- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Dobra posprzątałam obie łazienki i odkurzyłam na dole. Padam, ale cieszę się że udało się przed drzemką Linki bo nie będę się jej trzaskać jak śpi no i mam chwilę luzu

Spróbuję dziś wyciągnąć T do Pepco ale nie wiem czy mi się uda bo późno wraca i pewnie nie będzie mu się chciało.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Taka styrana byłam wczoraj,że nie miałam siły zajrzeć

wczoraj byłam z Hańką u lekarza,bo od miesiąca kaszle. Najpierw strasznie lało jej się z nosa,przede wszystkim na dworze,potem pojawił się kaszel,katar zniknął a kaszel został. Oczywiście czysta osłuchowo,gardło i uszka zdrowiutkie. Kataru brak,kaszel jest. Powiedziałam o swoich obawach co do alergii(bo co roku w tym samym czasie mamy powtórkę z rozrywki)i pediatra stwierdziła,że to bardzo prawdopodobne,ale tego teraz i tak na 100% nie potwierdzimy. Póki co mamy inhalacje z Pulmicortu,które Hania zażywa z wielką radością

Godzinę wizyty miałyśmy ciulową,bo musiałyśmy jechać 3 godziny wcześniej. Żebym wiedziała na 100% że będzie poślizg to bym pojechała później,a tak... Łaziłam po parku i próbowałam zmusić Hanię do snu,ale mi się nie udało. Dopiero gdy dotarłyśmy do przychodni ta już była tak zmęczona,że mi małą szopkę odstawiła,wzięłam ją na ręce i w mig mi usnęła. Cała zdrętwiałam,ale pospała chyba z pół godzinki dopóki jej dziewczynka nie obudziła,bo tak płakała,że już chce do domu. Wyszłyśmy z gabinetu o 15.23 a o 15.30 miałyśmy autobus. Goniłam jak głupia,ale dotarłyśmy na przystanek akurat jak wjeżdżał

No a w dodatku wczoraj u nas było bardzo ciepło,słonko grzało,więc spacery i gonitwa przy tej pogodzie... Same wiecie

Dzisiaj jest trochę chłodniej,ale nie jest źle. Widzę,że słońce świeci to super.
Miałam napisać więcej,ale za pół godzinki mam autobus po Micha,a muszę się uszykować. Wszystko przez prasowanie. 2 godziny spędziłam przy desce i już wszystkie kręgi czuję.
Muszę iść do apteki po Hańkową receptę i po Aviomarin na migrenę dla męża i takie tam dobne. A potem szybko po Miśka,żeby na autobus zdążyć.
Ok,to uciekam

Pięknych balkonów zazdroszczę

Aaaa... Planujecie coś dzieciom na dzień dziecka? Jakieś prezenty,wypady?
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gosia w jakim Ty kraju mieszkasz pytam się? U nas wczoraj w kominku paliliśmy, Paulina w czapce i kurtce na polarze po dworze chodzi a my w płaszczach i kurtkachNo a w dodatku wczoraj u nas było bardzo ciepło,słonko grzało,więc spacery i gonitwa przy tej pogodzie... Same wiecie

U nas planują na dzień dziecka jakiś zabawy w parku więc JAK BĘDZIE POGODA to się wybierzemy, no i prezent jakiś też kupimy ale bez szału. Może jakieś ubranko, zobaczymy bo dziś chce do Pepco jechać więc może się coś trafi.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Kuba dostanie te ksiazke ze zbiorem bajek o ktorej wam pisalam i moze cos jeszcze. Niedawno kupilismy rowerek biegowy, wiec bez szalenstw dzien dziecka. Dzien spedzimy rodzinnie a w Galerii bedzie impreza dla dzieci Postacie z bajek pokazywal klaunow i wiele innych + po miescie bedzie jezdzil londynski pietrowy autobus. Wiec wstapimy do Galerii i koniecznie przejazdzka autobusem bo Kuba to uwielbia. Jak pogoda pozwoli skoczymy na bulwary i dmuchana zjezdzalnie
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
Jestem Sarna z wątku listopadówek 2011
Biore udziałą w konkursie fotograficznym i moze, o ile mi pomozecie, mam sznase na wygraną

bardzo was proszę o kliknięcie w gwiazdki pod zdjęciem
drogiwnieznane.pl/foto2/main.php?g2_itemId=31
głos moża oddać tylko jeden raz
Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Aga
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka jak byłam ostatnio w Empiku to też mi proponowano tą książkę, ale nie skorzystałam chociaż wahałam się dłuższą chwilę. Jednak jak młoda ma chrzestną bibliotekarkę to mamy już te wszystkie cuda, może nie w jednej książce, ale w różnych innych, więc nie ma sensu kupować tego po raz kolejny. Prezentów z okazji dnia dziecka innym dzieciom w rodzinie też nie robimy, bo tak to bym na prezent wzięła.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Biedna szwagierka zdziwila sie

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus

dzis wywalil mi sie z naroznika na lgowe .. nosz kurde .... malo zawalo nei dostalam a ciesnieniea 200 jak mi zimno bylo i w bluzie siedzialam wczesniej tak po tym juz w koszulce z kr rekawem ... sam sie podniosl szukalam w tych jego klakach rany ale guza ma dalam lod w sprayu troszke poplakal i spokoj i co .... za 5 min znowu sie wspinal

a odnosnie dzien dziecka dostal juz rowerek biegowy od nas i komplety na lato .. ma dostac taczki .. i nie wiem moze cos z ubrania mu kupie w sobote .. bo jedziemy na comiesieczne zakupy ...tym razem z nim .. buty na lato mu musze kupic .. bo ma sandalki adidasa ale piankowe i nie ma usztywnianej piety i nie zakryte .. a chce wlasnie zakryte...
Tymkowi ostantio dominik pozyczyl bolka i Lolka ich przygody .. musialam kilka rozdzialow przeczytac tak byl ciekawy co dalej

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Rany ile czytania , a ja padnięta

Agusiu ale fajny ten Twój Mąż

Ależ miałaś pracowity dzionek

Megi dobrze , ze juz po komunii i tym całym zamieszaniu z nią związanym .
Tymek twardziel

Gosiu gratulacje dla Męża

Pewnie faktycznie Hanię alergia męczy skoro to takie nawrotowe . Całe szczęście , ze inhalacje lubi .
Co do prezentu na dzień dziecka to ja zawsze robie .Już czekają 3 paczuszki . Tyle , ze żadne tam wymyślne i kosztowne rzeczy . Ot trochę ulubionych słodyczy i jakis drobiazg dla każdej. Paula np w tym roku dostaje ramkę na zdjecia z motywami Londynu (teraz w takich rzeczach gustuje)

No i jeszcze musze chrześnicy coś kupić i jej siostrze ( chociaż najchętniej bym nic nie kupiła . To te dziewczynki , które połamały łóżeczko Amelce

Niestety nigdzie się nie wybierzemy , bo akurat w ten dzień urodzinki robimy Amusi .
Sylka super , ze Kubuś taki miłośnik książeczek . Amelka ma to samo

Pogoda była dziś paskudna .Lało tak , ze Mąż z pracy wrócił po 3 godzinach . Ale dobrze , bo pojechał ze mną na kontrole w patologi noworodka z Mają

Oczywiście wszystko super z Małą . W 5 tyg przybrała 1200 , więc lekarka bardzo zadowolona

Spędziliśmy na wizycie sporo czasu , bo miałam kilka pytań i wątpliwości . Ale bardzo mnie uspokoiła , wszystko wyjaśniła i jestem teraz spokojniejsza .
Zapomniałam , ze przy wczesniakach jest brany pod uwagę wiek korygowany

Ale Majusia tak zachwycała Panią Dr , ze stwierdziła ,ze nie będa konieczne wizyty tak jak to w programie do roczku , tylko ta jest ostatnia . Mamy jeszcze dla proformy morfologię zrobić tylko .
A i mam wyeliminowac na 2 tyg nabiał z diety . Maja robi 12-15 kupek wodnistych dziennie i może to od nabiału właśnie . Powiedziała , ze to może wywoływać ten niepokój i lekki sen u Mai . Tyle tylko,że Amka miała identycznie , wiec prawdopodobnie taki urok Naszych dziewczynek

Popołudniu nastąpiła zmiana pogody i słońce wyszło ! Oby jutro było jeszcze lepiej

Nic uciekam , bo padam na klawiaturę

Spokojnego wieczorku

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny to u mnie zupełnie na odwrót, tzn Paulinka uwielbia swoje książeczki, ogląda je, pokazuje co jest na obrazkach, sama coś tam opowiada, ale jak ja zaczynam jej czytać to zabiera książeczkę i ucieka, albo się złości.
agi super, że na kontroli wszystko w porządku i faktycznie z tym wiekiem korygowanym to spora różnica.
Sylka no nie była raczej z takiej rowerka zadowolona, haha

A my pojechaliśmy dziś do Pepco i kupiliśmy Paulince super dżinsy za 20zł. Mam njeszcze kilka rzeczy na oku ale to po 10tym dopiero. Ale ogólnie ogromnie się cieszę, że mamy ten sklep tu u nas.
Zimno jest u nas strasznie i słońca nie było nawet popołudniu, do sklepu pojechałam w cieplejszym płaszczu i w chustce pod szyją. Wnerwia mnie już to straszliwie

Udanego wieczorku

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja z kolei byłąm dzisiaj w Textil Market i też kupiłam małe co nieco. Na prawdę małe co nieco,bo skarpetki dla mojej trójki,majty dla mnie i rajstopki cieniutkie gładkie i z wzorkiem dla Hani. Michałek w zeszłym tygodniu pytał czy mu kupię skarpetki ze Spider Manem. W Pepco nie było,chociaż wcześniej widziałam takie nie raz,ale Michu akurat jeszcze nie znał owego pana pająka(teraz już wie całkiem sporo o nim-dobrze go koledzy w przedszkolu wyszkolili). I dzisiaj w Textilu były takie skarpetki to mu wzięłam 4 pary

Dostarczono mi też dzisiaj zdjęcia mojego łobuza,więc jak dam radę to jutro Wam tu pokażę mojego synusia

Agusia,a jakie dżinsy kupiliście?
Aga,super wieści,że nie musisz już jeździć na kontrol z Mają

Dobrej nocy! Noga mnie strasznie rwie,więc chyba zmiana pogody u nas będzie. Wg TVP1 (przez przypadek dzisiaj zobaczyłam) Sylka u Ciebie jutro piękna słoneczna pogoda i 21 st,czyli na krótki rękaw

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Aguś widocznie Lince pasuje jak sama czyta

Oj ja to bym była cała happy jakby ktoś Amci kupił rowerek biegowy

Gosiu dzieciaki sie u Ciebie różnią tak bardzo jak i moje dziewczyny

Oj już sobie wyobrażam jaką radochę miał Michaś ze skarpet

No na zdjecia czekamy niecierpliwie

Póki co u Nas zapowiada sie ładny dzień . Słonko świeci , temperatura powoli , ale rośnie i jest super

Kochane Nas też czeka mega remont . Przez wakacje zamieniamy się domami z teściami . Oni dostaną czyściutki , pachnący i nowy domek , a my ruderę

Paula już cała w skowronkach , bo pokój będzie miała duuużo większy

Miłego dnia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosia super, że udało Ci się Michałkowi sprawić taką radość tymi skarpetkami. Czasem człowiek cuduje i wydaje kupę kasy a dziecko ucieszy nawet ze skarpet jeśli są z ulubionym bohaterem.
Gosiu u nas zimno wczoraj tak, ze tata na noc włączył ogrzewanie w całym domu, ale dziś już słonko więc zobaczymy.
Dżinsy kupiliśmy takie piękne

agi o kurka rurka, ale Was zmiany czekają i już z góry współczuję remontu.
Ale najważniejsze, że będziecie mieli więcej miejsca, bo jednak przestrzeń przy takiej gromadce jest niezbędna

Oczywiście pochwal się nowym lokum jak już się przeprowadzicie

Do nas w piątek przychodzi facet od remontu, popatrzy co rodzice chcą zrobić, na jakich powierzchniach i pewnie umówią się na jakiś termin.
Pogoda piękna się robi a u nas jak zwykle żeby nie było za miło to młoda w nocy dostała gorączki. Dałam jej zawiesinę ale to nie zbiło temp, a potem już pić nie chciała więc dostała czopka. Mam nadzieję że to 5tki bo jest nieznośna i ciągle pokazuje w buźce że ma ała, no bo do jasnej cholery nie miała się gdzie przeziębić. No nic walczymy w domu a jak nie przejdzie to w piątek lejarz

Miłego dnia

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
zaraz wam dam fotk iz masy solnej bo mam na lapku telefon mi wcielo to nie zgram fotek ehh...a nie chcem i sie go szukac bo w kazdej chwili lobuz moze wstac .. dzis lsonce i wiatr .. ale wczoraj pod wieczor sliczna tecza byla

znalazlam telefon z komuniii zgram pozniej i jutro dam ..
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas też piękne słonko,niebieskie niebo i pojedyncze białe chmury. Na deszcz póki co się nie zapowiada

Hanuśka śpiocha,a ja walczę,bo mam tyle prasowania,a wyjątkowo mi się baaardzo nie chce

Michałek od już bardzo dawna mówi,że chciałby,żeby mu kupić:https://www.google.pl/search?q=samolot+imaginext&client=firefox-a&hs=N2y&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ts2lUfqEFImu4ASq94GoAQ&ved=0CE0QsAQ&biw=1227&bih=813
Nie nalega,nie marudzi,że musi,ale pyta czy mu kupimy taki samolot jak będzie grzeczny

I w końcu wdrożyłam w życie tablice motywacyjną. Sama zrobiłam

A teraz uciekam

Jeszcze fotki