BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648182 przez Agusiak
Gosia bosz to Ci się kolejny dzień od bieganiny zaczął. Ala dobrze że sobie przypomniałaś o tym UP bo oni pilnują strasznie tych odhaczek.

Michałem niezły agent, zataił wizytę u weterynarza, haha uśmiałam się ;)

megi widzę że masz całe dnie zajęta ale fajnie bo przynajmniej czas szybko leci :)

Ja siedzę na tarasie z lapkiem a młoda męczy psa. Za pół godzinki koko i spanko :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #648187 przez megi23
a moje dziecko nie lubi koko .... to ja pioje hehe za to za platki na mleku dlaby sie pokroic juz nawet tak kaszek nie chce jak po obudznieu mleko i platki :silly:

ja wywiesilam pranie .. pogadalam z mamcia i nic mi sie nie chce .. a jeszcze naczynie by wypadalo umyc i zmyc kaszke z lustra . bo moje dziekco samo jadlo to tzn podloga . lustro od szafy i on caly byl hehe :P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648188 przez Gosia_Krupa
Całe szczęście :) Ktoś chyba nade mną czuwa :blush:

Hania przesunęła sobie drzemkę o 2 godziny. Teraz sama się kładzie o 10 i śpi maksymalnie 2 godzinki,więc wieczorem nie jest tak źle :D

Jeszcze kilka fotek i filmik i znikam :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 7 miesiąc temu #648238 przez Agusiak
Gosia fotki świetnie, zakochałam się w tej gdzie jest w spódniczce i opasce :lol:
A w stroju przeciwdeszczowym wygląda jak mały strażak :)

a to Paulinka z dzisiaj jak myła ręce po męczeniu pieska i dwa jakieś wcześniejsze ;)

11 lata 7 miesiąc temu #648252 przez megi23
wasze maluchy slodkie na fotkach sa :)
kurcze chce malemu jakies komplety na lato kupic ale juz zobaczylam w biedronce ze beda to kupie mu z Julianem jego kochanym i smerfem bo na all nic nie ma :S

11 lata 7 miesiąc temu #648309 przez Agusiak
megi też muszę młodej kupić letnie zwłaszcza gatki, ale bawełniane żeby jej było wygodnie.
Chociaż na razie się wstrzymuję bo zaś nakupię a upałów może nie być :P

Linka śpiocha i ja umyłam włosy i senność mnie dopadła.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648462 przez sylka
Cześć wpadłam na chwilkę, zaraz Was nadrobię. Póki co pisze co u nas :)

Dziś byliśmy na wizycie u audiologa. Ponowinie badano słuch i jest oki :) Kuba bez problemu dał zbadać o czym w styczniu nie było mowy i jak wiecie badali mu wtedy we śnie. Mamy skierowanie do neurologa by sprawdził czy od tej str. wszystko dobrze. Byłam w zeszłym roku bo ciemiączko długo się zrastało i wtedy neorolog mówiła że rozwojowo jest bardzo dobrze a mowa ruszy do 3 lat. Ale skoro pani dr chce to pójdę. Powiedział że woli sprawdzic 10 razy noż coś przeoczyc.
Ogólnie Kuba zrobił furorę w porzychodni bo kazdego zabawiał i zaczepiał :) Nawet lekarka poprosiła nas poza kolejnościa bo Kuba spodobał sie pielegniarce proszacej pacjętów do gabinetu :)

Mąz ma dziś urodzinki wiec po wizycie poszliśmy z młodym zrobić zakupki na obiadzik. Zrobiłam serowy granek i do tego upiekłam babeczki. Kubuska chyba wymordował taki spacer bo jak padł o 13,30 tak jeszcze śpi :)

W nagrodę że był taki grzeczyny u lekarza dostał lizaka chupa chups ;) Pierwszy raz go jadł a jaki zadowolony był :lol:

Gosiu ale miałaś dzień doosłownie szalony :P nie zazdroszcze latania.
Michał agent, uśmiałam się :D
Zdjęcia fajowe, widać że była super zabawa.

Agusiak w tranie jest o ile pamiętam wystarczajaca ilość wit. D (dzienne zapotrzebowanie dla dziecka to 400 jednostek) i w czasie jego podawania chyba nie dawałam dodatkowo wit d. Już nie pamiętam bo jesinią Kuba go pił.

PAulinka coraz bardziej podobna do Ciebie ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648563 przez agi-p
Woow ile zdjęć :) Super :) Każdy Maluch bez wyjątku boooski :)

Hanula faktycznie jak strażak wygląda :) A ubranka to ma rewelacyjne .Mała gwiazdeczka :)
Ja to jak z Amelką idę na spacer , to ubieram ją w ciuchy,których mi nie szkoda.Po powrocie do domu wszystko idzie do prania , a z niektórych ciuchów plamy już nie schodzą :(

Paulinka czyścioszek :) I jaka zadowolona :) Co zdjęcie , to piękny uśmiech :) i cudne brązowe oczka ... bajka :)

Czekam na zdjęcia dziewczynek na rowerach :)

A Kuba to już taki duży chłopczyk :) i czapę ma świetną :) Lizak jak widać smakował :)

Megi super rowerek :) Tymek pewnie będzie niedługo szalał na nim na całego :)

Rany już komary ??? nawet nie mów :( ja w tamtym roku walczyłam z tymi krwiopijcami plasterkami,rajdami i innymi badziewiami .

Gosiu Ty to chyba lubisz takie hardcorowe dni :P wczoraj Ci mało było ,to dziś powtórka :P

A Michałek pewnie tyle atrakcji innych miał , że o wizycie u weterynarza zapomniał Ci powiedzieć :)

Sylka to już tyle czasu od badania Kuby minęło ? Szok :) i jak wydoroślał skoro dziś bez problemu dał się zbadać :) Mam nadzieję,że i u Nas taki dzień nastąpi,że Ami tak pięknie da się zbadać :P
Super , że wszystko jest dobrze :) Kubuś zdrowiutki z każdej strony :)

Ta pogoda mnie dobija . Do południa lampa , później zachmurzone i chłodno , a teraz znowu upał .
Do południa była u mnie koleżanka z córeczką i tą piękną pogodę przesiedziałyśmy w domu . Po drzemce wyszłyśmy na spacer , ale już chłodno było i wydawało się , że zaraz lunie deszczem .
Amcia teraz tak kocha być na polku , że do domu niemal siłą muszę ją ciągnąć ... wrzask na pół wsi wtedy :P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648581 przez sylka
Kuba tez ostatnio ma manię czapkowa ;) Wybiera sobie jaka załozy a jak wiatr mocniej powieje to trzyma bo mysli że mu poleci :P
Do piaskownicy też mamy oddzielne ubranka :)

Spiąca Ami jest powalająca i ten kombinatorek :D A maj jaki sliczny śpioszek. Ami ładnie wyglądała w tej czapeczce :)

Do mnie dziś dzwonił tata że wysłał Kubusiowi pojazd na akumulator- quada. Oszaleli ci dziadkowie :blink:

Dziś też dostalismy do recenzji wypasiony nocnik. Kuba od razu go ochrzci. Siedzi jak na tronie bo bardzo stabilny i wygodny. Stary poszedł w odstawkę :P Sama ze wzgl. na jego koszt bym go nie kupiła ale jak za free to korzystamy :D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648619 przez Gosia_Krupa
Aga,Ami wyglądała cudnie w tej czapie i powiem Ci,że z każdym dniem pięknieje,na prawdę :) Na każdym kolejnym zdjęciu jest co raz ładniejsza!

Maja policzków nabrała i taka brązowiutka jest. Śliczności do zacałowania :)

Sylka,foty nie są złe,ale liczy się ten gościu na nich,a nie sama jakość :silly: Kuba na prawdę wygląda poważnie :) A teraz jeszcze będzie bajerował bryką :blink:
Kubuś to jedyny wnuczek?

U nas BMW nadal na chodzie i łobuzy dwa jeżdżą sobie od czasu do czasu :)

Tato do mnie dziś dzwonił,że skombinowali skądś kółeczka do tego rowerka dla Hani :D

Ubrań czasami mi szkoda,ale to się tak nie da. Jakbym w te lepsze ubierała Hanię od święta(a przecież i w święto wychodzimy na spacery)to miałaby je na prawdę maksymalnie dwa razy na sobie,więc szkoda. Różnie bywa z tymi ubraniami,ale generalnie to chyba jakoś specjalnie nie żałuję,w końcu to rzecz,a najważniejsze żeby dziecko było szczęśliwe. Ostatnio Hanula zjechała mi na kolanach z górki w spodniach z H&M,w których ją uwielbiam :) Taki modny krój i kolor. Dziurkę zrobiła :( Trochę mi ich żal było,ale co zrobię?! A ta fota to z niedzieli,więc spódnica/sukienka musowo :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648657 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka ale dziadkowie rozpieszczają Wnusia :) Super . Już widze jak będzie szalał ze szcześcia w nowej furze :)

A z tym nocnikiem , to super sprawa :) Też bym potestowała :P :)

Gosiu pewnie masz rację , ubrania to tylko rzeczy . Szczęście dziecka najważniejsze :)
Ale mi Amka już tyle ubrań zabrudziła i podziurawiła na ogrodzie , ze teraz u Nas po wsi ubieram ją w te "gorsze" ciuszki . Ale jak gdzieś jedziemy , to już musowo "normalne" ubranka ida w ruch :)
Hanula bosko w tej spódnicy wygląda :) Moja chłopczyca nie lubi sukienek i spódniczek :( Zaraz je ściąga i nie chce ich zakładać :(

PS . Dziękuję za komplementy dla moich Łobuzów :)
Dobrej nocy Kochane :)

11 lata 7 miesiąc temu #648713 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi dziewczynki rewelacyjne :)
Linka ma podobną czapę do Ami ale ostatnio niczego na głowie nosić nie chce ;)

Sylka Kubuś super się prezentuje na rowerku i bardzo się cieszę że u lekarza wszystko w porządku :)
Jej kochana mówisz, że młoda podobna do mnie się robi? ja zauważam podobieństwo do mnie ale jak byłam w jej wieku :)Czasem nawet mój dziadek powie do niej Agnisiu (tak zawsze do mnie mówi :))

Ależ dziadkowie prezent zafundowali Kubusiowi rewelacyjny :)
Linka też musi odpalić swój różowy skuter bo w zeszłym roku był jeszcze za duży.

Ja też na podwórko staram się ubierać gorsze ubranka bo niektóre są potem w takim stanie że najlepiej byłoby jej wywalić :silly: a na spacerki to już te lepsze ubieramy :blink:

My dziś zrobiliśmy większość zakupów, Paulina zarobiła dżinsy, krótkie gacie i lekkie butki w H&M i kupiliśmy jeszcze Amelce bluzkę w Smyku no bo będzie w sobotę a my nie byliśmy wtedy na tych urodzinach z ospą w tle :S

Wypisałam Lince kartkę, zapakowała kolczyki i jutro dostanie :lol:

Spokojnej nocki dziewczyny :)

11 lata 7 miesiąc temu #648717 przez sylka
Gosiu Kuba to jedyny wnuczek moich rodzicow.

Z ubrankami mam jak Gosia. Zakladam i te ladniejsze na codzienne spacery. Jesli idziemy tylko na plac zabaw pod blokiem do piasku czy porysowac kreda. To mam kilka ktorych nie bedzie szkoda jak mocno zabrudzi. Jeszcze nigdy nic nie porwal z ubranek. Lubie go bardzo ubranego by wszystko pasowalo kolorami i stylem. Frajde mi to sprawia i nie martwie sie o ubrania bo bez sensu jakby mial cos zalozyc 2 raz i wyrosnie. Teraz cieplo to mozna szalec nie to co pod kurtka.

zaraz zmykam wieszac pranie oraz wyprasowac i zawiesic z mezem firanki. Jutro dom na tip top bo w sobote jade sama na caly dzien do Warszawy na ploty z kolezankami z bloga :lol:

Spokojnej nocki

11 lata 7 miesiąc temu #648725 przez Agusiak
Sylka do piaskownicy, czyli na wyjścia to wiadomo, ale uwierz mi na własnym podwórku to inna bajka. Czasem dla młodej najlepiej nadawało by się takie malusie robocze ubranie jak mają na budowach :P

11 lata 7 miesiąc temu #648906 przez Agusiak
dzień dobry :)

u nas od rana praży aż miło :blink:

Udanego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka