- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj nie ma spania Wymyśliłam sobie kartkę dla mamy i muszę ją koniecznie zaraz skończyć,żeby zdążyła dojść. Mama lubi chwalić się moimi dziełami,więc pewnie taką kartką specjalnie dla niej się ucieszy Tak myślę Szkoda,że nie mam tu żadnych zdjęć z dzieciństwa,bo bym trochę postarzyła fotę(mam taką jedną jak miałam chyba 2 latka jak jestem do mamy przytulona,bardzo mi się podoba,z resztą w K-nie jest w ramce u mnie w pokoju). Wkleję przypadkową fotę vintage. Kończę właśnie róże,więc chyba dam radę
Agi,fotki super. Chustę masz w bardzo ładnych(modnych w tym sezonie)kolorach Widać,że Mai pasuje
Ami miała super zabawę Fajnie tak jak można sobie posiedzieć,dziecko zajęte i nawet gdyby coś wymyśliło to Ci nie ucieknie
Paula jaka zamyślona,zakochana?!
Agi,my niektóre z książek zbiorów kupiliśmy w Realu i w Auchan. Najlepsze jest to,że widziałam je wcześniej w Empiku,ale ceny o wiele wyższe. Sylka to miała mega okazję
Megi,będziesz mogła tak zrobić jak Agi pisze. Zgłosić,że wracasz do pracy(złożyć podanie o skrócenie urlopu wychowawczego) i w pierwszym dniu przynosisz zwolnienie
Miłego dnia dziewczyny!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
agi zdjęcia super, ale mieliście piękną pogodę i udany dzień
I u znajomych to chyba tak? widzę ze mają dla synka super gadżety podwórkowe
Paulina ślicznie zamyślona ale pewnie nudzą ją już takie wypady wolałaby gdzieś z koleżankami pewnie spędzić czas
Super wyglądacie a zdjęcie jak tata śpi z Mają w takiej samej pozycji bomba
Aguś wątpię żeby Linka odziedziczyła zgryz bo jak pisałam kiedyś, ja miałam za dziecka piękne ząbki, duże, ale ssałam palucha i to bardzo długo i to przez Palucha mam teraz tak jak mam. Więc liczę na to że moja Linka tak jak Twoja odrzuci w końcu popsute smoczki
Gosia to macie zdecydowanie korzystniejszą ofertę cenową i godzinową w przedszkolu. A już myślałam ze to tak spoko ceny a tu wychodzi że strasznie u nas drogo :/
Aguś a z tym prenatalnym to też nic nie wiadomo, nie nastawiam się na poznanie płci chociaż bardzo na to liczę. Z Pauliną na drugim nic nie dało się zobaczyć, a już robiłam takie wygibasy żeby zmieniła pozycję że chyba tylko na głowie jeszcze nie stałam. Dopiero na 3cim się udało, a teraz trzeciego nie będę robić.
Miłego dnia
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Miałam rano napisać jaki "obrazek" śliczny mi moje skarby zrobiły Michałek się przytulił rano do taty z prośbą "ukochaj mnie". Po czym Hania widząc to podbiegła przytuliła się do nich i mówi: "łobuziy tsy"(łobuzy trzy). Słodkie to było,ach
Kartka zrobiona,teraz tylko wysłać
Hanuśka zasypia już od dłuższego czasu a ja dostałam @ i wyjątkowo się źle czuję
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słyszę tuptające stópki, wchodzi Paulina do pokoju ze swoją poduszką i misiem, układa poduszkę za mną na łóżku, gramoli się pod kołdrę i tak zza moich pleców mnie woła i daje buziaka
Laski wybrałam wózek, zakochałam się, ale T pewnie będzie brzęczał i zaś się zetniemy w tej kwestii
A jak myślicie, skoro Paulina waży 14 kg to mogę przymierzać ją to fotela z ostatniej kategorii 15-36kg czy raczej nie? Czy rozchodzi się tu także o wzrost,wiek?
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Gosiu kartka doszła Jeszcze raz Ci bardzo dziękuję , jest bajeczna Piękniejszej nie mogłabym sobie nawet wyobrazić Amiś będzie zachwycona
Twoja Mama na pewno będzie też zachwycona prezentem
Ach te Twoje dzieciaki to są cudowne Rozczulający obrazek rano miałaś Hanula taka mądra !
@ współczuję
Agusiu Paula właśnie lubi z Nami się szwendać Koleżanki ma w tygodniu , a weekendy są nasze Ona zawsze pierwsza do wyjazdu , byle gdzie , byle jechać Jak jedziemy do znajomych co mają małe dzieci , to zabiera tableta czy MP4 i ma swój świat
Pochwal sie tu wózeczkiem . Jestem ciekawa , które cudo Cię tak zachwyciło
Pogoda u nas identyczna była i niestety dziś lepsza się nie zapowiada
Paulinka kochana , z tym misiem i podusią musiała wyglądać super
A co do fotelika , to na tych warsztatach ekspert mówił , ze nie należy zwracać tak uwagi na wagę , jak na wzrost właśnie .
masz już upatrzony ten następny fotelik ? Nasz jest z przedziału 9-25 , wiec jeszcze spokojnie wystarcza . Kupimy kolejny jak Maja przesiądzie się na ten Amelkowy
Weekend zapowiada się bardzo spotkaniowo . W sobotę urodziny Teścia . Będzie taki zlot rodzinny , ze ja z dziewczynkami za długo nie posiedzę (nie ubolewam ) Będzie głośno , tłoczno , a po alkoholu jeszcze się rozkręcą .
A w niedzielę do mojej mamci jedziemy na dzień Mamy
Jeszcze dziś chcieli wpaść do nas znajomi , Mężuś się z nimi umawiał wielce , ale już mu powiedziałam , ze ma szybko to odwołać . Wróci z pracy o 17:30 i niby po co ktoś ma przyjeżdżać , jak o 19 kąpiel dziewczynek .
A w przyszłą sobotę robimy urodzinki Amelki
Nic , trzeba się brać za robotę
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi fotelik wybiorę jakiś cybex i wydaje mi się, że będzie dobry, ale oczywiście nic nie kupię dopóki się młodej do niego nie przymierzy. Też raczej nie teraz ale na zimę na 100% bo mamy fotelik teraz 0-18 bo bardzo szybko musiała się przesiąść z nosidła a jeszcze musiała jeździć tyłem do kierunku jazdy. A już zimą nie upchamy jej do niego zwłaszcza w zimowych ubraniach
Dziś moja żaba z poduszką przyszła do nas do łóżka po 3 w nocy i to już nie było takie urocze
agi już urodzinki Ami, ale to zleciało
Udanych spotkań w weekend
My też mamy spotkaniowy, w sobotę jedziemy do kuzynki T a w Niedzielę do moich dziadków bo skończyli ten remont i robią imprezę, no i oczywiście Dzień Matki
Aguś wózki spodobały mi się te dwa, ale czas jeszcze zweryfikuje i może mi się odmienić
Wiem że jeden ma małe koła ale tym lira też zimę przejeździłam i dało radę, a na pewno na wiosnę już bym kupowała albo drugą lirę albo jakiś inny lekki wózek. No więc coś takiego:
allegro.pl/promocja-wozek-hauck-malibu-a...one-i3248622070.html
lub
allegro.pl/wozek-hauck-viper-trioset-3-w...own-i3265743581.html
a jakby była jakaś większa kaska na zbyciu to ten, tylko że 3w1
allegro.pl/coletto-giovanni-2w1-najtanie...ola-i3239472556.html
Miłego dnia
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi,cieszę się bardzo,że kartka doszła. Ja to zawsze się martwię,że poczta nawali i przesyłka gdzieś się zgubi,chociaż jeszcze nigdy w życiu mi się to nie zdarzyło.
My weekend w domu. Mąż prawdopodobnie do pracy będzie szedł,ale jeszcze nie wiadomo na 100%. Ja bym gdzieś pojechała,ale w sobotę nie możemy,bo mężu się już umówił,a niedziela to dzień mamy,więc nie za bardzo się komuś pakować w odwiedziny
Dzisiaj super zaczęłam dzień. Migrena i rozhisteryzowana Hania. Migrena nadal mnie trzyma i już (niestety)męczą mnie mdłości A Hania,na szczęście śpi. Ale wiem,że na nią czekanie nie działa. Wasze Maluchy zostawione sobie uspokajają się,moja Hania nie. Wręcz przeciwnie,rozkręca się jeszcze bardziej Żadne tłumaczenie nie wchodzi w grę I nie wiem jak mam sobie z nią radzić Ryczeć mi się chciało Bunt dwulatka nadal trwa,a ona jest głucha na wszystko Pierwszy raz mi dzisiaj taką szopkę odstawiła. Oczywiście z płaczu się zanosiła i jeszcze jak już przestała płakać(w ramionach cioci) to długo szlochała,że nie była w stanie nic powiedzieć
My mamy jeden fotelik do 18kg,a drugi do 25kg,więc jeszcze trochę posłużą. Potem Michowi kupi się taki do 36kg,a Hania się przesiądzie do tego do 25kg.
Agusia,moje łobuzy od dłuższego czasu(na szczęście)nie ładują nam się do łóżka. Tzn. Michałek,bo Hania nigdy tego nie robiła.
Wózeczki raczej nie w moim typie,ale jeden mi się nawet podobał,tylko już nie pamiętam który
A ten po Lince już nie dobry czy po prostu już Ci się nie podoba?!
Powiedzcie,farbujecie włosy? Jakich farb używacie?
Ja dotychczas,raz na rok(przy jakiejś okazji)używałam szamponu. Ale ostatnio zobaczyłam taką siwiznę przy uszach,że normalnie zbladłam To nie były pojedyncze włosy,a całe pasma No i teraz już chyba będę zmuszona coś robić z tymi moimi włosami. Tylko zupełnie nie wiem co,bo się nie znam,a do fryzjera z tym fantem na pewno nie będę chodzić
Wczoraj odbieram Micha z przedszkola,a pani mówi,że tam jest mój portret. Muszę powiedzieć,że całkiem ładny,tylko synuś przesadził z gabarytami
A wieczorem jak stwierdził,poszedł do "swojego brata" A Maks z kolei mówił,że Michał to nie jest jego kolega tylko brat Nie ma co,dobrali się koleżki Ale cieszę się,że ma dobrego kolegę,to jednak ważne
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Współczuję migreny i histerii Hanulki.
Ja za to dziś nieprzytomna chodzę. Usnęłam na kanapie i Paulinka mnie obudziła
Gosia ja farbuję włosy tylko castingiem i szczerze polecam:
www.lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/casting-creme-gloss.aspx
A już kiedyś miałam się pytać, bo pisałaś że szwagierka nigdzie nie pracuje, tak? A ile ma lat? I co tak całe dnie w domu siedzi, nie ma żadnych planów?
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Też sobie godzinę wybrała
Wózek z firmy Hauck miałam dla Paulinki . Co prawda spacerowy , ale był rewelacyjny . Nie żadna parasolka , a stabilny wózek . Z Niemiec mi go Ciocia przywiozła . Nie wiem jak teraz , po tylu latach , ale wtedy to była bardzo solidna firma i chyba najlepsza . Wytrzymały był i wygodny . Tylko te , które Ty pokazałaś , to chyba nie mają pompowanych kół Dla mnie po Lirze ,to podstawa .
A z tych coletto , to mi się podobał marco polo . No ale skończyłam z espiro
Gosiu normalnie aż trudno uwierzyć , ze z Hani taki łobuz patrząc na jej niewinne oblicze na fotkach . Ale z Amelką jest tak samo , też każdy mówi , ze jest kochana ,a tylko ja wiem jaki diabeł z niej potrafi wyjść .
Z farbowaniem nie pomogę . Ja w ciąży używałam szamponetek z racji tego,że nie bardzo mogłam się ruszać z domu . A tak ogólnie do fryzjera chodzę i farbuje .
Majka to na prawdę Amelia 2 Rany jak ja się cieszę , ze One mi się za jednym zamachem nie przytrafiły Mieć takie bliźnięta , to przegięcie i depresja murowana Nie wspominając o wyniszczeniu organizmu nie spaniem i zmęczeniem
I oczywiście Ami ma drzemkę , to Majka trzyma wartę i mi tu organizuje czas , zebym przypadkiem nie odpoczęła i się nie położyła hahaha
Pogoda paskudna Co chwilę kropi , zimno jest i nieprzyjemnie
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
tymka 2 razy kladlam i wlasnie wstal wczesniej spal 30 min teraz godzine ...jakas masakra...
Aaaa ją wczoraj nie wiedziałam co wymyślić by maluchów dzień zająć to wymyslilam masę solna rozrobilam przyszła Julia, dałam foremki kiedyś kupiłam 26 i wycinali, teraz upieklam, jutro farby kupię to pomalujemy, chłopaki przyszli i też że chcą jutro po szkole...Obiecalam że pomalujemy, przypomniały mi się czasy terapii, jeszcze origami uwielbiam płaskie i przestrzenne, muszę sobie półkę zrobić i zacząć kupować oo malowanie windows color , z papieru czy kulek bibuły.....
moj maly teraz godzinami rysuje .. potrafi godzine w krzeselku siedziec i rysowacx , kolorowac czy robic kropki .. musze mu grube kredki kupic , kjakies stempelki .. wczesniej sie nie interesowal za bardzo ... przynajmniej na lduzsza chwile siedzi sam hahah .. to moze przy stoliku zacznie siedziec i jesc ..
apropo wozka dzis bylo w gadzety dla kobiety z mothercare wozek za 2700 obrotowy superancki ....wczoraj znowu o dzidziolu gadalismy i chyba po miesiacu brania tabsow zaczniemy dzialac ......bo nie wiem czy do wrzesnia wytrzymam S dalej pol na pol wiele ma obaw .. ja bym z checia cos wynajela....aleto z 1000 zl bedzie bo tu domy wynajmuja .. nie ma mieszkan ... kurcze .. zobaczymy czas pokaze .. mysle pozytywnie
wczoraj mi szwagierka kupila 2c komplety w biedronce dla malego z goofim i smerfem .. a ja juz lukalam na gazetke z lidla i od 27 maja beda fajne szorty i koszulki z kr rekawem
jutro jak bedzie czas to wam fotki wstawie z robienia masy i rysowania mojego szkraba .. milego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No popatrz a ja zaś po lirze to poszukuję każdych kół tylko nie pompowanych tak mi przypadły do gustu W espiro to niemal z każdego spaceru z kapciem wracałam.
Ale nie ukrywam ,że jakby była kaska to wolałabym tego coletto, biorę też pod uwagę używane ale jak trafi się coś porządnego. Kurcze jak sprzedawałam wózek po młodej to był jak ze sklepu a ludzie to takie dziady ściorane sprzedają
No ale jest jeszcze sporo czasu
Aguś też mi się ten marco polo podoba ale szwagierka go miała albo jakiś inny taki przekręcany więc nie chcę takiego jak ona
megi to macie teraz widzę kreatywne zabawy, moja Paulina etap kredek ma na razie za sobą, ale mam nadzieję że kiedyś jej się przypomną
Aguś pogoda faktycznie do d....
W domu zimno, że trzeba będzie chyba ogrzewanie włączyć. Ręce, cycki i wszystko opada na tą pogodę
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas jest słonecznie. Od sobotniej ulewy nie widzieliśmy kropli deszczu za to miewamy nieprzyjemne wiatry Dzisiaj jest słonecznie,chociaż pogoda nie na krótki rękaw.
Agusia
My też mieliśmy wózek na pompowanych kołach. Tutaj z innym nie ma szans. Mieszkamy na typowej wsi,gdzie oprócz chodnika przy ulicy są same polne drogi,więc wózek musi sobie poradzić. No i ten nasz radził sobie doskonale Gdzie my nim nie wjeżdżaliśmy Kapcia nigdy nie złapaliśmy na szczęście
Właśnie ujrzałam kolejne dwa siwe włosy. Tym razem na czubku głowy,stały na baczność,więc rzucały się w oczy. Wyrwałam dziadostwo,ale pewnie za kilka dni w tym miejscu będą następne takie same
Ok,uciekam się szykować. Miłego dnia!
Chciałam się wziąć za Hani album,ale zdołałam jedynie wybrać papier i wyrysować miejsce na zdjęcie Co chwilę coś muszę zrobić,a za pół godziny jadę po Micha,więc już nie skończę. I znowu będzie leżeć miesiącami
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też musze pouzupełniać album Pauliny i fasolki ale weny totalnie brak i też szczerze nie chce mi się, bo ja wieczorem położę Paulinkę to praktycznie zaraz też sama idę spać.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do wóżków to mi podoba sie ten oststni.
Agi super foteczki Maja widze jak Ami szybko regenerująca sie jest.
Gosiu z farba nie pomogę bo ja od czasu do czasu wrzuce szamponetke z Palet i trzyma mi długo.
Ostatnio wywoływałam w empiku. Była promocja 100 zdj za 29 zł wiec sie skusiłam i uzupełniłam braki. Częsc fotek dla nas i cześc wysłałąm rodzicom.