BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 3 tygodni temu #586145 przez sylka
gdzie ja to kupie i jak sie podaje?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #586149 przez megi23
w aptece to tabletki na biegunke daj np w plasetrku szynki my tak dajemy :)

laski jak to jest z tym mierzeniem buta mierzylam malemu stope ma juz 14 cm to brac na 15 cm wkladke czy 14.5 jejku zakrecilam sie ...

12 lata 3 tygodni temu #586192 przez sylka
Megi Kuba ma 15 cm i mam buty z wkladka 16 cm Buty maja miec 5-10 mm luzu by stopa pracowala. Idelanie to 8 mm. Dojdzie skarpeta i te 10 mm wg mnie najlepsze i na dluzej.

Megi a duzo ten lek kosztuje? Mam w domu Immudium od biegunki.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #586241 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Pogoda dziś paskudna :( Wyszliśmy na spacer,ale chyba 10 minut nie pobyliśmy na dworze. Na termometrze -2st,ale wiatr sprawia,że temperatura odczuwalna spada do -20st. Załamka,a już tak pięknie było. Poza tym śniegu po kolana(Hani),miejscami,gdzie wiatr nadmuchał zaspy po pas. A teraz niech się trochę ociepli to znowu będziemy pływać. Normalnie ta polska pogoda może człowieka wykończyć.

Ok. 16 jedziemy do Lenki na urodziny.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Hania kolejną noc pięknie spała także w sumie niczym się ten sen jej nie różni od tego w łóżeczku :) A w dodatku jak się rano obudziła,ściągnęła zabawki z półki i pięknie się nimi cichutko bawiła,żeby rodzice jeszcze mogli się chwilę zdrzemnąć :D Kochane dziecko. Muszę Wam powiedzieć,że mikser,który dostała pod choinkę i te cymbałki z młotkiem i kuleczkami to był nasz najlepszy zakup :) Hania się tym bawi regularnie. Oczywiście w międzyczasie znajdzie sobie zawsze inne zajęcie(choćby namiot-ostatnio na topie),ale zawsze wraca do tych zabawek :)

W pokoju mamy o wiele więcej miejsca i stwierdziliśmy,że teraz możemy kupić Hani jakąś większą zabawkę(ale o tym chyba już pisałam) i zaczęłam szperać i myśleć nad kuchnią,grillem czy jakimś straganem z warzywami. Ale rozmawiałam wczoraj z siostrą i mówi,że siostrzenica(Hani chrzestna)chce Hanuli kupić kuchnię,także jedno z głowy :) Poza tym jeszcze myślę nad prezentami na urodziny takimi bardziej na co dzień(trochę żeby nas odciążyć)a nie tylko zabawkami,bo wiadomo jak dzieci mają dużo to niczym się specjalnie nie bawią. No i na liście jest pościel,ręcznik,kocyk(bo w sumie tylko takie niemowlęce mamy i nawet nie mam czym łóżka nakryć czy Hani jak sobie drzemie),zastawa porcelanowa(bo nadal z melaminy "jemy")i jeszcze z zabawek to zastawa stołowa-filiżanki,dzbanuszek,talerzyki. Hania się tym ładnie bawiła u kuzynki,więc myślę,że to dobry pomysł. Macie jeszcze jakieś pomysły? No i kurcze,muszę poważnie się zastanowić nad tortem :( Nie mam pomysłu i jednocześnie mam ich mnóstwo :(

Sylka,mogłabyś mi napisać na priv,fb czy na maila jak dokładnie robiłaś ten tęczowy biszkopt? Chodzi mi o to z ilu jajek,ile dawałaś barwnika i jaki(w proszku,żelu,płynie)i jaki w ogóle wysoki był ten Twój tort?

Zastanawiam się m.in. nad takimi:
www.google.pl/search?q=debbie+brown+tort...64.html%3B1180%3B800

Reszty nie mogę znaleźć w necie :( Ale jeszcze stajnia z kucykami albo domek wróżek.

Może macie jakieś pomysły?

Patrzę za okno,a tam zamieć,sypie,że świata nie widać :( Ja chcę WIOSNĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #586258 przez sylka
Gosiu dam ci znac jak tylko usiade na lapka. A jaki wysoki kurcze nie mierzylam ale tak na oko to conajmniej 25 cm mial. I pieklam w tortownicy tej chyba 20 cm (musze zmierzyc) placki mialy z 2 cm wys. a barwniki w proszku dodawalam.

Edit.
PAmiętacie naszą dyskusję o tym na którym mleku pisze że ma wapń. Otóż na mleku Pilos z LIdla pisze ze jest w składzie. Później moge wam foto pokazać.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #586460 przez megi23
nie wiem ile kosztuje i czy inodium mozna psu podac
ja bylam z tymciem na spacerku nozkowym nie chcial spac to go wzielam . u nas nie ma grama sniegu, raczej bloto.. ale byl zadowlony i grzecznie szedl za raczke.. a spanie hmm musialam lezc do jego lozeczka i dopiero wtedy zaspal :ohmy: :S
mam pytanie czy wasze dzieci pija duzo ??? moj potrafi naraz 2 bidony .. on co chwile pije i boje sie, czy cos mu nie jest z nerkami ... czy cukrzycy nie ma ... oj chyba sie nakrecam juz... :(
spoko Gosia ja tez nie wiem co tymciowi kupic . mysle nad grillem. klocki duplo, crayola cale zestawy ciastoline . kredki , farby, pisaki i cala reszta ... i dalej mam brak pomyslow jak narazie.. :P

super bo uwielbiam produkty Pilosa :D

my jutro jak pogoda dopiesze, to idziemy na maraton sklepwy szukac butkow na wiosne dla Tymcia ... :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #586466 przez sylka
megi 2 bidony co to jest :P :) Kuba też tyle potrafi wypic. W ciagu doby jak ma jakiś dzien zmieści prawie litr mleka krowiego + 2x300 ml MM i do tego herbaty ze 2 po 270 ml :P :)

Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #586487 przez megi23
dzieki Sylwia to mnie uspokoilas bo nie jest goraco a pije jak smok :D moj oprocz mleka krowiego i kaszek na mm swoje 2 razy dziennie MM po 270 i 4 bidony po 300 z czego dwa naraz wypija ...
dzieki za mleko :) ja lubie nabial z Pilosa bo ma wiecej bialka niz weglowodanow :D

12 lata 3 tygodni temu #586668 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Dziewczynki sporo naprodukowałyście :)

Sylka mam nadzieję że Kubusiowi wysypka przejdzie. Ciekawe skąd mu się to bierze?
Dobrze że mleko Pilos ma wapń bo też często je kupujemy :)

megi super, że będziesz mieć autko do własnej dyspozycji, to bardzo wygodne rozwiązanie zwłaszcza przy dziecku. I masz rację czasem lepiej zostawić samochód do tzw zarżnięcia niż dostać za niego marne grosze, które zaraz się rozejdą.

Oj widzę że macie ze swoimi chłopakami. U nas na szczęście nie było jeszcze takich histerii ale owszem różki moja niunia też umie pokazać.

Gosia super, że Hania zaakceptowała nowe spanie i musiała wyglądać rewelacyjnie zajmując na nowym łóżku tak mało miejsca :)
Torcik bardzo fajny, myślałam o takim na roczek :)

Gosi taka zima u Was :ohmy: U nas raczej deszczowo ale śniegu to już tu nie chcę, o nie!!

agi odpoczęłaś przy mężusiu w weekend? Nie martw się ten tydzień też Ci szybko zleci :)

U nas weekend udany chociaż troszkę męczący.
Imprezka rocznicowa była super. Pierwszy raz mieliśmy katering i jesteśmy mega zadowoleni i z pewnością jeszcze z tej opcji skorzystamy :)

A dzisiaj pojechaliśmy z młodą na Oldtimerbazar i zarobiła koszulkę :)
Ale poza tym to mało było ciekawych rzeczy.
Po południu T zabrał jeszcze młodą na spacer a ja zapadłam w sen.

Spokojnego wieczorku

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #586934 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Ja tylko na moment . Od razu się przyznam , ze jeszcze Was nie nadrobiłam , bo tu widze post na poście :)

My już jesteśmy u Mamci . Na neciku limit mi się skończył :( Korzystam z netbooka Pauli . Oczywiscie teraz musze się cieszyć z jej uprzejmości :P i będe na necie wtedy , kiedy Ona nie korzysta :P
Zaraz jemy sniadanko i uciekamy do biedronki i rosmana . Od dziś promocja na taerze,miseczki i szklaneczki z bohaterami z bajek . Chciałabym kupić taki komplet dla Ami i miałabym już z głowy prezent na zajaczka :)

Po powrocie wszystko nadrobię , co pisałyście :)

Miłęgo poranka :kiss:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #586979 przez Agusiak
dzień dobry :)

to ja z rana wrzucę kilka fotek, potem je usunę żeby nie zaśmiecać a na pokazywarkę jakoś nie chcą mi się ładować.

Miłego dnia :)

12 lata 3 tygodni temu #587003 przez megi23
hel laski
Agusiak super ze sie imprezka udala katering hmmm fajna sprawa :)
a kuzyna zona sie nie przejmuj ja mam dystans do tego moj na widok szwagierki kwiczy az leci do pokoju i mnei zostawia sama na go za reke lapie i leci haha ale mi to nie przeszkadza w koncu to jego mama chrzestna :silly: wiem za to ze z nia moze zostac i sie zajmie , glodny nie chodzi przy niej a ma 3 swoich dzieci tez ... dba o niego jak o swoje :woohoo: , jedno wiem jak cos sie dzieje wola mama i leci do mnie i sie wtula.. i tez napewno mnie kocha i wie ze jestem jego mama :lol: powinnas miec dystans do czegos takiego ona wie ze Ty jestes mama i Cie kocha ponad wszystko :kiss:
sniadanko superowoe dla Linki ona fajnei pozuje jak modelka :laugh:
ja juz ogarnelam mamci domek poodkurzalam wszystkie pmieszczenia , jak narazie tymek zajal sie soba , kolo 11 idziemy szukac butow na wiosne :)
hmmm widze ze obchodzicie zajaczka .. u nas sie nie obchodzi :)

ja dzis sie poddalam i cala noc spal ze mna, ani razu sie nie budzil ,tylko macal czy ma mnei blisko laski , on mi sie prawie wczoraj nie zaszedl w lozeczku .. nie wiem co sie dzieje boi sie byc sam ....nic zobaczymy jak S przyjezie co bedzie ...

12 lata 3 tygodni temu #587064 przez agi-p
Sylka i jak tam dziś Psiaczek ???
Fajnie , ze o tym mleku napisałaś :) Uzupełnimy zapasy , jak wykończymy to co mamy .

Gosiu śnieg u Was ? O rany ... oby Nas ominął . Dzisiaj póki co pada deszcz .

A prezenty dla Hanuli wymyśliłaś świetne :) Ja też jestem za takimi praktycznymi rozwiązaniami , zwłaszcza , ze dzieciaki juz tyle mają . A pościel , kocyk i ręcznik to super myśl :) Ja teraz chcę kupić Amisi tą zastawę stołową , z luminarku , nietłukący .Taki z motywem dziecięcym :)

A z tortem , to jak zawsze ambitnie u Ciebie :) Super :)

Megi tym , ze Tymek dużo pije , to raczej nie masz się co przejmować . To dobrze . Amelka też dużo pije . Wody czystej . Sporadycznie jakis sok marchewkowy .

Powodzenia na zakupach butkowych :)

Fajnie , ze imprezka udana . I , ze katering okazał się strzałem w 10 :)

A zdjęcia super :) Twój Mężulek to wykazuje się kreatywnością nawet przy śniadanku :) Aż szkoda zjadać takie cudo :)
Pauliś jest śliczniutka :) I widac , ze z Amelką na prawdę super się bawią :)

Ja dziś niepotrzebnie pojechałam do tej biedrony :( Promocja dopiero od 18-go , a na necie pisało mi , ze od 11-go :(
Zaraz zmykamy na drzemkę :)

Weekend minął mi bardzo szybko ....zdecydowanie za szybko .
Ale przygotowałam sobie już rzeczy dla siebie i Mai do szpitala . W razie czego Męzus tylko wpakuje wszystko do torby i przywiezie :)

Z zakupów jedynie ten materac mi został , stelaż pod wanienkę , biustonosze do karmienia i witaminy dla Małej :)

Miłego dzionka :)

12 lata 3 tygodni temu #587134 przez sylka
Psiak zyje trzyma sie i póki co spokój jest :P

Agusiak ciuchcia wymiata :D fajowa jest :) Brawo dla mężulka

A z zabawą tak jak pisze Agi. Głowka do góru PAula wie kto najukochanszą mamcią jest :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #587257 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Weszłam rano na chwilkę na forum i od razu wysłałam mężusiowi wiadomość,żeby zajechał po tą zastawę po pracy. No i teraz wysłałam sprostowanie. Wkurza mnie,że nie jest wyszczególnione w gazetce :angry: W Lidlu wielkimi literami jest napisane co jest od poniedziałku a co od piątku. A tutaj człowiek się napali,pojedzie i się zdenerwuje. No nic,dzięki Bogu jest to forum :) Dzięki Agi za info :)

Urodzinki miłe,przyjemne i udane. Moje dzieci się pięknie bawiły. Miśko trochę wariował,ale to dlatego,że i Antek i Lena też. A Hanuśka nieco z boku zajęła się "odkurzaniem" i robieniem kawki wszystkim siedzącym przy stole :) Jak zwykle filiżanki,garnuszki były na topie,więc koniecznie musimy jej coś takiego kupić. Bidula bała się jak Lena piszczała :( Mi uszy więdły,a ona nie wiedziała co się dzieje i z takim wielkim żalem popłakiwała. Ale ogółem luzik,było fajnie!

Co do żali i płaczu. Wczoraj siedzą przy stole i jedzą obiad Michu,Hania,ja do kontroli Hańkowego jedzenia i szwagierka. Nagle Michu zaczął płakać(nie pamiętam dlaczego),Hania się na niego patrzy i widzę jak jej kąciki ust opadają :( W końcu miała tak strasznie smutną minkę,że nie mogłam patrzeć i w dodatku po policzkach zaczęły jej płynąć łzy wielkie jak grochy. A ona z takim żalem:"Mychałek płace". Normalnie dziewczyny sama się rozpłakałam :( HAnia tak smutno wyglądała i jeszcze ten żal w głosie :(

Agusia,śniadanko superowe :) Zjadła Paulinka? JA Michowi swego czasu wykrajałam formami do ciastek różne misie,auta,traktory i ozdabiałam serem,wędliną,keczupem :) Zjadał radośnie :)

Agi,dobrze,że masz przy sobie Paulę i jej notebooka :blink:

No,niestety śniegu u nas mnóstwo :( Wczoraj przez cały dzień sypało,nie przestało nawet na chwilkę. W dodatku wiatr straszny :( Znowu na dwór dzisiaj nie wyszłyśmy :( Może się trochę uspokoi to po południu wyjdziemy. Zrobię fotę jaki mamy marzec :silly: Tylko kurcze chyba odwilż idzie,więc będziemy mieć na prawdę niewesoło :(

Do prezentów dorzucam jeszcze coś takiego: allegro.pl/duzy-zestaw-sprzataczki-do-sp...acz-i3070418888.html Takie typowo dziewczęce te prezenty,ale jak mniemam Michu też się dorwie.Bo i jedno i drugie jak tylko widzi kogoś sprzątającego to się pali. Michu zaraz wyciąga chusteczki nawilżane do mebli,a Hania biegnie po zmiotkę i szufelkę.

Lena dostała na urodziny kuchnię i pierwsi do zabawy byli starszy brat Leny Antek-lat 10,5 i mój Michałek. Dopiero potem Lena. A Hania zaczęła się bawić jak już cała reszta przeszła do czegoś innego :silly:

A co do kuchni to Hania dostanie (na dzień dzisiejszy) taką: allegro.pl/super-zestaw-kuchnia-czer-swi...uza-i3064493321.html

Miłego dnia dziewczynki! Ja uciekam do prasowania :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka