- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Sylka , ale fajnie że wypad taki udany No i spotkanie takie miłe
Super , ze Mąż tak wzorowo sobie z Kubą poradził .
Kubuś widzę kolejny krok do samodzielności zrobił . Zapewne ulżyło Ci jak tak sam już po schodach śmiga
Aguniu no to teraz wszystko już kumam z tą pracą
Oj szkoda , ze Mąz znowu jedzie i same zostajecie na weekend , ale coś za coś . Łazieneczkę będziecie mieli superową
A tuniczki to obowiązkowo ,chyba to najwygodniejszy ciążowy strój (i nie tylko)
Megi czyli roboty macie ogrom w domu . Dobrze , ze masz szwagierkę do pomocy
Super , ze buty udało sie kupić . Czekam na zdjęcia małego eleganta
Gosiu ładnie mi optymistycznie za naprawę ... 1500 ??? oj trzymam kciuki , zeby jednak mniej wyszło .
Super , ze Michu taki dzielny na szczepieniu
Mam nadzieję , ze z dwójką dałaś rade dzisiaj No i , ze telefon był odłożony dla Ciebie .Daj znać jak się spisuje , bo tez bede wymieniała telefon
Trzymam kciuki za rozmowę Na pewno świetnie sobie poradzisz
Od rana miałam zamieszanie małe . Pogoda cudna , więc Amelka cały niemal czas na ogrodzie rządzi . Pomysły ma nieziemskie kombinator mały
Mnie koleżanki odwiedziły i pogadałyśmy sobie przy kawce .
A popołudniu pojechałam do pediatry , na szczepienie Majki i na usg bioderek .
Dr powiedział , ze Majusia w niczym wcześniaka już nie przypomina Oczywiście poza tymi kontrolnymi wizytami u specjalistów Waży pięknie 4400 , aż lekarz powiedział , ze jak jest na samej piersi , to wielki szacun za wagę Szczepienie nawet dobrze Maja zniosła , ale mimo że kupiłam te skojarzone , to i tak dzisiaj 3 wkłucia miała
Paula tez załapała się na szczepienie , bo jej rocznik ma obowiązkowe
I skoro dzień szczepień był , to i Fado miał przeciw wściekliźnie
Amelka nadal na ogrodzie się bawi Do domku wracać nie chce ...wrzask wtedy i histeria
Nie wiem jak ja zaciągnę na kąpiel ... chyba tylko siłą
Miłego popołudnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Pisze wiec w skrócie.
Agi dzień idzieł miełąś tak jak Gosia Super że szczepiania udane i zaróno PAula i MAja jak i Misiek ładnie je znieśli.
MAja ładnie przybiera i bardzo dobrze
Kuba fajnie wyglada jak tak zasuwa srodkiem schodów. Zapitala jak samochodzik.
Gosiu trzymam kciuki za prace
Agusiak upolowałaś cos na łowach zakupowych?
Megi macie kocioł z ta komunią.
Coś mi łupneło w odcinku lezwiowym i boli mnie kregosłup. Być może w czasie pogoni za Kubą źle stanęłam jakoś. On z tych szybkich i wiecznie w ruchu dzieci wiec pewnie gdzieś źle stapnęalm i mam. Oststnio 1 kobitka na placu zabaw ze zdziwueniem patrzyła jak on szybko pokonuje przeszkody, drabinki, mostki na łancuchach. Jej 4 latni syn ladwo skonczył a Kuba nakręcił juz 4 kółeczka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
agi to faktycznie mieliście dziś dzień szczepień,hehe
Ale najważniejsze że wszystko dobrze poszło. Bardzo się cieszę że Majeczka tak świetne ma wyniki wszystkich wizyt i pięknie przybiera na wadze Masz super mleczko a z niej jest bardzo silna dziewczynka Ja w ogóle jakoś nie myślę o niej jako o wcześniaczku bo w sumie faktycznie prawie w niczym ich nie przypomina, i tylko jak przypomni mi się tydzień ciąży w którym się urodziła to sobie o tym przypominam
Sylka super z tymi schodami, Paulina też sama chodzi ale trzyma się poręczy jeszcze
Gosia i jak tam masz telefon?
Kochana ja się jeszcze na zakupy nie wybieram, po porostu dziś stwierdziłam że muszę kupić te tuniki bo już dziś u nas prawdziwy upał był
Może w przyszłym tygodniu
Pojechaliśmy dziś da Dąbrowy, T poszedł do taty do szpitala a my na plac zabaw. Matko byłam na tym placu taka szczęśliwa, poczułam się jak w domu i powiem Wam, że nawet się nie spodziewałam, że tak bardzo tęsknie za tym miejsce, tym osiedlem, jego klimatem i nawet za blokami Aż nie chciało się wracać. Jednak gdzie się człowiek wychował tam mu chyba najlepiej
Paulinka wieczorem znowu była nieznośna, nawet T się już na nią zdenerwował i dlatego uśmiałam się jak takie dwie panie na placu zabaw mówiły ze zdziwieniem o młodej że taka grzeczna, ha ha ha ha dobre
agi mamy ten sam problem, nie da się Pauliny zaciągnąć z dworu na kąpiel wrzask na całe podwórko.
Lecę przed TV.
Miłego wieczorku
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka z tym kręgosłupem to nie za ciekawie . Może maści pomogą ?
Ja muszę iść do lekarza i teraz zapewne wyśle mnie na rehabilitację w związku z kręgosłupem . Poprzednio RTG mi robili zaraz na początku ciąży i wyszły pewne nieprawidłowości , ale na żadne ćwiczenia juz mnie skierowac nie mogli i kazali wrócić jak urodzę .
Agusiu masz rację z tym,że tam gdzie się dorasta , to człowiek najlepiej się czuje . Ja uwielbiam jeździć do Mamy,kocham te miejsca,wspomnienia i jest mi tam mega dobrze Z młodych tam już niewiele osób zostało , ale starsze osoby są , i zawsze tak życzliwie podchodzą do mnie
A z Majeczką mam takie same odczucia . Patrząc na nią chwilami zapominam , ze to wcześniak Taka moja siłaczka mała Tylko te cholerne wspomnienia czasami wracają i w momencie łzy napływają do oczu . Ale to juz mamy za sobą , teraz jest super
Rano wstałam z myślą , ze Amelkę wypuszczę znowu na ogródek i przynajmniej będzie spokoju trochę Ona uwielbia tam przebywać i nawet bez zabawek świetnie sobie organizuje czas . Ale od rana pogoda nie za fajna i kropi deszcz To się nacieszyłam słoneczkiem , nie ma co
Majusię od rana w chuście noszę To genialny wynalazek , zwłaszcza przy takich dzieciach jak moje Przynajmniej mam wolne ręce , a Majka zadowolona i spokojna .
Wczoraj dla pewności jeszcze zapytałam ortopedę czy nie ma przeciwwskazań do chustonoszenia
Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi ja podziwiam te mamy co potrafią się w te chusty zamotać, ja bym chyba ze zwykłej wygody wybrała jednak jakieś nosidło, hehe
O rany mam nadzieję że do nas ta pogoda nie przejdzie po sąsiedzku bo od rana grzeje aż miło i po śniadanku na podwórko wyganiam młodą. Też nie potrzebuje żadnych zabawek, domek, piaskownica i zjeżdżalnia stoją nieruszane, jedynie huśtawka ma wzięcie, a tak to najciekawszy jest pies i jego wędrówki, wszędzie za nim chodzi. Ciekawi ją też wszystko co w garażu ale tam może tylko być z tatą lub dziadkiem. Wczoraj robiła aferę bo T naprawiał coś w aucie i ona oczywiście też i nie dało się jej przetłumaczyć, że nie może się wczołgać pod auto jak tata. A poza tym ma ostatnio jakiś taki czas że ciągle jest tylko "mama chodź" nawet jeśli siedzę na dworze i na nią patrzę to chce żeby z nią chodzić i wszystko Ci pokazuje.
Na naszym dawnym osiedlu Aguś, jest mnóstwo moich rówieśników i osób w podobnym wieku. Rodzice się wyprowadzili zostawiając dzieciom mieszkania lub też młodzi kupili w pobliskich blokach i na prawdę dużo można tam spotkać znajomych twarzy
Małych dzieci jest masa, wszędzie słychać ich gwar i aż miło, no i są takie śmielsze, podejdą, zagadają. A tu kurcze to takie dzieci snobów, każde chowane na swoim podwórku
Ja już po śniadanku, Paulinka też więc szykujemy się na dwór
Miłego dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Od rana juz z 23 st i wiaterek zaraz pewnie skoczymy na spacerek, moze kupie ziemie i posadze kwiatki na balkonie.
Agi z kregoslupem to powinnam rtg zrobic i na rehabilitacje isc ale to dopiero we wrzesniu bo nie mam jak. Z Kuba nie pojde bo kto go przypilnuje w czasie zabiegu. Ogolnie po porodzie czuje czesciej bol. Teraz pewnie leki jakies dostane i skierowania. Szkoda ze w domu nic sie samo nie chce robic, bo bol sprawia zwykle ruszanie rekami. Dokucza mi odcinek ledzwiowy
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas pochmurnie,ale ciepło. Nie pada,czasem słońce się przebija,ale ogółem to tak szaro-buro.
Ale prognozy pogody doprowadzają mnie do szału. Jak w Warszawie jest pięknie to mówią,że będzie pięknie,tak jakby W-wa to cały kraj A jak u nas było cudnie to rozpaczali na wszystkich stacjach,że pogoda do dupy Niech to rozdzielają,anie wrzucają wszystko do jednego worka zwanego W-wa
Telefonik mam,tylko muszę się nauczyć go obsługiwać,bo dzisiaj nawet nie potrafiłam odebrać telefonu ale jest co raz lepiej Tylko nie mam sporej części numerów :(no i żadnej muzyki ani zdjęć
Hanula też sama po schodach schodzi i wchodzi. Czasami opiera się o ścianę,ale zazwyczaj to nie ma czasu na regulacje odległości. Wpada po prostu na schody i bieg. Bo Hania nie schodzi ze schodów tylko zbiega Dlatego staram się ją jeszcze trzymać,bo ona chce być tak szybka i jest tak niecierpliwa,że kilka razy mi dwa schody na raz brała i myślałam,ze łupnie jak długa,na szczęście utrzymała równowagę. No,ale taka duża to ona jeszcze nie jest by brać kilka schodów na raz
Autko naprawione,także za jakiś czas przegląd,ubezpieczenie i będzie git Optymistyczna cena się nie sprawdziła,ale wyszło jeszcze lepiej. Mąż był w niemałym szoku,bo zapłacił 1100zł Ale cieszy nas to ogromnie Bo w przyszłym miesiącu mamy właśnie ten przegląd i ubezpieczenie,które u nas niestety to liczba trzycyfrowa. Ale chyba już niedługo
Wczoraj była jedna z lepszych zumb na jakich dotychczas byłam. Przyjechałam taka naładowana Miałyśmy z kuzynką super humory chyba przez całą tą godzinę banan nam nie schodził z twarzy
Wypad z moją dwójką Pierwszy i ostatni raz. To jest niemal samobójstwo Jeszcze gdyby Hania była w wózku to ok,ale dwoje na nogach... nigdy więcej!
Wsiedliśmy do autobusu i poszłam z Hanią tak bardziej na środek,żeby była wolna cała dwójka,a najlepiej obok jeszcze jedna. Patrzę,a Michu usadowił się na przedzie obok dwóch pań i już się w dyskusje wdaje. Mówię do niego,żeby już tam został tylko ma być grzeczny,na co one odpowiedziały,że go przypilnują. Przez całą drogę słyszałam jak nadaje. Nie słyszałam o czym tam debatuje,tylko słyszałam,że cały czas coś mówi. Dobiegł mnie tylko jeden strzępek: "to takie krokodyle". Myślę,że pewnie znowu rozprawia o kajmanach w Orinoko(i się nie pomyliłam).
Jedna babeczka wysiadała wcześniej i zanim wysiadła mówi do innej:"wieża Eiffla jest w Paryżu,Himalaje to najwyższe góry świata,a kajmany żyją w Orinoko,o! to mi powiedział!". Poszłam z Hanią usiąść na jej miejsce to ta druga mi mówi,że Michałek jej sporo powiedział,że sobie tak tutaj rozmawiają na różne tematy. Powiedział też,że jedzie z mamą i siostrą na lody,bo dostał pieniążka od cioci Mój gaduła A ja siedziałam jak na szpilkach,żeby się za bardzo nie rozbrykał i nie palnął czegoś co by mnie pod ziemię zapadło Wiadomo jak to dzieci,tym bardziej,że wiem c mi czasami z przedszkola przynosi
Co do miejsca,gdzie się wychowywało ja też uwielbiam być w Kostrzynie,tyle,że tam już praktycznie nie ma moich znajomych Ci najbliżsi powyprowadzali się za granicę,a kumple ze szkoły w większości do okolicznych miast większych Większość zjeżdża na Święta albo na Woodstock,ale wiadomo Święta to czas dla rodziny,więc ciężko się spotkać,z kolei na Woodstocku w takim tłumie tym bardziej Ale mimo wszystko i tak lubię tam jeździć
Słońce wyszło na dobre,widzę Po Hani drzemce spacer
A teraz idę prasować,znowu,ale muszę w końcu wyjść na prostą,bo teraz to dopiero się zacznie! Jak już jest ciepło to łobuzy sobie na więcej pozwalają na podwórku i przez to bywa,że 2-3 komplety ubrań idą w dzień
Miłego dnia! Buziaki :*
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tam tętni życie, na prawdę, a tu każdy na swoim podwórku i tyle.
Może to dobre dla jakiś odludków bo nawet na emeryturze ludzie lubią mieć towarzystwo
Gosia no to Michałek zabłysnął wiedzą w autobusie
Fajnie, że masz telefon i na pewno szybko opanujesz jego obsługę
Ja zawsze przed zmianą tel kopiuję całą książkę na kartę SIM i potem mam poucinane nazwy ale przynajmniej mam wszystkie numery
No a muzyka i zdjęcia to wiadomo, musisz wgrać sobie od nowa
Super, że zumba tak Was pozytywnie naładowała.
U nas też się chmurzy i słonko sobie gdzieś poszło ale jest ciepło i Paulina lata na krótki rękaw. Cały czas siedzimy na podwórku i muszę psa bronić przed Pauliną, bo nie daje mu spokoju. Jak ją kiedyś chapnie to będzie miała.
Po południu się gdzieś z nią przejdę, tylko pytam się ku...rka gdzie? Co za wiocha
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
od rana sprzatamy dalej ... Tymcio rowerek zaliczyl i niechetnie z ogrodu poszedl spac .. Agi on tak jak Ami chyba by tam nocowal jakby mogl on czym kolwiek sie pobawi znajdzie kamien czy patyk i happy wczoraj wynalazl packe na muchy to chodzii l i mowil cap cap i uderzal i sie smial . muchy musialy miec radoche w niego
wczoraj chcialam wejsc do was , ale s sie dorwal mojego laptopa i gral prawie do 23 ja Hausa ogladnelam i poszlam spac ... i znowu mial na 5 isc hehe a poszedl na 7 ..
od rana wielka robota tesc kielbaski wedzi i szyneczki juz na komunie ... dzis mamy watrobke blee tzn oni ja niet i maluchy tez .. mam traume i jej nie tkne wiedc wymyslilam rybke i warzywka z parowaru
Agi chusta fajna sprawa ja mam kieszonkowa .. ale nie moglam mlodego nosic .. ale jak bedzie dzidziol numer 2 to napewno bede ... bo mi kregoslup padnie
Gosia wspolczuje wypadu z 2 ... i ciesze sie ze autko tak malo wynioslo .. my juz mamy po wszystkim ... wystarczy ze w tamtym roku poszlo 5 tys ... to ma jezdzic przez kolejne 10 lat
Ach tutaj jest p[lac zabaw na rynku no powiedzmy bo domek i zjezdzalnia i 1 hustawka .. ja cos bedek ombinowac w naszym ogrodzie maluchom zrobic tylko niech sie przewinie ta komunia kupilabym taki domek ze zjezdzalnia i hustawka ... no cos napewno beda mieli ...
Sylwia wspolczuje z kregoslupem wiem co to znaczy ja po porodzie dlugooo dochodzilam do siebie ... teraz czasami mi dokucza ... poszukaj moze jakis cwiczen na necie .. kiedys mialam dostalam w szpitalu jak cwiczyc ...ale nie wiem gdzie sa...
sorki zep isze chaotycznie ale co sobie przypomne to odpisuje ... dzis posprzatalam wszystko to jutro nie bede miec tyle
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulinka drzemie ale ciężko ją było zagonić do domu.
megi młoda zaś jak biega z packą na muchy to woła "sio, sio!!"
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiu Michal to niezla gadulka i jaki madry
Megi wlasna kielbaska mniam
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulina wstała i znowu marudzi, już mi ręce opadają. Najchętniej to pojechałabym z T na tą działkę i zostawiła młodą z dziadkami, ale wiem że jeszcze wieczorem chciałabym już do niej wracać
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulinka bedze miala radoche z sadzenia jak Kuba. Posialam tez ziola oregano i bazylie.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny padam, mam dość. Cały dzień byłam dziś sama z młodą, która na dodatek miała dzień marudera i myślałam już że zwariuję. T wpadł i zaraz pojechał na działkę, rodzice wpadli i pojechali do dziadków bo pomagają im sprzątać po remoncie no a my zostałyśmy same, skazane na siebie Poszłyśmy na plac zabaw, a tam najpierw larmo, no bo trzeba zejść z huśtawki żeby inne dzieci się mogły pohuśtać, a potem krzyk bo trzeba było w końcu iść do domu by uciec przed deszczem no i już późno się robiło. Potem jeszcze koszmar kąpieli i nakarmiona bestyjka poszła spać.
Obejrzę Rodzinkę pl. i idę spać
Dobranoc
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiu mi tez się wydawało , ze wiązanie chusty to jakaś wyższa filozofia A tymczasem zawiązanie jej zajmuje chwilę i skomplikowane wydaje się to tylko za pierwszym razem
Majka uwielbia byc w chuście
Ależ miałaś męczący dzień . Te Nasze dzieciaki kochane , ale potrafią człowieka wykończyć na maksa . Zwłaszcza jak mają ten dzień marudzenia , złośliwości i krzyku .
Sylka bylebyś do września wytrzymała z tym bólem kręgosłupa . Ja się ciesze , ze Amelkę mogę już zostawiać u mamy , ale bardoz długo wszędzie gdzie szłam , to musiała mi towarzyszyć . Zresztą tak jak Maja teraz . Czy to fryzjer,ginekolog czy urząd jakiś , wszędzie jest ze mną . Innej opcji nie ma .
Gosiu super,że auto naprawione i troszkę taniej niż zakładaliście . Jednak mimo to kwota jest ogromna Auto to jednak skarbonka . My mamy 2 auta i czasami mnie krew zalewa jak przychodzi do opłat i napraw Ale musza byc 2 niestety .
Super , ze zumba taka udana Ja od przyszłego roku też się zapiszę , bez dwóch zdań . Tylko musze poczekać aż Majsuia nie będzie tak zależna tylko ode mnie
Michałek to jest gaduła Ale fajnie , ze jest taki otwarty Nie wstydzi się i wiedze ma sporą
A , ze wypad z dwójką jest koszmarem , to też się juz przekonałam
Megi takie swojskie produkty ...pycha . I jeszcze mi tu sernikiem ochotę robisz Ja sie ostro wziełam za siebie .Nie ma bata ...kg musze zejść . I widze poprawę po tygodniu
Chusta super , zwłaszcza jak 2 łobuzy są w domu
Sylka to z Kuby jeszcze ogrodnik Normalnie Twój Synek w każdej dziedzinie się odnajduje
Ja zaraz się zbieram i jadę z moimi 3 dziewczynami na zakupy . Paula wymarzyła sobie conversy , a ja przy okazji zakupy zrobię
Po powrocie biorę się za przygotowania jedzonka na grilla i jak Mężuś wróci z pracy , to jedziemy do przyjaciół
Niby zapowiadali dziś 25 st , słońce i ogólnie bajeczną pogodę,ale chyba się pomylili
Udanej soboty