BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 6 miesiąc temu #684354 przez megi23
ja nie panikowalam tylko chcialam sie upewnic czy aby tego nie szyc ... to S panikarz :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684357 przez megi23

11 lata 6 miesiąc temu #684434 przez sylka
megi23 napisał:

o wlasnie juz wiem co musze mlodemu na basen kupic takie kolo jak Sylwia ma :)
znalazlam takie
allegro.pl/swimtrainer-kolo-do-nauki-ply...4gw-i3327102905.html

Megi wydaje mi sie że te koło to kiepskie bo bedzie krępować ruchy dla starszego dziecka i samo z niego nie wyjdzie idąc na brzeg.

TAk jak pisałam na fb dobrze że kredka nie trafiła w oczoko. Wagr sie zrośnie a tam gorzej by było. Jeszcze raz :kiss: :kiss: dla Tymcia.

11 lata 6 miesiąc temu #684547 przez Agusiak
megi jestem tego samego zdania co Sylka jeśli chodzi o to koło :)

Paulinka śpi, jak wstanie to obiadek i plac zabaw.

11 lata 6 miesiąc temu #684571 przez sylka
My zaliczyliśmy spacer i zakup 10 l ziemi bym wieczorem porozsadzała pomidorki.

Teraz dogotowuja sie ziemniaczki i zjemy sobie 2 danie.

11 lata 6 miesiąc temu #684617 przez Agusiak
u nas taki żar się leje z nieba chociaż dochodzi już 16.30 że nie wiem czy się gdzieś wybierzemy.

Mamy taką dmuchaną wanienkę turystyczną to może dam ją na balkon, naleję wody i się młoda chociaż pokąpie. Na plac zabaw chyba nie dam dziś rady iść :(

11 lata 6 miesiąc temu #684636 przez agi-p
Megi ale miałaś przeżycia . Dobrze , ze juz ok . Daj potem znać jak Tymcio się czuje .

A te koła co linki dałaś strasznie drogie mi się wydają .

Aguś ale macie widoczki świetne . Aż trudno uwierzyć , ze nie jesteś gdzieś na wsi .

I brawo dla Paulinki za nowe słowa :) Zaraz na dobre się rozgada :) :) :)

Oj Kochana jak wieloryb nie wyglądasz .Ale wiem ,że możesz się tak czuć . Doskonale pamiętam jak to było .Mimo , ze większość mówiła , ze nie wyglądam źle , ja czułam się fatalnie . A jeszcze Tobie trafiło na takie upały , to samopoczucie gorsze zapewne :(

Co do AZS to warto udac się dla pewności do jeszcze jednego specjalisty . I od razu przejść na kosmetyki odpowiednie .
Ja miałam bardzo ostro przebiegające AZS . Wyglądałam koszmarnie .
Ale teraz faktycznie dermatolodzy przesadnie diagnozują tą chorobę i byle wysypkę jej przypisują .

Sylka ale fajnie z tymi mazurami :) Tylko zaopatrz się w specyfiki na komary , bo tam to plaga podobno .
I super, że Mąz w tym czasie pokój Kuby wymaluje :)

U Nas w cieniu 38 stopni , w domu mam 30 . Ani myślę wychodzić . Leje mi sie nawet z tyłka . Rano na szybko do sklepu jechalam , a i tak zmachałam się jak nie wiem .
Maja się strasznie męczy w tą pogodę . Marudna bardzo . Przed chwilą zasneła dopiero . Jeszcze najchętniej to by w chuście siedziała , a ja wtedy się topię jak masełko na słońcu .
Ami w majteczkach samych śmiga , a spocona jak szczurek , Majula w pampku śpiocha .

11 lata 6 miesiąc temu #684891 przez Agusiak
dobry wieczór ;)

Aguś to faktycznie macie temperatury :ohmy: Ja nie wiem ile u nas stopni bo nie mam tu nigdzie termometru a dziś na dwór też nie wychodziłam ale w domu da się wytrzymać. Paulinka też porozbierana lata. Dałam jej tą dmuchaną wanienkę na balkon i się potaplała. Była zachwycona, ale jakoś akurat słonko zaszło i myślałam że będzie burza, ale nie.

Za to teraz po kąpieli wpadła w taką histerię, że nie wiedziałam co mam zrobić. Mąż ją nosił, ja, uspokajaliśmy ją jak się dało a ona się coraz bardziej nakręcała. Matko jedyna uwierzcie mi, że gdybym miała jakiś zastrzyk z czymś na uspokojenie to bym jej dała bo zaniosła się nie na żarty :( :(
Teraz na szczęście już zasnęła.

Mąż kupił truskawki, zrobiłam koktajl ale przesadziłam c cukrem :P ale i tak pyszny ;)

Mam nadzieję, że uda mi się kupić jutro coś lekkiego bo inaczej to z domu nie wyjdę, a już jednak wolę słonko od tego ciągłego deszczu.

Agusiu kochana jesteś ale uwierz, że wyglądam jak wieloryb :( Jak patrzę w lustro to płakać mi się chce i to nie efekt ciąży ale moich zaniedbań. Z przodu jeszcze jakoś wyglądam ale mam okropne tyły. Dupsko jak obie Ameryki i biodra do tego wywalone. Koszmar :(

Miłego wieczorku :)

11 lata 6 miesiąc temu #684921 przez sylka
Agi ale macie skwar!!! U mnie w domu z 26-27 st.

Maz też dziś kupił truskaweczki. KUba zjadł jogurt własnej roboty (2 szkl od nuteli)

Wieczorkiem poprzesadzałam sobie sadzonki pomidorków do długich skrzynek. Jutro musze dokupić jeszcze z 2 bo nie spodziewałam sie że aż tyle tych sadzonek mi wyjdzie :)

Agusiak współczuje furii PAuli. U nas jak KUba miał takie ataki pomagało zostawienie na dywanie samego sobie bo każda próba uspokojenia przynosiła odmienny efekt, noszenie czy cokolwiek.

11 lata 6 miesiąc temu #685003 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguś Amelia też miewa napady dzikiego szału i w żaden sposób nie mozna jej uspokoić . A zainteresowanie jej osobą działa na nią tak jak na Linkę : nakręcająco . Najlepiej wtedy Amkę zostawić samej sobie , w końcu się uspokaja i przychodzi jak gdyby nigdy nic .

Kochana po porodzie pomału dojdziesz do sobie i wszelkie zaniedbania jak to mówisz naprawisz :) Teraz szkoda Twoich nerwów . Tez się tak dołowałam wyglądem , ale ja utyłam 23 kg :(

Majka dziś 3 mies kończy , a ja nadal nie wróciłam do swojej wagi i wymiarów . Ciężko jest strasznie . Jednak już nie te latka , skóra rozciągnięta gorzej się regeneruje , a rozszerzone biodra już nie wrócą na swoje miejsce . Walczę , ale brak efektów działa depresyjnie .
Rok temu byliśmy w Bułgarii i jak oglądam zdjecia z tego okresu , to mnie szlag trafia . I pomyślec , ze wtedy też mówiłam , ze mogłabym schudnąć . Paula wymyśliła , ze zrobi mi poglądowo zdjęcie teraz w krótkich spodenkach i koszulce i sobie porównam :P

Sylka a faktycznie te pomidorki działają odstraszająco na komary ? Mnie i Pauliśkę o gryza na potęgę :( Cała puchnę od tego .

Ja wczoraj też zaszalałam z truskawkami i mam nadzieję , ze na Majusi się to nie odbije .

Mam nadzieję ,ze dziś choć troszkę chłodniej będzie , bo oszaleję .
Zaraz biorę się za prasowanie , póki upału nie ma . Potem nie wyobrażam sobie stać przy tym gorącym urządzeniu .

Miłego dnia :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685029 przez sylka
Agi szczerze to nie powiem Ci czy dzialaja odstraszajaco bo u mnie komara nie uswiadczysz na podworku. Ani razu od urodzenia nic nie ugryzlo Kuby.

Z biodrami mam to samo koscisie rozeszly, brzuszek nie jest plaski i wygladam jak w ciazy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685183 przez Agusiak
dzień dobry :)

Agi u nas normalnie też tak robimy, że zostawiamy młodą samą, z resztą ona tak woli, idzie do pokoju połozy się na łózko i tam lamentuje a po niedługim czasie przychodzi i już rozdaje buziaki. Ale wczoraj to był horror,sama chciała żeby ją na rękach nosić, wyciągała łapki do człowieka i patrzyła tymi zapłakanymi oczkami aż się serce krajało :( Przestraszyłam się nie na żarty. Cały czas się tuliła do do mnie, no ale u mnie też strasznie płakała i jak przestawała to za chwilę nakręcała się od nowa.

Ale dziś już jest dobrze, nie wiem co to było :(

u nas upał od rana a ja będę dwie godziny u lekarza siedzieć.
Jutro teściowie przyjeżdżają z wizytą.

Aguś no my w tym roku mamy pomidorki na dworze, ale jak mieszkaliśmy w kamienicy, ona stała przy łąkach to sąsiedzi nie mogli się opędzić, kupowali te wszystkie cuda do prądu, moskitiery, psikacze i kisili się przy zamkniętych oknach, żeby nic nie wleciało, a u nas cały dzień okna otwarte, światło świeciło się do późnego wieczora i komarów nie mieliśmy :)

Mnie będzie bardzo trudno zrzucić sadło bo już za dużo tego jest. Ale wstępnie jestem umówiona z kuzynem i spróbujemy coś zaradzić, jak już się maleńka urodzi i okaże się czy tym razem będę karmić czy nie.

Miłego dnia :kiss: :kiss:

Aguś najlepszego dla Majeczki!!!
A wiesz, wczoraj jak już leżałam w łóżku to tak sobie właśnie pomyślałam, że Majeczka chyba 3 miesiące już będzie mieć i przypomniał mi się Twój sms w dniu porodu :)
Jak to zleciało :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685292 przez agi-p
Sylka mam wrażenie , ze zamieszczasz nam tu nie swoje zdjęcia ! Skoro piszesz , ze wyglądasz jak w ciąży , to nie możesz być tą śmigą ze zdjęć :P :)

Agusiu Ty też niedługo będziesz nam tu pisała , ze Julcia skończyła kolejny miesiąc :) Wiesz dobrze, ze czas przy dzieciaczkach leci bardzo szybko :)
Ja nie mogę uwierzyć , ze Ty przeszło połóweczkę ciąży masz za sobą . Ledwo co pokazywalaś w spoilerach teścik :)

Całe szczęście , ze dziś Linka już zachowuje sie ok i nic jej nie jest .

I skoro u Ciebie pomidorki takie cuda zdziałały , o i ja musze kupić .

Ja od 6 do 8 prasowałam , potem śniadanko i wybyłam z Małymi na spacer . Jednak po pół godz wracałyśmy do domu , bo Ami siku w majtusie zrobiła :P Ale przebrałam ją i na ogrodzie siedziałysmy .
2 prania powiesiłam , w zabawkach przesiew zrobiłam i buty popakowałam . Teraz chwila luzu i obiad .

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685367 przez sylka
Agi ubrania maskuja :P Nie na serio mam brzuszek jak w 15 tc z Kuba :P Wisi fałdka i musze ją wyćwiczyc, boczki też sa a kiedyś nie było. JAkbym pokazała sie bez ubrania to byście zobaczyły :P

Agi kurcze szkoda że blizej nie miaszkasz mam całe multum sadzonek pomidorków. MAłe 5-6 cm. Ciekawe czy by przetrwały wysyłke w pudełeczku bo bym Ci wysłąął. Po co masz kupowac. Mi się zmarnują bo za dożo ich wzeszło :P Nie wiedziałąm że tyle ziarenek w paczce i ze chyba wszystkie mi zakiełkują. Mam te odmiane allegro.pl/pomidor-koktajlowy-venus-do-d...nka-i3332712334.html JAk chcesz to naprawdę Ci podeślę.

Rano zaliczyliśmy spacerek na plac zabaw pod blokiem. Na placu zabaw wszystkie panie jednogłośnie stwierdziły że mam bardzo energiczne dziecko. Ich wnuki/dzieci ładnie siedziały w piaskownicy a mój chwila w piasku i zaraz zalicza wspinaczkę po drabinkach. Wszedł na góre zszedłi pedzi na mostek i ślizgawke. Z nich na huśtawkę, pózniej pod ogrodzeniem na trawnik. Z niego znów na chuśtawke i do piasku i tak w kółko co chwila gdzie indziej. Struś pędziwiatr :)

Teraz mam Święto bo dziecko mi zasnęło. Zjemy obiad i pod wieczór znów skoczymy na spacer a później ja sobie pobiegam i pójde na siłownię. Zanim młody zasnał poścwiczyłóam sobie trochę i teraz mam wolne :)

MAcie rację dzieciaki szybko roszna. Oststnio mówiłam do meża że niedawno urodziny były a tu lato minie i kolejne bedziemy szykowac.

Wszystkiego dobrego dla MAjci :D :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685390 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Najpierw poodpisuję póki jeszcze cokolwiek pamiętam,a potem napiszę co u nas :)

Dziewczynki mi też z przodu wisi taki flak. Mam wrażenie,że to skóra jednak,bo niemal mogę palce złączyć(kiedy chwytam to coś w palec wskazujący i kciuk),ale jest jej ogrom :( Przez co strasznie to wygląda i wylewa się ze wszystkich spodni :(
Staram się chodzić z wciągniętym brzuchem,bo mi wstyd i czuję się z tym źle,ale nie jestem do tego przyzwyczajona(jeszcze) i się zapominam. No i przy jakichkolwiek boleściach czy takiej pogodzie jak dzisiaj zwyczajnie nie mam siły trzymać tego brzuszyska w ryzach :(

Agi,Ty mi tu nic o prasowaniu nie pisz. Podziwiam Cię,że przy takich upałach masz jeszcze na to siły i chęci. Ja mam zarówno stos prania jak i prasowania. Na szczęście dzieci mają tyle ubrań,że mogę nic nie robić co najmniej miesiąc,a gdyby pogoda była zmienna to i dłużej się wytrzyma :)

U nas komarów też nie ma. Zawsze były,ale teraz ani jednego,w ogóle bardzo mało owadów jest. Ani motyli,ani biedronek,świerszczy i całej reszty. Tylko tych wstrętnych mrówek od groma i ślimaków. Zżerają nam truskawki :angry:

A truskawek mamy na prawdę sporo,ale ostatnimi dniami połowę z tego co zbierzemy musimy wyrzucić,bo są poobgryzane,a po ślimakach dodatkowo ten śluz :( Na szczęście jest ich na tyle,żeby każdy sobie podjadł. Sęk w tym,że już wszystkim się one przejadły i tylko coś tam dziubnie(włącznie ze mną). Za to na czereśnie to się rzuciliśmy jak szczerbaty na suchary :D Teściowa przedwczoraj oberwała dwa duże wiadra. Wielka micha jeszcze została. Trochę zjedliśmy(ale ile można),trochę dżemów teściowa zrobiła,a reszta leży i czeka na swoją kolej.

Truskawek ani czereśni Hania nie chce jeść. Jak mąż przyniósł miskę czereśni do podjedzenia to się rzuciła krzycząc "kulecki",po czym zjadła pół,a resztę wypluła. Truskawki na początku jadła,więc może też jej się przejadły i teraz już nie ma na nie ochoty. Ale na grillu np. zjadła ich sporo i trochę ją wysypało,więc jeżeli ma jeść je to w małych ilościach. W zeszłym roku po truskawkach też jej wysypało cały brzuszek.

Moje pomidorki na parapecie też już spore,ale kwiatów jeszcze nie mają. Muszę czekać.

Agusia,Julka będzie? Chyba przeoczyłam ten wpis o imieniu albo nie pamiętam...

Widok z okna macie po prostu przecudny,jakbyście co najmniej na granicy lasu mieszkali na jakiejś wsi :) Super :)

Sylka,masz po prostu rękę do roślinek :woohoo:

Ponieważ mój wpis zająłby całą stronę umieszczam go w spoilerze :silly:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Na koniec foto-sesja z ostatnich dni :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Miłego dnia! Mam nadzieję,że mąż kupi ten basen i dzieciaki pójdą się jeszcze popluskać,bo inaczej roztopimy się wszyscy na amen :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka