BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663420 przez agi-p
Megi,ale fajnie zorganizowałaś czas dzieciakom :)

I mówisz ,że Twój Mąż jeszcze nie do końca zdecydowany na 2 dzidzię ?

Powiem Ci,ze ceny wynajmu u Was niższe .U Nas na 1000 to małe mieszkanie w bloku :( Za domy chcą znacznie więcej .

Aguś mi się jeszcze nie zdarzyło przebicie koła (obym nie zapeszyła :P ), ani w x landerze , ani w espiro :) a te w lirze wkurzają mnie tylko temu , ze kamyczki się wbijają w nie i nawet jak ten wózek był jeszcze prawie nowy , to koła już wyglądały na zużyte :P

Gosiu dobrze ,ze migrena choć troszkę ustąpiła .

A siwymi włosami się nie przejmuj :P Zafarbujesz :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Sylka moje dziewczyny to demony .Ich szybka regeneracja jest wykańczająca :P

Ale Ci się promocja trafiła w Empiku ! Szkoda , ze nie wiedziałam :( Mam tyle zdjec do wywołania , a zawsze mi szkoda kasy na to :P

Pogoda nadal okropna . Pojechałam do sklepu z dziewczynkami i dolało nam trochę . W biedronce są fajne rzeczy znowu dla dzieci . Kupiłam juz parę rzeczy na dzień dziecka :)
Amelka była w stanie totalnej euforii . Jej ukochany Kubuś Puchatek i Hello Kitty (nowy obiekt westchnień :P ) był wszędzie . Normalnie chyba chcą , zebym zbankrutowała . Amelka co chwilę miauczała i piszczała ze szczęścia :P

A teraz dopadła album ze zdjeciami i znowu się cieszy :) Cały czas wrzeszczy na całe gardło "Mama" i Majkę wybudza :P
Szał pał ... byle do wieczora , kąpieli dziewczynek i luzu :P :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #663519 przez sylka
Aguś wejdz na empikfoto i tam co rusz sa promocje. Zdjecia superowo wyszły :)

Zaliczyłam sobie wypad do Rossmana bo -40% i obkupiłam sie w tusz do rzes, lakiery do paznokci, kremik do twarzy i wodę micelarną :) + chemia do domku :P

Zaszłąm do Pepco Kubuśkowi kupić jakaś drobnostke i dostał traktorek + kubeczek co by mama nie wróciła z pustymi rączkami :)

To Amelka ma szał na zdjecia jak Kaba :) FAjne że kupiłaś nowe ubranka :D

FAkt wózki z kołami piankowymi maja swoje plusy i minusy. Choć ja z obu jestem zadowolona wiadomo piankowe szybciej sie zużywają.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663657 przez Agusiak
bry wieczór :)

Sylka super trafiła Ci się ta promocja z zdjęciami i widzę ze zakupy także udane :)
Co do Palet do wszystkie fryzjerki u których byłam kazały omijać mi te farby szerokim łukiem, no ale wiadomo że co człowiek to opinia.

Aguś mnie nie przeszkadzają kamyki w kółkach, jeden ruch nogą i po sprawie ;) Widać miałam pecha do tych kapci no i jeszcze do wjeżdżania w kupy :angry:

U nas także za 1000 zł to tylko kawalerki na wynajem :(

Miałam Wam właśnie pisać że będą w Biedronie te niekapki z Disneya co tak mi pasowały, no ale kupiłam ostatnio ten z aventu i jest świetny więc już sobie daruję :)

Paulina przychodzi dziś do mnie, pokazuje na nosek i mów ała ała. Patrzę do środka a tam wepchany spory kawałek ręcznika kuchennego, którym wycierała ławę po śniadaniu :huh: Ale na szczęścia wyciągnęłam całość. Szok.

A T kupił dziś w Biedronce taką musującą kulę do kąpieli z jakimś gumowym robalem niespodzianką w środku :) Ale młoda miała frajdę, hehe a pachnie teraz jak cukierek :blink:

Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #663916 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka ale się obkupiłaś w rossmanie :) I Kubuś skorzystał ...super :) Pewnie był zadowolony :)

Aguś właśnie się zastanawiałam nad tą kulą , ale ostatecznie jej nie kupiłam . Amelka już pobiegła w inny regał i już się nie wróciłam . Ale dziś znowu będę w biedronce , to kupię :)
Z tej serii Disneya wzięłam Amci bidon z rurką .

Rany jak ja bym chciała , żeby już przestała pić mleko z butelki . Wodę i soki pije albo z lovi 360 , albo bezpośrednio ze szklaneczki , a mleko przed spaniem i drzemką musi być w butli :(

Pogoda nadal do bani . Zimno,wietrznie i deszczowo :( Mężuś do pracy nie poszedł .
Pojedziemy na zakupy , po mój telefon i do Teścia na urodziny .

Miłej soboty :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #663968 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi a powiedz z jakiej butelki Ami pije to mleko, tzn nadal ze smokiem? Bo młoda pije z butelek aventu ale z ustnikami z niekapków po 12 miesiącu. Też właśnie poszukuję czegoś w czym będzie piła mleko. Ostatnio kakao pije z bidonu przez słomkę no ale w tych bidonach nie ma skali więc musiałabym odmierzać wodę i przelewać.

u nas dziś od rana jakieś słonko się pokazało.
Kochane podobno w niektórych częściach Polski śnieg zapowiadają :(

Rany mam taki syf w domu, że dobrze że dziś wychodzimy i jutro też nas nie będzie :silly:
hehe, może ktoś to posprząta jak nas nie będzie :blink:

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #663973 przez sylka
Kuba pije mleko z bidonu ze slomka. Po roczku pil z bidinu z disnaya z miekkim ustnikiem a pozniej zmienilaaki z rurka. Wsypuje mleko zalewam odmierzona porcja wody i jest ok.
Ze zwyklego kubeczka tez wypije tylko mniejsza porcje

u nas od rana leje

11 lata 10 miesiąc temu #664134 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Moja Hania wszystko pije przez smoka :( Nie chce nic innego :( Ona to w ogóle chyba nie jest moja :silly: To taki odwrotowiec... Michałek to jednak był przekochany,a ta co rusz mi rozrywki funduje. I z wszystkim jest na "nie". Dlatego jesteśmy jeszcze w pieluchach przy butli i ze smokiem :( A jakby tego było mało to straszny z niej dzikus. Ostatnio to już przesadza.

Posprzątałam sobie w pokoju,ale przyjechał szwagier z Leną i domyślcie się :blink: Z resztą sam twórca tego artystycznego nieładu stwierdził:"ale ziobiłam bałagan" po czym wszystkie porozrzucane rzeczy przeniosła w drugie miejsce i mówi:"no,juś pośpsiątane" :lol:

Nie gniewam się oczywiście,niech się bawi :) Przynajmniej ona :blink: Mówię Wam, w tym swoim gadulstwie jest tak słodka,że bym ją normalnie zjadła :blush: Wzięła mój aparat i mówi:"to Twój apalat?" Ja mówię: tak,a co,chcesz żebym Ci zdjęcie zrobiła? Ychmm -odpowiada,po czym ustawia się do foty. Mówię do niej,to idź usiądź na kanapie to w sekundę wskoczyła i mówi do Michała:"Michałek,choć obok mnie usiąć".

Fotki zrobione to zaczęła szukać czegoś w książkach. Pytam się co by chciała. Mówi,że "ksiąśke". Pytam jaką,na co ona:"niech pomyśle,o pieśkach niech będzie". Dziewczyny,słuchać bym jej mogła cały dzień tak słodko mówi. A zdania jakie buduje to mi kopara opada czasami ;) I nawet była grzeczna :) Zabierała co prawda wszystkie zabawki Hani mówiąc:"to moje" albo "telaś ja". Ale tak jak kiedyś pisałam,to normalne w pewny wieku,więc specjalnie nie zwracałam na to uwagi,tym bardziej,że Hania oddawała bez problemu,rabanu nie było.

Mąż w pracy,Hania śpi,Michał... ? gdzieś tam w domu,chyba coś ogląda u szwagierki,a ja muszę się wziąć za prasowanie,bo otworzyłam szafę,a to sobie wyszło :blink:

Na dworze pada od rana,więc pogoda w sam raz :)

Miłego!

11 lata 10 miesiąc temu #664141 przez Agusiak
Sylka podrzuć linka do tych Twoich bidonów

11 lata 10 miesiąc temu #664288 przez sylka
Agusiak po roczku używał tego bidonu allegro.pl/disney-butelki-i-butelki-niek...a-0-i3266269316.html a później jak miał 1,5 roczku przeszedł na słomkę i lovi. Słomkowy miał z Nuby www.nuby-uk.com/view-product?path=66&product_id=855 a teraz mamy taki z canpola canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/430.../group:2/category:12

11 lata 10 miesiąc temu #664582 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka my mamy ten z canpola, ale on nie jest niekapek a moje dziecię jeszcze uwielbią porozlewać :S

Odwiedziny u kuzynki bardzo udane, dziewczyny się wybawiły i było bardzo wesoło :)

Skończyłam dopieszczać kartki dla mamy i teściowej ;)

A jutro wizyta u moich dziadków, jedziemy z młodą z moimi rodzicami bo T jedzie jutro ze swoimi na jeden dzień na działkę położyć fugi w łazience, pomalować i zainstalować szafkę ze zlewem :)

Spokojnej nocki :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #664614 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu , Amelka pije jeszcze z butelki ze smoczkiem :( Z TT . Ona uwielbia sobie leżeć i pić , tak jest przyzwyczajona . Już próbowałam , zeby przed drzemką piła ze szklanki , lub ze słomki , ale afera straszna :( Spróbuję podać jej z butli z ustnikiem dzisiaj .

Super , ze odwiedziny takie udane :) Fajnie , ze Palinka miała kompana do zabawy :)
Oj chętnie bym posłała Amcię do jakiegoś przedszkola na 2 godzinki dziennie , żeby miała stały kontakt z dzieciakami . Ale oczywiście tylko prywatne wchodzą w grę , a ceny takie , ze nawet mówić nie chce :(

Oj i Ty też kartki własnoręcznie robiłaś ? Same talenty na tym wątku ...z jednym wyjątkiem ...mną :P

Gosiu ja czytając o tym gadulstwie miałam cały czas banana na buzi . Takie to słodkie :) Czekam niecierpliwie na ten etap :)

Z prasowaniem się uporałaś ?

Nam wczoraj dzień nawet miło zleciał . Co prawda na urodzinach teścia , mimo że wesoło , to jednak bardzo tłoczno i Majce się nie podobało wcale . Jednak za dużo obcych głosów i hałas za duży .Nie pomagała ani chusta , ani rączki , ano wózek ...nic .Płakała i bardzo niespokojna była . W przeciwieństwie do Amelki , która była w swoim żywiole i podbiła serca wszystkich obecnych :P Wróciłam więc do domu , a Mąż z Amcią zostali jeszcze i wrócili na kąpiel .

Dziś po drzemce Amusi jedziemy do mojej Mamci świętować :)

Kochane wszystkiego najlepszego z okazji Naszego Święta :) :) :)

Udanej niedzieli :)

11 lata 10 miesiąc temu #664727 przez sylka
Agusiak bidonu z Nuby to niekapek nic nie cieknie ma zaworek, kazdy rodzaj ze slommka.

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy :D

11 lata 10 miesiąc temu #664760 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry mamusie :)

Agi,Hanuśka podobnie jak Ami,butla ze smokiem musi być inaczej histeria :(

Dzwonię dzisiaj do mamy,a ona od razu dziękuję :blink: kartka doszła :) Nie wygadała się wcześniej,czekała do dzisiaj :blush:

Ja byłam zawsze przeciwna niekapkom(nie tak stanowczo,ale raczej mnie to nie przekonywało),ale chyba warto spróbować,bo ta moja Kluska do szkoły pójdzie i butlę będzie ciągła :(

Niestety z prasowaniem się nie uporałam :( Nie dałam rady wyprasować nawet połowy,chociaż wyprasowałam stertę :( Musiałabym tydzień spędzić co najmniej po 2-3 godziny dziennie. Chyba bym wtedy wyszła z tego,ale nie jestem do końca przekonana :blink: Wszyscy mają w czym chodzić,więc spokojnie,nie martwię się :) Tylko ta sterta mi trochę przeszkadza,ale nie widzę jej póki nie otworzę szafy.

Miłego dnia dziewczynki,naszego dnia!

Michałek już wczoraj wręczył mi bukiecik róż,obok postawiłam laurkę,którą robił w przedszkolu i oczy mi się cieszą gdy tylko na to spojrzę. Hanuśka też rano wyjątkowo się przytulała,mimo,że tatuś był obok(zazwyczaj jest tylko tatuś).

No nic tam,uciekam się polenić :D

11 lata 10 miesiąc temu #664785 przez Agusiak
dzień dobry :)

Aguś czyli jednak miło było u teścia :) Ale rozumiem, że Maja mogła czuć się zmęczona takim chaosem i dobrze że wyszłyście wcześniej.

Ja również dostałam od córci śliczny bukiecik w koszyczku i cudną kartkę z życzeniami :)
Natomiast moja własna mama rano wyprowadziła mnie z równowagi i jeszcze jej nic nie dałam.
Muszę nieco ochłonąć bo boję się co mogłabym jej powiedzieć wręczając kwiaty :dry:

Agi ja nie robiłam sama kartek, ale kupiłam gotowe karnety w empiku po 5 zł tyle że puste więc zrobiłam z literek napisy "kochanej mamie" i wypisałam w środku i tyle :P Mieli w empiku boskie kartki na dzień mamy ale kurcze 10zł sztuka a ja musiałam kupić dwie, a te karnety po 5zł :blink: A te literki to są świetne w biedronce na takich foliach, w ogóle u nas jest tego cała masa, różnych naklejek do dekorowania i uwielbiam je :lol:

Po obiedzie jedziemy do moich dziadków i mam nadzieję że się troszkę zrelaksuję.
Nie mogę się doczekać przeprowadzki do teściów na czas remontu :)

Wszystkiego najlepszego mamusie, i miłego Naszego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #664791 przez sylka
Ja rowniez z rana dostalam piekna roze z napisem Kocham Cie :) Kubusiek przybiegl nia i dal buziaka a Maz dodatkowo zlozyl zenia w imieniu Kubuska.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka