BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu #675903 przez sylka
Wózek zawsze wnosiłam na 2 piętro. W piwnicy w życiu bym go nie zostawiła w tym kurzu.
Czasem zostawiałam na dole i maż później wnosił mi do domu.

Agi Maja grzeczna. Na poczatku troche płakała za mama (ma teraz taki okres, bo kiedyś nie płakała) ale po chwili zajęła się zabawą.

Dzis mamy taki skwar że głowa mała. Zaliczyłam 2 spacery z Kubuskiem i padam.

Gosiu super że trochę kaski wpadło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #676063 przez Agusiak
dobry wieczór :)

My dziś też dużo na dworze, zaliczyłyśmy plac zabaw i Paulinka ślicznie się bawiła :) Dużo tu jest dzieci więc bardzo fajnie. Kupiłyśmy też truskawki, przepyszne i objadłyśmy się z Paulinką :)
Wieczorkiem odwiedzili nas jeszcze moi rodzice i po pierwszej połowie meczu pojechali :)
Było bardzo miło, uśmiali się deski w kibelku i ogólnie było wesoło.

Dziś u nas taki upał był, że aż trudno to zrozumieć. Normalnie można by bez ubrania latać, chore to wszystko, takie skoki tej temperatury i zmiany w pogodzie. Ale aż wszyscy odżyli, mam nadzieję że taka pogoda już z nami zostanie :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #676103 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Kochane Amelka waży 11,7 kg , mierzy 81 cm . Chociaż tego wzrostu pewni nie jesteśmy , bo nie bardzo chciała współpracować :P

Agusiu super , ze już remontem w domu ruszyli . Trzymam kciuki za szybki rozwój sprawy .

No i oby obyło się bez dodatkowych strat w mieszkaniu dziadków :p Chociaż nie powiem uśmiałam się wyobrażając sobie Wasze miny w tej sytuacji :)

Co do wnoszenia wózka , to kiedyś też to przerabiałam i Tobie tego nie zazdroszczę . Tylko kurcze martwię się , ze teraz tak sie forsujesz .
A co do piwnicy , to u Mamy też jest , ale podobnie jak Ty nie daje tam wózka . Jakoś mi dziwnie pachnie w piwnicy i jak pomyślę o ewentualnych gryzoniach tam żyjących , to mi się odechciewa wszystkiego :P

Megi Tymcio zdolniacha :) I fajnie , ze Tobie czas na kawce u koleżanki miło minął :)

Gosiu z tymi Twoimi bólami głowy to przykra sprawa . Może zgłoś lekarzowi ? A to takie migrenowe bóle ?

Nowe słówko Hanuli zaskakujące . Ale w sumie dzieci szybko chłoną nowe słówka , te niedozwolone tym bardziej . I masz rację , te wszystkie przekleństwa brzmią przeważnie słodko w ustach maluchów i trzeba się powstrzymywać przed zachwytem :P :)

Super , ze wypłata fajna :)

Sylka przy takiej pogodzie to zmęczenie szybsze . A jeszcze jak się ma żywiołowe dzieciątko , to tym bardziej .

U Nas pogoda tez się znacząco poprawiła :) super . Ami pobawiła się na ogrodzie , na spacer isć nie chciała . Niestety Majusia zasnęła wcześniej w domu i nie chciałam jej budzić ubieraniem . Ma teraz lekki i krótki sen . A później wpadła znajoma z synkiem i siedzieli 3 godzinki . Nie powiem fajnie było i sobie pogadałyśmy , dzieciaki się wybawiły , ale przez to na spacer juz nie poszłyśmy . Jutro mam nadzieję , ze nadrobimy :)
I tak mi troszkę żal się zrobiło , bo mieliśmy wspólnie w tym roku na wczasy lecieć . I Oni za tydzień na Korfu lecą , a my .... wczasujemy sie w nowym domu :P Plany sie nam pozmienialy i na wczasy nie mamy co liczyć :P

Mężus dziś wrócił po 20 stej , ale od razu poszedł Pauli pokój gruntować . Tak więc mimo zmęczenia działa na całego .
Nic , uciekam :) Miłego wieczorku :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #676106 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

Mężu poszedł do kumpla na mecz,a ja w samotności zajadam pizzę...

U nas też spiekota niemiłosierna dzisiaj była. Przez to festyn wymęczył nas okropnie,bo większość terenu nieosłonięta. Ale było fajnie. Trochę krótko,czas zleciał ekspresowo. Hania w biegu,ale była grzeczna :) I nawet trochę pomogła w malowaniu rodziny na kartonach :blink: za co dostała piankową miarkę wzrostu :)

Michałek mówił wierszyk z kolegą,ale w sumie słychać było przede wszystkim jego. Dobrze,że musiałam też uważać na Hanię,bo inaczej bym się rozpłakała :( Już jak tam na niego patrzyłam jak mówił z dziećmi dłuuugi wierszyk dla mamy to mi się łezka w oku zakręciła :blush: Muszę powiedzieć,że panie wybrały dość trudne wiersze i długie,bo każdy miał co najmniej 5 zwrotek,ale dzieci pięknie sobie z nimi poradziły :) Dostałam serduszko-podstawkę na świeczkę z masy solnej,a dla taty był... "tata na patyku z otwieranymi ramionami" :blink: Jutro jak dam radę to wstawię parę fotek.

Poza tym jutro mamy małe odwiedziny. Przyjeżdża siostrzeniec(chrzestny Michałka) z dziewczyną.

Agusia,właśnie ja w K-nie miałam piwnicę,ale bałam się zostawiać tam wózek,chociaż teoretycznie to jest tam wózkarnia/rowerownia.
Cieszę się,że odwiedzinki miłe :)

Sylka,to ja padam razem z Tobą.

Ja od razu po festynie biegłam na zumbę i powiem Wam,że głupia jestem. Mało tam nie zemdlałam :( A teraz tak mnie nogi i kręgosłup bolą,że :( Dałam sobie wycisk dzisiaj! No,ale muszę powiedzieć,że bardzo miło spędziłam dzisiaj dzień. Cały!!

Idę kończyć pizzę i może jeszcze dam radę coś obejrzeć :)

Dobranoc!

11 lata 10 miesiąc temu #676203 przez agi-p
Dzień dobry :)

Gosiu pizza brzmi kusząco !!! Ale cóż , takie smakołyki nie dla każdego :P

Super , ze festyn się udał i Hanusia grzeczna była . Imprezy w taką pogodę , to faktycznie mogą wykończyć . A Ty jeszcze zumby nie odpuściłaś . Hardcorowo normalnie :P

Ja po koszmarnej nocy , poranek miałam jeszcze gorszy . Maja o 4 już kategorycznie spania odmówiła . Poszłam więc i o 5 pranie nastawiłam . A , ze wczoraj wyciągnęłam z pralki wyprane ciuchy , które mi dziwnie śmierdziały , to mąż postanowił coś tam przy filtrze pomajstrować . Pojechał do pracy , ja siedze na dole i patrze , a tu z sufitu i po oknach mi cieknie ! Na górze cała łazienka , przedpokój i pokój Ami w wodzie . Od rana zamieszanie i sprzątanie .
Podokręcałam co trzeba i włączyłam pralkę . Póki co wszystko ok .
Tylko teraz pogody mi trzeba , bo wszystkie ręczniki i pościele powyciągałam , zeby wodę zebrać :P

Ufff , 7 rano a ja zmęczona :P

Miłego dnia :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #676204 przez sylka
dzien dobry

Agi na wczasy jeszcze wybierzecie nie uciekna a domek juz bredzie :) Fajnie ze odwiedziny znajomej sie udaly i czekaja kolejne.

Ami waga piorkowa, ale grunt ze zdrowa.

Ale mialas poranek! Wspolczuje zabawy z woda i prania pozniej recznikow i poscieli po tej przygodzie. Oby sloneczny dzien byl by wyschlo wszystko.

Gosiu ale cudne prezenty otrzymaliscie i milo spedziliscie dzien. Michas chyba w swoim zywione byl na scenie, co? Malo nie zemdlalas mowisz kurcze przeforsowalas sie.

Agusiak super ze macie wreszcie ladna pogode. A przygody z deska nie zazdroszcze choc niespodziana dosc byla.

Kuba ma za soba 1 noc bez pieluchy i jest opiana sukcesem :D Uslyszalam ze obudzil sie po 3 poszlam i pytam czy chce siku, mowi nie ale i tak zrobil. Wstal o 6.30 i znow na nocnik poszedl. Kochany co jakis czas mnie zaskakuje :) 1,5 mies bez pieluchy i tylko 1 wpadka na spacerze.

Milego dnia.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #676288 przez Agusiak
dzień dobry Kochane :)

Słonko od rana i od razu humorek lepszy :)

Gosia, Ty to nie ma masz dla siebie litości, dzień maksymalnie wyczerpujący ale grunt, że zadowolona jesteś no i że wynagrodziłaś sobie to pyszną pizzą, której szczerze mówiąc zazdroszczę :lol:

Sylka gratulacje suchej nocki bez pieluchy, ależ Wam fajnie :) Kubusiowi bez pieluchy wygodniej a Ty masz więcej w portfelu ;)
U nas to nie wiem kiedy zaczniemy, chyba dopiero w lipcu jak wrócimy. Raz że mimo pogody w mieszkaniu nadal troszkę chłodno a dwa nie chcę żeby młoda tu dziadkom po panelach sikała, więc akcję musimy przesunąć. Mam jednak nadzieję, że wyrobimy się do jesieni :dry:

Aguś Amelka drobniusia, a nie wygląda wcale na taką kruszynkę ;) Ale po zdjęciach widać jak wydoroślała kochana :)

Ojej ale przygoda z tą pralką, dobrze, że opanowałaś sytuację :ohmy:
Oby wszystko szybko teraz poschło :)

Kochana my z Paulinką wylegiwałyśmy się dziś do 9 a wczoraj w dzień spała 3 godzinki :silly:
Aguś dziś już mężuś pojechał do pracy z kolegą więc wózek mam w aucie na parkingu prze blokiem :)

Wakacjami się nie martw, jeszcze nie raz pojedziecie a teraz są inne sprawy i konieczne wydatki. My też nigdzie nie jedziemy, nawet na działkę nam się raczej nie uda skoczyć, bo jak wyjdzie z pracą T to na pewno urlopu nie dostanie. Ale trzeba to jakoś przetrwać i tylko i mieć nadzieję że wypalą kolejne wakacje :)

Lecę na kawkę, miłego i gorącego dnia :)
My po południu do teściów jedziemy.

Buźka :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #676322 przez megi23
hej laski
Gosiu super ze festyn sie udal :) i niezla kaska mezus dostal ... moj wczoraj o 22 worcil i dzis ma byc to samo :ohmy: ...
Agi wspolczuje potopu .. mam nadzieje ze wszystko wyschnie szybko...
Agus udanego wypadu do tesciow :)

Sylwia jeszcze rax gratki dla kubusia :) oby tak dalej ..
Agi u nas tez noc koszmarna Mimo ze Tymek wstal o 6 juz noc ciezka przebudzil sie po 21 ... Zaczal rzucac i nie mogl oddychac. Bo nos zatkany. Dalam nasivin, nic, dalam wode nic... Nie mogla mu splynac.. Przyszedl o 22 S nosil go i dal na lozko ..Biedny godzine sie meczxyl az zasnal.... A my z nim, S poszedl na podloge spac , bo rano do pracy... Jeszcze w nocy sie przebudzil ,na lozku poglaskalam go i spal do tej 6 ... Dzis mu inhalacje na noc zrobie kupilam olejek eukaliptusowy .. I tak spalam to z nogami na brzuchu glowie i nie wiem gdzie jeszcze, albo mnie trzymal za reke... Dalam mu pic w nocy to rano mleka rano nie tknal..
ehh mam nadzieje ze dzis lepiej bedzie nie mogl oddychac buzie jak rybka mial otwarta... a teraz spi jak narazie i nic sie nie dzieje ... tesc zalewa podloge u tesciowej w pokoju wiec sie kisimy w domku .. troche zla na S jestem .. rozumiem kasa . ale nie naszym kosztem ...jutro mamy do fikolandu jechac to sobie odbije i zakupami tez :P

11 lata 10 miesiąc temu #676359 przez agi-p
Sylka wielkie gratulacje :) Kuba zaskakuje nie tylko Ciebie , ale chyba i nas wszystkie :) Jest świetny !

Agusiu ale sobie z Linką pospałyście ! :) Widać bardzo jej służy zmiana miejsca :)
Ale powiem Wam , ze to niewiarygodne ,że jedne dzieci tak ładnie śpią , a moje to demonki nieśpiące i absorbujące .

Kochane moja Ami nie taka drobniusia :P Waży faktycznie mało z tego wychodzi , ale przecież ją widziałyście na fotkach . Na żywo wygląda tak , ze każdy mówi , ze to kluseczka ! Ja nie wiem :P Niska po mnie jest i może temu .

Megi biedny Tymuś . Koniecznie zrób mu inhalacje . U Nas idealnie sprawdza się nawilżacz elektryczny z kropelkami eukaliptusowymi lub miętowymi .

Ami śpi jak anioł :) Majkę też właśnie uspałam i idę działać z obiadem . Byłam w sklepie i myślałam , ze padnę ...duchota , skwar i oddychać nie ma czym . Chciałam Majusię w wózku na ogród wystawić , ale nie będę jej męczyła . W domu przyjemniej .

11 lata 10 miesiąc temu #676364 przez megi23
a u mnei przylezie @ i nie pojedziemy pewnie bo juz mnei dolem boli :( no to na nastepna sobote ze szwagierka i maluchami pojedziemy .. a po @ bedziemy nad dzidziolem pracowac :P wiec niech juz przylazi :silly: Tymcio dalej spi ja zrobilam wszystko i sie nudze ... siedze na ogrodzie a tam nie ma czym oddychac....

11 lata 10 miesiąc temu #676390 przez Agusiak
u nas też dziś upał :)

Spojrzałam na suwaczki i mnie olśniło, że przecież Kubuś jest z lutego, więc mamy jeszcze troszkę czasu na odpieluchowanie :silly: Jednak te kilka miesięcy na tym etapie to sporo ;)

Paulinka też już w końcu zasnęła chociaż brykała jeszcze w łóżku ;)

megi to jeśli @ jednak przyjdzie to pamiętaj żeby wcześnie zacząć działać, tak? Bo dziewczynkę się przed owulką robi ;) Szkoda, że wcześniej nie znałam tej zasady ;)

Ziemniaki na obiadek pyrkają a ja pewnie zaraz znowu coś pochłonę do jedzonka :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #676401 przez sylka
Agusiak ale pospałyście :D Super :)

My zaliczyliśmy prawie 2 godz spaceru w tym 4 place zabaw, grę w noge na boisku i przyrzady do ćwiczen. Ledwo doszłam do domu taka duchota. Kubusiek właśnie się położył chyba wystarczająco się wylatał :)

Coś mnie podbrzusze pobolewa jak na @ a to jeszcze nie jej czas. Nie lubie jak mnie coś boli w tym miejscu :P

Agi Amelka wyglada naprawdę na pulchna a tu widzisz waga piórka :D Kba jest szczypior i wyglada na szczypiora.

JEśli chodzi o wakacje to i my nigdzie w tym roku nie wyruszamy. Moze ja skoczę z siostrą nad jezioro do domku jej tesció na tydzień a maż do nas na weekend dojedzie bo nie wiem jak u niego z urlopem. Jutro mieliśmy skoczć do Mikołajek,ale wyjazd przełożyliśmy na za tydzien- oby pogoda dopisała.

11 lata 10 miesiąc temu #676406 przez Agusiak
Sylka 4 place zabaw :ohmy: :ohmy: Masz Ty kobieto kondycję :)

Czyli wychodzi na to, że wakacje w tym roku spędzamy razem na forum i z żadną nie stracimy na dłużej łączności :lol: :lol:

A u nas coś grzmi :( :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #676417 przez sylka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Place zabaw na szczęscie w naszej okolicy i blisko siebie położone. Oczywiście Kuba co widziała starsze dzieci to biegł do nich i zagadywał je :) Fajnie to wyglada tylko szkoda że go ignorują. Mój słodziak tak sie stara z nimi porozmawiać i coś im opowiada po swojemu :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #676491 przez agi-p
Megi , teraz to nawet jak @ będzie bolesna , to pomyśl , ze to ostatnia ...na długi czas będziesz miała spokój :silly:

Agusiu no Wam to teraz jak nic chłopczyk by się przydał :) Chociaż dwie dziewczynki to super sprawa :)

Odpieluchowaniem się nie przejmuj . Ami w tej dziedzinie zrobiła kilka kroków do tyłu :( Już tak dobrze było , a teraz jej obojętne . Ale spoko , mają czas dziewczynki :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Sylka jesteś wielka . Ja dziś przez tą pogodę chodzę jak struta . Teraz się ochłodziło przyjemnie :)

Ami siedzi na ogrodzie i się bawi . Mąż wrócił o 17 , zabrał Amusie na krótką przejażdżkę rowerową i poszedł malować pokój Pauli . Zresztą Paulina tez poszła :) Jak pomaluje , tak będzie miała :P

Ide pościągać pranie z ogrodu , bo coś mi się wydaje , ze zaraz lunie deszczem .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka