BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 6 miesiąc temu #685393 przez agi-p
Kochane dzięki za życzonka dla Majuśki :kiss:

Sylka no chętnie ob Cibie odkupię pomidorki :) Myślę , że przetrwają podróż . Widzę , ze na all normalnie takie rzeczy wysyłają :) Powiedz tylko ile mam Ci przelać kasiorki na pomidorki i przesyłkę :)
Super :) Dzięki bardzo :)

Kuba od zawsze był energiczny , wiec z wiekiem siłki mu tylko przybywa :) Fajnie się patrzy na takie maluchy , pełne życia i ochoty do poznawania otoczenia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685409 przez sylka
Aguś za przesyłke mi tylko zapłać i będzie ok. Zaraz ci pokaże jakiej wielkości są.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

na razie sa małe ale podrosną :) W następnym tyg pewnie rozsadze te w donoczkach i wyślę Ci. Dam Ci znać ile wyszło za przesyłke.

11 lata 6 miesiąc temu #685716 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosiu nie pisałam posta z imieniem tylko Aguś się pytała w sms'ku i jej napisałam, że wstępnie Julka ale może nam się wszystko pozmieniać jak przy Paulince. Jednak jak się zobaczy byziaczka dziecka to czasem imię zwyczajnie nie pasuje ;)
Jak macie jakieś propozycje to piszcie :)

Gosia fotki boskie :) Kawiarenka bardzo gustowna i przytulna się wydaje a właściciel też niczego sobie :silly: Super że mają taki kącik dla dzieci.
Hanulka słodziak i taki sam z niej golasek jak z Linki, nie martw się też nie mamy kostiumu i się na golaska kąpie.
A ten czekoladownik dla taty REWELACYJNY!!!!! Nawet nie wiedziałam, że można coś takiego na czekoladę zrobić, Tata będzie wniebowzięty :) :)

agi mnie stosy prasowanie czekają jak stąd wrócimy i zacznę parać rzeczy młodej. Robię tu pranie ale głównie nasze bo mamy kilka rzeczy na krzyż a Paulinie starczy na cały pobyt za to potem się chyba nie odrobię :S

Ja byłam dziś na wizycie, nawet nie siedziałam zbyt długo. Spotkałam jeszcze koleżanką, mamę Huberta co jest w wieku Linki tyle że z 30 maja więc jak zaczęłyśmy nawijać to czas szybko zleciał. Ona była po jakąś receptę więc weszła ze mną bo tak to by chyba do 17 siedziała.
A potem pojechaliśmy do marketu, obkupiłam się w H&M, upolowałam długie gacie, krótkie, gacie, sukienkę, bluzkę bez rękawów i torbę na ramię- koszyk ;)
A i kupiłam jeszcze klapki japonki, ale takie wygodne bo z Fila, ale nie sportowe typowo, tylko takie z paseczkami w kratkę, ogólnie bardzo fajne. Także zadowolona jestem bardzo a i Linka zarobiła sukienkę.
Pod tą kieckę muszę kupić półhalkę albo do leginsów nosić bo cały dupal prześwituje.

Młoda nie spała dziś w ciągu dnia, bo nawet nie było kiedy, jak byłam u lekarza to moi rodzice poszli z nią na plac zabaw, ale od razu wrócili bo wszystko, łącznie z piaskiem było tak rozgrzane, że nie dało rady się bawić.

Spokojnego wieczorku :)

11 lata 6 miesiąc temu #685826 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Mężu kupił basen taki 150cm,więc dla dzieciaków w sam raz,mogą wyciągnąć nóżki :) Michałkowi kąpielówki w granatowo-niebieskie pasy,a Hani piękny strój,taki turkusowy w białe motylki na różowych ramiączkach. No kolorki po prostu boskie,ale okazał się za mały :( Niby rozmiar większy,bo 92-98 a tu taki zonk. Jutro spróbuję wymienić,bo mam paragon i nie odrywałam żadnych metek.

Łobuzy popluskały się w wodzie porządnie :) Nawet siostrzenica do nich dołączyła :silly: Sama bym wskoczyła do nich do tego basenu :silly: Basenik rozstawiony i myślę,że na najbliższe upalne dni wystarczy. Najwyżej co dzień doleje się kilka świeżych wiader wody :)

Popołudnie,mimo że upalne to udane. Nawet nie patrzyłam na termometr,ale skwar był niemiłosierny.

Tyle,że teraz jestem padnięta :(

Uciekam więc do łóżka! Spokojnej nocki!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685832 przez sylka
Agusiak super ze zakupy udały się :) Obkupiłas się i super :)

Gosiu widze że wypad do kawiarni udany i jakie tam smakołyki wcinaliście Mniam :) Hania i MIchaś jak zwykle urocze dzieciaki :)
Widzę Gosiu że mąz ma dobry gust skoro takie cuda wynajduje Hani. I jaki wielki basen dzieciaki beda miały do wodnych harców :lol:

Wieczorekiem zaliczyłma biegi i ćwiczenia. W miedzyczasie maz dał KUbie kolacje :) Wróciłam to go wykapał i mały grzecznie poszedł spać ;)

11 lata 6 miesiąc temu #685960 przez Agusiak
dzień dobry :)

My też musimy kupić Paulinie basen, bo ten z zeszłego roku zostawiliśmy na działce. Ale o tym pomyślimy jak już wrócimy do domku.
Może też kupimy taki większy, żebym w razie czego mogła w nich chociaż posiedzieć, jak mi córcia pozwoli ;)

Sylka podziwiam Cię, że w taką pogodę Ty masz w ogóle jeszcze siły na jakieś ćwiczenia, hehe. Szacun :silly: :blink:

Ja dostałam wczoraj skierowanie na krzywą cukrową i muszę ją zrobić do kolejnej wizyty.
Najgorsze to jest to siedzenie 2 godziny tam.

Muszę też troszkę w mieszkaniu ogarnąć bo teściowie dziś przyjeżdżają, ale nie chce mi się hehe :P

Kosiarze wyszli na trawniki i nie dają żyć od rana.

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #686078 przez sylka
Z Kubuskiem zaliczyłam zakupy. Teraz młody oglada sobie albumy ze zdjęciami a ja musze zabrać sie za obiad :P :)

Agusiak wieczorami ćwiczyć nie jest tak źle bo fajnie wiaterek wieje :)

11 lata 6 miesiąc temu #686095 przez Agusiak
ja czekam na listonosza bo ma dziś babci emeryturkę przynieść ;)
Babcia musiała na poczcie wypisać dla mnie upoważnienie, żeby listonosz dał mi kaskę.
Także kochane nie wiem co wybrać, morze, góry, mazury czy może jakieś last minute :P :P hłe hłe hłe :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #686127 przez megi23
boszz ale wy piszecie .. ja napisze krotko co u nas bo zaraz mlody wstanie i nic nie napisze .. buzka slicznie sie goi .. wiecej chyba strachu bylo niz tego wszystkiego .. S ladnie lazi i meni przeprasza za to co powiedzial :P
ja wrocilam od fryca i bylam po Miloszka i tez dzis rozloze baseny maluchom i sama wskocze :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686170 przez sylka
U mnie obiadzik dochodzi. Surówka zrobiona i mam labe :)

Agusiak kurcze trudny wybór :D

Megi super że buźka sie goi :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #686206 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Poszłam dzisiaj przy okazji do tego sklepu,z nadzieją że mi ten strój wymienią(jak na mój gust to jest ze dwa rozmiary mniejszy). Metki wszystkie na miejscu,folia w kroku nie zdarta,no bo tak na dobrą sprawę nawet nie był mierzony,paragon jest. Ale stroje nie ulegają zwrotom :angry: Nie kosztował dużo bo ledwo 20zł,ale teraz ani nie mam kasy ani stroju,no bo co ja mam niby z nim zrobić? Mąż oczywiście wkurzony zakazał mi tam robić zakupy.

Hania znowu w majtasach będzie się musiała kąpać.

Nad ranem przeszła u nas burza i dolało porządnie,ale oczywiście poza kałużami nic się nie zmieniło,duchota straszna :( Hania się obudzi to idziemy na ogród pochlapać się w basenie. Tzn. ona idzie,ale się zastanawiam czy by do niej nie wleźć :silly:

Łobuziara na śniadanie i kolacje nie chce nic jeść poza kaszą. No chyba jedynie płatki z mlekiem by przeszły,ale przecież ile można jak to słodkie i w ogóle. I tak w dzień je podjada na sucho,więc wystarczy. Nie chce jeść ani kanapeczek,ani parówek,ani jajecznicy... Nie mam pomysłów już co bym mogła jej podać i co by ona zjadła. Pięknie je tylko obiady. Co jej dasz to zje,a zupy to już w ogóle :) No,ale rano to mam wielki zgryz co jej dać. Bo z jednej strony dla świętego spokoju mojego i jej mogłabym jej dać tą butlę,ale z drugiej to już bym chciała ją całkowicie od tej porannej kaszy w butli odzwyczaić. Chociaż muszę powiedzieć,że już rano nie woła kaszy,tyle że nic innego nie chce zjeść,a do zupy jej przecież nie mogę trzymać o pustym żołądku. No,ja już nie wiem co robić z tą moją Kluską :dry:

Agusiak w Twoim stanie chyba lepiej wybrać Polskę. Może te Mazury,gdzie jeszcze nigdy nie byłaś?! Wiesz,słońce,lasy,jeziora... i jeszcze z Sylką mogłabyś się spotkać :silly: :lol:

Na koniec kilka fotek z wczorajszego popołudniowego pluskania w nowym basenie :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

No nic,uciekam! Miłego dzionka!
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #686279 przez Agusiak
megi dobrze, że buźka się ładnie goi :)

Gosia oj jak ja zazdroszczę tym Twoim szkrabom tego kąpania ;)

My zdecydowaliśmy że pojedziemy na weekend do domku na działkę do dziadków i weźmiemy moją siostrę. Tam Paulinka ma duży basen to nawet cały dzień niech sobie siedzi, o ile oczywiście jak to na weekend nie przyjdzie jakiś deszcz i ochłodzenie. My też odpoczniemy, no i babcia ciśnie żeby ktoś przyjechał bo trzeba zerwać czereśnie bo się drzewa uginają pod nimi :) Więc jeszcze sobie podjemy ;)
Tylko kurcze babcia mówi że jest masakryczne dużo komarów :huh:

Właśnie przyszła emeryturka, no ale nie będę taka i zawiozę ją w sobotę babci, może co odpali, hehe :blink: :P

Gosia ale kapa z tym strojem, na prawdę jacyś dziwni ludzie i chyba jakby chcieli to by wymienili. Zwłaszcza że nie dość że nienaruszony to jeszcze dziecięcy.
Na pewno w decathlonie bez problemu wymieniają bo wymienialiśmy młodej adidaski na większe.
Może wyciągnę T do Pepco to kupimy Paulince kostium.

11 lata 6 miesiąc temu #686315 przez sylka
Gosiu stroj sprzedaj :)

Kuba jak wstanie pije mleko a po godz je sniadanie: kanapke, rozne rodzaje plackow, parowke, gofry, to repertuar na sniadanie i kolacje. Obiad raz zje raz dziubnie.

agusiak super ze wyruszycie na dzialeczke

11 lata 6 miesiąc temu #686833 przez Agusiak
dzień dobry :)

U nas żar się leje z nieba od rana i nawet w nocy jakoś specjalnie chłodniej to nie było. Ale podobno na wieczór jakieś burze zapowiadają w całym kraju więc zobaczymy jak im się to sprawdzi ;)

Wczoraj przyjechali teściowie, ale nie chcieli siedzieć w domu więc zabrali młodą na plac zabaw a my skoczyliśmy na większe zakupy. Oczywiście spożywka, czyli nic w koszyku i też nic w portfelu :dry:

Wróciliśmy w sumie na samą kąpiel także spoko :blink:

Czy któraś z Was ma jakiś patent jak w miarę przyzwoicie pomalować paznokcie u stóp?
Robiłam to kilka razy w życiu, a teraz mi się bardzo spodobały ale niezły przypał bo nie potrafię :huh: Wczoraj jak je maźnęłam to śmiech na sali. Całe paluchy miałam w lakierze, nie tylko paznokcie więc musiałam potem zmywać. Nie wiem kurcze może są jakieś szablony? hahaha, bo powiem Wam że jest to niezły wyczyn.

W Będzinie rozłożyli kurtyny wodne na te upały to my oczywiście musimy być gdzieś indziej :angry:

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #686846 przez sylka
Dzień dobry :)

Agusiak ja maluję normalnie bez szablonów (jeśli są :)) jak wyjde poza to sobie zmywam patyczkiem do uszu a i po kapieli wszystko ldnie schodzi. MAluje raz 1 warstwe a po chwili 2 i po sprawie :)

U nas też gorąco. Póki co w domku siedzimy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka