BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #846703 przez ilonah
Hello

Mikusiu łap spóźnione buziaki :kiss:

Zalatana, zabiegana jestem że szok. Przyjechali do nas znajomi z dzieciakami bo ferie mają i trzeba było się gośćmi zająć i zorganizować im czas. Emisia zadowolona ze hej, ciągle buziaki cieszy do dzieci, a ja mam pomocników do bawienia jej więc wszyscy są zadowoleni :) Wczoraj pojechaliśmy na basen i Emilka była zachwycona :laugh: przez cały czas się śmiała, robiła ludziom dookoła papa i posyłała całuski. Kupiliśmy jej specjalne koło do pływania dla bobasów i w brodziku chodziła sobie w nim jak w chodziku a na głębszym basenie w nim 'pływała'- tak fajnie nóżkami pod wodą machała. Ale dziś rano już znajomi wyjechali a ja musiałam już wrócić do pracy :( a było tak fajnie ;)

Ja już jednego pączka zaliczyłam :lol:

Muszę sobie poczytać o tych spacerówkach co Suzi podesłała bo dalej szukam a już nie raz by się przydała. Swoją drogą Mikuś bardzo pojętny jest skoro tak szybko zakapował jak się bawić piekarnikiem. U nas piekarnik jest wysoko więc Emilke ta przyjemność ominie ale za to wszystkie lustra i okna balkonowe są przez nią wyślinione :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #846775 przez creatura
Heloł :)

Mikusiu przesprytny, majsterkowiczku piekarnikowy, łap spóźnione buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

Hola, hola, a jak ktoś już nie z mazowieckiego, to się na zjazd nie nadaje???? :S Tubylcy z południa też są cool, nie, Dave, Monia, Ilonka????? :blink:

Azja, moja przyjaciółka z Wrocławia ma męża z Puław. :side: Świat jest mały. A o waszym sz&m'ie to już niezłe historie słyszałam, że fajne rzeczy można wyrwać, ale ludu tam co niemiara. I dzięki za linka do chleba, zaśliniłam ekran :silly:

U nas piekarnik też wyżej, więc Leoś nawet go nie zna, a pralka w piwnicy i jak schodziłam parę razy pokazać Leonkowi jak się kręci, to się bał.

My też mieliśmy najazd rodziny z racji ferii i nawet trafiło mi się pójście do kina z chrześniakami, podczas gdy tatuś bawił Leonka :lol: :woohoo:

Monia, na dwa domy, to w sensie, że Wasz już gotowy? :side:

Znacie to powiedzenie, że nieszczęścia chodzą parami??? No, to do nas przyszły :angry:
Ostatnio pisałam o mamie, a w tamtym tygodniu zwyrodnienie kręgosłupa mojego męża sobie o nim przypomniało, nawiasem mówiąc zwyrodnienie, które zostało wykryte jak miał 24 lata!!! :ohmy: Na szczęście ma mega panią neurolog, która od razu zaatakowała go zastrzykami i rehabilitacją, więc jest szansa, że się nie rozkręci i pójdzie precz w kilka tygodni, bo przy ostatnim ataku 10 lat temu, leczenie trwało 6 miesięcy.....
Dobra to sobie ponarzekałam.... :blink:

Leoś chyba też zakończył jakieś skoki rozwojowe, bo jak przedtem był leniuszkiem, to teraz robi wszystko: pełza, raczkuje, wstaje, chodzi za ręce, przy meblach, ścianach. Oczywiście z tym chodzeniem, to gdyby nie nasza asekuracja, to nie miałby tych swoich 5 zębów :S Zupełnie jak Miqsiński :woohoo:

Agat, jak doopka Adasiowa?

Ilonka, oby szybko udało się w starankach o rodzeństwo dla Emi :kiss: :kiss:

Suzi i Kaikai, dla mnie idealnym scenariuszem byłoby dwóch synów teraz i córka przed 40-stką, tylko niech mi Ktoś zagwarantuje, że zdrowa będzie :silly: :blink:

To jeszcze Wam opowiem jak zostaliśmy bez fotelika w niecałą godzinę: mąż postanowił, że sprzedajemy pierwszy wózek (buuuuuuuuu :( , z żalem, gdybym miała córkę, przekonałabym go, żeby dla lalek został :blink: )i mówi: "a weź wystaw fotelik, może też się sprzeda". I co? Sprzedał się. Od razu prawie, było tylko 8 wyświetleń strony :S Także albo w weekend gonimy po nowy, albo zamówię przez internet. Azja kupiliście już?

11 lata 1 miesiąc temu #846777 przez creatura
Aaaaa, zapomniałam:

Stan zjedzonych pączków z godziny 11:51 - 6 sztuk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #846939 przez agat
A ja jeszcze bez pączka :ohmy: :ohmy: :ohmy: Ale mąż poszedł z młodym do teściów, może coś mi przyniesie :)

Lekarka stwierdziła odpieluszkowe drożdżakowe zapalenie skóry :angry: Pomyślałybyście, że 10-miesięczniakowi, który za noworodkowych czasów nie miał najmniejszych odparzeń może się coś takiego przypałętać? Mamy maść do smarowania, nakaz przemywania dupki tylko wodą (z odrobiną mąki ziemniaczanej) i wietrzenia tyłka. W sumie to jajek, bo to one, a nie tyłek zaatakowane.
No i katar u młodego znalazła. Taki gęsty, który spływać w ogóle nie chce, ale powoduje chrapanie i sapanie w nocy. Dała mi jakiś aerozol do psiukania na przemian z wodą morską.

I tyle.

Widziałam Besafe na allegro w super stanie po 1 dziecku, ale boję się :ohmy: Poza tym zobaczymy ile wyniesie, bo jak cena za mocno wzrośnie to nie będzie się opłacało.

11 lata 1 miesiąc temu #846966 przez Suzi
helou :)

Ja tez narazie bezpączkowa :silly: aleeeee, dzień jeszcze mlody ;) chodzą sluchy, ze jakieś będą, domowej roboty,,mniam mniam

No i popisalam
Narazieńko ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #846969 przez Azja
witam

miałam nie jesc pączków ale skusiłam sie jednak na 2, a co w koncu tłusty czwartek :P

Creo faktycznie swiat jest mały, wcale bym sie nie zdziwiła jakbym jescze znała meza Twojej kolezanki, Puławy sa małe :silly:

zaraz wracam dokończyc

11 lata 1 miesiąc temu #847054 przez Azja
ładne mi zaraz wracam 2 godziny mi sie zeszło :P

Creo zdrówka dla męza i dla mamy oczywiscie tez :) no i gratulacje dla Leosia z postępów :)

a co do fotelika to mam na dniach zamawiać, tylko czekam na dostawe, bo zostały tylko czarne a w sumie nie wiem czy chce czarny, niby kolor bez róznicy, ;) znalazłam w ogole sklep w Zamościu to 140 km ode mnie i maja Axkid'y, ale M stwierdził ze jak ma jechac 140 km to lepiej zamowic przez internet i w razie jakby cos nie pasowało to odeslemy, bo w sumie paliwo czy przesyłka w razie co z powrotem, tyle samo wyniesie, a pisałam do tego goscia z osiem gwiazdek to napisał ze w razie co mozna odesłac, wiec teraz tylko wybrac mi kolor i zamawiam :)

Agat to smarujcie i wietrzcie "skarby" Adaśkowe zeby szybko to cholerstwo uciekło :silly:

Jasiek tez miał ostatnio tak jakby podczerwienione, ale juz ma ładne, ale z moich obserwacji wynika, ze jak nosi Pampersy ale z tych tekturowych pudełek z Tesco szczególnie to szybciej go odparza, a jak kupiłam ostatnio Pampki ale w tych mniejszych paczkach to mu nic nie czerwienieje, nie wiem czy to przez przypadek, ale moze cos jest na rzeczy, bo nawet czytałam na fb Pampersa to ludzie narzekali na Pampki kupowane w Tesco, w ogole stwierdziałm ze juz tych w duzych paczkach nie bede kupowac, bo takie jakby gosze jakosciowo, nie wiem sama :angry:

Dżon spi, M pojechał do sklepu, a ja lece ogarnac mieszkanie, bo jakies tornado przeszło dzisiaj przez chate :P

11 lata 1 miesiąc temu #847131 przez pauluska
Azja tak, tak jest różnica w pieluszkach ostatnio miałam z dużej paki i z małej Pampers ewidentnie było widać że się różnią :/ Ogólnie używam wielorazówek ale na noc zakładam pampersa kupiłam Dady z Biedronki teraz bo coś w nich ulepszyli ( wcześniej miałam trzy podejścia do nich i mi nie pasowayłu) i powiem Wam że są super lepsze niż Pampers teraz dla mnie ;) mięciutkie, większe niż 4 Pampers, bez żadnego zapachu wcześniej śmierdziały i były bardzo sztywne

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #847239 przez Suzi
No,i jednak bezpączkowo sie nie dalo :silly: pożarlam .........dwa :ohmy: :blink:

Trochę sie dzis nabiegalam, no bo ciągle jestem sama, nieco wsparla moja mama, ale jej nakazalam trzymać sie z daleka od piekarnika!!! :P

Musialam jeszcze ufetowac kolejnego lutowczaka, bo konczą te swoje roczki jeden za drugim, a ja z lutowkami zakolegowana, to im życzenia wierszem skladam, no i te rymy mi sie juz po nocach śnią, czasem sie lapię na tym ze do Mikusia jakimś trzynastozgłoskowcem sie zwracam, w sparawach najzupełniej przyziemnych ( doslownie i w przenośni -przyziemnych :silly: )

Jak macie czas i ochote,,to zajrzyjcie na lutowki, tam sa moje wypocinki :lol:
To tak w ramach autopromocji :silly: :silly: :silly:

Spadam, bo .....padam ( rym :lol: )

11 lata 1 miesiąc temu #847333 przez agat
Suzi widziałam Twoją radosną twórczość na lutówkach :) Mam nadzieję, że i nasze kwietniówczątka uraczysz jakimś trzynastozgłoskowcem z okazji roczku? :)

Wracam wczoraj z fitnessu a tu mąż siedzi zziajany :P Miał niezły maraton przy wieczornych obrzędach. Musiał akcję z maścią przeprowadzić, psiuknąć do nosa aerozolem (a to już karkołomne wyzwanie z Adasiem), na dodatek pod koniec picia butli coś się młodemu nie przyjęło i chlusnął większością tego co zjadł. Jak już tata piżamę zmienił i prawie młodego ululał to przyszła kupa :P Więc znowu akcja z maścią :P
Nocka wcale nie lepsza, a raczej ranek, bo od 6 już nie spał glut jeden :/

Teraz "pierze" razem z pralką.

Azja przypomnij mi dlaczego Wam Axkid najlepiej pasuje? Ty chciałaś montowany tyłem na pasy, tak? "Mój" jeszcze jest tak montowany - Besafe izi combi, jest opcja tył-przód na pasy lub tył na isofox, przód na pasy.

11 lata 1 miesiąc temu #847352 przez ilonah
Dzień dobry :)

Ja wczoraj tylko 3 pączki zaliczyłam - jakoś czasu i ochoty było brak. Emisia też dostała gryza stwierdziłam a niech ma :silly:
Coraz więcej ten mój krasnal mały chce chodzić i tylko za ręce bo sama się nie odważy jeszcze.

11 lata 1 miesiąc temu #847361 przez Suzi
Hej :)

Agat, no nie wiem czy moja tworczość Ci sie podoba, a co jak nie? :silly: ;)
Tam nie jestem sama, inne mamy też piszą wierszyki, więc tak się wspolnie tym bawimy :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu #847369 przez Azja
witam

u nas nocka ok, z jedna pobudka na mleczko, pospalismy do 7, a teraz Mlodego ululałam na pierwsza drzemke, bo juz marudzil i sam nie wiedział co chce :silly:

Agat to Adaśko tatusiowi niezłe atrakcje urządził :P
ja sie zdecydowałam na axkid kidzona bo raz ze nie mamy isofixa w samochodzie, a dwa ze on może byc tyłem i przodem zamontowany i jest od 9-25, patrzyłąm tez z besafe ale tamten jest tylko do 18

ja wczoraj w koncu 4 paczki zjadłam, ale miałam wyrzuty :S no ale od dzis juz sie pilnuje i takich "świństw" juz jesc nie bede :P

11 lata 1 miesiąc temu #847405 przez agat
Ja bym pewnie też do 25 kg wzięła, ale wyliczając z naszych planów prokreacyjnych druga pociecha akurat by pasowała do fotelika 9-18, gdy Adaś z niego wyrośnie. Dlatego się tych 18kg trzymam :P

11 lata 1 miesiąc temu #847679 przez Azja
Ale tu dziś cisza :S

MATi buziaczki dla Ciebie :kiss: niby to 29 ale luty psikusa wyciął :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka