- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na początek:
Agusia,foty jak zawsze super I Paulina jest po prostu cudna,nawet jak zła
Z zabawkami dzieci tak mają w pewnym okresie,nie ma co się przejmować tym za bardzo. Minie samo,tym bardziej że wytłumaczyłaś Lince. Moja Hani z kolei oddałaby wszystko. W ogóle nie zwraca uwagi na to czy ktoś się bawi jej zabawkami czy czymś innym. Tylko czasami przybiega z płaczem,że "Michaś zabał wabawke".
Wczoraj na komunii moja chrześniaczka zapytała czy może porobić zdjęcia naszym aparatem,więc jej dałam,na co Hania z płaczem przytuliła się do męża i mówi zapłakana,że dziewczynka zabrala nasz aparat.
Muszę powiedzieć,że bardzo mi się podobał ten tort w teatrze Ciekawe czym oni wypełniają te obrazki,bo to nie smakuje i nie wygląda jak taka typowa galaretka. Ale zauroczyły mnie te piękne kropelki na około tego misia.
Torcik urodzinowy też super I Dora była Pauli się podobał?
Moja Hania na swoich urodzinach to w ogóle się gośćmi nie przejmowała. Nic ją nie interesowało. Ani goście,ani tort ani prezenty.
Megi,współczuję @ Mnie to czeka niebawem A dzidzia będzie jak przyjdzie jej pora Uda się kiedyś
A teraz co u nas:
Pogoda piękna Weekend słoneczny,ale nie upalny. Dzisiaj też miło O 9 Hania mnie już wygnała na dwór,więc z nią poszłam nie zjadłszy nawet śniadania. Nie wypiłam nawet kawy ani w ogóle kropli czegokolwiek. Ale ta mi już buty przyniosła i histeria niemal,że chce iść na dwór. No to się ubrałam i poszłyśmy. Najpierw na ogród na "bujkę",czyli huśtawkę,a potem wózkiem(bo sobie zażyczyła)na spacerek. Godzinka nam zleciała. Przyszłyśmy i Hania poszła spać,a ja zjadłam w końcu śniadanie.
W sobotę w Kostrzynie Miśko mi marudził pół dnia,że chce iść na plac zabaw do parku. Więc jak już poszłam z nimi(mąż w tym czasie uciął sobie drzemkę),tak do domu wróciliśmy po 4 godzinach. Rozdwoić się nie dało,więc trochę umęczona przyszłam. Ale za to dzieciaki się wybawiły Hania jak to Hania chodziła swoimi ścieżkami(najlepiej jeszcze jak były pod górę),a Micho szukał towarzyszy zabaw i zawierał nowe znajomości. Wyobraźcie sobie,że jak przyszliśmy na plac zabaw to bawiło się na nim 3 Michałów i 3 Hanie Tak mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło A potem to już się dzieci rozmnożyły i w tłumie ciężko było zobaczyć swoje Misiek znalazł sobie kolegę w swoim wieku(synek koleżanki),Michała z resztą,który przyszedł z babcią. Szaleli razem,a kiedy już musiał iść to podbiegł się pożegnać z nim,jego babcią i ciocią(która akurat przyszła-też moja znajoma)i powiedział,że kiedyś ich odwiedzi.
Komunia może być. Najbardziej cieszy mnie fakt,że prezent się podobał,za co Angelika(Michał wołał na nią Angelina)dziękowała mi wiele razy przytulając się Już w kościele przybiegła się przytulić i powiedzieć,że bardzo tęskniła Klejuch z niej,nie odstępowała mnie niemal na krok Dostała tylko ten jeden prezent,a reszta to pieniążki(a czy je jeszcze zobaczy to już nie wiem).
Fotki może jakieś wrzucę Wam wieczorem.
Poza tym kupiłam dzieciom sandały i trampy do ganiania. Sandałów mnóstwo,jedne ładniejsze od drugich,ale niestety większość z paskiem na pięcie,a ja chciałam,żeby pięty były pełne i dobrze trzymały nogę,tym bardziej,że mają tą małą wadę i zaleconą profilaktykę obuwia. Hani trafiły się sandały identyczne jak w zeszłym roku.
Hania wzbogaciła się o dwa rowerki Jeden taki starszy został w Kostrzynie,a przywieźliśmy nowszy. Czerwono-żółty z doczepianymi kółeczkami i rączką,którą można sterować(skręcać kierownicę). Hania oczywiście twierdzi,że to Michałka rower,Michałek by chciał,żeby tak było,ale jednak jest na niego trochę za mały już,chociaż w Kostrzynie zaliczył kurs Może uda mi się potem cyknąć jakąś fotkę to Wam pokażę
Ok,uciekam się do końca rozpakować i ogarnąć ten mój bajzel
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Tort w tatrze faktycznie fajny, mnie też się spodobał, muszę tam zadzwonić i zapytać gdzie zamawiali
Gosia super, że mieliście taki udany weekend i że Angelice podobał się prezent, i dobrze że go od Was dostała bo pewnie to jedyne co jej z Komunii na pamiątkę zostanie Kaski pewnie więcej nie zobaczy...
Dzieci się wybawiły a Hania rowerki zarobiła, świetnie
Ale widzę, że u nas zawsze jest zupełnie odmienna pogoda, u nas jest mokro i na prawdę zimno, brrrr ale zawsze u nas tak jest do tej cholernej "zimnej Zośki" i tych ogrodników czy jakoś tak. Normalnie chyba dziś będzie trzeba zaś kominek odpalić
EDIT:
Młoda zasnęła w sekundę, chyba jest meteopatką bo strasznie marudna od rana a dosyć późno wstała.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu fotki świetne . Widać , że Linka przedstawieniem zainteresowana I super tam dzieciaki mają
Tort urodzinkowy musiał sie Paulisi bardzo podobać dzięki Dorze
I fajnie , ze prezenty trafione Z ubranek pewnie nie specjalnie się cieszyła , ale zapewne przydatne bardzo
A nogi z czego Cię tak bolały ?Skurcze łydek Cię dopadły czy inna dolegliwość ? Dobrze , ze Ci po altacecie ulżyło
Woow Kochana , ale miałaś sen hahaha Chociaż bardzo miło byłoby się spotkać Może wyśnisz mi to , zeby Ami zaczęła mówić i sikac na nocnik . Dzisiaj już nawet nie wiem ile razy ja przebierałam , bo w majty nasikała
Megi ... to rozpocznijcie na dobre staranka Jak mówisz , ze @ przyszła niechciana , to zrób tak , żeby już dała Ci spokój ... przynajmniej na jakiś czas
Fajnie , ze wypad do znajomych się udał I przy okazji wprawiałaś się do boju z 2 maluchów Chociaż tak na prawdę , to trzeba to na swoich dzieciakach przerobić
I czytam , ze Tymuś zmienia gusta kulinarne Chowaj balsamy do ciała , bo Ci pozjada
Gosiu czyli Hania dba o Twoją linię i temu Cię bez śniadania wyrwała z domu
Fajnie , ze u Was pogodna ładna , u Nas od soboty tylko deszcz
A sobotni spacerek to mieliście niesamowity ... 4 godz woow A z tymi innymi Michałkami i Haniami to niesamowity zbieg okoliczności
Super , ze komunia udana , no i ze prezent się spodobał
No i jak fajnie , że rowerki Hania zyskała Czekam na fotki
Dziękuję za życzenia dla mojej Paulinki
My pojechaliśmy w sobotę do mojej Mamci i zostaliśmy do niedzieli Paulinka zadowolona z torta , Mama szczęśliwa , ze zostaliśmy na noc i bardzo fajnie było .
Wczoraj popołudniu jak dotarliśmy do domu , to jeszcze gości mieliśmy .
Majka ostatnio coraz mniej śpi a coraz więcej na rączkach chce byc i marudzi . Dobrze , ze chustę kupiłam , bo coraz ciężej mi robić cokolwiek w domu . Dziś ja w nosidełku trochę ponosiłam i dzięki temu miałam wolne ręce i mogłam coś robić . Nosidełko mam pożyczone , bardzo profesjonalne , wyprofilowane i takie superaśne , ale nie bardzo chcę z niego korzystać , bo boję się , ze coś się z nim stanie , lub , ze Ami mi go wybrudzi lub zniszczy niechcący ...a kosztowało 535 zł !!!
Dziś dalszy ciąg paskudnej pogody i nawet wyjść nie możemy
Ami roznosi dom I chodzi i cały czas pokazuje zdarte kolanko i tak bosko mówi , ze ma "ała"
A z Sylką co się dzieje ? Odezwij się Kochana
Miłego popołudnia Kochane
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jestem wykończona Aż się boję pomyśleć co to będzie latem,kiedy temperatura będzie wyższa i słońce większe To moje młodsze dziecko ani na chwilę się nie zatrzymuje ona jest ciągle w biegu! A ja już nie mam kondycji 15-latki Jestem dętka Mam tylko nadzieję,że siatka na ogrodzie(bo właśnie został ogrodzony)ją zatrzyma
Agi,nie ma jak u mamy?!
Michałek kończy oglądać Kopciuszka,Hania mam nadzieję uśnie niedługo,a ja może obejrzę zaległych "Lekarzy". Jestem już chyba 5 odcinków w plecy Podobnie z "Przyjaciółkami"
pokazywarka.pl/raifvs/
i kilka innych,przede wszystkim z dzisiaj
pokazywarka.pl/0wq4cn/
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś świetnie, że się odezwałaś
Super, że u mamy tak miło spędziliście weekend i Paulinka zadowolona z tortu
Współczuję tego niespania Majci a miałam taką nadzieję że to dzieciątko będzie w przeciwieństwie do Ami małym śpioszkiem.
U nas pogoda taka sama chociaż dzisiaj na szczęście w ciągu dnia nie padało.
A no ma Amisia ziaziu to i pokazuje
Paulina też ciągle pokazuje na rączkę i mówi ał
Kochane i wyszły nam w końcu już wszystkie trójki, ostatni musiała się przebić właśnie w sobotę a ja nie zauważyłam.
Agusiu nogi mnie bolały chyba od tego ciągłego latania to do maluchów to wokół gości, sporo też stałam bo robiłam te gotowe kanapki (które okazały się strzałem w 10 ) i potem jak się położyłam to się zaczęło. Spytam lekarki czy mogę używać jakiegoś Lioton 1000 czy czegoś podobnego na te nogi w razie potrzeby.
Gosia zdjęcia obłędne!! A drogę do celu mieliście bajkową, ja mam taką jak jadę na działkę i chociaż jeździmy już tam 25 lat to zawsze robią na mnie ogromne wrażenie te widoki. W ogóle marzy mi się wyprowadzka poza miasto.
Widzę że Hańca też śpi ze smokiem, a już się bałam że tylko moja żaba została z dydkiem.
Michu na zdjęciu z komunistką ma świetną minkę. Cudne maluchy A Ty mamuśka wyglądasz wystrzałowo, laska z Ciebie
A my dziś wybraliśmy się na dłuuuuugi spacer do miasta, zanieśliśmy zdjęcia z urodzin do wywołania bo ostanie w albumie mamy z Roczku
Moja mama dziś nie poszła do pracy bo źle się poczuła, miała jakieś bóle w klatce ale na szczęście po ekg okazało się że wszystko w porządku ale ma jeszcze skierowanie na echo serca.
Zaś teść też był dziś na badaniu a amerykańskiej klinice serca i najprawdopodobniej czekają go bajpasy.
Gosia ja zaś ostatnio zaczęłam oglądać Seks w Wielkim Mieście na comedy central family i powiem Wam, że strasznie mnie to wciągnęło
Miłego wieczorku dziewczynki
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiu fotki świetne , widoczki rewelacyjne i bajeczna pogoda A z Michałka rośnie Ci taki przystojniak,że w przyszłości "synowych" całe kolejki będziesz miała
Oj o tych upałach , to ja nawet myśleć nie chcę . Też będę biegała z wózkiem za Amelką , bo Ona też wszystko biegiem załatwia . Chwilami nie wiem czy wózek zostawić i za nią latać , czy sprint z wózkiem mnie czeka
Agusiu też miałam nadzieję , ze Maja będzie spała fajnie . Tym bardziej , ze w szpitalu tak było i nawet tydzień po wyjściu .Ale widać tylko odsypiała i siły zbierała
Oby Twoje Maleństwo nie dawało Ci tak popalić .
Zapomniałam Ci wczoraj pisać , ze wyglądasz świetnie . Brzuszek masz cudowny i nie taki ogromny jak pisałaś . I patrze, że już 17 tydz Ci leci ! Szok , ze ten czas tak szybko płynie . Jeszcze troszkę i będziesz tuliła Malucha . Może tym razem juz dowiesz sie czy Paulisia będzie miała brata czy siostrzyczkę A przeczucia masz jakieś ?
Dobrze , ze ekg Mamy wyszło prawidłowo A mówili od czego mógł ten ból się pojawić ? Może na tle nerwowym ?
Mam nadzieję , ze nawet jak te bajpasy będą faktycznie Teściowi potrzebne , to że będzie dzielny i że mu to pomoże .
Mężuś zabrał wczoraj popołudniu Amelkę na wycieczkę rowerową .Przestało na chwilę padac , wiec wykorzystali ten czas . Ami bez spacerku lub choćby krótkiego wyjścia dom roznosi cały .
Dziś pogoda lepsza będzie ...oby tylko nie padało,to ubiorę dziewczynki i wyjdziemy .
Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś, oooo rower to świetny pomysł
U nas dziś słonko wyszło to jak nie będzie bardzo zimno to może namówię T na rowery i ja też się wybiorę
Moja gin odradza ale tylko przez wzgląd na jakiś upadek ale czytałam tu na forum że mama z majówek 2013 do tej pory jeździ na rowerze i jeździła przez całą ciążę i jej gin nie widzi żadnych przeciwskazań Tym bardziej że jeździmy tylko po chodnikach, i ścieżkach rowerowych więc to chyba nie zaszkodzi dzidkowi?
Aguś dziękuję za miłe słowa, to zdjęcie co wstawił jest w miarę przyzwoite ale w rzeczywistości jest nieco inaczej I nie mogłam stanąć całkiem bokiem bo się nie mogłam tak skręcić żeby fotkę strzelić
A powiedz mi jak zareagowali w pracy na Majeczkę? Bo kiedyś pisałaś że nie wiedzą o ciąży, więc musieli się troszkę zdziwić jak dostarczyłaś papiery o macierzyński?
Kupiłam wczoraj w Lidlu ten krem na kanapki dwukolorowy aaaaa zaś pochłonę cały słoik
I kochana powiem szczerze że czasem myślę, że będzie chłopak a czasem jestem przekonana że dziewczynka. Ale mam obawy, że nie dowiemy się tego tak szybko, bo coś czuję że będzie ciągle odwrócone tyłkiem jak Paulinka
Sylka nawiąż z nami łączność
A i wczoraj jak zwykle zasiadam przed tv i czekam na Seks w wielkim mieście, i co? Już nie puszczają!!!!
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gosiu fotki przelsodkie kocham ogladac Hanusie taka niewinna jest
Agi wspolczuje nie spania Majci moze jej to przejdzie ..
Agus mam nadzieje ze chwo tez wyjdzie ok to przez te zmienna pogode raz slonce raz deszcz
U nas wczoraj chlodno bylo ale do 15 bylismy na ogrodzie w tym 2 razy na rowerze i 3 kolowym i biegowym
dzis tz juz byl spacerek rowerkiem on tera niee moze zyc bez roweru .. ma to zdecydowanie po mamusi
dzis czuje sie lepiej ale dopiero jutro pojde na miasto za butami dla Tymka bna komunie . w ogole nerwowa przed ta komunia tesc jest nie do wytrzymania nie wiem co mu jest . bo tesciowej nie ma?? niech juz bedzie po to odetchniemy z ulga
milego dzionka
Agi ja nieraz z Tymiiem o 8 wychodze juz bo pokoj mi roznosi a jak polata czy pojezdzi to od razu inny jest w niedziele tak z S go wzielismy i byl spokojniejszy Tylko u mamy ja nie bede o 8 rano z nim wychodzic
ee mysle ze Dzidek najwyzej bedzie zadowlony przeciez nie bedziesz skakac na nim
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ponuro się zrobiło,więc zaczyna mi się chcieć spać Rano nawet dolało,ale zaraz potem wyszło słońce i było całkiem całkiem. Niestety wiatr dzisiaj straszny i chociaż jest ciepły to i tak nieprzyjemny Włosy mi potargał okropnie :/
Powiem Wam,że mogłoby popadać tak przez dwa dni to bym trochę nadrobiła prasowanie
Miałam to zrobić dzisiaj,ale wzięłam się za coś innego.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My po obiedzie pojechaliśmy do szpitala do teścia, tam posiedzieliśmy dosyć, potem odwieźliśmy teściową i wróciliśmy do domku.
Jutro rano jadę na badania więc zaraz się kładę
dobranoc
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agus
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Z tym rowerem , to faktycznie jest tak , ze najgorsze zagrożenie to upadek . Ja powiem szczerze , ze się bałam jeździć i tego nie robiłam . Tyle , ze moja ciąża była zagrożona od początku , wiec takie wstrząsy podczas jazdy też mogłyby zaszkodzić .
U mnie w pracy świetnie zareagowali Jak byłam w szpitalu , to mój Mąż pojechał i wszystkie dokumenty załatwiał . Powiedział , ze wszyscy się cieszyli i gratulowali szczerze . Wypytywali o mnie z troską i stwierdził , ze strasznie mnie tam lubią wszyscy
A Ty w pracy będziesz mówiła ?
Megi widze , że Tymus rowerek pokochał Super
Teść Wam daje popalić pewnie z tęsknoty za żonką
A tą komunię teraz w niedzielę będziecie mieli ?
Gosiu u Nas pogoda to chyba taka zamienna Jak u Was jest słonecznie , to u Nas leje .Wczoraj mieliśmy fajną pogodę , to u Ciebie musiało byc gorzej
My wczoraj byłyśmy na spacerku długim Nawet po Paulisię wyszłyśmy na przystanek . W drodze powrotnej Amelkę już nóżki bolały i na rączki chciała . Ale dobrze jej to zrobiło Majka miała dzień marudera strasznego . Nawet na spacerze stękała co chwilę . Mam nadzieję , ze dziś lepiej będzie . Ok 8 pojadę do sklepu z dziewczynkami , a potem pospacerujemy sobie
Jutro Majeczke czeka szczepienie i usg bioderek .
Wybrałam skojarzone szczepionki , bo chcę jej oszczędzić nieprzyjemności . Już dość ja w szpitalu kuli I jeszcze na te pneumokoki dostanie .
Nic miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś ja pracuję u taty więc już wszyscy wiedzą
Kochana powodzenia na jutrzejszym szczepieniu. Ja muszę Paulinę na bilans umówić.
Super, że w pracy tak miło zareagowali a to że Cię tam wszyscy lubią to przecież logiczne nie mogło być inaczej
Fotki cudne, Paulina śliczna kobietka a dziewczynki bombowe i Majcię w końcu z otwartymi oczkami widzę
Piękne tam macie okolice do spacerowania, u nas nie ma gdzie.
Albo przy rychliwej drodze albo między domami, ale tez po ulicy bo na chodnikach wszędzie auta stoją.
Ale wczoraj jak odwoziliśmy teściową to przejeżdżaliśmy przez centrum Dąbrowy i nawet nie sądziłam że tak bardzo tęsknie za tym miastem. Z tego tylko powodu nie mogę doczekać się pomieszkiwania u teściów w czasie remontu bo pospacerujemy i poodwiedzamy stare śmieci
Czekam na tatę i jedziemy na badania.
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi trzymam kciuki za szczepienie a komunie mamy 26 dopiero dzis ide na miasto po butki do spodni ganriturowych wczoraj przyszly i wyglada w nich cudownie
a oto taki mix fotek