BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 7 miesiąc temu #122829 przez Emme
nie wiem jak powinno być, ale powiem Ci jak miało być u mnie. w dzień daty porodu, gdyby się nic nie zaczęło miałam przyjść na wizytę, co 2-3 dni miałam przychodzić na ktg (miałam wcześniej skurcze), tydzień po dacie miałabym iść do szpitala (skierowanie) i tam na wywołanie. ale 3 dni przed odeszły mi wody. podobno dziecko może się urodzić +- 2 tygodnie od/do daty porodu. lekarz nie kazał Ci przyjść na wizytę?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #122856 przez aniamaj133
Czuję ruchy małej, tylko słabsze, ale są tak samo często jak wcześniej tylko nie tak intensywne.

Lekarz określił ostatnio iż płód jest już nisko i poród powinien zacząć się samoistnie, a jeśli nie wystąpi do tygodnia po terminie mam się zgłosić do szpitala, ale już sama nie wiem co o tym myśleć.

13 lata 7 miesiąc temu #122859 przez bombel779
Aniamaj po 1sze jeśli czujesz,ale słabsze to jest to normalne na tym etapie.
A po 2gie jeśli lekarz powiedział Ci,że masz się zgłosić jeśli będziesz tydz. po terminie to słuchaj rad doktorka.
Dużo kobiet,szczególnie "pierwiastek" rodzi po terminie i wcale to nie oznacza niczego złego.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 7 miesiąc temu #122918 przez EMI 2011
Gratuluje kolejnym mamusiom :)

Ja dzisiaj na 20:00 melduję się w szpitalu. Jutro rano cc. I nareszcie zobaczę moją Kochaną Emilkę.

Co do ruchów, moja też jest dzisiaj wyjątkowo leniwa, aż się wystraszyłam. Ale mężuś zaczął głaskać brzuszek i zaraz mu dała kopniaka ;)
O 12:00 jadłam ostatni posiłek i mnie skręca jak nie wiem co- może też dlatego mała mniej się rusza.

Trzymajcie dziewczyny za nas kciuki.

Ja również trzymam kciuki za Was, życzę Wam szybkich i mało bolesnych rozwiązań :*

13 lata 7 miesiąc temu #122925 przez Gosia_Krupa
EMI,powodzenia!! A tak swoją drogą śliczne imię wybraliście dla córeczki :)

13 lata 7 miesiąc temu #122932 przez baby_55
Emi czekami na wieści i trzymamy kciuki :woohoo: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #122936 przez Agusiak
EMI 2011 trzymam mocno kciuki za Was obie. A Ty trzymaj się dzielnie podczas tej cesarki i po niej. Najważniejsze, że niedługo będzie z córcią już razem :)
POWODZENIA :) :)

13 lata 6 miesiąc temu #123006 przez Joleczka
Dzień doberek...
Mała wykąpana i ululana do snu, mąż ja uwielbia karmić...Stała się jego oczkiem w głowie...
W skrócie opowiem co się u mnie działo przez ten czas co się nie odzywałam.

Wszystko zaczęło się 7 maja, sąsiadka mojej mamy powiedziała że prędko nie urodzę bo brzuszek mam jeszcze wysoko, a ja w te noc dostałam pierwszych delikatnych skurczy co 10 minut ale nie były zbyt bolesne więc noc jakoś minęła, w niedziele były rzadsze te skurcze ale bardziej bolesne ale dałam jakoś rade, dopiero we wtorek stały się bardziej bolesne i pojechałam do szpitala, przyjęli mnie na oddział, zrobili ktg i stwierdzili że jest ok że nie ma żadnych skurczy, a rozwarcie jest 1cm. Następnego dnia (11.05.2011) z 1,5 cm rozwarciem zostałam wypisana ze szpitala. Skurczę stawały się coraz silniejsze, w czwartek każdy skurcz przechodziłam na kolanach bo było mi łatwiej. W końcu ok 18 skurcze zaczęły pojawiać się regularnie co 5 minut, ja byłam sama w domu, mąż z pracy wracał dopiero o 23, ale wytrzymałam, ból niesamowity. Do szpitala zdecydowałam się pojechać dopiero o 1 w nocy to był już 13.05. Na porodówce po badaniu stwierdzili 7 cm rozwarcie ale główka wysoko dostałam kroplówkę i czekałam na rozwój sytuacji. Bóli partych nie czułam to położna mówiła kiedy mam przeć i tylko dzięki pomocy miłym położnym i wsparciu mojego męża udało mi się urodzić bez znieczulenia, a najgorsze co wspominam i dreszcze mnie przechodzą to ten ból cięcia krocza, nic przyjemnego (chciałam uciekać z fotela). Niestety wystąpiły u mnie zielone wody i na nieszczęście mała się nimi zachłysnęła, nie dostałam jej na brzuch tylko od razu wzięli żeby ja oczyścić. Dostała 10 punktów ale antybiotyk musiała dostawać, w szpitalu spędziłam 5 dni. teraz już w domku i bardzo się z tego ciesze! Ważne że mała jest zdrowa!!
Magda jest straszny leniuch co do picia mleka, po prostu po kilku łykach zasypia!! Piersią nie karmię bo nie miałam pokarmu, mała ciągła i nic, ja się denerwowałam że nie mogę jej nakarmić a ona że nic nie leci...
To tak w dużym skrócie!!
Miłego wieczorku!!
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #123061 przez sylka
Joleczka GRATULACJE :)

13 lata 6 miesiąc temu #123069 przez Gosia_Krupa
Joleczka,wielkie gratulacje!!! Madzia śliczna,jakie ma pucołowate policzki-chyba była duża jak się urodziła. Jeszcze raz gratulacje!

13 lata 6 miesiąc temu #123072 przez bombel779
Joleczka gratki ;) Córeczka słodziutka ;)

13 lata 6 miesiąc temu #123086 przez Joleczka
Dziękuje Kobietki!!

Magdalenka wcale nie była duża, ale mała chyba też nie. W dniu porodu ważyła 3075g i mierzyła 55 cm. Mi się wydaje że to mała Kruszynka!! A policzki ma takie pucate po tatusiu, zresztą oboje z mężem nie należymy do chudzielców!! Wszyscy mi mówią że Mała jest bardzo podobna na tatusia!! :)

Miłego wieczorku i kolorowych snów!!

13 lata 6 miesiąc temu #123183 przez bombel779
Ojj to kruszynka z tej Twojej Magdalenki :)

13 lata 6 miesiąc temu #123510 przez gumisiowa
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych.

A ja uzupełniam tabeklkę :P

Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #123511 przez baby_55
Joleczka gratulacje :)

Widzę, że niewiele majówek zostało nierozpakowanych :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka