BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #587305 przez Agusiak
Gosia tak, młoda śniadanko zjadła ze smakiem ale z nią przeważnie nie ma problemów w tej kwestii to raczej bardziej wena męczyła mojego męża ;)
Ale fakt, wyszło super :)

Dzisiaj zrobiłam Lince śniadanko, idę jej zanieść do pokoju, a tam na podłodze leży zabezpieczenie od szafki ze szkliwem, drzwiczki otwarte, a Paulinka na kanapie siedzi z porcelanową filiżanką na spodeczku i udaje w najlepsze że pije herbatkę :laugh: Rozbroiła mnie tym :blink:

Muszę zerknąć na stronkę Biedronki co to za zastawa, może też kupię ;)

Pisała też dziś do mnie Asieńka, będzie mieć córcie i najprawdopodobniej także Paulinkę :)
Poleciła mi też takie tabletki na mdłości mamarin, musze powiedzieć T żeby mi to kupił.

U nas właśnie sypie śnieg :angry:

to te naczynia?
gazetki.biedronka.pl/g70,wiosna_nadchodzi.html#/Wiosna nadchodzi/8

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #587572 przez agi-p
Sylka to dobrze , ze Psiakowi przeszło . Jeszcze tego by Ci brakowało .

Gosia ten zestaw sprzątający fajny , ja juz na niego patrzyłam. Tylko zrezygnowałam ze względu na małe wymiary odkurzacza .

Super , ze urodzinki przebiegły tak fajnie . A Hanula jaka zatroskana o braciszka ...kochana .
I fajna ta kuchnia :) I Hania i Michaś będą mieli radochę :)

A z tą gazetką to masz rację ... wkurza mnie to strasznie . Ale nic , w poniedziałek jade polować na zastawę :P

Rany ja jestem nie do życia ... pogoda mnie dobija całkiem . Szaro , buro , zimno i deszczowo ... masakra .

11 lata 9 miesiąc temu #587588 przez agi-p
Agusiak napisał:

to te naczynia?
gazetki.biedronka.pl/g70,wiosna_nadchodzi.html#/Wiosna nadchodzi/8

Agusiu nie chce mi załadować tej strony . Ale w gazetce są po 6.99zł/szt naczynia .Do wyboru talerz , miska lub kubek . Hello kitty , Spiderman lub myszka Minie .

Ale Linus sobie poradziła z zabezpieczeniem szafki hahaha :) Spryciula :) I jaka delikatna jest , ze nie potłukła niczego :)

Gratulacje dla Asi :) Kolejna Paulinka będzie :) super :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #587672 przez megi23
hej laski ja na moment my juz w domku
zakupy udane maly ma buty na wiosne z ecco jak znajde foto to pokaze i czapke na wiosne narazie 1 :D jeszcze adidaski chce mu kupic ale to na nastepny tydzien
S dzwonil do mnei ze kolega z pracy ma rozyczke :P :silly: od dzieci zlapal smieje zeby uwazal :P ja nie dostane bom szczepiona . oby mi tu jej nie przywizol bo go zatluke :silly: musze z kompa zejsc bo siedzi obok i mi sie gabi i krzycz pus .. chodzi o gummi bear a ja juz go mam dosc .. wiec wole zejsc wejde wieczorkiem jak bede miec sily :)

aaa Tymek dzis wcale nie spal :ohmy: i juz sie po meni poklada o nie teraz to go pomecze to mi padnie :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #587876 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi o tą właśnie zastawę mi chodziło :) Fajne są to elementy :)

megi fajnie że zakupy udane i Tymek ma buciki :)

A mnie dziś odwiedziła koleżanka, ta co ma Olivkę. Przywiozła mi torbę bo jej pożyczyłam do porodu :) Pogadałyśmy sobie, posłuchałam ploteczek z sądu i ogromnie się cieszę że już tam nie pracuję :P

Paulinka była dziś cudowna, tylko mama i mama i co chwilę się do mnie tuliła i buziaczki dawała więc Kochane macie rację że chyba jednak mnie kocha :blink: Moja Gwiazdeczka kochana :)

Jutro zaś odwiedza mnie koleżanka, jeszcze z ogólniaka. Chodziłyśmy razem do klasy a teraz jest pedagogiem, pracuje w ośrodku dla dzieci i zajmuje się terapią zajęciową. Miałyśmy iść do miasta na kawkę no ale akurat nie mam z kim Paulinki zostawić.

Muszę się jeszcze na te badania wybrać, na razie zrobię połowę a resztę w przyszłym miesiącu bo 300 zł za jednym razem to nie dam rady wyczarować :S
A jutro będą w aptece do odebrania te tabletki na mdłości i całe szczęście bo wieczorami to ciężko jest.

Miłego wieczorku :)

11 lata 9 miesiąc temu #587914 przez megi23
a bry wieczor moje dziecko dzis odlecialo szybko haha poczytalam mu bajeczke o misiu uszatku .. y to jeszcze moja z dziecinsta i nie wiem kiedy usnal jak narazie spi w lozeczku , ale zaraz ide mu mleko robic, zeby mi o 1 w nocy nie wstal :silly:
Agus super ze Cie kolezanka odwiedzila i aa nie mowilam ze Linka Cie bardzooo kocha :lol:
to jutro masz odwiedzinki .. fajnei .. moje kolezanki sie porozjezdzaly..i wspolczuje mdlosci ja mialam rano jak szlam do pracy ale zulam gume orbit bez cukru i mi przechodzilo :)
a nie mozesz tych badan isc do lekarza rodzinnego by cie je przepisal ?? na NFZ ?? ja tak robilam ze swoimi i tez chodzilam prywatnie jeszcze sam mi tarczyce zlecil :P

11 lata 9 miesiąc temu #587979 przez Agusiak
megi ale ja chodzę na NFZ właśnie i wszystkie badania które się da mam za darmo, ale ona wypisała mi chyba kilkanaście, które nie są refundowane i lekarz rodzinny tu nic nie da. A ja jeszcze w pośpiechu bo i tak długo tam siedziałam nie przepisałam sobie nawet co do za badania. Oni tam mają takie wewnętrze karty, więc nie dostajesz skierowania. To zostaje u nich i jak przychodzisz na badania to zabierasz tą kartę z recepcji :dry: No tak już tam mają.

Super że Tymuś tak ładnie usnął przy bajeczce :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588087 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Agusia,słodka Paulinka. Nasza Hania też dzisiaj taka przytulaśna,za to pomiędzy okropnie marudliwa i płaczliwa :(

Sylka,powiedz,ta pościel z Mikim co kupowałaś kiedyś Kubie jest dobra? Tzn. czy nie straciła kolorów po praniu lub nie zrobiła się przezroczysta?! Jeśli ok to czy pamiętasz może sprzedawcę?

Dziewczynki,a może kupowałyście kiedyś na All ręczniki dla Maluchów,takie normalne,kolorowe kąpielowe? Kiedyś siostra kupiła Michałkowi nad morzem i jeden ok,ale drugi się strasznie sypał i w sumie po każdej kąpieli było go co raz mniej,za to Michu dostawał "sierści" :( Poszedł na ścierkę do podłogi(z Kubusiem Puchatkiem) :( Nie chciałabym kupić takiego badziewia.

Poza tym szukam dla Hani jakiejś spinki róży,bo się pogniewała na opaski,a taką różę miała na jednej z nich :( Chciałabym coś w tym stylu(jednak te najlepiej trzymają włoski): dziecko.cogdziezaile.pl/index.php?p=1911&spinki-do-wlosow-hm

Wyobraźcie sobie,że w sobotę zrobiłam Hani dwa dobierane :D Oczywiście nie były piękne,równiutkie,bo jednak ma te włoski jeszcze takie liche,nierówne i zakręcone,ale fakt,że mi się udało to znak,że już bliżej do warkoczyków niż dalej :blink:

Powiedzcie mi jeszcze co ile powinnam robić cytologię? Co rok czy co pół roku?

I na koniec! Gdzie mogę sobie obejrzeć zeszłotygodniowy odcinek "Lekarzy"? I wszystkie od 1-go kwietnia,bo mąż w tym czasie będzie oglądał "Grę o tron"(a ja oczywiście z nim,bo super serial).

Same pytania. Przepraszam :( Wpadłam w sumie tylko po to,bo bym zapomniała. Uciekam do spania,bo oczy mi się zamykają :( Nawet nie oglądam serialu. Na szczęście jest jeszcze coś takiego jak "nagraj" :) Szkoda tylko,że nie działa gdy oglądam coś na innym programie :(

11 lata 9 miesiąc temu #588158 przez sylka
Gosiu sprzedawce Ci podam, tylko poszukam. Posciel po praniu ma diete, dobrze, kolory zywe, material ok nie sprany i nie stracil na jakosci. takie spostrzezena po 3 praniach bo uzywam jej od niedawna.

Co do cytologi to ja robie co roku. Do 30 chyba kaza raz na 3 lata ale ja tam wole co roku zrobic i wiedziec czy wszystko w porzadku.

Z recznikiem nie pomoge bo nie kupowalam nigdy na all.

Dotarla wiadomosc o torcie?

11 lata 9 miesiąc temu #588213 przez agi-p
Dzien dobry :)

Gosiu cytologię najlepiej raz w roku . A raz na 3 lata przysługuje darmowe badanie .

Z ręcznikami też nie pomogę :( Na all nie kupuję takich rzeczy .Ja z tych co musza dotknąć , pomacać :P

Rany już dobierańce ??? Pięknie . Ja to się podniecam , że ledwo kucyka na czubku głowy Ami robię hahaha :)

Str do seriali Tvn'owskich tvnplayer.pl/seriale-online/lekarze-odcinki,981/

Agusiu ale fajnie , ze i wczoraj miałaś gościa i dzisiaj odwiedzinki się szykują :) Nic tak nie ładuje akumulatorów jak pogaduchy :)

A Linus kochana dziewczynka :) Pewnie , ze kocha Cię ponad wszystko :)

Z tymi badaniami to masz przekichane :( Ja za niektóre też dopłacać musiałam , ale nie aż tyle na szczęście . Ale ja chodzę i do diabetologa , endokrynologa i do ginekologa . Każdy daje mi skierowania na co może , wiec zapewne dlatego nie wywaliłam tyle kasy .
Teraz jest problem , bo są ograniczenia i każdy specjalista może wypisywać leki i skierowania tylko w obrębie danej specjalizacji :(
Dlatego ja jestem 3 razy w miesiącu na badaniach .

Megi oby różyczka ominęła Twojego M .

I super , ze zakupy takie udane :) Teraz pozostaje czekac na prawdziwą wiosnę :)

I jak Tymuś spał ? Po bajeczce zapewne miło mu sie spało :)

Sylka jak tam Kubuś i wysypka ??

Ja mam coraz gorzej w tej końcówce ciąży :( Nie dość , ze skurcze łydek koszmarne i zwiększone dawki magnezu nie pomagają :( To zgaga potworna mnie męczy . I jeszcze każda pozycja niewygodna :( Zasnąć nie mogę , męczę się , kręcę i rycze po nocach z bezsilności i bólu .
Cukry skaczą od wysokich na niskie i opanowac ich nie można . Stresuje mnie to ,bo Majusia osłabiona później i ruszać się nei chce czym doprowadza mnie do zawału .
Ta ciąża jest zdecydowanie najgorsza . Dobrze , ze to juz końcówka .
No to się poskarżyłam :P

Miłego poranka :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #588229 przez megi23
hej laski ja juz po sniadanku maly tez :)
cytologie robiee co roku wole wiedziec ze jest ok bo u meni wlasnie nowotwor tych spraw plus piersi byl w rodzinie ...wiec dmucham na zimne :)
apropo spania Tymka wytrzymal do 4 no i wyladowal w lozku wstal o 7:30 wyspany i usmiechniety ... ale wole tak niz cala noc bo musze uwazac by go nie nakryc calego .. bo jak sie znizam to nogi mam podkurczone .. :silly:
z recznikiem tez nie pomoge nie kupowalam na all
a teraz moje sukcesy odchudzajace laski w pasie po tyg intensywnych cwiczen mam 5 cm mniej :lol: nie patrze na wage bo stoi :angry: chodzby mogla tez spac . ale po pomiarach widze ze pomalu leci w dol i miesnie i sie pokazuja mam wciecie w tali :ohmy: takze mam wieksza motywacje .. boje sie tylko ze znowu schudne i zajde w ciaze hahaha :lol: ale co tam lepiej sie czuje jak cwicze :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588241 przez Agusiak
dzień dobry :)

Gosia takie spineczki znajdziesz pewnie na allegro no i może w Smyku będą bo oni tam mają takie. U nas też masa tego jest w H&M.

Aguś ogromnie Ci współczuję tej końcówki ciąży ze względu na to złe samopoczucie.
Ale powiem Ci że moja kuzynka ta co też w kwietniu rodzi 3 córkę, to tak samo bardzo źle znosi tą trzecią ciążę, a jest zupełnie zdrowa. Zapytałam ją kiedyś w mailu jak będzie miała córcia na imię, to odpisała mi że chyba Jemioła, bo taki z niej pasożyt a ona już ledwo żyje. No i też ma małe pozostałe dzieci bo Amelia będzie mieć w lipcu 7 lat a Matylda 3 :) A jeszcze do końca lutego musiała pracować.

Czekamy na zwrot z podatku i też będziemy się rozglądać za łóżkiem, pościelą, wkładami i materacem dla Paulinki. Może w wakacje ją przeprowadzimy do nowego łóżeczka, a może
szybciej :)

Zamówiłam wczoraj też ten plecaczek ze smyczą co ma Sylka, wzór żyrafa, ale trzeba poszukać zawsze na all bo znalazłam go sporo taniej :)

Paulinka spała dziś ze mną, a już od 2 tygodniu spała calutkie noce u siebie.

Ja cytologię mam raz do roku i zawsze za darmo.

Megi ogromne gratulacje, 5 cm wow :ohmy: :ohmy: Świetnie!!!! Ewka byłaby z Ciebie dumna :) Na weselu będziesz niezła chudzinka :)

11 lata 9 miesiąc temu #588398 przez megi23
ja tez wspolczuje koncowki ciazy .. ale juz blizej niz dalej
moje dziecko siedzial niedawno w kacie no juz nie wiedzialam co mam z nim zrobic ... :ohmy: on wstawal ja go sadzalam .. bo sie darl i lecial by przytulic jak mu chcialam pozwolic z taka zloscia chcial mnie ugryzc .. to znowu ladowal a zaczelo sie od darcia bajki ..i nie wiem czemu , to mu ja zabralam ,, potem kredki, i chcial je pogryzc ze zlosci tez zabralam , wylaczylam tv i na koncu wyladowal w kacie i to podzialalo siedzial az sie uspokoil.. i tlumacze mu ze rozumiem ze sie zlosci ale gryzc nie wolno mamusi.... :S ehh jeden dzien aniol taki tulasny calusny a drugi dzien diabel wcielony...

hmm fajnie ze zamowilas plecaczek .. ja bym sie bala na swego harpagana ze go urwie...

hahahah wlasnie sie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
stoi , patrzy na mnie i mowi oooo :) ok ide go przebrac i pocwiczyc :silly: do pozniej i milego dzionka

11 lata 9 miesiąc temu #588588 przez Agusiak
megi no to Tymek dał Ci dzisiaj wycisk ;)

A te plecaczki to liczę że są w miarę dobrze wykonane i trwałe jak zapewnia producent. Może mi się bestyjka nie zerwie ze smyczy ;)
Z resztą nie będę tej smyczy jakoś tak specjalnie używać, może przy ruchliwej drodze, ale chodziło mi bardziej o ten plecak sam w sobie. Już widzę jak Linka spaceruje z nami po lesie i zbiera do niego różne skarby :)

W sobotę jak będzie pogoda to może pojedziemy zobaczyć co tam w naszym domku letniskowym słychać, bo tradycyjnie chcielibyśmy pojechać tam na święta. Chociaż niestety w zeszłym roku pogoda popsuła nam plany :(

Paulinka śpi a ja popijam ciepłą herbatkę :)
Koleżanka przyjedzie po pracy, ok 16 :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #588596 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Ja właśnie pożegnałam rodziców. Wracali ze Szczecina od lekarza i zajechali zobaczyć się z wnusią i córcią :blush: Mama przywiozła mi kilka styropianowych jajek(więc teraz mogę sobie jeszcze porobić),kartki,cekiny,szpileczki i najważniejsze pieniążki :) Za łóżeczko i jeszcze kilka rzeczy. Szwagier wziął za szufladę,siostra za miód,bo mi ostatnio załatwiała dwa słoje i reszta do mnie. Od razu do skarbonek dzieci idą.

Sylka,wiadomość dotarła,dziękuję ślicznie :)

Ręczników też nigdy nie kupowałam na All dlatego pytam. Gdzie można takie kupić?! W Tesco,Pepco?! Nawet nie wiem. Dzieciaki zawsze dostawały...

Cytologię robię co roku,ale się zastanawiałam czy nie powinnam co pół,bo gdzieś tak słyszałam,dlatego pytam :)

Agi,bidulko,jeszcze troszkę :) Ja też się trochę z Hanią męczyłam właśnie najgorzej na koniec,podejrzewam,że kolejna ciąża byłaby jeszcze gorsza,bo to co mi doskwierało w stopniu niewielkim przy Michałku nasiliło się przy Hani :( Ale przeżyła i na szczęście wszystko wróciło do normy :)

Dzisiaj na dworze jest przepięknie :D Temperatura odczuwalna co najmniej 10st wyższa,normalnie się spociłam. Było miło :) Przeszłyśmy się całkiem gdzie indziej niż zazwyczaj. Ale to chyba dlatego,że Hania siedziała na sankach i ja decydowałam o kierunku wędrówki :blink: Zaspy wielkie,a obok ledwo 5cm śniegu,tak tam zawsze wiatr zawiewa...
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

No i moja Kluseczka się obudziła. Miłego!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka