BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 2 miesiąc temu #446245 przez sylka
witam :)

Moj syn rozbawil mnie w nocy. Co noc okrywa sie wiec wczoraj wyjelam mu grubsza kolderke z lozeczka i przykrylam cienka. Pomyslalam moze mu goraco. W nocy obudzilo mnie jego wiercenie sie. Zachodze do pokoju a on lezy opatulony te grubsza koldra. Co najlepsze lezala ona zlozona na wersalce, wiec musial najpierw wyjsc z lozeczka wziac koldre naptepnie wejsc z nia i owinac sie jak nalesnik.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446270 przez Agusiak
hej Kochane :)

Sylka Kubuś jest świetny z tymi swoimi pomysłami, no i już taki zaradny z niego chłopczyk, sam sobie wziął cieplejszą kołderkę i się nią przykrył zamiast budzić rodziców :)
Paulinka też w się w nocy odkrywa i muszę ją przykrywać bo nocą wyłącza się ogrzewanie i w chłodniejsze dni jest już zimno.

agi my używamy nadal Helen Harper 4 w dzień i jestem z nich mega zadowolona, dobrze chłoną i nie przeciekają a na noc mamy Pampersy Activ Baby i też nam pasują, bo są elastyczne i jak młoda się nocy kręci to pieluszka jest na swoim miejscu a HH czasem w nocy przeciekły.
Dady pasowały mi tylko te najmniejsze a potem każde nam się przelewały :dry: Hagisy też Ok, ale jak już nam HH się sprawdziły to tylko je kupujemy. Nic się po nich nie dzieje, nie ma otarć ani odparzeń :)

Jedziemy popołudniu kupić Paulinie czapeczkę i taki zakładany jakby golf na szyję zamiast szalika :) i odbierzemy paczkę z winiar bo przyszedł wczoraj sms że już na nas czeka :)

Udanej niedzieli :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446277 przez sylka
Agusiak to pochwal się co bedziesz miała w paczce :)

Taki golfik też muszę kupić Kubie :)

Zamówiłam dziś te tablice :) Kuba będzie miał po czym rysować a i na prezent dla córeczki znajomej się przyda :)Aguś dzięki za cynk :)

12 lata 2 miesiąc temu #446325 przez agi-p
Kubuś jest rewelacyjny i bardzo pomysłowy :) Normalnie az się uśmiałam jak czytałam :) Zaradny z niego chłopczyk, nie ma co :) Ciekawe kiedy Amelka taka samodzielna się zrobi ?

Agusiu ja tylko raz miałam te HH . Niby spoko,nie przeciekały i chłonne były , tylko takie sztuczne mi się wydawały :( Wiem , ze wszystkie jednorazówki są sztuczne , ale w tych ta warstwa zewnętrzna wyjątkowo plastikowa mi się wydawała .

Paczkę dziś lub jutro z Winiar odbiorę :)

A ten golfik chciałam kupić w sobotę na rynku , ale tylko różowe kolorki zostały :P Tez na niego poluję , tylko kolorek inny musze kupić :)

My właśnie obiadek zjedliśmy , czekamy aż Ami sie obudzi , zje i zmykamy na spacer . Śmiać mi się chce , bo kupiłam jej cieplejsze butki,to znowu pogoda się zrobiła :P

Miłego popołudnia :)

12 lata 2 miesiąc temu #446430 przez Agusiak
Sylka nie ma sprawy mam nadzieję że te tablice będą fajne :) Ja się ich spodziewam jutro lub pojutrze :)

Z Winiar mamy jakiś obiadek "danie z patelni", dwie torebki jakiś przypraw, kostki rosołowe i fartuszek :) Ale dokładnie jakie te przyprawy i obiadki to musiałabym zerknąć bo nie pamiętam :silly:

agi ja nigdy jakoś nie miałam takiego wrażenia że te HH są jakieś bardziej sztuczne niż np Dady czy Babydream :)

To samo sobie pomyślałam że kupiliśmy Paulince ciepłe buty i ubranka to zaś się cieplutki zrobiło :P :P

Kupiliśmy dziś w tą czapeczkę i ten golfik, o takie tylko w odcieniach szarego:

www.hm.com/pl/product/91894?article=91894-D
www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-D

Paulinka zarobiła też kurteczkę z Tchibo taką jak na teraz, na polarku, spodenki termo z Tchibo i jeszcze dwie inne czapeczki :)
Kurcze będą z Tchibo świetne pościelki dla dzieci i całkiem fajna cena 65 zł tylko wymiar poszewki na kołdrę jakiś dziwny bo 100x135 :huh: Ale i tak może kupię, najwyżej będzie troszkę duża.

Udanego wieczorku :)

12 lata 2 miesiąc temu #446458 przez sylka
Świetny komplecik kupiłas Paulince, szkoda że u nas nie ma H&M. Do najblizszego mam ok 90 km. Najprawdopodobniej maja go otworzyć w nowej galerii ale dopiero na wiosnę.

My zaliczylimy dziś 2 godzinny rodzinny spacerek :) i trochę zdj. porobiłam :P

Miłego wieczorku

12 lata 2 miesiąc temu #446459 przez Agusiak
Sylka z Winiar to dokładnie mamy tak:
kostki rosołowe
pomysł na- makaronowa patelnia- smażona wieprzowina z warzywami
pomysł na- karkówkę w marynacie pikantno- ziołowej z grilla
pomysł na- soczysty gulasz
fartuch

czyli to nie były przyprawy tylko pe pomysły na.....

12 lata 2 miesiąc temu #446461 przez sylka
O to fajowo masz paczkę :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446473 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Aguś super ten zestaw z H&M i jestem w szoku co do ceny !!! Na rynku zwykłe badziewia droższe były !!!
Czyli kolejne zakupy muszę zaplanować tak , zeby zahaczyć do H&M :)

A ta pościel z Tchibo też w fajnej cenie . Macie tam sklep z Tchibo ? Ja nie kojarzę . Na allegro oglądałam ciuszki dla Ami , ale ceny wooow :(
Paulinka się obłowiła w ciuszki :)

Sylka to czekamy na jakieś fotki ze spacerku . My też byliśmy dziś na dłuższym spacerku , zahaczyliśmy o plac zabaw , taki nawet z siłownią ! I było super . Ale aparatu niestety zapomniałam zabrać ...a takie plenery były :(
Odwiedziliśmy tez moją kuzynkę i chrześnicę :)

Teraz już odpoczywam i zbieram siły , bo troszkę dziś pochodziłam i osłabłam . Jednak brzusio już ciąży :P
A jutro o 6:30 wyjeżdżam już na badania ! Czeka mnie trzy krotne pobieranie krwi do różnych lekarzy i usg prenatalne . Ciekawe czy dowiem się czy będzie Synuś czy kolejna Córcia ? :)

Spokojnego wieczorku Kochane :)

12 lata 2 miesiąc temu #446481 przez sylka
Agi 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Kilka foto wrzuciłam na fb :P :)

12 lata 2 miesiąc temu #446492 przez Agusiak
Aguś to mieliście bardzo udany dzień a teraz odpoczywaj jak najbardziej bo Ci się należy :)
Z niecierpliwością czekamy na wieści z badań i mam nadzieję że już się jutro dowiemy kto mieszka u Ciebie w brzuszku :laugh:

Kochana no ja mam to szczęście że u nas jest sklep Tchibo w markecie M1 w Czeladzi ale mają też sklep internetowy
www.tchibo.pl/

12 lata 2 miesiąc temu #446509 przez Agusiak
dziewczynki a co sądzicie o tego typu zestawach ubrań?
Czy może któraś z Wam kupiła kiedyś taki?
allegro.pl/corcia-1-2l-firmowa-paka-jesi...tka-i2711050152.html

12 lata 2 miesiąc temu #446547 przez agi-p
Kochane dzięki bardzo :) Jak tylko wrócę od lekarza,to zaraz Wam tu napisze co i jak :)

Agusiaczku ja kupowałam chyba ze 3 razy takie zestawy dla Amelki . Od różnych sprzedających . Byłam zadowolona z zakupów . Zazwyczaj trafiałam z rozmiarem , a kilka ciuszków za dużych było , z czego też się cieszyłam :)
Fajnie , bo to są zazwyczaj zestawy firmowych rzeczy . A te zawsze są wysokiej jakości :) Ja nie mam oporów przed używanymi ciuszkami .
A i jeszcze dwa razy kupowałam całymi siatami ciuchy z Anglii . Co koleżanki ciocia przywoziła po wnuczce . Za 150 zł miałam całą siatę firmówek :)

Oj zaraz musze na szybko na FB wejść i zobaczyć Kubuśka :)

No i zmykam :) Spokojnej nocki :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #446559 przez sylka
Fakt firmówki nawet używane sa w dobrym stanie. Ja czeto kupuje coś Kubie na używaku czy dostaję od szwagierki po jej synku. Teraz na używaku trudniej upolować coś w super stanie bo wiadomo że starsze dziecko mobilne i bardziej może coś zniszczyć.
Takich zestawów nie kupowałam, ale ten co pokazałaś ma fajne ciuszki. Jeśli widac po zdj. że cuszki są w dobrym stanie to się opłaca. Zawsze mozesz sobie przeliczyć ile by Ciebie szt. wyniosła :)
Mi sporo nowych ubranek siostra przywozi z UK i za cześć jej płacę (bo wiadomo ona ich też za darmo nie kupuję i chce być w porządku wobec niej) a część w prezencie mały dosteje . Tam po przecenach za grosze kupuje firmówki. Nawet większe ciuszki leżą i czekają aż mały dorośnie :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446661 przez Agusiak
dzień dobry :)

Dziewczynki dzięki za odpowiedź o tych ubrankach, kurcze troszkę szkoda że tak późno odkryłam że są takie zestawy :( Niektórymi jestem dosłownie oczarowana, jakie to są ładne ubranka i jak fajnie dobrane. Wczoraj pokazałam już T i także przypadły mu do gustu więc muszę teraz na taki zestaw uzbierać kaskę no i licytować :laugh: :laugh:

Kochane tak mi się dobrze spało że chyba bym leniuchowała do 10 ale obudziła mnie moja żabcia a przed chwilą dzwonił kurier z Wieltbilda że jedzie z paczką i będzie ok 11-12 :)

Dziś kolejna batalia w MOPS z drugim wnioskiem a potem może skoczymy w odwiedzinki do mojego dziadka bo już wieeeeeeeki u niego nie byliśmy :huh:

Udanego dnia i agi czekamy na wieści od lekarza :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka