- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mikusiu łap spóźnione buziaki

Zalatana, zabiegana jestem że szok. Przyjechali do nas znajomi z dzieciakami bo ferie mają i trzeba było się gośćmi zająć i zorganizować im czas. Emisia zadowolona ze hej, ciągle buziaki cieszy do dzieci, a ja mam pomocników do bawienia jej więc wszyscy są zadowoleni

Ja już jednego pączka zaliczyłam

Muszę sobie poczytać o tych spacerówkach co Suzi podesłała bo dalej szukam a już nie raz by się przydała. Swoją drogą Mikuś bardzo pojętny jest skoro tak szybko zakapował jak się bawić piekarnikiem. U nas piekarnik jest wysoko więc Emilke ta przyjemność ominie ale za to wszystkie lustra i okna balkonowe są przez nią wyślinione

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Mikusiu przesprytny, majsterkowiczku piekarnikowy, łap spóźnione buziaki

Hola, hola, a jak ktoś już nie z mazowieckiego, to się na zjazd nie nadaje????

Azja, moja przyjaciółka z Wrocławia ma męża z Puław.

U nas piekarnik też wyżej, więc Leoś nawet go nie zna, a pralka w piwnicy i jak schodziłam parę razy pokazać Leonkowi jak się kręci, to się bał.
My też mieliśmy najazd rodziny z racji ferii i nawet trafiło mi się pójście do kina z chrześniakami, podczas gdy tatuś bawił Leonka

Monia, na dwa domy, to w sensie, że Wasz już gotowy?

Znacie to powiedzenie, że nieszczęścia chodzą parami??? No, to do nas przyszły

Ostatnio pisałam o mamie, a w tamtym tygodniu zwyrodnienie kręgosłupa mojego męża sobie o nim przypomniało, nawiasem mówiąc zwyrodnienie, które zostało wykryte jak miał 24 lata!!!

Dobra to sobie ponarzekałam....

Leoś chyba też zakończył jakieś skoki rozwojowe, bo jak przedtem był leniuszkiem, to teraz robi wszystko: pełza, raczkuje, wstaje, chodzi za ręce, przy meblach, ścianach. Oczywiście z tym chodzeniem, to gdyby nie nasza asekuracja, to nie miałby tych swoich 5 zębów

Agat, jak doopka Adasiowa?
Ilonka, oby szybko udało się w starankach o rodzeństwo dla Emi

Suzi i Kaikai, dla mnie idealnym scenariuszem byłoby dwóch synów teraz i córka przed 40-stką, tylko niech mi Ktoś zagwarantuje, że zdrowa będzie

To jeszcze Wam opowiem jak zostaliśmy bez fotelika w niecałą godzinę: mąż postanowił, że sprzedajemy pierwszy wózek (buuuuuuuuu

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Lekarka stwierdziła odpieluszkowe drożdżakowe zapalenie skóry

No i katar u młodego znalazła. Taki gęsty, który spływać w ogóle nie chce, ale powoduje chrapanie i sapanie w nocy. Dała mi jakiś aerozol do psiukania na przemian z wodą morską.
I tyle.
Widziałam Besafe na allegro w super stanie po 1 dziecku, ale boję się

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Ja tez narazie bezpączkowa

No i popisalam
Narazieńko

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
miałam nie jesc pączków ale skusiłam sie jednak na 2, a co w koncu tłusty czwartek

Creo faktycznie swiat jest mały, wcale bym sie nie zdziwiła jakbym jescze znała meza Twojej kolezanki, Puławy sa małe

zaraz wracam dokończyc
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Creo zdrówka dla męza i dla mamy oczywiscie tez

a co do fotelika to mam na dniach zamawiać, tylko czekam na dostawe, bo zostały tylko czarne a w sumie nie wiem czy chce czarny, niby kolor bez róznicy,

Agat to smarujcie i wietrzcie "skarby" Adaśkowe zeby szybko to cholerstwo uciekło

Jasiek tez miał ostatnio tak jakby podczerwienione, ale juz ma ładne, ale z moich obserwacji wynika, ze jak nosi Pampersy ale z tych tekturowych pudełek z Tesco szczególnie to szybciej go odparza, a jak kupiłam ostatnio Pampki ale w tych mniejszych paczkach to mu nic nie czerwienieje, nie wiem czy to przez przypadek, ale moze cos jest na rzeczy, bo nawet czytałam na fb Pampersa to ludzie narzekali na Pampki kupowane w Tesco, w ogole stwierdziałm ze juz tych w duzych paczkach nie bede kupowac, bo takie jakby gosze jakosciowo, nie wiem sama

Dżon spi, M pojechał do sklepu, a ja lece ogarnac mieszkanie, bo jakies tornado przeszło dzisiaj przez chate

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Trochę sie dzis nabiegalam, no bo ciągle jestem sama, nieco wsparla moja mama, ale jej nakazalam trzymać sie z daleka od piekarnika!!!

Musialam jeszcze ufetowac kolejnego lutowczaka, bo konczą te swoje roczki jeden za drugim, a ja z lutowkami zakolegowana, to im życzenia wierszem skladam, no i te rymy mi sie juz po nocach śnią, czasem sie lapię na tym ze do Mikusia jakimś trzynastozgłoskowcem sie zwracam, w sparawach najzupełniej przyziemnych ( doslownie i w przenośni -przyziemnych

Jak macie czas i ochote,,to zajrzyjcie na lutowki, tam sa moje wypocinki

To tak w ramach autopromocji

Spadam, bo .....padam ( rym

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wracam wczoraj z fitnessu a tu mąż siedzi zziajany

Nocka wcale nie lepsza, a raczej ranek, bo od 6 już nie spał glut jeden :/
Teraz "pierze" razem z pralką.
Azja przypomnij mi dlaczego Wam Axkid najlepiej pasuje? Ty chciałaś montowany tyłem na pasy, tak? "Mój" jeszcze jest tak montowany - Besafe izi combi, jest opcja tył-przód na pasy lub tył na isofox, przód na pasy.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ja wczoraj tylko 3 pączki zaliczyłam - jakoś czasu i ochoty było brak. Emisia też dostała gryza stwierdziłam a niech ma

Coraz więcej ten mój krasnal mały chce chodzić i tylko za ręce bo sama się nie odważy jeszcze.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agat, no nie wiem czy moja tworczość Ci sie podoba, a co jak nie?

Tam nie jestem sama, inne mamy też piszą wierszyki, więc tak się wspolnie tym bawimy

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u nas nocka ok, z jedna pobudka na mleczko, pospalismy do 7, a teraz Mlodego ululałam na pierwsza drzemke, bo juz marudzil i sam nie wiedział co chce

Agat to Adaśko tatusiowi niezłe atrakcje urządził

ja sie zdecydowałam na axkid kidzona bo raz ze nie mamy isofixa w samochodzie, a dwa ze on może byc tyłem i przodem zamontowany i jest od 9-25, patrzyłąm tez z besafe ale tamten jest tylko do 18
ja wczoraj w koncu 4 paczki zjadłam, ale miałam wyrzuty

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-