BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 5 miesiąc temu #689856 przez agi-p
Sylka oj to tym większe gratki jak samymi ćwiczeniami takie efekty :)

A co do przeprowadzki , to jeszcze nie niestety :( Jak się wszystko uda , to w tym tygodniu . Chociaż w sobotę wypada 18-stka na która wszyscy idziemy , wiec odpada nam kolejny dzień .
Zapewne dopiero koło poniedziałku .

Agusiu u Nas też komary rządzą :( w każdym pokoju mam elektryczne urządzenia na nie , ale i tak ja i Paula jestesmy pogryzione . Ale w domu nie mamy teraz komarzysków . Tylko jak na pole wychodzimy , to zaraz nas kąsają :(

Teściowie zadowoleni ... pewnie . Teraz będą mieli super wypasiony czysty domek . Wszystko nowe , sprawne itp .
Tylko teściowa wieśniara jedna mnie tak wkurza , ze juz bardzo sie hamuje , zeby jej nie powiedziec co o niej sądzę .
Nie widziałyście jak mieli w domu (na wasze szczęście :P ) . Ale wszystko się sypało , wszystko z innej parafii , niec nie pasujące do siebie , odpadające i brudne . A ta debilka chodzi i krzywi nosem na wszystko co robimy . Taka znawczyni trendów się znalazła , ze ja Was proszę :p A to kolory brzydkie wybrałam , łazienka jak w trupiarni , demolka kuchni zbędna ,przesadzam ogólnie ze wszystkim :P
A na koniec pokażę Wam kilka fotek przed i po , to same zobaczycie jaka różnica jest :P
Uważam , ze choćbym kupiła najtańsze , najbrzydsze meble i inne rzeczy , to byłyby lepsze niż to co mieli :P

Aguniu huśtawkę taką zamówiłam allegro.pl/bright-starts-hustawka-rozowa...zja-i3322855822.html
Tyle , ze moja nie ma tego pałąka na zabawki . Ale nie przeszkadza mi to wcale , bo mam z tiny love i jego doczepiam .
Jest fajna , bo ma regulowane oparcie i jest do 11 kg , a np z fishera są tylko do 9 i mało które są regulowane .
Maja dziś 30 min się huśtała :) Może przypadnie jej do gustu na tyle , zebym miała chwile luzu :P
Oczywiście ciesze się bardzo , ze do 11 kg jest , bo jak wyszłam do kuchni , to Ami wcisnęła tyłeczek do niej i leżała sobie zadowolona :P wszystko musi przetestować :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #689868 przez sylka
hhahah Ami testerka :D

Fotki z chęcią Aguś zobacze a teściowa to wredna baba. Przyszła w sumie na gotowe i jeszcze jej źle i musi wściubac nos już w nie swoje mieszkanie :P

11 lata 5 miesiąc temu #689892 przez megi23
hehe tesciowa bez komentarza :P hustawka super haha Ami sprawdza wytrzymalosc by sie nic nie stalo siostrzyczce :)
moj maly spi , S ma dzis urodzinki naszykuje jakas kolacje :silly: i deser :lol:
a na fotki czekam :)

11 lata 5 miesiąc temu #689994 przez sylka
U Was mówicie że chłodniej u mnie parów po 30 st w cieniu i mimo wiatru czuć to :P

11 lata 5 miesiąc temu #690066 przez Agusiak
Asia niedawno poszła, Paulinka ululana, makaron na obiadek się gotuje więc mam chwilkę :)

Po południu jeszcze tylko do teściów skoczymy bo teść jutro idzie do tego szpitala i w końcu będą go operować 26.06.

agi huśtawka super :) My też szukamy czegoś takiego dla maleńkiej, ale powiedz czy ona jest na baterie? I jak długo trzymają?
Bo czytałam że te huśtawki strasznie żrą baterie i najlepiej kupić huśtawkę hybrydową, ale te to już kosztują kupę kasy :dry: Daj znać jak się sprawdza :)

Na fotki także czekam z niecierpliwością :)
Aguś a kiedy Ty kupowałaś wózek dla Majeczki, tzn ile wcześniej?

U nas też znacznie się ochłodziło, znowu wskakujemy w długie rękawy.

11 lata 5 miesiąc temu #690176 przez sylka
Agusiak ja w Kuby bujaczku miałam włożone baterie-akumulatorki chyba R20 i wystarczyło raz na jakiś czas naładowac to samo zrobiłam w karuzeli :) Zwykłe krótko trzymają a akumulatorek dłuzej. Bujaczek wibrował codziennie :)

Oby operacja przebiegła pomyslnie.

U nas deszcz pada. Wykorzystałam czas i upiekłam chlebek z żurawiną i zrobiłam obiad na jutro :)

11 lata 5 miesiąc temu #690216 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki :)

U nas od rana(ale nie jestem pewna czy nie od nocy)leje. Z jednej strony ok,bo mieliśmy straszną suszę u nas,poza tym my i tak nie możemy na dwór wychodzić przez parę dni,więc przynajmniej nam nie żal :silly:

Miałam poprasować(bo jak dla mnie to najlepsza pogoda na tę czynność),ale odwiedzili nas moi rodzice :) Porozmawialiśmy,pooglądaliśmy fotki i tak nam szybko czas zleciał,że musieli już wracać. Wiadomo przy tej pogodzie jaką tutaj mamy trzeba jechać ostrożnie,a to ponad 100km.

Hanuśka marudzi tylko przed skokiem temperatury,a ta dzisiaj była tylko raz :) Tak ogółem nawet nie jest źle :) Widać,że Hania nie jest sobą,ale nie daje w kość :) W przeciwieństwie do Miśka. Chyba mi go ktoś zaczarował,bo jest po prostu nieznośny :( Nieusłuchany i w ogóle takie ma pomysły,że głowa mała :angry:

Agi,jak to mówi Luigi "a to wredna rura baba". No po prostu brak słów :angry:

Super,że u kardiologa wszystko dobrze :D

Komarów nie zazdroszczę. U nas na szczęście ich nie ma :)

Huśtawka super :) Oby służyła Majeczce jak najdłużej :) A Ami widać martwi się o bezpieczeństwo siostrzyczki :blink:

Sylka,super z tymi cm. Ja czuję,że mi troszkę przybyło,ale wcale się nie dziwię,jak się jest uzależnionym od chipsów :( i ma się skłonności do tycia :( Ale ostatnio trochę przystopowałam,na szczęście,ale i tak muszę się wziąć za siebie. Gdybym znalazła jakąś pracę to bym sobie chodziła na fitness częściej. Człowiek się lepiej czuje,trochę ciałka ubywa i w ogóle...

Miłego wieczorka!!!

11 lata 5 miesiąc temu #690583 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka Kochana ja też mam nadzieję, że operacja pójdzie pomyślnie, ale pokićkałam daty, bo jutro go przyjmują a operacje ma pojutrze czyli 27 :blush:

Jednak zdecydowaliśmy się na zwykły leżaczek, bo jest do 18 kg i dłużej posłuży a i Paulinka jeszcze skorzysta jak będzie chciała. Wybraliśmy ten i może w lipcu go zamówimy i tak powoli systematycznie będziemy kupować kolejne rzeczy
allegro.pl/fisher-price-nowy-lezaczek-bu...8kg-i3327253703.html

U teściów spoko, była też szwagiera z rodzinką
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
, dzieciaczki się pobawiły, podjadły i zwinęliśmy się do domku.

Kupiliśmy w Biedronce materac dwuosobowy bo jest w fajnej cenie to będzie jak znalazł do naszego namiotu :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Lecę spać, spokojnej nocki :)

11 lata 5 miesiąc temu #690606 przez sylka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bujaczek fajny :) Kuba tez miał Z FP taki allegro.pl/fisher-precious-planet-lezacz...158-i3317172850.html DOstał w prezencie od moich rodziców tylko nasz chyba do 11 kg tak mi sie wydaje. Zadowolona bardzo byłam z niego, szczególnie z wibracji bo były przydatne :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #690685 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agus jeszcze nie wiem ile baterie wytrzymują , bo Maja korzysta od wczoraj :P Wchodzą tam 4 r14 . Też myślałam o tej huśtawce na prąd , ale cena mnie odstraszyła , nawet używki sa drogie . A jeszcze nie wiadomo czy dziecku się spodoba i co ?

Wózek kupowałam w styczniu , dokładnie 20-go :) Termin miałam na koniec kwietnia , więc niby wcześnie . Ale ja to wolę miec wszystko wcześniej gotowe . Zresztą jak się okazało bardzo dobrze :)

Ten leżaczek , który wybraliście jest super . Koleżanka go ma(inną kolorystykę) i służy jej od początku , do teraz , a Zosia 2 latka teraz będzie miała . Co tam jedziemy, to Ami siada w nim jak królowa .

Trzymam kciuki za operacje Teścia . Oby wszystko poszło dobrze i szybko wracał do sił .

Sylka Ty kucharzysz na całego :) Smakołyki :) Skąd Ty pomysły czerpiesz ?

Gosiu , ale fajnie że rodzice Was odwiedzili :) Prasowanie nie ucieknie , a przynajmniej miło spędziłaś czas .

Całe szczęście , ze Hania tak dobrze sobie radzi z choroba . A Michałek może taki na zmianę pogody ?

Wczoraj kuchnia zaczęła już wyglądać przyzwoicie :) Kafelki zostały położone, płyty przyklejone :) Mąż złożył do końca meble , i jak pójdzie wszystko zgodnie z planem , to jutro będzie finał :)

Pogoda do bani i juz mnie trafia . A Amelkę roznosi . Bez możliwości wyjścia na ogródek szaleje w domu :P A musze Wam powiedziec , ze ona strachu wcale nie ma .To kaskader i cyrkowiec w jednym . Paula np była mniej odważna :P Ami ma głowę pełną pomysłów i czasami nie wiem czy lecieć i ją asekurować , czy zostawić samej sobie . Na szczęście jest zwinna ta moja małpiatka :P

Miłego poranka :)

11 lata 5 miesiąc temu #690764 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka no ten Wasz bujaczek też super :) Będzie jak znalazł dla kolejnej dzidzi :)

agi ciekawa jestem jak się Amelka odnajdzie w nowym domu, w nowej przestrzeni do zabawy i brojenia,hehe ;)
A opiszesz Aguś jak tam mniej więcej macie? Na dole jest jakiś duży salon i np kuchnia a na górze pokoje, czy na dole też są pokoje, ile tam macie pięter? Teraz to dopiero pewnie się nabiegacie :blink: Rany jak ja bym chciała iść na swoje...

Gosia ostatnio widziałam zapowiedzi w TV i od razu pomyślałam o Tobie :P Jest taki program na tvn, trzeba się zgłosić jeśli się mieszka u kogoś, a potem dostajesz mieszkanie to umeblowania i zaaranżowania wnętrza, ta ekipa która wygra dostaje klucze do własnego M :)Z Twoim talentem macie spore szanse a mężuś na pewno da rade z pomalowaniem ścian i skręceniem mebli no i chyba można dobrać kogoś do pomocy :)

U nas zdecydowanie chłodniej chociaż póki co nie pada.

Lecę na śniadanko, miłego dnia :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #690858 przez sylka
Gosiu super że HAnia ma sie już lepiej :)

Agusiak mówisz o programie na TVN to on już jest emitowany i teraz trwa finał. Chyba że muwisz że jest nabór do kolejnej edycji.

Agi super że już prawie finito z robotami :D A pomysły czerpię ze swoich przepisów i z internetu :)
Kuba też kaskader i pędziwiatr. Niczego sie nie boi nie raz swoj prędkścią i zwinnością na drabinkach bije na głowę starszaki. Jak mu za wolno przed nim sie wsponaja to wymija ich albo każe wyjśc jak sobie nie radza :P

U mnie po wczorajszym deszczu (od południa aż do dzis rana)tylko 17 st. Ide dziś do endokrynologa. Wyzyta zapisana kilka mies wczesniej i miaął byc na 16.00 - specjalnie by mąz został z KUbą i nie musiał sie urywac z pracy. Wczoraj dzwonie się upewnić czy napewno dobrze pamiętałam datę a babak mi mówi bym przyszłapo 13 bo lekarz tylko do 14!!! Nosz kurna i nie raczyli zadzwonić do pacjentów. Poszłabym na 16 i pocałowaął klamkę i znów czekała ileś czasu na wizytę. Ide wiec z młodym. Oby tylko grzeczny był :)

11 lata 5 miesiąc temu #690907 przez Agusiak
Sylka nie wiem czy się ten program już kończy czy jest nowa edycja ale jak są zapowiedzi to mówią tam, że jak chce się wziąć udział w programie to trzeba wysłać sms o treści bitwa pod jakiś tam numer, więc chyba można się zgłaszać.

11 lata 5 miesiąc temu #690969 przez sylka
TAk to bitwa o dom w niedziele chyba o 10 jest emisja i teraz jest już finał.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #691030 przez megi23
Witajcie laski wczoraj sie udala niespodzianka dla S kolacja mu smakowala a i deser co zrobilam pol ciastek zjadl a niby nie mogl wiecej .Tymek nie spal jak wrocil tez czekal, by go ucalowac, ale udalo nam sie go uspac i moglismy dzialac:D

ale zbudzil nam sie o 21 bo nie mogl oddychac :angry: :ohmy: jakos sie ululal na lozku potem znowu to samo wkurzylam sie dalam mu wodem orska i spal juz ze mna na lozku do rana s zaliczyl podloge... :silly: bo chcial sie przespac a ja czuwalam by na brzuchu lezal bo mu lepiej sie oddychalo .. dzism u inhalacje zrobie ..

allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-i3339710088.htmltaki mamy na strychu rewelacja mam nadzieje ze 2 dzidzia tez bedzie happy tak apropo trzymajcie kciukasy niech juz @ nie przylezie :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka