BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu #670000 przez megi23
hej laski chlopaki padly a ja mam chwilke by cos skrobnac Gosiu prezenty super i fajnei ze Hani kotecek podszedl :)

Tymcio na dzien dziecka oprocz rowerku i kompletu ubran dostal od S kredki z BIC i metrowa malowanke z bobem, ubranka szorty i bluzeczki z lidlai ciastoline play doh , S patrzyl za tablica magnetyczna w smyku ale na nastepny miesiac S to wariat zakupowy .. Bylismy w 5-10-15 szukal butow pani pokazuje ale na dziewczynke, ja mowie co za dyskryminacja, a S trzeba bylo miec dziewczynke, a ja trzeba bylo ja robic a S , Ze bedzie zaniedlugo okazja by sprobowac, pani mina bezcenna haha aa jeszcze dostal 2 sliniaki plastikowe z myszka miki, ze zlomkiem talerzyk i miseczke aaaa od tesciow ja i S dostalismy czekolade,, moja mina bezcenna jak przychodza skladaja nam zyczenia Bo sie nie spodziewalam i dostalam od S roze tak spontanicznie wyskoczyl do kwiaciarni wiec dzien na mega plusie ... :silly: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #670011 przez Gosia_Krupa
Megi,super :) Czyli do dzieła!!!

My też mamy zakupione trzypaki bluzek z Lidla i dwupaki szortów(a dla Hani wersja dla dziewczynek,czyli spódniczki). Jeszcze nie widziałam,bo to siostra kupiła i jeszcze niedostarczone,ale jeszcze się nie zawiodłam na Lidlu :silly:

Ja przywiozłam od szwagierki całą torbę koszul na Micha. Lniane,tkane,bawełniane,na krótki i długi(ale przede wszystkim na krótki)we wszystkich chyba kolorach Nakupowała mu,nie ma co :lol: :silly: I już stwierdzam: nienawidzę prasowania :silly:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670016 przez megi23
bedziemy dzialac za niedlugo :silly: kwas przynajmniej miesiac musze wziasc narazie 11 dni biore :blink:

Gosia jak to bylo kiedy najlepiej pracowac nad dziewczynka bo zapomnialam ??:)

11 lata 10 miesiąc temu #670072 przez Gosia_Krupa
Przed owulacją :)
My zadziałaliśmy dwa dni po miesiączce :)

Ta metoda jak każda inna nie daje 100% pewności,ale jest chyba najbardziej skuteczna,jeżeli tak to można powiedzieć :)

11 lata 10 miesiąc temu #670074 przez megi23
jakos mi obojetnie co bedzie haha byleby zdrowe :)

11 lata 10 miesiąc temu #670076 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosia prezenty dla dzieciaczków kupiliście bajeczne i faktycznie zaszaleliście, ale najważniejsza jest radość brzdąców i że byli zadowoleni :)

megi Tymek też zarobił wspaniałe prezenty :)
Gdzieś kiedyś czytałam że dziewczynkę to przed owulację się majstruje czy jakoś tak, ale mogę się mylić bo nigdy nie stosowałam takich metod ;)

Ja dziś zostawiłam młodą z dziadkami i pojechałam upolować dla niej jakiś prezent. T był w pracy i późno wracał, z resztą jak przez cały tydzień dlatego nigdzie nawet nie byliśmy.
Najpierw podjechałam do takiego sklepu u nas, ale kompletnie nic nie było, a jak coś fajnego to ponad 100zł, więc wsiadłam w autobus i pojechałam do Dąbrowy do marketu.
W autobusie spotkałam mojego dziadka, który postanowił towarzyszyć mi na zakupach. W markecie nie było lepiej, albo bebło albo ceny kosmiczne, nawet w Smyku kaszana. W końcu jednak kupiłam jej w Smyku taką małą laleczkę Evi z pieskiem bo już ma z tej serii, a dziadek dokupił w Reserved zestaw pierścionków, bo mu mówiłam że chce taki, bo mi młoda ciągle chce obrączkę zabierać. To dziadek powiedział że będzie miała od niego :blink: a fajnie bo na wszystkie artykuły dziecięce było 20% zniżki. Ale dzisiaj jest mi tak słabo i duszno, że omal nie fiknęłam w tym sklepie ale na szczęście że był ze mną dziadek, a potem T mnie zgarnął wracając z pracy.

A potem dostała jeszcze od moich rodziców łóżeczko dla lalek z pościelką, a od teściów bidon ze słomką, bluzkę i opaskę. Jutro jeszcze wpadnie moja siostra i po prezentach ;)
Cały dzień leje, więc imprezy plenerowe nie wypaliły, a szkoda :( tzn odbywały się ale co to za zabawa w deszczu :( teraz też leje.

A dzidek na dzień dziecka dostał całą paczkę żelków od mamusi, którym się obżarłam aż mi niedobrze :lol: :P

Gosiu dziękuję, młoda już lepiej, ale ma jakaś chrypkę i skrzypi jak nienaoliwione drzwi :blink:

Wszystko mnie boli, spokojnej nocki :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670087 przez sylka
Megi na dziewczynkę celuj przed owulacja z 2-3 dnia a dzień owu i po to na chłopca :)

U nas weekend i Dzień Dziecka udany :) mam nadzieję że i Was też.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pozdrawiamy

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670095 przez megi23
to widac ze wszystkim sie udal ciekawe jak u Agi bylo ?? :blink:

Sylwia foty popraw :D

11 lata 10 miesiąc temu #670097 przez sylka
juz są :)

11 lata 10 miesiąc temu #670101 przez megi23
ale super pogode mieliscie u nas lalo caly dzien z przerwami .. B) :(

11 lata 10 miesiąc temu #670112 przez sylka
Z rana nie zapowiadało się. że będzie tak fajnie

11 lata 10 miesiąc temu #670213 przez agi-p
Dzień dobry :)

Gosiu , ale wypasione prezenty sprawiliście dzieciakom :) Michałek pewnie zachwycony :) A Hania z koteckiem,to się zapewne nie rozstaje :)

Agusiu jak dobrze,że dziadek był z Tobą na zakupach ! W taką pogodę nie wychodź sama.

Linka też obłowiona w prezenty :) i całe szczęście,że lepiej się czuje . Jeszcze ta chrypa mogłaby odpuścić .

Megi trzymam kciuki za to,żeby teraz Córcia wyszła :) choć w zasadzie to nie ważne , byle maluszek zdrowy był :)

Woow prezentów Tymek dostał tyle,ile niektóre dzieci na wszystkie okazje w roku :P

Sylka fotki świetne :) Wyglądasz super :) i ciuszki w wiosennych kolorkach bardzo Ci pasują :)
Pogodę macie rewelacyjna . U Nas w Boze Ciało lało , w dzień dziecka było wietrznie i byle jak . Mieszkamy stosunkowo blisko , a tak różna pogodę mamy :(

U Nas urodzinki Ami udały się świetnie :) Miałam nie robić wielkiej imprezy a wyszło jak wyszło :P Jeszcze okazało się , ze 4 osoby już na obiad się zjawią i uwijałyśmy się na szybko z Mamcią :P :) Nie ma to jak dogadanie , ze wszyscy zaproszeni są na 16-sta , a potem telefon , ze w zasadzie już do Nas jada .
Solenizantka miała pare razy focha i wszyscy skazani byliśmy na jej wrzaski i humory . Świeczki zdmuchnąć nie chciała , bo akurat miała pilniejsze sprawy na głowie i krzykiem Nas zbyła :P
Ogólnie byłam pozytywnie zaskoczona gośćmi . Nawet szwagierka miała dobry humor i taka przystępna była .
Cała imprezka szybko się skończyła na moje szczęście . Wszyscy o 18:30 sie rozjechali . Przynajmniej dzieci wykąpaliśmy normalnie bez ceregieli :)
Zdjęć nie mam prawie wcale . Zawsze ja robię , a wczoraj więcej Maję nosiłam , lub latałam z kuchni do salonu i nikt nie pomyślał o fotach . Zresztą Ami teraz dla zdjec mówi zdecydowane NIEEE .

Dziś jedziemy po obiadku rozejrzeć się za kafelkami i innymi pierdołami do łazienki .
I jednak zaczynamy w przyszłym tygodniu od dachu , bo wymaga naprawy .

Jeszcze w planach mamy zakupy dla Amki , bo dostała kasiorkę , wiec musimy jej pokupować coś fajnego . Zapewne zjeżdżalnie i piaskownica będzie .

Miłego i słonecznego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #670229 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka ale Wam zazdroszczę pogody u nas cały tydzień leje i zimno :(

agi super, że urodzinki się udały i goście się spisali. Najważniejsze że było miło, i wodzę że Ami podobniej jak Linka miała humorki na swojej imprezie ;)
Pochwal się jakie prezenty zarobiła :lol:

Kochana u nas na szczęście dla mnie było wczoraj dosyć rześko i padał deszczyk bo inaczej, jak by był upał, to na pewno nie pojechałabym sama.

Czyli jednak najpierw dach idzie na pierwszy ogień. Niestety w takich starszych domach to dużo rzeczy wychodzi w praniu i nagle okazuje się, że trzeba zrobić sporo więcej niż się zakładało.

Ja zaraz wstawiam pranie młodej, do jutro wyschnie i się pakujemy. Dziś posprzątamy górę, i pochowamy co się da w pokojach i najprawdopodobniej we wtorek jak T wróci z pracy to się wynosimy.

Teraz u nas słonko, ciekawe co będzie potem.

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #670294 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

Sylka,pogodę to mieliście bajeczną :) U nas nie było źle,bo nawet ciepło,ale szaro :(
Na Boże Ciało mieliśmy bardzo ciepło :) Fotki super i Kubuśko jak zwykle stylowo ubrany :)

Agusia,dziadek to Ci z nieba spadł :) I na pewno zakupy z kimś są milsze :)

Agi,szkoda,że brak zdjęć,ale to podobnie jak u nas. I widzę,że Ami miała podobne podejście do urodzin jak Hania,bo ta też niezainteresowana świeczką,co innego chciała robić :blink:

Dzisiaj u nas pogoda się pogorszyła. Rano lało i przeszła burza. Teraz już nie pada,ale jest chłodno i szaro-buro :( Dzisiaj siedzimy w domu!

Miłęgo dnia!

11 lata 10 miesiąc temu #670595 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosia a u nas dziś pogoda wspaniała :)
Wpadła moja siostra z prezentem dla Linki i posiedzieliśmy miło na tarasie. Mam nadzieję że już się taka ładna pogoda utrzyma :P

My uprzątnęliśmy dziś naszą górę ze wszystkich rzeczy, obrazów, ipt i teraz mamy totalnie zagracone pokoje. Dobrze że we wtorek stąd zwiewamy bo bym się chyba wykończyła.

Miłego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka