BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461157 przez Gosia_Krupa
Witajcie!

W końcu coś się ruszyło :)

Dave już miałam się na Ciebie obrazić,bo widziałam,że czasem na chwilę wpadałaś na kwietniówki 2013,a do nas nie :( Ale... :)

Baby,Boziu,Adi jest po prostu czaderski,a domek i owszem pięknie przystrojony :)

Nikolkę też mogłabyś nam pokazać,w końcu ma miesiąc i na pewno bardzo się zmieniła :)

Mąż mówił,że jak odbierał Miśka w środę z przedszkola(już była szarówa,bo to przed 17)to w przedszkolu właśnie pozapalane były lampiony z dyń,popowieszane czarownice,duchy,światło takie przygaszone. Mówił,że super i tak miło-ciepło,mimo że to Halloween :)

Misiek ponoć zadowolony z rana wbiegł się pochwalić :) i mi mówił,że było fajnie. Zobaczymy czy pchał się przed aparat ;) Powiedziałam mu,że jak pani będzie robić zdjęcia(na stronie przedszkola jest galeria na bieżąco uzupełniana) to ma pozować i wpychać się na pierwszy plan,bo zazwyczaj to on tak z boku i fot nie ma,tylko gdzieś w tle.

PM,ząbki Wam wychodzą w ekspresowym tempie widzę ;) Super,że Haneczka już zdrowa. U nas katar jest niemal cały czas odkąd Misiek poszedł do przedszkola. On ciąga nosem,a Hania się czasem zaraża. Aktualnie brzydkie,zielone gilska :(

No,a ta w ogóle to muszę pomyśleć nad jakimś tortem na urodzinki Miśka. Mamy z mężem mały pomysł,ale trzeba go porządnie rozważyć. Poza tym widziałam fajny pomysł na kalendarz adwentowy i zamierzam go z Miśkiem zrealizować,a jako ozdoby świąteczne mam zamiar zobić miasteczko z tektury,a Miśka zagonić do malowania,bo farby dla niego są najlepsiejsze ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461348 przez baby_55
idziemy dzisiaj na parapetówkę do znajomych to wezmę aparat i coś cyknę aktualnego z okazji miesięcznicy :)

Gosiu podrzuć pomysł na kalendarz i miasteczko, moze coś dla młodziaka wykorzystam :)
no i na ozdoby of course, bedzie zajęcie dla niego a przy okazji robione ozdoby :)
a przy okazji ja wrzucam przepisy na domowe ciastoliny, farby, klej itp
program.aupair.fm.interia.pl/gdy_talent.htm
www.theimaginationtree.com/2011/03/homem...er-paint-recipe.html

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #461441 przez Dave
Witam się i ja :laugh:

Gosiu - nadrabiam zaległości i jestem codzinnie :lol: :lol:

Super, że taki klimat mieli w przedszkolu. Jak będą foty to czekamy oczywiście. No i podziel się wszystkimi pomysłami. Daj trochę poodgapiać :P

Baby - Nikola to chyba podobna do Adiego jak był maleńki?? Tak na pierwszy rzut oka.

A tak w ogóle, to przy Majce nie używałam i absolutnie nie interesowałam się chustami. A tak se myślę, że jak się Mati pojawi to najwygodniej mi będzie go zapakować do chusty i w drogę z młodzieżą. Czy chociażby coś w domu zrobić i wygodnie pobawić się z Majosem.

Tylko czy ja się tego nauczę :unsure: :unsure: I jaką chustę wybrać :unsure: Doradźcie coś :lol:

Buziakuję :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461450 przez baby_55
są bardzo podobni to prawda :)

wiązania to Cię mogę nauczyć jak będę w Polsce w kwietniu :) a poza tym na youtube hest pełno filmików

chustę najlepiej używaną, bo jest złamana i łatwiej jest się taką zawiązać, możesz kupić na allegro albo na chustoforum tutaj chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=107&page=1&order=desc
polecam hoppediz, ale jest jedną z droższych, jeśli wolisz coś tańszgo to Nati lub Lenny Lamb
acha i z doświadzczenia widzę, że przy dwójce się bardzo przydaje :)

a na allegro to takie są teraz allegro.pl/listing.php/showcat/nati,hopp...de_enabled=0&state=0

12 lata 1 miesiąc temu #461492 przez PM
Poprosimy o klika dla córci mojej znajomej :)i tak do 15 listopada :)
apps.facebook.com/casting-na-smyka/main/...abe0cde5d66ba9f3160d

12 lata 1 miesiąc temu #461581 przez Gosia_Krupa
Dave,no ja myślę :) Pokaż nam tutaj w końcu Maję,bo już pewnie jej ie poznamy ;)
Chusta nie jest taka trudna jakby sę wydawało :) Widziałaś,nawet Adi sobie poradził :silly:

Baby,Niśka urocza i wypisz wymaluj Adi :) Nawet kolorek włosów mają taki sam :)

Stronki super,tylko ta jedna jest po angielsku,a ja ni w ząb :(
Ale z drugiej pewnie skorzystam :)

Jeżeli chodzi o miasteczko to mam szablon kościółka z wieżyczką,więc jak chcesz to mogę Ci zeskanować i podesłać na maila :) Może bym jeszcze coś znalazła świątecznego i ciekawego,na pewno coś mam. Kiedyś(jeszcze w liceum i na początku studiów)tak sobie tworzyłam takie różne i całe szczęście nic nie wyrzuciłam :) A kościółek robiłam stosunkowo niedawno,jakieś 5 lat temu :silly: i nawet wiem,gdzie są szablony :)

Pomysły-jak jakieś będą to i owszem podzielę się :)
A ten kalendarz to był duży dom(karton w kształcie domu),więc łatwo byłoby MAluchom pomalować,a spod spodu podklejone były pudełka po zapałkach,w każdym coś. Otwierane w formie okien. Nie wiem czy mnie rozumiecie :( Myślę,że można by stworzyć cuda cudeńka,ale chciałabym,żeby łobuzy trochę się przy tym pobawiły,więc musi być proste i łatwe ;)

Muszę uciekać,bo mnie mężu goni. Chciałby sobie zagrać...

12 lata 1 miesiąc temu #461863 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry! Chociaż już pół dnia minęło ;)

Widzę,że pustki jak były tak są,ale może dlatego że weekend?!

Ja dzisiaj skorzystałam z Hani drzemki(chociaż ta jeszcze śpi,ciekawa jestem o której wieczorem pójdzie spać)i z wywołanych zdjęć i wzięłam się za dalszy ciąg albumu. Muszę ruszyć z kopyta,inaczej do jej 18 nie skończę pierwszego roku...

Miłej niedzieli!

12 lata 1 miesiąc temu #461867 przez baby_55
Dzień dobry :)

Ja wcześniej nie miałąm czasu, śniadanie, pranie itp, ale teraz Adi śpi a Krzysiek pojechał po auto, bo znalazł fajną corsę i oglądnął, zadzwonił, że chyba weźmie, bo fajna i niedroga :)
młoda śpi w chuscie więc mam chwilę żeby wejść :)
wczoraj nie miałam juz sił wieczorem, bo jak wróciliśmy po parapetówce to Kzrysiek poszedł położyc Adiego, a ja siedziałam z młodą bo coś utknęła przy cycku i nie chciała odpuścić, chyba ją trochę brzuszek gniótł i przy piersi było jej najlepiej ;)

zgrałam zdjęcia więc później coś wrzucę :)
a na razie lecę powiesić pranie i zebrać suche :)

12 lata 1 miesiąc temu #462080 przez Magdzia
Melduję się i ja :D

Baby Mała okruszynka cudowna :D

Dave miło słyszeć o synku. Klejna pareczka forumowa :D

Gosiu masz Ty kobieto niesamowity talent! Podziwiam Twoje zdolności i moc pomysłów :D

Po krótce co u nas. Krzysiowi rosną trójki! O zgrozo. Straszne! Niech one już wkońcu wylezą! Strasznie go męczą! Trzymajcie za mnie jutro kciuki. Idę pierwszy dzień do nowej pracy!

12 lata 1 miesiąc temu #462119 przez PM
Oj trzymamy Ja, Hanka i mój małż też nie ma wyjścia musi trzymać.

12 lata 1 miesiąc temu #462211 przez andzia2490
Czołem dziewczynki :lol:

Ale jestem w szoku, nie wchodziłam tydzień a tu tak wątek odżył super bardzo się cieszę :lol: :kiss: :lol:

Teraz muszę lecieć do pracy a wieczorem idę do fryzjera więc jak wrócę postaram się coś skrobnąć,a tym czasem mam do was pytanko, czy myślałyście juz może co kupić naszym dzieciaczkom na Mikołaja bo ja w tym roku chcę wcześniej pokupować bo zawsze robię to na ostatnią chwilę :( Ale niestety brak mi pomysłów, może wy macie jakieś?

P.S Dave Gratulacje synusia :kiss: a swoją drogą to szybko się dowiedziałaś, mają dobry sprzęt :side:

12 lata 1 miesiąc temu #462413 przez Gosia_Krupa
O,jak miło z samego rana :)

Magdzia,powodzenia :)
Też bym chciała iść w końcu do pracy. Z końcem miesiąca stanę się 100% bezrobotną,bo mi się umowa kończy.

Andziu,ja też nie mam pomysłu :( Hania lubi tablicę-znikopis,ale ostatnio połamał się długopis i zastanawiałam się właśnie nad taką wodną co Baby tu pokazywała. Nawet jeżeli odkładali na bok te tablice to wracali,zarówno Hania jak i Michałek,więc coś takiego koniecznie musimy mieć w domu :) A co dalej to nie wiem :( Miśkowi chcemy jeszcze kupić szczoteczkę elektryczną,bo mu ostatnio nie chce się ręką ruszać,chociaż o samym myciu pamięta lepiej niż rodzice ;) Nas czekają jeszcze urodziny Micha,a mnie jeszcze urodziny męża :( Masakra,grudzień u nas przepakowany do granic :(

Jeżeli chodzi o chrzestnych,którzy zawsze coś kupowali to myślałam,żeby nas trochę odciążyli i kupili kombinezon lub kurtkę na zimę. Dzieciaki mają jedną,ale widzę że musi być druga na zmianę,szczególnie u Micha. No,ale z tym nie wiem bo im też się trochę życie skomplikowało :(

My już dzisiaj o 10 byłyśmy z Hanulą na spacerze :) Niedługim,bo ledwie 40 min,ale zawsze coś. A ja po południu jadę do miasta i zwyczajnie mogę już nie zdążyć z nią wyjść. No i dziecię moje mnie zdziwiło,bo schodzimy po schodach,a ona:"deden,da,tsy",a potem "seden,dziesiec,danaście" :lol: Ach,moja Kluska :)

Powiedzcie mi jeszcze jakie wysokie są Wasze Maluchy,jakie noszą ubranka? Muszę Hanię koniecznie zmierzyć. Jakiś czas temu rodzice byli u nas i moja mama mówi,że Hania strzeliła do góry. Wiadomo,my tego nie widzimy bo mamy ją na co dzień. Po ubraniach też ciężko,bo mamy ich trochę,zakładamy po kolei i bywa,że kolejny raz zakładamy po 1,5 m-cu i liczę się z tym,że mogą być troszkę mniejsze. No,ale kuzynka Hani Lena(dla przypomnienia starsza o troszkę ponad miesiąc)była od niej wyższa o ładne pół głowy(Hania sięgała jej mniej więcej do nosa)jest teraz niższa o jakieś 2-3cm. I tak się zastanawiam czy to Hania tak urosła czy Lena się zatrzymała...

12 lata 1 miesiąc temu #462421 przez Dave
Dzień dobry!!

Jak ładnie tu :laugh: :laugh:

Ja co prawda tylko na chwilkę. Poczytałam i postaram się skrobnąć coś później.

Miłego dnia mamuśki :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #462536 przez baby_55
cześć dziewczynki :)

Adi ma 84cm nosi głównie 86 czasem 92 ale niektóre 80 też sa jeszcze dobre :)

Magdzia super :) powodzenia i czekamy na relację :)
u nas tez opuchnięte w miejscu trójek ciekawe ile to potrwa...

lecę dalej do obiadku :) wpadnę moze potam :)

12 lata 1 miesiąc temu #462573 przez PM
Gosiu jak ja ostatnio zmierzyłam moją Haneczkę to trzy razy sprawdzałam. Wyszło mi 91 cm. Szybko mi znajoma przypomniała że my na starcie miałyśmy niestandardowe wymiary czyli 60 cm długości.
Moja baba też coraz więcej mówi. Ostatnio do tatusia stwierdziła "odaj" bo coś wziął z blatu i nie chciał jej dać. Mówimy lis, odejććć (takie przeciągane), topa (stopa) kanko (kolanko) i parę innych. Śmiesznie to wszystko brzmi ale człowiek aż rośnie jak widzi takie postępy :)
Buziaczki :) Trzeba jeszcze troszkę popracować :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka