BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682843 przez sylka
My zaliczyliśmy dzis wypad do MIkołajej i na basen do Gołębiewskiego. Oczywiście zabawa była przednia :)

Gosiu Kuba pił mleko po roczku z takiego ala niekapka z Disneya allegro.pl/disney-butelki-i-butelki-niek...a-0-i3315765039.html a później już z bidonu ze słomką i tak dziś sobie pije przed snem po kolacji lub z kubeczka zwykłego. Dodam że ten z Disneya to był jedyny niekapek z którego Kuba pił najpierw napoje a później jak go "załapał" również mleko. Po nim był tez Lovi 360 i bidon ze słomką.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682965 przez Agusiak
dobry wieczór :)

My mieliśmy fantastyczną niedzielę :)
Najpierw pojechaliśmy do Parku w Kazimierzu Górniczym, jest tam przepięknie, są zwierzątka jak w zoo, dużo wody i masa zieleni. Paulinka się dotleniła, wybiegała, wybawiła i było super :laugh: :laugh: Potem siedliśmy pod parasolami i poczułam się jak na wczasach, było cudnie :kiss: :kiss:

Gosia u nas lovi 360 się w ogóle nie sprawdził i jeszcze lało się z tej uszczelki z każdej strony :huh: Dobry był niekapek z Disneya co kiedyś był w Biedronce, ale trudno się go myło i po sokach tworzyły się czarne osady a dojść w te szczelinki było trudno.
Najlepsze okazały się niekapki Aventu, lub butelka z Aventu z ustnikiem. My mamy teraz niekapek z ustnikiem 18m+ i jest świetny. Nic się nie leje i łatwo się myje. Bidony ze słomką mamy ale nawet te niby niekapki zalały mi ostatnio u lekarza całą torbę :angry:
Więc ja szczerze polecam AVENT.

Kochana a no mamy nadal smoka do usypiania ale przynajmniej już w ogóle w ciągu dnia i jak zaśnie to wypluwa i śpi do rana bez.

Spokojnej nocki :)

11 lata 6 miesiąc temu #682980 przez sylka
My wrociliśmy niedawno z wyprawy na rowerku biegowym. KUbie sie zachciało no i co zrobić... mama poszła ;)

Agusiak super że i u Was dziś wycieczkowo :)

U mnie Lovi 360 na początku tyci przecieka jak naleję płynu ale po przechyleniu tyci wyleci i póżniej juz jest ok. Tyci tyci czasem coś poleciało jak Kuba nim rzucił. Jedyny ze słomka który mi nigdy nie ciekł nawet po rzuceniu to NUBY. MA w słomce zaworek. A miekki ustnik do butelki z AVENTu tez mieliśmy :)

Miłego wieczorku.

11 lata 6 miesiąc temu #683119 przez Agusiak
my mamy z aventu twardy ustnik, po 12 miesiącu jest z takimi 3 dziurkami a po 18 to taki jakby dzióbek, cały ścięty, fajny, leci dużo pićka ale nic nie przecieka więc torba jest już bezpieczna ;)

My też dziś na biegowym rowerku śmigaliśmy :)
Może jutro uda mi się coś na pokazywarkę wrzucić a jak nie to dopiero po powrocie dam jakieś fotki :)

Dobranoc :)

11 lata 6 miesiąc temu #683314 przez Agusiak
dzień dobry :)

Gosiu z tego niekapka z Aventu co mam są też ze słomką, może kupię go następnym razem i wypróbujemy :)

Trochę to trwało, ale się w końcu udało :) obiecane fotki
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

U nas słoneczko praży, miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #683369 przez megi23
hej laski ja sobie wyliczam dni plodne .... no i wypadaloby dzis zaczac dzialac :p zobaczymy co z tego wyjdzie :silly: Tymcio spiocha .ja dwa prania wywiesilam i robie dzis lasagne na obiad :)
Agus fotki rewelacyjne :) widac ze wyjazd sie udal i wszyscy zadowoleni byli.
my mleko pijemy z bidonu z rurka z canpola a picie z niekapka , tylko statnio mnie tymek wkurza , bo wylewa mleko z bidonu i sie cieszy ... wiec mysle by niekapka mu kupic..

taki mamy bidon
allegro.pl/bidon-ze-skladana-rurka-canpo...ory-i3301596268.html
a niekapek allegro.pl/kubek-niekapek-bidon-treningo...bek-i3309646240.html
nam wczoraj spotkanie tez sie udalo ... z tymi blizniaczkami dziewczynki sliczne ale roznica miedzy nimi to 2 kilo i wzrostowo ... kazda inne mleko .. inne pieluchy ... sa alergiczkami ... Aga zadowlona z sukienusi dla ksiezniczek ..
apropo dziewcyznek .. s chce 2 chlopaka :P ale powiedzial pozniej niech bedzie zdrowe .. juz bede kupowal te sukienki heheh :lol:
u nas tez upal a ja sie topie.. milego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #683397 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusia,a możesz mi jakiegoś linka podesłać? Ja się właśnie zastanawiałam nad Aventem albo nad tym Nuby ze słomką. Wszystkie smoczki w butelkach już mam pogryzione przez Hanię,niedużo brakuje aż się rozpadną,a raczej nie chcę kupować nowych :angry: Chcę już na dobre pożegnać się z butelkami! Co do smoka to u nas nigdy w dzień nie był w użytku,tylko przy zasypianiu,a potem też wypluwa,w nocy w ogóle nie chce. Ale wiadomo człowiek już by chciał się pozbyć na dobre.

Foteczki cudne i wypad na pewno musiał być super!

Mąż za ten weekend ma wolne jutro i pojutrze i chcemy się wybrać do siostrzeńca do tej jego kawiarni nowo otwartej :)

U nas też dzisiaj gorąco,ale na ogrodzie całkiem przyjemnie,bo tam drzewka i miły wiaterek powiewa :) Byłyśmy z Hanią na 2-godzinnej wyprawie. Mamy nowe zdzierusy na nogach :( plus rączkę sobie trochę rozcięła(dłoń). Kolana na szczęście oszczędzone :) ale i tak wygląda jak po batalii wojennej :( Ubranie do prania :( Ale ubierzemy się jeszcze bardziej lekko,bo na prawdę jest gorąco.

Rowerki stoją w garażu i chociaż Hanuśka do biegowego podrosła to nie chce na nim jeździć,odwidziało jej się :( Woli nogi,a my wszyscy mamy nieustanny jogging,bo to dziecko nie spaceruje tylko biega truchtem bądź sprintem(a wtedy i chłopaki na rowerach mają problem by ją dogonić). Na prawdę jeśli jej to zostanie to będzie biła szkolne rekordy w bieganiu. Mówię Wam,jest szybka. Michu ledwo za nią nadąża,a przecież jest 2,5 roku starszy. Babcia wczoraj wzięła Hanię na dwór i wróciła po godzinie ledwo żywa i mówi,że dłużej nie da rady,buty gubi dosłownie...

Miłego dzionka!

11 lata 6 miesiąc temu #683409 przez megi23
hej Gosiu za tymiiem tylko biegamy nic wiecej on w ogole nie umie chodzic no chyba ze za raczke .. ale wtedy mnei ciagnie np do rowerka pod szopke a jak slicznie ucieka .. ostantio zwial nam z ogrodu i szwagierka nie mogla go dogonic a on sie ogladal jeszcze czy ona biegnie za nim ...skad te dzieci maja tyle energii nie wiem :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #683425 przez Gosia_Krupa
Megi,a moja Hania nie chce chodzić za rączkę :( Muszę ją brać za nadgarstek,kiedy wymaga tego sytuacja :( No,chyba,że się czegoś przestraszy to wtedy na ręce.

Kurcze,myślę nad tym czekoladownikiem i nic już nie wiem. Zrobiłam sobie szablon,ale jakie kolory najlepiej dla taty? Dla pana 70-letniego? Pomóżcie :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #683426 przez Agusiak
Gosiu niekapek to taki:

allegro.pl/kubek-niekapek-butelka-bidon-...new-i3298170773.html

a ustniki ma takie:

allegro.pl/ustnik-niekapek-avent-2x-do-b...18m-i3259127965.html

te ustniki mamy też w butelkach do mleka :)

megi oj tam, oj tam, powiedz mężowi, że synka już ma, teraz czas na córcie :P Chociaż dla Tymcia pewnie brat lepszy :blink:

Zaciskam kciuki, a Wy działajcie :blink:

Gosia to Hania faktycznie nieźle się tych spacerkach "harata" ;) Mały łobuzek :laugh:
Paulinka też biega jak szalona i wszędzie włazi ale ogólnie to jest bardzo usłuchana więc jak trzeba to się nas grzecznie pilnuje :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683433 przez megi23
przez ten niekapeek poleci mleeko/
bo on mi z bidonu wylewa a tu by nie mial mozliwosc???

b pzez ten coo jmam nei siiezatykka nie leci .. :S

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683438 przez sylka
Agusiak świetne fotki. Paulisie jest bardzo fotogeniczna i jaki fajny kask ma :) Ja musze Kubie jakiś zakupić bo sie jeszcze nie dorobił :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Megi jako nie wylewający moge polecic ci bidon z NUBY taki typ nuby.com/en/nuby/cups-spouts/9901/

11 lata 6 miesiąc temu #683446 przez Agusiak
megi spokojnie mleko poleci przez ustnik bo jest duży a jedynie zasada taka jak we wszystkich ustnikach aventu. Ja też szukałam czegoś co nie kapię bo Paulinka jeszcze do niedawna lubiła rzucić butlą zamiast ją po ludzku odstawić.

Sylka fotki bombowe :)
Kubuś świetnie się prezentuje na rowerku a na basenie to już jak rybka w wodzie ;)
Chyba coraz bardziej do taty robi się podobny prawda?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683452 przez sylka
TAk wygląda ustnik z zaworkiem w tym bidonie nuby.com/en/nuby/cups-spouts/9960/

Aguś on zawsze do taty podobny był i dobrze :) PO mnie mówią że ma oczy i uśmiech.

11 lata 6 miesiąc temu #683457 przez Gosia_Krupa
Sylka,Wy też widzę,mieliście super wypad :) Kubuś jaki chudzinka :blush: i jaki szczęśliwy :D Super!

Agusia,no właśnie ten niekapek miałam na celowniku. Chyba go kupimy :) A te ustniki wystarczy włożyć do butelki pod zakrętkę czy potrzeba coś jeszcze?

Paulinka wygląda na taką grzeczną dziewczynkę :) Moja Hania to prawdziwe przeciwieństwo.

Misiek był taki grzeczny. On co prawda był też w ciągłym biegu i wtedy wszyscy mówili,ze nie widzieli takiego energicznego dziecka,a teraz słyszę:Michałek to było energiczne dziecko,ale Hania to bije wszelkie rekordy :side: Ale on np. jak szliśmy na spacer to tylko i wyłącznie za rękę,do głowy mu nie przyszło iść od strony ulicy i zbliżyć się do niej choćby na chwilę,nie w głowie mu były,kamienie,płoty i murki. Dopiero jak oddalaliśmy się od ulicy i było większe pole do biegania,puszczał moją rękę i ganiał :) I reagował na słowa: stój,zaczekaj,choć do mamy i tego typu podobne. On był na prawdę grzecznym chłopcem. Teraz trochę łobuzuje,ale też taki wiek. Czuje się co raz bardziej niezależny i często powtarza,że on już jest dorosły :woohoo: Wielu rzeczy chce próbować itp.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka