BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 9 miesiąc temu #583366 przez Agusiak
to mnie troszkę pocieszyłyście :)

megi pytałaś kiedyś o pita i nie wiem czy ktoś Ci odpowiedział, albo przeoczyłam. Otóż ja jestem na wychowawczym i normalnie dostałam Pita z pracy.

Ewka Chodakowska będzie w sobotę u nas w Katowicach ćwiczyć z ludzikami. Fajna sprawa jak ktoś już się w to bawi :)

Młoda zasnęła, ziemniaki na obiad obrane, T przyjdzie to zrobi kotlety, sałatka jest, więc teraz siedzę i się nudzę ;) :blink: :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #583380 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Boziu,znowu się wymarzłam dzisiaj. Niby teraz piękne słońce świeci,ale wieje,a rano to jeszcze trawa biała była :( a ja odhaczkę miałam.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Wczoraj mąż przyniósł z przedszkola filmik "Dzień z życia przedszkolaka". Ten mój Michu to jest... nic nie powiedział,że był pan kamerzysta,ba,nawet nie powiedział,że miał zajęcia z dogoterapii. Filmik 40 minut,ale fajny :) I Miśko ma pamiątkę :) Szkoda tylko,że nie wszyscy rodzice się zdecydowali,w sumie to od Michałka z grupy tylko 5 na 20 :( Nie rozumiem czegoś takiego. Była wcześniej informacja,potem panie trąbiły o tym,a i tak odzewu nie było. Żeby to jeszcze jakieś duże pieniądze kosztowało,a to taniej niż za zdjęcia,które mieli na początku roku. A pamiątka świetna. No,ale co zrobić... My wczoraj z miłą chęcią zasiedliśmy wszyscy przed TV :)

Noc dzisiaj straszna :( Hania spała ładnie,za to Michu nam się wpakował do łóżka,nawet nie wiem o której godzinie,ale chyba jeszcze wczoraj. Przekichane :( Najpierw położył się przy mnie z brzegu,ale za chwilę się obudził i mówi,że nie może tutaj spać,bo może spaść,więc poszedł pod ścianę. Mąż wstał do toalety i położył się na moje miejsce,więc byłam w środku. Katastrofa,co chwilę mi coś cierpło,tu bolało,tam bolało,nie wyspałam się :( Mąż też jak się obudził to nie mógł usnąć pół nocy,więc obydwoje oczy na zapałki. A Misiek do nas:"ja za to wyspałem się super wyśmienicie" :)

Megi,ja też chciałam Hanię dać do przedszkola od października,bo też przyjmują 2,5 latki,no ale niestety muszą mieć podstawy samoobsługi,a ja raczej nie liczę żeby Hania je opanowała do tego czasu. U nas wpisowego jest 200zł,oddawane jest po pół roku,a jak zrezygnujesz to przykro bardzo,pieniążki przepadają. Wyślemy Hanię jak Michu wyjdzie z przedszkola,w przyszłym roku.

Ja z kolei nie przypominam sobie,żebym dostała Pita :dry: Teraz dostałam,ale tylko dlatego,że w zeszłym roku byłam tydzień na urlopie(przeoczyłam i wybrałam go dopiero po jakimś czasie trwania wychowawczego).

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #583435 przez sylka
Wpadłam na chwilkę Gosiu zdjęcia fajowe :)

Co do szelek to dla mnie dziecko w nich dziwnie wygląda. Kuba na urodziny dostał m.in. plecaczek ze smyczą dla rodzica. Wydaje mi sie mniej drastyczny w wyglądzie niz szelki. allegro.pl/plecak-ze-smycza-szelki-na-pr...-wa-i3071279911.html

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #583454 przez Agusiak
Gosia Hania to już prawdziwa panienka :) ślicznie wygląda i zawsze jest tak cudnie ubrana :)
Dzieło Michałka bombowe a sam Michałek to niezły przystojniak ;)

Sylka plecaczek fajowy ale moja mysza na pewno by go nie nosiła. Ma taki z odpustu za kilka zł to zrzuca go z siebie szybciej niż jej go założę. Ten Twój widzę ma zapięcie z przodu ale to zaś by się darła dokąd by się tego nie pozbyła :/

Chociaż kurcze fajny ten plecak, podoba mi się się :) Muszę go pokazać T :)

11 lata 9 miesiąc temu #583525 przez megi23
no i moja klucha spi yy nie wiem co mu sie stloa siedzial na lozku rzucal sie i darl ... nie zwracalam uwagi wtlil sie i zaspal i chlipie przez sen .. w ogole mam tu jakas masakre jak wychodze np jesc mu do kuchyni zrobic drze sie masakrycznie .. a nie wezme go ze soba bo pcha mi sie wszedzie otwiera mamie szuflady... i pcha sie pod nogi .. kuchnia malutka .. boje sie by go nie oparzyc .. :S dziwolag .... spi na lozku a ja zerkam na niego .. a zjadl ladnie zupe dopil herbatka to glodny nie byl ...

Gosiu Hania mala modelka Ci rosnie. Michu ma talent po mamusi :blink:
a mi sie udalo zrobic cale 7 min turbo i 12 min skalpela Chodakowskiej o matko ale ja mam kondysje jak babcia 80 letnia... :P ale grunt ze cos sie ruszylam :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #583687 przez agi-p
Oj te Nasze dzieci , to chyba grupowo takie buntownicze się robią . Ami ma napady ... bywa , ze jest kochana i rozkoszna , a za chwile złości się i ryczy bez większego powodu .
Na spacerach i w sklepie też zazwyczaj sama chodzi , nie chce za rączkę . Chyba wydaje jej się , ze już jest taka duża .
Czasami mam wrażenie , ze zapada na ostrą głuchotę , bo można ja wołać , prosić , grozić , a ta swoje .
Ostatnio nawet jak się przytulam z Mężusiem , to Ami protestuje i się obraża :( Zresztą nie daje nikomu się zbliżać czy to do mnie , czy np Mężusiowi i Pauli do siebie . Taka zaborcza jest :P

No u mnie batalia z przedszkolami zacznie się dopiero jak wrócę do pracy , czyli w przyszłym roku . Mam nadzieję , ze do tego czasu Ami nauczy się wszystkiego . Teraz jest wygodna strasznie . Najlepiej ,zeby ja karmić , bo nie lubi się brudzić !!! Jak ma rączki brudne , to aferę robi :(

Gosiu zdjecia świetne . Hania to mała modelka i zawsze tak ślicznie ubrana :) A Michaś to juz taki duży chłopczyk :)
A pamiątki z czasów przedszkola to super sprawa :) Mnie tylko wkurzało , ze zdjęcia to tam robili co miesiąc :( Non stop tylko kasę wołali , a zdjecia tak naprawdę na jedno kopyto .

Ide sie chyba położyć , bo jestem zmulona na maksa i kiepsko się czuję .

11 lata 9 miesiąc temu #583784 przez Gosia_Krupa
Sylka,szelki to tak powiedziałam ogólnie,bo chodziło mi o coś co by Hanię przytrzymywało. Widziałam właśnie te plecaczki i podobały mi się :) na pewno ładniej to wygląda :)

Dobra,bo mąż mnie goni. Jadę na zumbę,później wpadnę do Was :) jak będę miała siły :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #583871 przez Agusiak
dobry wieczór :)

dziewczynki czyli skoro u każdej dzieciaczki wariują to miejmy nadzieję że to tylko taki etap i kiedyś w końcu minie :blink:

agi odpoczywaj, mam nadzieję że lepiej się poczujesz :)

Gosia udanej zabawy na zumbie :)

megi gratulacje za ćwiczenia z Ewką, początki są zawsze ciężkie, ale zobaczyć jaki niebawem będziesz mieć kaloryfer :lol:

Sylka plecaczek u nas zrobił furorę, T się bardzo podoba i mnie też :) więc spróbujemy z nim i go nabędziemy ;) A powiedz mi te szelki nie są aby zbyt szerokie? wygodnie się w nim dziecku chodzi i czy faktycznie ma to zapinanie z przodu? bo to bardzo fajna w naszym przypadku funkcja.
Znalazłam jeszcze taki, jest nieco tańszy:
allegro.pl/biedronka-plecak-ze-smycza-sk...zoo-i3082616187.html

Paulinka śpi, ostatnio polubiła teletubisie :P
Dzisiaj np. była rozbrajająca i rozczulająca. Położyłam się na chwilkę po obiadku a ona nakryła mnie bardziej kocykiem, weszła za mnie na łóżko i zaczęła dawać buziaczki w policzek, w czoło, w ramię i myślałam że się popłaczę.

Miłego wieczorku kobietki :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #583908 przez sylka
Agi jutro zrobię ci foto :) Zapięce z przodu ma :) FAjne sa dziewczęce wzory. Szelki nie sa szerokie. Mogę jutro podać Ci wymiary naszego. Fajny ten który znalazłaś :D

Dziś otworzyli u nas nową galerię :) Kupiłam Kubie w Reserved fajne trampiszonki :) Chwyciłma oststnie z rozm. 24 bo same wieksze zostały. Ale patrze że musze mu wymienić jednak na 25, a szczęście 30 dni na wymianę jest :P Nie wiem jak ja mierzyłam je w sklepie że nie zauważyłam że za małe :S www.reserved.com/pl/kids-collection/boy-092-128/shoes/V3420 a oststnio te chustke www.reserved.com/pl/kids-collection/boy-...28/hats-scarfs/V1325 .

W nowym Rossmanie dorwałam mleczko bo ostatnio w innym nie meli i dostałm gratis piling do ciałą i etui na fona :P :)

Kubula dostał balonik i wracał do domku happy.

11 lata 9 miesiąc temu #583929 przez Agusiak
Sylka trampki super :)

My ostatnio kupiliśmy młodej takie, ale o dziwo rozmiar 22 był dobry a normalnie to 23 jest tak na styk, ale widać rozmiar rozmiarowi nie równy :)

www.hm.com/pl/product/06913?article=06913-A

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #583940 przez sylka
Ogladałam je w h&m ale za małe by były a fajne. Mierzyłam inne to za lużne w podbiciu były www.hm.com/pl/product/02970?article=02970-B Te z Reservedd lepiej się dopasowują bo całe wiazane a nie jak h&m na gumeczki.

11 lata 9 miesiąc temu #584050 przez agi-p
Dzień dobry :)

Super te trampeczki :) Kuba będzie wyglądał rewelacyjnie w tej kurteczce , chuście i trampolach :)

Agusniu teletubisie już mi bokiem wychodzą :P Ale na szczęście u Nas etap na te stwory już minął praktycznie :)
Świetny ten plecaczek :) Oby tylko Linuś chciała w nim chodzić :)

A trampeczki boskie . Rany chętnie bym takie kupiła Amci . Ale Mężuś ostatnio kupił Młodej adidasy ... oczywiście różowe z cekinami !!! Tak mu się podobały , Ami też jak je przymierzyła , to już ich ściągnąć nie chciała i tym sposobem nie miałam za wiele do powiedzenia :dry: A ja już na różowe rzeczy patrzeć nie mogę :P
Mai komodę jak się otworzy , to też głównie róż sie przebija . Oszaleć można :P

Ja wczoraj byłam na IP ... ale wszystko ok :) Maja waży 2350 g :) Miałam o 12 spadek cukru do 48 i Majusi nie czułam do wieczora .
Marzę już o kwietniu i porodzie , bo stresująca ta ciąża .

Miłego dnia :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #584074 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka a nam właśnie te trampy najlepiej pasowały bo młoda ma wysokie podbicie i tamte sznurowane jej zwyczajnie nie wchodziły. Z resztą już przerabiałam kilka takich par i u nas zakładanie ich nie należało do przyjemności.

Dobrze, że idziesz na badania.

agi no ja też staram się omijać różowe rzeczy szerokim łukiem ale czasem po prostu się nie da. Ostatnio chciałam w Zarze kupić błękitną koszulę to były same wielkie i skończyło się na różowej. Ale sukienusię w Smyku udało się kupić granatową :lol: Ubiorą ją młodej jutro na imprezce rocznicowej rodziców to potem wstawię fotkę :)
Poluję jeszcze na jakieś delikatne buciki do sukienki bo te z bartka to takie trepy są.

Aguś kurcze ja też bym już chciała żeby był kwiecień i Twoja pora rodzenia bo stresujemy się tu wszyscy. Dobrze że wszystko z Wami w porządku :)

A ten plecaczek mam nadzieję że się sprawdzi, z resztą jak jej go nie zdejmę to w końcu odpuści i będzie w nim chodzić :P :P

No i Kochane kwiatuszki dla każdej małej u dużej kobietki w Dniu Naszego Święta :)

Miłego dnia :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #584162 przez agi-p
Oj kwiaty piękne :lol: :lol: :lol: Szkoda , ze tylko wirtualne :P

A ja zapomniałam Wam napisać najlepsze życzonka z okazji Naszego Święta :)

Agus już nie mogę się doczekać zdjęć Linusi w sukience :) Na pewno będzie się prezentowała jak Gwiazdeczka :)

Fakt czasami trzeba się nieźle namęczyć , żeby kupić coś nie różowego . Niby tyle wszystkiego , ale tak jak dla dziewczynek przeważa róż , to dla chłopców niebieski :(
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #584186 przez Agusiak
agi no wreszcie nam Ami pokazałaś :)
Śliczna księżniczka :kiss:
Aguś Twój mężuś to będzie miał nie lada wyzwanie w Dniu Kobiet jak już będziecie w komplecie ;)

A ja właśnie zadzwoniłam z opieprzem do T i jak tata wróci z pracy to też mu się oberwie bo żaden ku.wa nie raczył przynieść drewna do kominka to sobie z okazji dnia kobiet sama musiałam je przytachać :angry: :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka