc temu #446926 przez agi-p
Dzień dobry :)

Oj ja też sie chyba na te tablice skusze :) Jeszcze ich nie zamówiłam , bo tu pobyt w szpitalu , teraz u Mamci i tak leci dzień za dniem ....
A Agusiu duże sa te tablice ?

Moja batalia po przychodniach zakończona . Normalnie wszędzie z wywieszonym jęzorem biegłam , zeby zdążyć . Ale 3 razy mi krew pobrali i mam spokój.. na najbliższe 3 tygodnie hahaha :)
Na prenatalnych pomierzyli Maleństwo i wszystko jest dobrze :) Nic niepokojącego się nie dzieje :) Niestety nadal nie wiem kto zamieszkał w moim brzuszku .Troszkę zawiedziona tym jestem , ale w sumie to przecież dopiero 12 tydz , więc ciężko dojrzeć :P Najważniejsze , ze zdrowiutkie :) I przez tydzień urosło mi Maleństwo 1 cm :) Teraz mierzy 5,5 cm :)

Właśnie wróciłyśmy z długiego spacerku . Jest super pogoda , słonecznie i gdyby nie mocne wiatrzysko , to byłoby bajecznie :)
Miłego dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447022 przez sylka
Agi ogromnie się cieszę, że maluszek zdrowy :)
Na płeć fakt za wcześnie ale za 3tyg napewno poznasz. Ja poznałam jakoś ok 16 tc :)

U nas pogoda też ładna :) Po obiedzie skoczymy na spacer. Dziś serwuję barszczyk czerwony z pasztecikami :)

12 lata 2 miesiąc temu #447027 przez Agusiak
agi super, że z maluszkiem wszystko w porządku, bardzo się cieszę :)
a z ta płcią to może być różnie ja to poznałam chyba po 30 tygodniu albo coś koło tego, tak się moja złośnica ciągle tyłkiem wystawiała :P :P Oj każda wizyta to była nadzieja na poznanie płci :silly: A dziewczyna z sali przedporodowej z którą leżałam dowiedziała się co ma jak już urodziła bo też się dziecko pokazać w tych okolicach nie chciało :blink:

Kochana podaję linka do tych tablic, tam są wymiary :)
www.weltbild.pl/czarodziejska-tablica-aqua_p10991602.html

U nas dziś pochmurnie i wieje jak szlag :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #447261 przez sylka
Helloł :)

Jak tam wieczór?

My zaliczylismy poobiedni rowerowy spacerek a jak mąż wrócił z pracy pojechaliśmy ogladać foteliki. W Cybex Pallas Kuba siedział jak sardynka i ostatecznie wybór padł na Recaro Young Sport. Właśnie zamawiam na allegro bo taniej :)

12 lata 2 miesiąc temu #447283 przez Agusiak
dobry z wieczora :)

Sylka miałam się Ciebie ostatnio pytać czy wybraliście już fotelik? Pokaż jaki to :laugh:

My dziś w domku bo strasznie wiało, Paulinkę wypuściłam tylko na podwórko żeby się dotleniła bo jakaś senna zaczęła się robić :) Pod wieczór przyjechali moi dziadkowie i posiedzieliśmy przy kawce :)

Paulinka już śpiocha a ja oglądam seriale :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 2 miesiąc temu #447286 przez sylka

12 lata 2 miesiąc temu #447290 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Dzięki Kochane :) Nie ukrywam , ze chcielibyśmy poznać płeć jak najszybciej , ale nie przyśpieszymy nic :P Przy Amelce dowiedziałam się w 15 tc :)

Agusiu dzięki za linka :) Zaraz popatrzę jak to tam wygląda ;)

Sylka moja przyjaciółka jakiś czas temu dla Igorka kupiła właśnie ten fotelik i jest bardzo zadowolona . Ma fajne zabezpieczenie jakby dziecko odpięło pasy :) No i wiadomo , firma świetna :)

Ja jak dotarłam do domku , to nie wiedziałam w co ręce wsadzić :P 10 dni mnie w sumie nie było i musialam odgruzować domek . Oczywiście wszystkiego nie zrobiłam , ale spora większość :) Nawet mięsko na jutro już usmażyłam :)

Teraz ide coś przekąsić i do łózka , bo kręgosłup daje się we znaki .

Miłego i spokojnego wieczorku :)

12 lata 2 miesiąc temu #447292 przez Agusiak
pikny ten fotelik :) może odgapię jak będziemy kupować większy do 36 kg :laugh: :P I cena też całkiem, całkiem ale i tak drogie te wszystkie fotele są :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447299 przez sylka
Chcieliśmy jakiś z isofix ale Pallas i Kiddy Kubie nie pasowały a te co znalazłam z normalnymi pasami nie miały testów zderzeniowych ADAC albo kosztowały 1000-1300.

Agusiak tu możesz dokładniej sobie obejrzeć www.recaro-polska.pl/index.php/foteliki-dzieciece/9-36kg .

Mam dylemat czy wybrać ten Saphir z mikrofibrą czy któryś z zamszem. Nie wiem któy będzie lepszy w użytkowaniu i na lato.

12 lata 2 miesiąc temu #447306 przez Agusiak
Aguś kochana odpoczywaj i regeneruj siły :)
Ale jak to nie wiedziałaś w co ręce włożyć, a to Twój mężuś prze te dni co Cię nie było nie mógł zmywarki włączyć i posprzątać :angry: :P :blink: Ojjjjjjj nie ładnie :silly:

Spokojnej i przespanej nocki :) :)

12 lata 2 miesiąc temu #447315 przez Agusiak
Sylka mnie się najbardziej podoba kolor SAND i na drugim miejscu Silver ale będzie pewnie niepraktyczny bo się będzie łatwo brudził

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447321 przez sylka
Po nardzie z P. :P wzielismy Saphir- będzie pasował do karoserii i łatwiej chyba będzie wyprac niż zamsz :)

Mam odp. w prawie kubeczka TT ustnik sylikonowy a pod spodem plastik (widziałam w sklepie) i oto foto tego ustnika
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #447505 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu no roboty miałam sporo . Mężuś przez te dni jak nie było mnie w domku to też starał się nocowac u mojej Mamci . Jechał po pracy do domku się przebrać i do Nas :P
A ja jak wyjeżdżałam,to nie przypuszczałam , ze tyle dni mnie nie będzie . W lodówce zostały zupy,sos i inne ciekawostki,które wiadomo jak wyglądały po tych 10 dniach :P
No i 2 razy Męzuś nocował w domku,wiec troszkę zdążył nabrudzić :P
A w całym domku to wiadomo : kurz , kurz i kurz . Jak jestem w domku to sprzątam codziennie i jest co robić , a po takiej nieobecności , to już w ogóle :P
Mój Mężuś kochany , ale do sprzątania to ma 2 lewe ręce :P Owszem jak poprosze , to mi pomoże , ale szczerze tego nie lubię :P Zawsze cnie tak jak bym chciała :P Wolę już , żeby zajął się Amelką , pobył z Nią , a ja sobie sprzątam :P

Sylka w lecie to chyba w każdym foteliku dziecko się spoci ... jak sa wysokie temperatury to nie ma innej opcji . Niezależnie od fotelika .

Właśnie przed chwilą się ważyłam i załamałam się totalnie :( 12 tydz i 6 kg na plusie !!!! Zaraz sie nie uniosę . A naprawdę nie jem dużo i nie wiadomo czego :( Chyba pobiję swój własny rekord w tyciu ciążowym :(

Miłego poranka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka