- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wiecie może na ile można się zameldować czasowo,maksymalnie?
Sylka,nie ma w ogóle małych elementów. Hanula sobie otwiera lodówkę,piekarnik i włącza dziwną dźwignię,mówiąc "kuku",bo taki kukułkowy dźwięk wydaje. Dla starszych dzieci są karty z pytaniami o kolory,warzywa,kształty itp. Michu z kolei lubił bawić się windą,która jest w bucianym garażu(która jest swoją drogą nieco głośna). Ale ta wersja jest starsza. Teraz już chyba jej nie dostaniesz. W nowszej wnętrze wygląda inaczej,ale masz rękawiczkowy balon No i poza tym Hania nosi ze sobą Mikiego i Minnie. To są chyba najmniejsze elementy,mają jakieś 7-8cm. I nasze figurki są ładniejsze
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Gosiu o tym pobycie czasowym , to musisz się w gminie dowiedzieć , bo jest dużo sprzecznosci ...
Znalazłam coś takiego : ".... Pobyt czasowy - to przebywanie bez zamiaru zmiany miejsca pobytu stałego w innej
miejscowości pod konkretnym adresem lub w tej samej miejscowości, ale pod innym adresem. Na
pobyt tymczasowy można być zameldowanym jednocześnie w kilku miejscach. Zasadniczo meldunek
na pobyt tymczasowy nie powinien trwać dłużej niż 2 miesiące, powyżej tego okresu obowiązuje już
meldunek stały. Ale ustawa przewiduje wyjątki. Wykonywanie pracy poza miejscem stałego pobytu,
kształcenie się, leczenie, także względy rodzinne, odbywanie służby wojskowej, również pobyt w
więzieniu lub zakładzie poprawczym itp., może trwać powyżej 2 miesięcy i wymaga jedynie meldunku
tymczasowego. Przy zameldowaniu na pobyt stały lub czasowy trwający ponad 2 miesiące należy
przedstawić potwierdzenie uprawnienia do przebywania w lokalu, w którym ma nastąpić
zameldowanie..."
I takiego na innej stronie : "... pobyt czasowy — pobytem czasowym jest przebywanie bez zamiaru zmiany miejsca pobytu stałego w innej miejscowości pod wskazanym adresem lub w tej samej miejscowości, ale pod innym adresem.
Ponadto, w ramach pobytu czasowego rozróżnia się pobyt czasowy do 3 miesięcy oraz pobyt czasowy trwający ponad 3 miesiące..."
Ja dzisiaj jade do Bielska znowu . Mam wizytę u diabetologa . Amcia zostanie u mojej Mamci I popołudniu powrót do domku .
Majeczka daje delikatne znaki ... wreszcie Ale brzuch nadal napięty . Myślę , ze dzisiejsze dawki leków już zadziałają
Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi powodzenia w Bielsku
Super że Majeczka się rozruszała
Lecimy się ubierać i na śniadanko a potem muszę pójść do MOPS odebrać decyzję bo trzeba podpisać odbiór
Miłego dnia
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
I znowu od rana sypie i sypie ! Oj szykują sie święta z prawdziwego zdarzenia Białe i mroźne
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
y rok. Dokumentow nie zmieniasz a wydaja decyzje. Mielismy wydana chyba od reki. Wlasciciel mieszkania wypelnia wniosek i Ty chyba tez cos podpisujesz. Jak T nalezy do Spoldzielni Mieszkaniowej to musi to zglosic bo wtedy wzrastaja oplaty.
Agi super ze Maje juz czuć. Dzieki za udostepnienie linka i prosze o codzienny glosik.
Agusiak szkoda ze nie przynosza u Was decyzji tylko samemu trzeba sie fatygwac. Grunt ze przyznali
milego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka ja także już dziś głosowałam i zapisałam Was w zakładkach
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka,no ja mam taki wniosek,który muszę wypełnić i teściowa jako właściciel mieszkania też coś tam wypełnia czy podpisuje i tam jest rubryka z datą do kiedy chce się być zameldowanym czasowo,ale powyżej 3 m-cy. Jak pojadę to się najwyżej zapytam. Myślałam,żeby się zameldować na stałe,ale ta zmiana dokumentów... Na razie czasowo,a jakby się coś ruszyło z pracą czy czymś tam,co by mnie związało z tym miejscem to wtedy się zameldujemy na stałe,bo moje dzieci też nie są tu zameldowane.
Agi,super,że Maja się ruszyła
My już po spacerku. Hania się rozwaliła na tych sankach jak wielka dama(w końcu nie musiała się dzielić )i nie chciała iść,a widziałam,że już tak jej dobrze,ze oko jej się przymykało. W końcu udało mi się ją wyciągnąć z tych sanek,trochę się przeszła i znowu siada. Ale już tak ją zagadywałam,że doszłyśmy do domu. A tutaj "nie ciem pać". Dałam mońka,trochę się pokręciła w łóżeczku i usnęła.
Ja umyłam okno. Oczywiście głowę mam na karku i w trakcie mnie olśniło,że mróz na dworze i mi trochę szyby przymarzają,ale jakoś dałam radę Chyba to wielkie słońce mnie uratowało,bo daje dzisiaj na maksa Wieczorem(jak już powycinam sobie szablony)to walniemy sztuczny śnieg i przyczepimy w końcu te śnieżynki z Ikei,bo już leżą i leżą.
I wiecie co sobie wymyśliłam? Mężu w piątek kończy 30 lat i sobie wbiłam do tego mojego zakutego łba,że mu zrobię tort w kształcie logo FC Barcelony. I trzymam się tego jak głupia,a nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Kupiłam masę marcepanową w Lidlu i to wszystko. Mam nadzieję,że da się ją zafarbować. Nie chciałabym,żeby tort wyszedł lipniasto,bo mąż to wielki fan i zobaczy najmniejszy mankament,więc muszę się przyłożyć. Mogłabym zobić zwykły tort,ale tak bym chciała go uszczęśliwić tym tortem,że mi przez myśl nie przechodzi,że mógły inaczej wyglądać. No,nie wiem,zobaczymy.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
super ze Majcia sie rusza nono niech wiecej nas tu nie straszy , ja z Tymciem nie ialam problemow bo on sie ruszal 24 na dobe co mu zostalo do dia dzisiejszego ze wyglada jakby mial ADHD
Sylka bidon fajowy Gosia ja tez umylam okna firanka juz wisi czekam az zaslony sie wypiora i powiesze i juz koniec porzadkow przedswiatecznych Sylwia zaglosowalam
moj S po nowym roku kupuje mi nowego lapka w koncu obiecal jak zdam prawko za 1 razem
jakby co odgapilam suwaczka bo tamtego nie widac
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosia super miałaś pomysł z tym tortem dla męża Trzymam kciuki żeby wyszedł popisowo
megi fajnie że mąż kupi nowego laptopa, skoro obiecał to nie ma wyjścia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa