BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 1 miesiąc temu #844683 przez Dave
Leoncjuszu buzi, buzi od ciotki i żółwik od Pudzianka :side: :side:

Agat - hustawki są cool :woohoo: :woohoo: Jakie Ajdaho ma fajne bamboszki :lol: :lol:

Azja- no to macie fajne długie wieczory dla siebie. Moi dziś też padli o 19.00

Pogoda boska to na polku się siedziało do zmroku prawie i dzieci wymęczone.

A Mateo dalej sraczkowo. Kurka już nie wiem co to jest. Najpierw robi taka rzadką ale zwartą qupę, a już pozostałe to takie bardziej wodne, nawet trochę śluzowate. No i nie jest ich milion.
Jak patrzę mu do paszczy, co nie jest łatwe, to na dole dziąsła normalne, a u góry tak jakby może 2 chciały gdzieś tam w dziąsłach wędrować do nas. Sama nie wiem, bo dobrze nie da się pooglądać.

I nie wiem już jak go karmić żeby było dobrze.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #844718 przez agat
Ajdaho ;) Dobre :)

Przeżyłam dziś zmasowany atak dziadków, bo byliśmy na obiedzie u teściów, gdzie byli też moi rodzice. W międzyczasie znajomi wyskoczyli z propozycją kina, więc moją mamę od razu przechwyciliśmy i została z Adasiem :) Byliśmy na "Jack Strong". Bardzo dobrze zrobiony
film (jak na polskie), polecam.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844760 przez Suzi
hej :)

U nas poligonu ciąg dalszy, bo Misia trzyma szał wstawania przy wszystkim i wszędzie,mwiec spedzam dzień w parterze marząc o posiłku lub wizycie w wc :P
Jesli juz koniecznie MUSZĘ coś zjeśc lub odwiedzić przybytek to z Misiem na ręce, co jak wiecie łatwe nie jest, albo murowane ze gdzieś bęcnie :S , więc kongo trwa....chodzi przy meblach i przy czym tam jest akurat uczepiony, no a to "cos" się kiedys kończy, no i ten moment jest niebezpieczny bo się zaczynają ewolucje....dziś jak lezałam kolo fotela to mnie uzył jako podstawki, zeby się po mnie wdrapać wyżej :cheer: :silly:

LEOŚKU braciszku bliźniaczy ;) , lap przynależną dyszkę :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
I daj mamie skrobnąć cos na forum :blink:

Dave, obstawiam zęby...trzymaj się dzielnie

Agat, fajnie z tym kinem, też bym chetnie "Jacka S."obejrzała, czytalam książkę o Kuklinskim, dla mnie to bezapelacyjnie Bohater :)
Filmiku tradycyjnie nie widzę :angry: , ale paputy widzę na stop-klatce ;) , Mikuś tez ma podobne, dostał od ciotki z Zakopanego :woohoo:

Azja, a co za chlebek dietetyczny pieczesz, podziel się przepisem :)
Kurcze, Jasko poszedł spać na noc o tej porze o ktorej Mikuś rozpocząl drugą drzemkę :side: ,,tzn,,dokładnie to rozpoczał kwadrans wczesniej, ale to szczegoł :silly: , wstał o 19 i balowalismy do 22 B)

Też dzis mieliśmy dziś przepiękną pogodę, wyspacerowaliśmy sie za wszystkie czasy, myslę,ze w poludnie moglo byc z 15 stopni :cheer: , jak ja kocham TAKĄ zimę :lol: słońce, bezchmurne niebo, bezwietrznie....normalnie "prawie"Egipt :lol: juz wyłażą wiosenne kwiatki w ogrodkach :woohoo:
Tylko patrzeć jak bociany przylecą....
Oby sie tylko na wiosnę zimie nie przypomnialo :P :P :P tfu tfu :blink:

Dobranoc :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #844761 przez agat
Adasiowe paputki przywieźliśmy z Zakopanego :)
A film bardzo udany wg mnie, trzyma w napięciu, polecam :)

11 lata 1 miesiąc temu #844848 przez Azja
witam

chyba jednak Jasiek był zmeczony wczorajszym dniem i tylko jedna drzemka, bo pospalismy do 7 i tylko z jedna pobudka na mleczko :)

teraz mamy pierwsza drzemke, a pozniej na spacerek poki łądna pogoda, bo jakis deszcz u nas zapowiadaali :S

Suzi przepis na chleb podam pozniej, choc to nie do konca chleb, ale z racji tego ze nie jem ostatnio pieczywa i mąki pszennej u mnie słuzy za chleb, a moj M mowi ze to "dietetyczna kaszanka"

Jasiek tez ma takie paputki jak Adaśko, tylko ze brazowe, dostalismy w spadku po siostrzencu :)

11 lata 1 miesiąc temu #844854 przez Azja
dziewczyny jak Waszym dzieciom jak szły górne jedynki, to wychodziły od dołu dziąsła czy tak bardziej od przodu ?? moze głupie pytanie, ale albo Jasiek bedzie miał krzywe te jedynki, bo one tak dziwnie sie przebijają, co prawda za bardzo nie moge sie temu dobrze przyjrzec, ale jakos to dziwne :S :P B)

11 lata 1 miesiąc temu #844861 przez agat
Azja górne ząbki jakoś tak właśnie dziwnie idą z przodu dziąsła :P Mnie też to zastanawiało.

Za nami okropna noc. Od 2 Adaś budził się co godzinę, pół. Stękał, popłakiwał, siadał, nie mógł się ułożyć, w nosie furczało. Masakra. A przed 7 durny kot zaczął szaleńcze biegi i go obudził :/ Mąż na szczęście wstał i zabrał młodego na godzinkę, bym mogła cokolwiek pospać.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844914 przez ilonah
Witajcie

Leosiu spóźnione buziaki do Ciebie lecą :kiss:

Emilce wczoraj wyszła druga górna dwójka i tym sposobem mamy już 6 ząbków :lol: Rozmawiałam też ze znajomym stomatologiem o krzywych Emilkowych ząbkach i powiedział, że nie jest źle i do pewnego kąta to nie przeszkadza ale trzeba obserwować w jakiej odległości od tych jedynek wyjdą dwójki żeby później następne ząbki krzywo nie rosły.

Azja dawaj przepis na Twój 'chlebek' ja również chętnie skorzystam bo parę kg bym się pozbyła :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #844990 przez agat
U nas dziś ciężki dzień. Młody marudzi, jeść nie chce. Uderzył się albo ugryzł w usta i ma górną wargę od środka poranioną. Może dlatego apetytu nie ma. Zupki zjadł 5 łyżeczek, mleko mu chciałam dać, ale też nie chciał. Może jak ze spaceru wróci to coś zje.

11 lata 1 miesiąc temu #845010 przez creatura
Obecna :)

Leoś dziękuje za buziaczki i życzenia e-cioteczkom i e-kuzynostwu :kiss:

W sobotę po raz pierwszy zostawiliśmy Leosia z dziadkami na cały dzień i wyjechaliśmy do znajomych i rekonesans fotelikowy, który jednak się nie odbył, bo zasiedzieliśmy się i potem nam się już nie chciało. I tak dopiero gdzieś w marcu kupimy, a tak będę miała pretekst, żeby znów do Wrocławia się wyrwać :blink: jak wróciliśmy to Leoś rządził dziadkiem, a babcia przez sen z kanapy powiedziała, tylko: "na dziś już mnie nie ma dla TEGO DZIECKA :silly: ..... Leosia naszego" - zostało dodane po chwili.
Obudził sie......

11 lata 1 miesiąc temu #845070 przez Dave
hello, ja tylko na chwilę podpisać dzisiejsza listę obecności. Zalatana jestem, ale to żadna nowość.

Lecę odmrażać lodówkę, a raczej sprzątać ją.

Odkliknę później wieczorem bo jedziemy dziś do mojej siostry na chwilkę.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 1 miesiąc temu #845274 przez kaikai
Czesc dziewczyny

nie mam tak jakos czasu popisac, nawet nie poogladalam Adasia na hustawce bo laptopa nie odpalilam :( jutro moze.

Leos buziaczki slicznoto, przystojniaku ;)

I dla Tomeczka buziaczki bo chyba nie calowalam maluszka jeszcze ;)

Czytam a potem zapominam co napisac :(

Tez sie zastanawiam jak te gorne jedynki beda szly, moj ma takie widoczne bardzo az, ale ta koncowka dziasla to taka cienka.

A i jeszcze cos, moja najstarsza coreczka w sobote 18 stke miala :) :) :) troche mi smutno bo to juz taka duza corka a dla mnie malenstwo :( :( zawsze nim bedzie dla mnie.

11 lata 1 miesiąc temu #845282 przez Azja
blog.smakizdrowia.com/2013/10/chleb-zmieniajacy-zycie.html to jest ten przepis na chleb, ja czasem zamiast migdałów albo orzechów, daje dynie, albo czasem omijam ten skaldnik, :) smacznego

ale dzis sie z Jaskiem naspacerowałam az mnie nogi nawet troche bolały :silly:

cos jeszcze chciałam ale nie pamietam :P

11 lata 1 miesiąc temu #845331 przez agat
Adaś miał dziś zły dzień, więc my razem z nim :/ Mam nadzieję, że nocka będzie jednak lepsza niż poprzednia.
Jutro chyba zapiszę młodego do lekarza, bo te niezidentyfikowane plamki i krostki przy jajeczkach wcale nie znikają a jest ich coraz więcej. Smaruję bepanthenem, alantanem, wietrze a i tak nie lepiej. Nie mam już pomysłu co to.

11 lata 1 miesiąc temu #845378 przez Suzi
hej :)

Ja tez wymęczona, uffff, Misio trwa uparcie w pionie, od czasu do czasu spektakularnie rozbija sobie łepek :( , dzis nawet buzię, więc krwawo było :(
Ehhhhhhh,,niechby juz stanal pewnie na tych swoich apetycznych nożynach....
Spacer średnio przyjemny bo pogoda "Egipska"z wczoraj wrocila do Egiptu :P a u nas szaro i buro zostało....

Jakies qpska sie nieladne pojawily, wprawdzie tylko 3 aleeee, nie podobaja mi się :P

kaikai, u nas w tym roku tez 18tka, starszak we wrześniu obchodzi :blink:
A o corce to juz lepiej nie będe wspominać, staruszka z niej :woohoo:

Ide, bo mi juz powieka opada...nie dodalam,,ze Misio dzis oglosil dzień o 7.40 :cheer: :cheer: :cheer: ,,no niech go, i nie dał sie przekonac,,ze to GRUBO za wczesnie jak na jego godzinę pójscia spać :P

Dobranoc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka