- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas w nocy padało i poranek był taki szaro-bury,ale teraz wyszło słonko,więc nie jest źle,na pewno jest chłodniej!
Wczoraj było strasznie gorąco,bo 30st. w cieniu. Na szczęście od czasu do czasu powiewał miły wiaterek,więc nie odczuwało się tej temperatury aż tak.
Za to na zumbie to była chyba z 40. Aż mi było wstyd wychodzić z sali,bo tam ciemno,a na zewnątrz jasno,a ja miałam leginsy mokre niemal do połowy ud,jakbym się spompowała

Megi,ach,no ja nie będę już tego komentować,dziewczyny wszystko napisały,a ja też już nie raz wyraziłam swoją opinię. Tylko Ci napiszę,że też mi się wydaje,że ten Twój mąż nie jest jeszcze gotowy. Żeby potem nie było,że zrobił to dla Ciebie i żeby nie było jakiś skrytych pretensji...
Agi,no,ja za to czekam z niecierpliwością na postępy nocnikowe,bo mam już powyżej uszu tych pieluch i cyrków jakie trzeba wyprawiać,żeby Hanię przebrać

Sylka,Ty to zawsze kusisz. Prawdziwa pani domu z Ciebie

Agusia,wielkie gratulacje! Siostra to jednak siostra

Pisałam Wam,że mamy zaproszenie na otwarcie kawiarni na jutro,a mąż mi wczoraj,że chyba w sobotę i niedzielę będzie musiał iść na 8 godzin do pracy

Idę bo mi smrodem zalatuje

Miłego dnia!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Gosiu serniczek mega smaczny i szybki. Oto przepis, polecam

1 kg serka z wiaderka (serek waniliowy z drobinkami wanilii w wiaderku z Biedronki- homogenizowany nie twaróg)
1,5 szkl cukru pudru
50 g żelatyny (duża paczka)
2 galaretki truskawkowe
truskawki
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl chłodnej wody, wymieszać i po 20 min dolać 2 szkl gorącej wody. Dokładnie zamieszać i poczekac aż ostygnie. Moja rada poczekajćie aż tyci tyci zacznie tężeć bo jak wlejecie do serka wodnista to bedzie wam ciekla masa z tortownicy. W miedzyczasie rozpuście galaretke zgodnie z opisem na opakowaniu w 0,5 l wody.
Serek przełóżcie do miski dodajcie cukier puder i mikserem połaczcie skłądniki. Gdy cukier będzie dobre rozprowadzony dodajcie ciagle miksujac żelatyne i przelejcie mase do tortownicy. Wstawcie do lodówki na ok 10 min i na tężejaca mase ułóżcie truskawki i wylejcie na wierzch tężejącą galaretkę.
Smacznego
Agusiak super że wszyscy zadowoleni a córeczka rosnie zdrowo

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Gosiu jak ja Cię rozumiem z tymi pieluchami. Jeszcze młoda właśnie takie cyrki odstawia czasem ,że ręce opadają. Jednak przeważnie daje sobie zmienić, ale coraz częściej pokazuje, że jej już ta pielucha zwyczajnie przeszkadza. Mam nadzieję, że w lipcu pogoda się unormuję i już w naszym domku opanujemy ten nocnik.
Mój T też jutro w pracy, ale niedziela na szczęście wolna

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Agus gratki za siostrzyczke super ...
wiecie wczoraj S nie poszedl do pracy i pogadalam z nim.. powiedzial ze jak w tym roku nie bedzie dziecka to juz wcale ....wiec nie ma na co czekac :0 w sumei i ja sie rozleniwie bo Tymek pojdzie do przedszkola ja do pracy .. jak znajde

gosiu wpsolczuje z cyrkami Hani .. tymek teraz w otulaczach , wysadzamy go a wczoraj juz po ogrodzie w samych gatkach latal , zsikal sie w nie ,, ale i sikal na nocnik ... pod drzewkiem nie chce na stojaco ... boi sie... za to wiecej gada juz nie laczy w zdania no chhy zem u wyjdzie ale 2 wyrazy laczy

dzs szwagier autem pojechal do Stalowej do szkoly i ma nie wracac z zrobionymi okularami moimi.. i tak musze jutro jechac z s do Stalowej bo kolega chce sie psotkac .. urodzily mu sie 2 corki wiec kolejny wydatek ... tylko one maja jzu 8 miesiecy i co im kupic ???
dziis Tymkowi kupilam portki z h& sztruksy i zabawke dla mojej przyszlej dzidzi

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas na specerku gównie bo pogoda świetna.
Gdy Kubusiek zasnął poszłam pobiegać (2,6 km) i zaliczyłam ćwiczenia na siłowni (takiej zewnętrznej) POwiem Wam ze miałam po pierwszym biegu zakawasy a jak dziś rozćwiczyłam od razu mi lepiej. W ogóle po ćwiczeniach czuję się jakoś lepiej

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My dziś też głównie na dworze. Rano poszłyśmy do Biedronki i po jakiś zestaw zabawek do piaskownicy, a potem na plac zabaw

Następnie do domku na drzemkę, obiadek, później zakupy już z T i znowu plac zabaw

Nakupiliśmy truskawek to jutro będę koktajle robić, uwielbiam

Spokojnego wieczorku i słodkich snów

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Gosiu niezły wycisk na zumbie miałyście

A na postępy nocnikowe ja tez czekam jak na zbawienie . Chyba bardziej niż na mowę

Szkoda , ze Męża masz w pracy przez weekend

Agusiu faktycznie ortopeda teraz raczej zbędny . Nic Ci nie poradzą niestety .
Koktajle ? Mniam !!! Może i ja się skusze ? Ostatnio zjadłam kilka truskawek tak nieśmiało , ale Majusi nic nie było

Sylka super , ze przepis dałaś

Fajnie z tym bieganiem

Megi Wy to jesteście chyba jedyni w swoim rodzaju . Stwierdzenie , ze jak nie bedzie dziecka w tym roku , to już wcale , powaliło mnie na łopatki

I widze ,że już zakupy dla Dzidzi zaczęłaś .
A tym małym od znajomego kup po zabaweczce i już .
My wczoraj też na spacerkach byłyśmy , ale krótkich . Ami woli zdecydowanie bawić się w ogrodzie i Fada zaczepiać , niż chodzić bez celu po naszej drodze

Jadę do Mamci na kawkę i po kartony , bo juz pakować się nie mam do czego .
Mama zaproponowała , zebym Amisie do jutra przynajmniej jej zostawiła ! Tęskni za nią , a i Ami tam ma tyle rozrywek . Troszkę się waham , bo jednak dziwnie mi ze świadomością , ze w domu będe , a Ami nie

A jutro jak pojedziemy po Amelkę , to Mężusia wyślę do figloparku i na spacer sam na sam z Ami . Biedna tak za nim tęskni , bo przez remont niemal go nie widuje . Dziś obudziła się o 5:20 i Tatusia wołała , a Męża już nie było

Sam też ubolewa , ze czasu nie ma i tyle mu umyka z życia dziewczynek .
Wiem , ze sytuacja przejściowa , ale trudna dla wszystkich .
Nic , miłej soboty

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi też nie wyobrażam sobie zostawić Paulinki u kogoś na noc, ale może faktycznie lepiej będzie jak zostanie u babci. Ty się spokojnie spakujesz, a Amelka będzie miała ciągłe zajęcie i uwagę babci, bo wiadomo jak to jest jak się jest czymś zajętym.
A mężuś planuje jakiś urlopik? Wtedy pobędzie z Amisią i się sobą nacieszą

megi ja stwierdzenia Twego męża, że albo będzie dziecko w tym roku albo wcale nawet nie komentowałam bo brak mi słów. Mam tylko nadzieję że chciał Ci w ten sposób pokazać, że bardzo chce mieć drugie dziecko TERAZ, bo w innym przypadku chyba by ode mnie oberwał

My już po śniadanku, T w pacy, ale na szczęście tylko do 14

Idę na kawkę, miłego dnia

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kto zgadnie ile sloiczkow mi kompociku wyszlo .. 27

dzis rano tymek sie budzi godz 5:30 s juz nie ma i mowi do mnie mama ?
ja: co kochanie ?
T: gdzie tata?
mowie w pracy juz a on eeee i zaczal skakac po mnie

teraz przyszedl i juz tata .. ja juz jestem bee

kupilam dzis 3 kg skrzydelek cena meni powalila prawie 8 zl ...dzis grilla robimy w zamian na obiad ..
apropo ja tez sie odchudzam i cwicze . .sama nie wiem po co .. bo dzis powiedzialam do S ze mi sie 2 skonczy ti zaczynamy prace na dzidzia

a dziewczynkom kupilam sliczne kompleciki .. oczywiscie nie moglam sie zdecydowac , jedna ma czerwone spodenki i sukienusie taka ala tuniczka a druga rozowa i cos lsodkiego kupie i mam z glowy a tanie byly bo po 20 zl

to chodzi ze jak w tym roku nie bedzie to nei wiadomo kiedy .. a nie ze wcale u nas to skomplikowane i on sie o cos boi ... ....
Agi fajnie ze ami z tatusiem spedzi dzien i z mamcia

gosiu zazdraszczam zumby... czytalam o przeciwskazaniach i nie wiem czy moge .. bo obciazaja stawy kolanowe .. a ja musze szczegolnei na to kolano po zlamaniu uwazac ...

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka a jak tam Twoje sprawy? Uregulowało się coś, czy nadal leki bierzesz?
Makaron do zupki ugotowany, Paulinka położona na drzemkę a ja mam błogi spokój

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nie mogłam wpaść wcześniej,ze względu na brak męża

Teraz już jesteśmy w komplecie,więc mam chwilkę

Agi,panowie czasami się zdarzają. Szkoda,że tak rzadko i tak mało,bo przydaliby się dla odmiany

Megi,ja nie wiem gdzie Ty to wyczytałaś. Dla mnie to chyba jednak bujda na resorach. Wychodziłoby na to,że w wielu sytuacjach nie można by tańczyć. A Ty na żadne wesele nie powinnaś się wybierać ze względu na ewentualne urazy. Zumba to nic innego jak mieszanka tańców

Ja chyba jestem wyrodna matką

Jestem z siebie dumna,bo na prawdę z dwójką łobuzów udało mi się pięknie ogarnąć pokój i łazienkę z ubikacją i jeszcze być dłuugo na dworze

Oby "wieczór mnie nie zawiódł"

Miłego!
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gosiu no na faceebook bylo artykul

grill sie udal spokojnie bylo i fajnie .. wieczorem S poszedl do baru spotkac sie ze znajomymi ,,, chcial meni wyciagnac ,ale jakiegos dola mialam i nie chcialam wylazic ....dzis sie widzimy z kolega co ma blizniaczki ...

straszny upal jest i nic mi sie nie chce .. S usypia mlodego .. pewnie sam pojdzie spac .. dlatego taki chetny byl go polozyc

dostalismy zaproszenie nad jezioro biale kolo lublina od nich moze sie wybierzemy pod namioty z dzieciakami

milej niedzieli :0
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Cisza tutaj straszna

No,ja niestety sama i czekam na męża,będzie ok. 15

Powiedzcie mi dziewczynki... Hanuśka nigdy nie piła z niekapków,bidonów i innych tego typu kubków. Do niekapków nigdy nie byłam przekonana,a inne... zwyczajnie zawaliłam sprawę. Głupia byłam,bo był czas że Hania piła ze zwykłego kubka i mogłam zrezygnować z butelki,ale dałam ciała. Kubek jej zbrzydł i butla jest cacy. A ja bym chciała już ją od niej odzwyczaić. I tutaj jestem skora sięgnąć po niekapek czy inny kubek,byle tylko pożegnać się z butelką. Mamy kubek Lovi 360,ale moje dzieci są trochę "nie teges" i nie potrafiły z niego pić,więc tego typu odpadają. Po jaki zatem mam sięgnąć?!
Agusia,jak u Was ze smoczkiem? Pożegnaliście się na dobre? Bo my nadal do zaśnięcia używamy

A poza tym przymierzam się do czekoladownika dla taty na Dzień Ojca i imieniny jednocześnie(bo to tego samego dnia). Mamie wysłałam kartkę,więc przydałoby się też o tacie pamiętać w ten sposób. A że facet i kartką zachwycać się nie będzie to wymyśliłam taką typowo słodką,a mój tato to prawdziwy łasuch

No i jestem co raz bliżej mojego wymarzonego zakupu

No to miłego dnia życzę!!!